Lnk Δημ. February 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2008 μοιαζει με κλασσικο φασον ρολοι,δηλαδη καποιος κατασκευαζει και μετα βαζουν το σημα που θελουν στο ρολοι προς πωληση,μηχανη το πιο πιθανο κινεζικη,αδιαβροχο στην ουσια δεν ειναι,προσοχη και σε κατι αλλο ορυκτο αντιχαρακτικο δεν σημαινει κρυσταλλο ζαφειρι αλλα "τζαμι" με αρκετα υψηλο δεικτη σκληροτητας,μετα απο καποια επεξεργασια.δε θα στο προτεινα διοτι αν οπως ανεφερα δεν εχουμε επαρκη στεγανοτητα και σε τετεοιες μηχανες δε βρισκεις ανταλλακτικα για το σερβις.εαν χαλασει μεσα στην εγγυηση συνηθως το αλλαζουν ,εκτος αυτης ειναι ενα μεγαλο προβλημα,η ποιοτητα του κραμματος τιτανιου σιγουρα χαμηλη.εσυ αποφασιζεις βεβαια εαν αποτελει ενα ρολοι για περιορισμενη χρηση που θες να κανει το εφε του Με κάλυψες..Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου .. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
atel Δημ. February 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2008 Βοηθηστε να να αποφασισω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καλησπερα σε ολους. ειμαι σε ενα διλλημα για το ποιο ρολοι να αγορασω. Μου εκαναν ενα δωρο το SECTOR CHRONO OS90]. Δεν μπορω να πω...ειναι εντυπωσιακό ρολοι. Απλά το θεμα ειναι οτι ειναι λιγο βαρυ για το χερι μου. Εχω συνηθισει με ενα casio που ηταν ελαφρυτερο (διαφορα 90 γραμμαριων). Επίσης θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι καλη μαρκα η SECTOR σε σχεση με την SEIKO . Εχω δει ενα ωραιο ρολοι της SEIKO ( PREMIER KINETIC AUTOMATIC) που ειναι και λιγο ελαφρυτερο. Αυτο που με απασχολει ειναι το εξης: Θα συνηθισω το βαρος του; Ειναι καλυτερο το SECTOR απο το SEIKO ; ποιο ειναι καλυτρο για την ηλικια μου (30); και γενικα ποιο ειναι καλυτερο Ρωταω εσας που ισως θα ξερετε κατι παραπανω απο μενα. Θα ηθελα την βοηθεια σας ωστε κνα καταληξω στο αν θα το κρατησω η το αλλαξω; Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louis_1900 Δημ. February 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2008 Βοηθηστε να να αποφασισω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καλησπερα σε ολους. ειμαι σε ενα διλλημα για το ποιο ρολοι να αγορασω. Μου εκαναν ενα δωρο το SECTOR CHRONO OS90]. Δεν μπορω να πω...ειναι εντυπωσιακό ρολοι. Απλά το θεμα ειναι οτι ειναι λιγο βαρυ για το χερι μου. Εχω συνηθισει με ενα casio που ηταν ελαφρυτερο (διαφορα 90 γραμμαριων). Επίσης θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι καλη μαρκα η SECTOR σε σχεση με την SEIKO . Εχω δει ενα ωραιο ρολοι της SEIKO ( PREMIER KINETIC AUTOMATIC) που ειναι και λιγο ελαφρυτερο. Αυτο που με απασχολει ειναι το εξης: Θα συνηθισω το βαρος του; Ειναι καλυτερο το SECTOR απο το SEIKO ; ποιο ειναι καλυτρο για την ηλικια μου (30); και γενικα ποιο ειναι καλυτερο Ρωταω εσας που ισως θα ξερετε κατι παραπανω απο μενα. Θα ηθελα την βοηθεια σας ωστε κνα καταληξω στο αν θα το κρατησω η το αλλαξω; Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!! sector αυτοματο? μπαταριας? δε ξερω τι συγκρινεις,ολα τα αλλα,οπως βαρος ,ηλικα κτλ ειναι δικο σου αποκλειστικο γουστο.σπορ ρολοι ειναι,καποτε ειχε γινει και μοδα .λογικο ειναι απο την αλλαγη σε βαρυτερο ρολοι να νοιωσεις διαφορα! καλοριζικο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
atel Δημ. February 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 το sector ειναι μπαταιρας ενω το seiko ειναι αυτοματο.ποιο ειναι καλυτερο απο τα δυο; και φυσικα ποιο θα μου παει περισσοτερο καιρο. Εννοω θα χρειαζεται καθε τοσο σερβς η συντηρηση. Αν ναι καθε ποτε; Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. February 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 Δε τίθεται θέμα καλύτερου, απλά πρόκειται για δύο διαφορετικές τεχνολογίες, μηχανικό vs. ηλεκτρονικό. Η κάθε μία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. To αυτόματο SEIKO θα χρειάζεται συντήρηση σε εξειδικευμένο (μεγάλη προσοχή σε πoιο θα πηγαίνεις αν επιλέξεις αυτό, πρέπει επι της ουσίας όντως να γνωρίζουνε τι κάνουνε και όχι μόνο στα χαρτιά και δυστυχώς αυτό εσύ εκ των πρωτέρων δε μπορείς ούτε να το ξέρεις ούτε να το διαπιστώσεις, αφού απ ότι καταλαβαίνω δε ξέρεις και πάρα πολλά για ρολόγια, πόσο μάλλον για τα αυτόματα μηχανικά) service center κάθε 3 χρόνια (αν θες να σου κρατήσει για χρόνια και αν θες να είναι ακριβές στα μεσοδιαστήματα των service, περίπου +-15 έως +-20 sec/day) για αποσυναρμολόγηση, καθαρισμό, λύπανση, έλεγχο στεγανότητας και τις εργασίες συντήρησης θα τις επιβαρύνεσαι εσύ κάθε φορά. Υπ' όψην ότι ο μηχανισμός που φοράει το SEIKO είναι ο 6R20 που μόλις κυκλοφόρησε η SEIKO στα 28800 bph, αυτό το τονίζω διότι λόγω του ότι είναι ολοκαίνουργιος μηχανισμός δύσκολα θα βρείς εξοικιωμένους τεχνίτες με το μηχανισμό και ακόμη πιο δύσκολα ανταλακτικά αν ω μη γέννητο (ίσως και σπάνια περίπτωση) συμβεί κάτι και χρειαστεί επισκευή. Ενώ για παράδειγμα ο αντίστοιχος μηχανικός αυτόματος μηχανισμός της ΕΤΑ ο 2824 με όλες τις παραλλαγές του είναι σε ευρεία κυκλοφορία απο το 1970 και εξοπλίζει το 70% των Eλβετικών αυτόματων ανεξαρτήτου μάρκας που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά (μηχανισμούς της SEIKO φοράνε μόνο τα SEIKO) ... Το SECTOR με τη μπαταρία θα πρέπει να το πάς σε (οποιοδήποτε θέλεις) κατάστημα μόνο κάθε φορά που θα τελειώνει η μπαταρία μόνο για αλλαγή μπαταρίας (ίσως και για απλό έλεγχο της φλάντζας στεγανότητας) δηλαδή περίπου κάθε 5 χρόνια αν βάζεις τις καλές μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας. Διάβασε και λίγο τι λέγαμε εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=50514&page=213 για να καταλάβεις καλύτερα κάποια πράγματα. Καλό θα σου κάνει, δεν είναι κόπος ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evvi Δημ. February 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 εγω φοραω αυτο το gucci http://www.jacobtime.com/osc/product_info.php?products_id=2365&keyword=Gucci+108+Series+Ladies+Watch+YA108501 Παράθεση ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!!!!!!!!:hunter: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
atel Δημ. February 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 Εχω διαβασει την σχετικη συζητηση στο φορομ. Επειδη ομως καταλαβαινω οτι εισαι πληρως ενημερωμενος με το συγκεκριμενο "σπορ" θα ηθελα να μου πεις : "εσυ ποιο θα επαιρνες για τον εαυτο σου;" Συγνωμη αν σας τα ζαλιζω αλλα επιδη ειμαι πολυ αναποφασιστος σε τετοια θεματα (ειδικα οταν προκειται για κατι που θα το βλεπω καθε μερα) και φυσικα ευχομαι να ειναι αυτα τα προβληματα μου στη ζωη!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. February 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 Δυστυχώς δε μπορώ να σου απαντήσω με αυτό το τρόπο, απλά επειδή πιο πολύ θα σε μπερδέψω και θα σε παραπλανήσω παρά θα σε βοηθήσω! Αν σου απαντήσω πoιο θα διάλεγα ΓΙΑ ΜΕΝΑ, απλά ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Δε πρέπει να σε απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ ποιο θα επέλεγα ΕΓΩ για ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ! (Φαντάσου το εξής τρελό σενάριο κάνοντας μια νοητή υπέρβαση : Αν μου έλεγες εσύ - Κοίτα να δείς ρε φίλε δύο πολύ ωραία αυτοκίνητα ... - Ποιά ρε συ; - Να εκείνο το Audi TT και εκείνο το Mitsubishi Outlander ! Πολύ ωραία! Εσύ ποιο θα έπαιρνες; Κοστίζουν και πάνω κάτω το ίδιο ... - Εγώ θα έπαιρνα το Outlander, στην turbo diesel έκδοση, χωρίς συζήτηση ! Και τα δύο αυτοκίνητα θα μας πάνε εξίσου άνετα απο την Αθήνα στη Λάρισα π.χ, και με τα δύο θα κάνουμε το κέφι μας και τη φιγούρα μας και οι δύο. Ας υποθέσουμε ότι και οι δύο δεν έχουμε άλλο αυτοκίνητο. Εγώ είμαι αγρότης, με οικογένεια, με χωράφια, γουστάρω τα βουνά και το κυνήγι, έχω parking με πυλωτή στο χωριό που ζώ και επιπλέον στο χωριό μπορώ αφού θέλω να κάνω οικονομία στα καύσιμα να κινώ diesel αυτοκίνητο κάτι που απαγορεύεται σε Αθήνα και Θεσ/νίκη. Εσύ είσαι ιδιωτικός υπάλληλος, ζείς στην Αθήνα και κινείσαι μέσα σε αυτή κατά 80%, γουστάρεις τα μπαράκια τα κλαμπάκια τις τσάρκες μέσα στη πόλη, δεν έχεις parking στο σπίτι σου αλλά ούτε στη δουλειά σου και τραβιέσαι χαλαρά με μια γκομενίτσα, δηλαδή στην ουσία είσαι ελεύθερος. ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑ ΕΓΩ; ) Η σωστή ερώτηση που θα έπρεπε να κάνεις είναι "ΠΙΟ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΣ ΕΣΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ;". Σε αυτή την ερώτηση όμως δε μπορώ να δώσω απάντηση γιατί δεν έχω όλα τα δεδομένα στα χέρια μου για να απαντήσω! Αλλιώς ιεραρχώ τις ανάγκες μου και τις απαιτήσεις που έχω εγώ απο ένα ρολόι και αλλιώς εσύ και κάποιος άλλος. Επίσης πολλοί δευτερεύοντες παράγοντες τελικά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Για παράδειγμα εγώ όπως και πάρα πολλοί άλλοι, δεν έχω μόνο ένα ρολόι ... Έχω και kinetic και ecodrive και αυτόματους μηχανισμούς ... Διαφορετική χρήση κάνω στο κάθε μηχανισμό και υπο διαφορετικές συνθήκες τους χρησιμοποιώ αλλά και διαφορετικές απαιτήσεις έχω απο τον καθένα τους και διαφορετικές "υποχωρήσεις" είμαι διατεθιμένος να κάνω για τον καθένα ... Εσύ τώρα, δε ξέρω τι χρήση ακριβώς θα κληθεί να υπηρετήσει το ρολόι σου και κάτω απο ποιές συνθήκες. Επίσης δε ξέρω ούτε το γούστο σου, για να κρίνω συνολικά πιο ταιριάζει καλύτερα στην "εικόνα" σου, αλλά ούτε και έχω δεί τα ρολόγια που σκέφτεσαι ... ΕΥΤΥΧΩΣ εσύ θα αποφασίσεις πιο είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! Σε θέματα όπως τα ρολόγια και άλλα "προσωπικά" αντικείμενα καθολικοί χαρακτηρισμοί και έννοιες όπως "ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ" δεν έχουν ισχύ απλά επειδή πολλές πτηχές του θέματος είναι καθαρά υποκειμενικές! Πρέπει να αποφασίσεις ΕΣΥ με βάση 1. ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ 2. ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 3. ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΟΥΣΤΟ Ξεκαθάρισέ τα αυτά μέσα σου, δηλαδή τι θέλεις ΕΣΥ τελικά απο ένα ρολόι και αποφάσισε ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ! Πάντως να ξέρεις ότι αφού γενικά είσαι τόσο αναποφάσιστος και επιπλέον δε γνωρίζεις πολλά για το αντικείμενο, όσο περισσότερο το ψειρίζεις τόσο περισσότερο ίσως θα μπερδεύεσαι! Τα δεδομένα πλέον τα έχεις, τις αλήθειες τις ξέρεις πλέον (αφού διάβασες και τη κουβέντα μας), απλά πες την αλήθεια με κάθε ειλικρίνια στον εαυτό σου και πάρε μια απόφαση . Όπως παρατήρησες ίσως, κανείς εδώ μέσα (τουλάχιστον απο αυτούς που ξέρουν κάτι παραπάνω) δε σου είπε ΠΑΡΕ ΕΚΕΙΝΟ. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο! Όποιος σου πεί κάτι τέτοιο απλά αγνοησέ τον γιατί απαντάει με βάση τα δικά του δεδομένα ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
louis_1900 Δημ. February 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 μια παρατηρηση,το σερβις ενος μηχανικου ρολογιου δεν μενει στα 3 χρονια ,5 ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα σημερα,κατι αλλο για το αυτοματο η και το quartz που αναφερθηκε για την αλλαγη μπαταριας και ελεγχο φλαντζας,εαν το ρολοι χρησημοποιειται στη θαλασσα ο ελεγχος ειναι καθε χρονο κια η αλλαγη επσης . ξεχασα να αναφερω οτι σε καποια ρολογια το σερβις ανεβενει πανω απο τον μεσο ορο και μιλαμε και για 10 χρονια,η ομεγα που αποτελει πλεον μαζικη παραγωγη το Co-axial escapement στις μηχανες της δινει τετοια περιθωρια.υπαρχουν και αλλοι πιο hi-tech ,αλλα αναφερομαι σε κατι μαζικης παραγωγης.ο στοχος που κινουνται οι ελβετοι κατασκευαστες ειναι η μειωση των τριβων και δυστυχως η συγκεντρωση του σερβις των ρολογιων στα επισημα κεντρα υποστηριξης,ευτυχως υπαρχουν ακομα ενωσεις οπως των αγγλων ρολογαδων που εχουν κανει συμφωνιες με τις εταιρειες για παροχη ανταλλακτικων και εκπαιδευση ενος ποσοστου αυτων στις νεες τεχνολογιες των εταιρειων ωστε να παρεχουν πιστοποιημενες υπηρεσιες υψηλου επιπεδου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. February 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 'Οπως διαβάζεις και καταλαβαίνεις και όπως σου είχα πει και πριν "... όσο περισσότερο το ψειρίζεις τόσο περισσότερο ίσως θα μπερδεύεσαι! " ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SoTiRoS Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 'Οπως διαβάζεις και καταλαβαίνεις και όπως σου είχα πει και πριν "... όσο περισσότερο το ψειρίζεις τόσο περισσότερο ίσως θα μπερδεύεσαι! " ... συμφωνώ απόλυτα, ξέκινάς με μια απλή επιλογή και καταλήγεις να κοιτάς κομματια τα οποία ίσως δεν είναι για την τσέπη σου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SoTiRoS Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 Υπάρχει κανείς που να έχει ασχοληθεί με την ποιότητα της Longines? Σκεφτομαι να αγοράσω το GrandeVitesse (το οποίο μπορώ να βρω με 1500 ευρώ) αλλά διστάζω στο αν είναι πραγματικά value for money ή απλά ένα υπερεκτιμημένο sport ρολόι.. Φαινεται πάντως πολύ όμορφο http://www.e-watch.gr/products_detail.asp?e_product_id=1487 Μετρητά περίπου 1500 ευρω.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 Έχω κάπου ένα Festina, chronograph titanium... Το θέμα είναι ότι μου ξέμεινε απο μπαταρία αλλά δεν θέλω να το δώσω σε άσχετο ακόμη και για κάτι τόσο απλό... Ξέρει κανείς που μπορώ να το πάω στην Αθήνα για την μπαταρία και γενικότερα αν χρειαστεί ποτέ για σέρβις? Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 Έχω κάπου ένα Festina, chronograph titanium... Το θέμα είναι ότι μου ξέμεινε απο μπαταρία αλλά δεν θέλω να το δώσω σε άσχετο ακόμη και για κάτι τόσο απλό... Ξέρει κανείς που μπορώ να το πάω στην Αθήνα για την μπαταρία και γενικότερα αν χρειαστεί ποτέ για σέρβις? Για μπαταρία το πας σε οποιοδήποτε κατάστημα που πουλά ρολόγια και απλά είσαι παρόν όταν κάνει την αλλαγή, του λές ότι δε θες γρατζουνιές κτλ και να προσέξει να βάλει καλά τη φλάτζα όταν θα βιδώσει το καπάκι για να μην έχεις προβλήματα ... Υπάρχει κανείς που να έχει ασχοληθεί με την ποιότητα της Longines? Σκεφτομαι να αγοράσω το GrandeVitesse (το οποίο μπορώ να βρω με 1500 ευρώ) αλλά διστάζω στο αν είναι πραγματικά value for money ή απλά ένα υπερεκτιμημένο sport ρολόι.. Φαινεται πάντως πολύ όμορφο http://www.e-watch.gr/products_detail.asp?e_product_id=1487 Μετρητά περίπου 1500 ευρω.... Η Longines γενικά προσφέρει καλό λόγο τιμής/ποιότητας στη πλειοψηφία των μοντέλων της και το Grand Vitesse είναι ένα απο αυτά, το έχω δεί και απο κοντά και όντως είναι ποιοτικό και κομψό sport ρολόι. Το συγκεκριμένο προσωπικά το είχα προτείνει και σε κάποιον άλλον εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=50514&page=215 (τελευταίο post της σελίδας). Για το μηχανισμό του φαντάζομαι ξέρεις (αν όχι ψάξτο λίγο, Valijoux 7750) τα σύν και τα πλήν του, όπως και για την ιστορία της Longines στο χόρο (εννοώ απλά ότι έχει αδιάκοπη παραγωγική παράδοση). To μόνο που θα με αποσχολούσε (εαν) είναι ότι είναι αδιάβροχο μόνο μέχρι τα 50m (που ουσιαστικά σημαίνει ότι σε εξασφαλίζει για καθημερινή απλή χρήση και αν δε σκοπεύεις να κάνεις μπάνιο με αυτό ή να μπαίνεις στη θάλασσα φορόντας το δε θα έχεις πρόβλημα) και απο όσο θυμάμαι η κορώνα του δεν είναι βιδωτή (μπορεί να κάνω και λάθος για τη κορώνα, δεν είμαι 100% σίγουρος). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SoTiRoS Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 Η Longines γενικά προσφέρει καλό λόγο τιμής/ποιότητας στη πλειοψηφία των μοντέλων της και το Grand Vitesse είναι ένα απο αυτά, το έχω δεί και απο κοντά και όντως είναι ποιοτικό και κομψό sport ρολόι. Το συγκεκριμένο προσωπικά το είχα προτείνει και σε κάποιον άλλον εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=50514&page=215 (τελευταίο post της σελίδας). Για το μηχανισμό του φαντάζομαι ξέρεις (αν όχι ψάξτο λίγο, Valijoux 7750) τα σύν και τα πλήν του, όπως και για την ιστορία της Longines στο χόρο (εννοώ απλά ότι έχει αδιάκοπη παραγωγική παράδοση). To μόνο που θα με αποσχολούσε (εαν) είναι ότι είναι αδιάβροχο μόνο μέχρι τα 50m (που ουσιαστικά σημαίνει ότι σε εξασφαλίζει για καθημερινή απλή χρήση και αν δε σκοπεύεις να κάνεις μπάνιο με αυτό ή να μπαίνεις στη θάλασσα φορόντας το δε θα έχεις πρόβλημα) και απο όσο θυμάμαι η κορώνα του δεν είναι βιδωτή (μπορεί να κάνω και λάθος για τη κορώνα, δεν είμαι 100% σίγουρος). Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα αν το αγοράσω δεν σκοπεύω να έχω καταδυτικές τάσεις... Οταν πήγα να το δω πρώτη φορά, ο πωλητής μου είπε πως επιτέλους η Longines εβγαλε ρολόι με κορώνα οπότε υπέθεσα πως είναι βιδωτή.. Το έψαξα λίγο για τον μηχανισμό αλλά δεν βρήκα κατι ιδιαίτερο, θεωρείς πως έχει κάποιο σημαντικό μείον? (χωρίς να θέλω να κουράσω) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 Valjoux 7750 http://www.timezone.com/library/horologium/horologium631672313433425752 διάβασε και το part 2 ... Για τη κορώνα σιγουρέψου δοκιμάζοντάς την ο ίδιος όταν πας να το δείς-ξαναδείς ... Κορώνες τύπου push and pull αποτελούν απο τα συχνότερα σημεία πρόκλησης "ατυχημάτων"-βλαβών σε ρολόγια (κυρίως λόγο απροσεξίας στη χρήση τους) ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehh Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 dbekia θες να μας πεις γενικά τι ρολόγια έχεις η είχες και κάποιες εντυπώσεις? και ποιες μαρκες γενικά θεωρείς αξιόπιστες? Παράθεση mobile fan user Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SoTiRoS Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 Valjoux 7750 http://www.timezone.com/library/horologium/horologium631672313433425752 διάβασε και το part 2 ... Για τη κορώνα σιγουρέψου δοκιμάζοντάς την ο ίδιος όταν πας να το δείς-ξαναδείς ... Κορώνες τύπου push and pull αποτελούν απο τα συχνότερα σημεία πρόκλησης "ατυχημάτων"-βλαβών σε ρολόγια (κυρίως λόγο απροσεξίας στη χρήση τους) ... Ναι έχεις απόλυτο δίκιο. Πάντως δεν πάυει να μου αρέσει αρκετά... Από ότι έχω διαβάσει και έχω ακούσει φαίνεται να είναι καλή επιλογή ειδικά για το value for money... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 dbekia θες να μας πεις γενικά τι ρολόγια έχεις η είχες και κάποιες εντυπώσεις? και ποιες μαρκες γενικά θεωρείς αξιόπιστες? Είχα στο παρελθόν κάποια κομάτια απο Raymond Weil, Tissot, Seiko, Omega, Longines (όχι όλα ταυτόχρονα). Τα έχω πουλήσει πλέον όλα αυτά πλήν του Omega (το οποίο πλέον συνήθως το φοράει ο πατέρας μου) και έχω αγοράσει εκ νέου ένα Seiko (Japan Only Model) ένα Orient Star Royal (Japan Only Model) και ένα Citizen Pro Master. H προσωπική μου εμπειρία με τα συγκεκριμένα κομάτια που κατά καιρούς είχα και τελικά πούλησα, σε καμία περίπτωση δεν αντανακλά τη γενικότερη εικόνα των αντίστοιχων εταιριών ως προς τη ποιότητα και την αξιοπιστία τους. Με απογοήτευσε πλήρως το Raymond Weil. Απο το πρώτο Seiko που είχα τότε, δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις καθότι ήταν το πρώτο ρολόι που αγόρασα εγώ για τον εαυτό μου και ήταν φθηνό κομάτι (150 euro), με άλλα λόγια δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, απλά ένα στιβαρότατο αυτόματο καταδυτικό. Ποτέ δε μου παρουσίασε το παραμικρό και έμεινα ικανοποιημένος, απλά κάποια στιγμή το βαρέθηκα οπτικά και το πούλησα ... Το Tissot που είχα ήταν χρονογράφος και μπορώ να πώ ότι για τα λεφτά που είχα τότε δώσει έμεινα ικανοποιημένος κατά 70% ... Το Longines ήταν ένα κομψότατο "sexy" dress watch με πολύ καλό φινίρισμα και καλή ποιότητα, αλλά ποτέ δε μου ενέπνευσε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη (γενικά κάνω σκληρή χρήση στα ρολόγια μου), πάντα σε σχέση με τα λεφτά που έδωσα έμεινα κατά 70% ικανοποιημένος ... Το Omega το πήρα πιο πολύ λόγω της γοητείας που μου ασκούσε ανέκαθεν το διαχρονικό και ταυτόχρονα μοντέρνο design της και του καλού ονόματος που έχει η Omega για τη ποιότητα και το φινίρισμά της. Είναι το ρολόι που πρόσεξα περισσότερο απο όλα, γενικά δε μου παρουσίασε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Σχετικά με τα χρήματα που έδωσα έμεινα ευχαριστημένος κατά 70% ... Για να μη μακρυγορήσω με λεπτομέρειες περί ειδικότερων θεμάτων αξιοπιστίας - ποιότητας, το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει, με βάση τη προσωπική μου πάντα εμπειρία, είναι ότι σχεδόν όλες οι σοβαρές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χόρο, με απαραίτητη όμως προυπόθεση να έχουν αδιάκοπη παραγωγική παράδοση, έχουν δεδομένη αξιοπιστία (δεν είναι όλες στο ίδιο επίπεδο βέβαια) στα ρολόγια τους όταν αυτά χρησιμοποιούνται στις "μέσες" - "φυσιολογικές" συνθήκες του σύγχρονου τρόπου ζωής του "μέσου" ανθρώπου. Απλά κάποιες προσφέρουν "περισσότερα" ή "σχεδόν τα ίδια" για λιγότερα χρήματα ... Αυτές είναι που προσωπικά με ενδιαφέρουν. Δε μιλάμε για ακραίες καταστάσεις, hobby ή επαγγελματικές δραστηριότητες όπως π.χ επαγγελματίας δύτης ή ορειβάτης, στελέχη σωμάτων OYK, πεζοναύτες, πιλότους κτλ ... Αν κάποιος ανήκει σε αυτή τη μειοψηφία ψάχνει κάτι πιο εξειδικευμένο και δόξα το θεό υπάρχουν αρκετές πλέον επιλογές πολλών εταιριών, απο σχετικά μέσης τιμής κομάτια έως και πολύ ακριβά ... Γι αυτό λοιπόν εμένα πια δε με αποσχολεί τόσο ποιό είναι το καλύτερο ρολόι και δε με ενδιαφέρει πλέον να δώσω μια περιουσία για ένα ρολόι του οποίου μόνο το 20% των "δυνατοτήτων" του θα μου χρειαστούν, ή να πληρώσω περιουσίες ολόκληρες μόνο για όνομα, status και design ... Προσωπικά εδώ και πολύ καιρό με "φτιάχνει" - "εμπνέει" πολύ κάτι άλλο! Να εντοπίσω και να αγοράσω απο τα χιλιάδες καλά και αξιόπιστα ρολόγια, εκείνα τα λίγα κομάτια που ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ/ΤΙΜΗΣ! Άποψή μου είναι ότι απο όλα αυτά τα "σπάνια" - "ελάχιστα" κομάτια που προσφέρουν αυτό τον εξαιρετικό λόγο απόδοσης/τιμής, το 70% είναι Ιαπωνικά (Seiko, Citizen, Orient). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pasalimani Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 na kanw kai egw mia erwtisi epeidi den gnwrizw apo rologia,otan lete oti agorasate ena roloi kai den sas ikanopoihse ti ennoeite? Παράθεση Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 na kanw kai egw mia erwtisi epeidi den gnwrizw apo rologia,otan lete oti agorasate ena roloi kai den sas ikanopoihse ti ennoeite? Προσωπικά πολλά πράγματα, όπως 1) Αν ήταν αυτόματο μηχανικό και δεν είχε αποδεκτή ακρίβεια (έως +-10sec/ημέρα), ή αν δε "κουρδιζόταν" σωστά ή επαρκώς. 2) Αν ήταν χρονογράφος και "κολούσαν" οι δείκτες του ή τα button του ή αν δε χρονομετρούσε με ακρίβεια. 3) Αν πήρε νερό. 4) Αν γρατζουνίστηκε ή έσπασε το κρύσταλο. 5) Αν το φοσφορίζον υλικό του δε "λάμπει" επαρκώς ή αν χάνει τη "λάμψη" του γρήγορα ή αν σε βάθος χρόνου μειώνονται τα δύο παραπάνω σε σχέση με την αρχική του κατάσταση. 6) Αν γρατζουνιέται εύκολα η κάσα του ή το μπρασελέ του. 7) Αν δε κουμπώνει με ασφάλεια το μπρασελέ του. 8) Αν το φινίρισμά του δεν είναι "σωστό" με αποτέλεσμα να έχει γωνίες και να γρατζουνάει το χέρι μου ή αν έχει γενικότερα ατέλειες στη κατασκευή και τη συναρμογή του σε σημεία που φαίνονται όπως π.χ να μην ευθυγραμμίζονται οι δείκτες με τις ενδείξεις στο καντράν. 9) Αν χαλάσει ο μηχανισμός του ή αν χρειάζεται συχνά συντήρηση και ρύθμιση για να λειτουργεί όπως πρέπει. 10 και ίσως σημαντικότερο) αν για τα λεφτά που έδωσα περίμενα τελικά κάτι καλύτερο σε όλα τα παραπάνω ή σε κάτι άλλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehh Δημ. February 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2008 Πιστεύω οτι ενα καταδυτικό γύρω στα 300-400(για κακομεταχείρηση) ευρώ στις μάρκες που κυκλοφορούν Ελλάδα γενικά δε θα προδώσει κανέναν,φυσικά δε μιλάμε για ρεπλίκες Παράθεση mobile fan user Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SoTiRoS Δημ. February 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2008 Πιστεύω οτι ενα καταδυτικό γύρω στα 300-400(για κακομεταχείρηση) ευρώ στις μάρκες που κυκλοφορούν Ελλάδα γενικά δε θα προδώσει κανέναν,φυσικά δε μιλάμε για ρεπλίκες Ισως και να έχεις δίκιο, εξάλλου ακόμα και αν (κτύπα ξύλο) πάθουν κάτι δεν θα κλαίς και πάρα πολά λεφτά.... Εξαρτάται πάντα για ποιό λόγο αγοράζεις ένα ρολόι και τι θές να σου προσφέρει αυτό (επιδόσεις, prestige...) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. February 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2008 καταδυτικο επειδη την εχω ψαξει και εχω φορεσει πολλα ρολοια διαφορετικα. μια ειναι η μαρκα CITIZEN.αξιολογα..σε καλες τιμες..(-) λιγο βαρυα..και κατα την γνωμη μου μπορει καποιος να παρει ρολοι για παντα με 400 ερυο.αλλωστε υπαρχουν eshop με πολυ καλες τιμες για αυτα τα ρολογια και με διαφορα και 100 ευρο απο τα καταστηματα της γειτονιας.:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stardrive Δημ. February 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2008 Προσωπικά εδώ και πολύ καιρό με "φτιάχνει" - "εμπνέει" πολύ κάτι άλλο! Να εντοπίσω και να αγοράσω απο τα χιλιάδες καλά και αξιόπιστα ρολόγια, εκείνα τα λίγα κομάτια που ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ/ΤΙΜΗΣ! Άποψή μου είναι ότι απο όλα αυτά τα "σπάνια" - "ελάχιστα" κομάτια που προσφέρουν αυτό τον εξαιρετικό λόγο απόδοσης/τιμής, το 70% είναι Ιαπωνικά (Seiko, Citizen, Orient). Φίλε dbekia Γιια ψάξε και λίγο ΕΔΩ. Είμαι σίγουρος ότι θα δείς πως πραγματικά προσφέρουν¨αυτό τον εξαιρετικό λόγο απόδοσης/τιμής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις Παράθεση ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ... Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts