Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φυσικά κανένα μηχανικό δεν συγκρίνετε σε ακρίβεια με ένα quartz (υπό όρους όμως) αλλά ούτε ένα quartz σε αξιοπιστία με ένα μηχανικό.

Τα ρόλεξ αλλα και ομεγκα και άλλα cosc σου προσφέρουν μια ακρίβεια περισσότερη από αυτή που χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος. Δηλαδή στο 6μηνα που αλλάζει η ώρα αν χάσει 5-6 λεπτά δεν έγινε και τίποτα. Εγώ ρυθμίζω το δικό μου 2 λεπτά πίσω και μετά είναι στα 2 λεπτά μπροστά όταν πρέπει να αλλαχτεί η ώρα, έτσι αποφεύγω να ασχολούμε με το ρολόι μου ενδιάμεσα.

Μετά είναι το θέμα αντοχής και αξιοπιστίας και μακροζωίας. Εκεί η ρόλεξ είναι καθαρός ηγέτης, αλλά και το θέμα ακρίβειας έχει πια ξεπεραστεί γιατί με το parachrome blu spiral μιλάμε για ακρίβεια κάτω από μισό λεπτό το εξάμηνο.

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σε όλους εμάς που γράφουμε στις τελευταίες 10 σελίδες απευθύνομαι:

Είμαστε σε ένα site για καθημερινούς ανθρώπους και τώρα τελευταία συζητάμε κατά 90% για ρολόγια που κοστίζουν από 2000 ευρώ και πάνω...Πιστεύω ότι είναι άδικο για τα πάρα πολλά μέλη του forum να κάνουμε τέτοιες κουβέντες εδώ.

Ίσως θα πρέπει να περιοριστούμε λίγο, γιατί με αυτόν τον τρόπο χάνουμε posts από πολύ περισσότερους που διστάζουν να αναφέρουν κάποια πράγματα για "ταπεινότερα" ρολόγια, τα οποία όμως είναι εξίσου ενδιαφέροντα. Στο κάτω κάτω, υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα fora για τους τρελούς!

Είμαστε σε ένα site για καθημερινούς ανθρώπους και τώρα τελευταία συζητάμε κατά 90% για ρολόγια που κοστίζουν από 2000 ευρώ και πάνω...Πιστεύω ότι είναι άδικο για τα πάρα πολλά μέλη του forum να κάνουμε τέτοιες κουβέντες εδώ.

Ίσως θα πρέπει να περιοριστούμε λίγο, γιατί με αυτόν τον τρόπο χάνουμε posts από πολύ περισσότερους που διστάζουν να αναφέρουν κάποια πράγματα για "ταπεινότερα" ρολόγια, τα οποία όμως είναι εξίσου ενδιαφέροντα. Στο κάτω κάτω, υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα fora για τους τρελούς!

+10 kai:X

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

Επειδή τα άλλα fora είναι για τους τρελούς εγώ προτιμώ τα ελβετικά και τα γερμανικά που έχουν γνώσεις και παιδεία γύρω από τα τεχνικά θέματα του ρολογιού.

κάτι τελευταίο,

Η ρόλεξ και πατέκ είναι δύο κορυφαίες εταιρίες από όλες τις πλευρές αλλά φτιάχνουν εντελώς διαφορετικά ρολόγια, η μία ρολόγια έργα τέχνης για να τα κοιτάς και να τα χαίρεσαι τόσο σε εμφάνιση αλλά και σε ωρολογοποιεία και η άλλη μηχανολοτεχνολογικά τέρατα ωρολογοποιείας για χρήση.

Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από καμία εταιρία, το αντίθετο μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα σε κοινές εξελίξεις ballance wheel και hairsprings.

και μια που λέμε για ρολόγια για τους περισσότερους εγώ μόνο μια εταιρία μπορώ να προτίνω για ρολόγια κάτω των 1000 ευρώ, την Titoni.

http://www.titoni.ch

Πάντως οπως και να το κάνουμε ζούμε σε μία καταναλοτική κοινωνία και ξανακάνω το ερώτημα, ενα ρολόι των 20-50 ευρώ δείχνει την ώρα οπως ενα των 4000 ευρώ, με αυτή τι λογική και τα πιο φθηνά αμάξια κάνουν 4-8000 ευρώ γιατί κάποι αγοράζουν πανάκριβα spor αμάξια ενω ξέρουν οτι στην Αθήνα που γίνεται μπάχαλο δεν θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν παρά μόνο σα μόστρα, το ίδιο γίνεται και σε αρκετά αντικείμενα που κατέχουμε αλλα το μόνο σίγουρο είναι οτι αξίζει να δώσει ενας άνθρωπος αρκετά χρήματα σε ρολόι σήμερα, είναι κάτι που το χαίρεσαι, κάτι προσωπικό, κάτι που λατρεύεις να έχεις και ας μπορούσες να ξοδέψεις πολύ λιγότερα χρήματα για να βλεπεις απλά την ώρα προσωπικά ομως λίγες φορές προσέχω τι ώρα είναι όσο το πόσο μαρέσει κάτι που φοράω
mobile fan user

Πάντως οπως και να το κάνουμε ζούμε σε μία καταναλοτική κοινωνία και ξανακάνω το ερώτημα, ενα ρολόι των 20-50 ευρώ δείχνει την ώρα οπως ενα των 4000 ευρώ, με αυτή τι λογική και τα πιο φθηνά αμάξια κάνουν 4-8000 ευρώ γιατί κάποι αγοράζουν πανάκριβα spor αμάξια ενω ξέρουν οτι στην Αθήνα που γίνεται μπάχαλο δεν θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν παρά μόνο σα μόστρα, το ίδιο γίνεται και σε αρκετά αντικείμενα που κατέχουμε αλλα το μόνο σίγουρο είναι οτι αξίζει να δώσει ενας άνθρωπος αρκετά χρήματα σε ρολόι σήμερα, είναι κάτι που το χαίρεσαι, κάτι προσωπικό, κάτι που λατρεύεις να έχεις και ας μπορούσες να ξοδέψεις πολύ λιγότερα χρήματα για να βλεπεις απλά την ώρα προσωπικά ομως λίγες φορές προσέχω τι ώρα είναι όσο το πόσο μαρέσει κάτι που φοράω

Για εμένα, αξίζει να δώσεις πολλά χρήματα και για το σπίτι σου, είναι κάτι που θα το χαρείς και εσύ και τα παιδιά σου. Και μία καλή τηλεόραση, πάλι θα την χαρείς. Και ένα καλό στερεοφωνικό. Και μία καλή μηχανή. Και ένα καλό PC.και,και,και...

Δυστυχώς, δεν μπορώ να το κάνω αυτό και όπως όλα δείχνουν ποτέ δεν θα μπορέσω! Οπότε κάνω συμβιβασμούς παντού και επικεντρώνομαι στα ένα-δύο πράγματα που έχουν απόλυτη προτεραιότητα για εμένα. Αλλά και σε αυτά ακόμη, δεν μπορώ να αποκτήσω το απόλυτο. Οπότε, ο συμβιβασμός πάει σύννεφο και μου αρέσει είναι η αλήθεια.

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι έτσι κάνουμε. Για κάποιους έχει σημασία το ρολόι, για άλλους το σπίτι, για άλλους το αυτοκίνητο...

Για εμένα, αξίζει να δώσεις πολλά χρήματα και για το σπίτι σου, είναι κάτι που θα το χαρείς και εσύ και τα παιδιά σου. Και μία καλή τηλεόραση, πάλι θα την χαρείς. Και ένα καλό στερεοφωνικό. Και μία καλή μηχανή. Και ένα καλό PC.και,και,και...

Δυστυχώς, δεν μπορώ να το κάνω αυτό και όπως όλα δείχνουν ποτέ δεν θα μπορέσω! Οπότε κάνω συμβιβασμούς παντού και επικεντρώνομαι στα ένα-δύο πράγματα που έχουν απόλυτη προτεραιότητα για εμένα. Αλλά και σε αυτά ακόμη, δεν μπορώ να αποκτήσω το απόλυτο. Οπότε, ο συμβιβασμός πάει σύννεφο και μου αρέσει είναι η αλήθεια.

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι έτσι κάνουμε. Για κάποιους έχει σημασία το ρολόι, για άλλους το σπίτι, για άλλους το αυτοκίνητο...

Mα και να μπορούσες να τα πάρεις όλα αυτά νομίζεις ότι δε θα έβρισκες καινούργια στα οποία θα έπρεπε τελικά να κάνεις συμβιβασμό; Το συμβιβασμό και ο Bill Gates να είσαι δεν τον γλιτώνεις. Στο τέλος εκείνο που μετράει είναι πώς αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα και όχι τα ίδια τα πράγματα.

Sent neither from iphone nor android phone

Εννοείται ότι και ο Bill συμβιβασμούς κάνει...

Είμαι σίγουρος ότι είναι φοβερά δυστυχισμένος που δεν του ανήκει ολόκληρος ο πλανήτης!..:lol:

Στις τελευταίες 10 σελίδες αν δεν κάνω λάθος κάναμε και μια εκτενή συζήτηση σχετικά με τα Seiko που περιέχουν τον 7S26, ρολόγια δηλαδή που η αξία τους κυμαίνεται μεταξύ 50-200 ευρώ και ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει επανειλλημένα και στο παρελθόν. Αν δεν είμαστε κι εμείς οι τρελοί εδώ μέσα οι συζητήσεις θα περιορίζονταν στο "σας αρέσει αυτό το Casio;" "α ναι πολυ ωραίο", οι οποίες φυσικά και έχουν τη θέση τους εδώ μέσα, στο κάτω κάτω της γραφής η ιδέα του φόρουμ είναι η ελεύθερη διατύπωση απόψεων και δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να αυτοπεριοριζόμαστε. Όποιος θέλει να μιλήσει για φτηνά (το οποίο δεν σημαίνει απαραίτητα φτηνιάρικα) ρολόγια δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνει, εγώ τουλάχιστον οπότε είχα κάτι να πω για ένα ρολόι χαμηλού κόστους πάντα το έλεγα.

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Tablet: Kobo Arc 10HD

PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max

re paidia doste ena help !! agorasa ena seiko to snd509 xtes !! kai den xero pos ta to mikrino !! mhpos xerete na me vohthisete? exei kati velakia alla den katalavaino ti akrivos prepei na kano !! thnks

Στο ακόλουθο λινκ θα βρεις οδηγίες για το πώς θα αφαιρέσεις/προσθέσεις συνδέσμους σε μπρασελέ: http://www.allamericanwatches.com/site/626101/page/182605

Αν δεν έχεις πάντως τα κατάλληλα εργαλεία η όλη διαδικασία μπορεί να σε δυσκολέψει, ενώ πρέπει να δώσεις και προσοχή να μην γρατζουνίσεις την κάσα ή το μπρασελέ. Αν δεις ότι δυσκολεύεσαι θα πρότεινα να το πας σε ένα ρολογά, ο οποίος λογικά θα σε χρεώσει ένα συμβολικό ποσό ή και τίποτα.

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Στην σελίδα που έδωσα συγκεκριμένα κοίταξε το τμήμα με τίτλο How to remove links in bracelets with pins or clips καθώς κατά πάσα πιθανότητα αυτός είναι ο τύπος που χρησιμοποιείται στο μπρασελέ σου.

"rolex care for dummies" good one

http://wwrf.nl.eu.org/viewtopic.php?t=482

Καλό!..

re paidia doste ena help !! agorasa ena seiko to snd509 xtes !! kai den xero pos ta to mikrino !! mhpos xerete na me vohthisete? exei kati velakia alla den katalavaino ti akrivos prepei na kano !! thnks

Για να σε καθησυχάσω, την πρώτη φορά που μίκρυνα ένα παρόμοιο μπρασελέ το έκανα μόνος μου, χωρίς να έχω ιδέα. Δεν είναι κάτι το πολύ δύσκολο και σε συνδυασμό με τις οδηγίες γίνεται εύκολα. Μόνο εργαλεία χρειάζεσαι, και πάλι όχι κάτι εξειδικευμένο.

ΑΠό την άλλη, αν δεν νοιώθεις ότι μπορείς να το κάνεις, πήγαινέ το καλύτερα εκεί που το πήρες, τζάμπα θα σ'το κάνουν.

Είδες; Μόνο λίγη ψυχραιμία χρειάζεται!

Και είναι ένα πάρα πολύ όμορφο ρολόι, έψαξα λίγο στον γκούγκλη και νομίζω το βρήκα. Ένας χρονογράφος με μαύρο καντράν δεν είναι;

ασχετο αλλα εγω αγορασα αυτο πριν μερικες μερες και μπορω να πω πως ειμαι πολυ ικανοποιημενος!!! http://eu.nixonnow.com/watches/mens/the-connect-A069.html

Eγω παιδια πηρα ενα ομεγκα speedmaster date δυστυχως δεν μπ[ορω να βρω το link αλλα οποιος ξερει μπορει να το δει στο σιτε της ομεγκα με κωδικο 38135001 μου το καναν δωρο δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι γιατι δεν πολυ κατεχω οποιος ξερει ευχαριστως να μοθ πει τη γνωμη του

exw thn idia seira file. kataplhktiko roloi. h kalyterh timh kymainetai sta 1600...

ασχετο αλλα εγω αγορασα αυτο πριν μερικες μερες και μπορω να πω πως ειμαι πολυ ικανοποιημενος!!! http://eu.nixonnow.com/watches/mens/the-connect-A069.html

Μπήκα στο site της nixon και έχει πολύ ωραία ρολόγια για κάθε περίσταση. Πρωτότυπα και σε σχετικά λογικές τιμές. Δεν την ήξερα, αλλά από όσο κατάλαβα από το site τους είναι μία αμερικάνικη εταιρία που βγαζει ανδρικά αξεσουάρ, σαν την mont blanc ας πούμε;

@xtrem3: εννοείς έχεις και εσύ κάποιο από τα speedmaster date; Τελικά στο forum κυκλοφορούν αρκετά speedies!..

Μπήκα στο site της nixon και έχει πολύ ωραία ρολόγια για κάθε περίσταση. Πρωτότυπα και σε σχετικά λογικές τιμές. Δεν την ήξερα, αλλά από όσο κατάλαβα από το site τους είναι μία αμερικάνικη εταιρία που βγαζει ανδρικά αξεσουάρ, σαν την mont blanc ας πούμε;

@xtrem3: εννοείς έχεις και εσύ κάποιο από τα speedmaster date; Τελικά στο forum κυκλοφορούν αρκετά speedies!..

nai exw to speedmaster date me to asimi dial kai to exw dokimasei me arketa dermatina louria. Kata th gnwmh mou einai apo ta pio klassata rologia otan to deis me crocodile louri....

Πολύ αξιόλογο ρολόι αν και προσωπικά δεν μου αρέσει η σχεδίαση της στεφάνης, αλλά περί ορέξεως... :)

Πολύ αξιόλογο ρολόι αν και προσωπικά δεν μου αρέσει η σχεδίαση της στεφάνης, αλλά περί ορέξεως... :)

exei th dikh ths logikh kai xrhsimothta ws gmt roloi... an diabasei to ar8ro 8a katalabeis giati. To seamaster etsi kai alliws einai praktiko (exei polla ofelh) roloi kai oxi oso klassato oso to speedmaster. Ayth einai h apopsh mou...

ps. kalh selida me fotos para pollwn rologiwn.....

http://www.alanfurman.com/noframes/omega1.html#om_planetocean