TheGuru Δημ. January 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 Σίγουρα υπάρχει κέρδος παντού, απλά στη ρόλεξ είναι μικρότερο από των άλλων εταιριών λόγο χαρακτήρα του υδρίματος και μεγάλου αριθμού παραγωγής. Αλλά τουλάχιστον είναι η εταιρία ρομπέν των δασών, όπου πέρνει από τους έχοντες και μοιράζει σε ορφανοτροφία, κέντρα απεξάρτησης αλλά και διάφορες δραστηριότητες που προάγουν τον ανθρωπισμό ή προστατεύουν τη φύση. Επειδή εγώ δεν είμαι καθόλου ρομαντικός να σημειώσω ότι τέτοιες ενέργειες κάνουν οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις για δύο κυρίως λόγους: 1.) Χτίζουν ένα κοινωνικό προφίλ ευνοόντας το marketing-διαφήμιση δεν αγοράζεις απλά το προϊόν αλλά συνεισφέρεις και στους φτωχούς! παρόμοια με αυτή του Ρομπέν των Δασών που αναφέρεις παραπάνω 2.) Επιτυγχάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις από την κυβέρνηση. Οπότε μπορείς να εντάξεις τέτοιες ενέργειες σε λογιστικές πρωτοβουλίες και δαπάνες διαφήμισης (υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από να ξέρεις ότι τα λεφτά που τους δίνεις θα πάνε στους φτωχούς!!!:p ). Και η Microsoft το κάνει και η vodafone και πάαρα πολλές ακόμα. Το θέμα είναι τί ποσοστό από τα κέρδη μοιράζουν και αν αυτό είναι ψίχουλα ή επαρκεί για να τους χαρακτηρίσεις Ρομπέν των δασών! Αν έχεις στοιχεία ευχαρίστως να το σχολιάσουμε γιατί στο παραπάνω quote προσωμοιάζεις την rolex σχεδόν με φιλανθρωπικό ίδρυμα και εγώ είμαι της άποψης ότι στον κόσμο των επιχειρήσεων "there is no free lunch". Btw: Από το site της ρόλεξ δεν αναφέρει πουθενά χρηματοδότηση φτωχών, μάλλον μοιάζει για χρηματοδότηση γκλαμουριάς και βιτρίνας παρά ουσίας, απλά δίνει κάποια χρήματα σε πρωτότυπους επιχειρηματίες, σε τέχνη και ανθρώπινα κατορθώματα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με Ρομπέν των δασών. Ελπίζω να έχεις κάποια ποιό τεκμηριωμένη απάντηση στα λεγόμενά μου αλλιώς θα υποθέσω άλλα... Παράθεση Sent neither from iphone nor android phone Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Voodooman Δημ. January 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 Όλες οι απόψεις που διάβασα ως τώρα γύρω από το θέμα κόστος-τιμή με βρίσκουν σύμφωνο. O georgehh είπε ότι θα ανησυχούσε, αν η τιμή των Rolex ήταν χαμηλότερη. Και αυτό το βρίσκω σωστό. Άλλωστε, η Rolex αν ήθελε, θα πήγαινε να στήσει τα εργοστάσια στο Πακιστάν ή στην Κίνα, να μειώσει δραματικά τις τιμές της και όλα θα ήταν (;) ωραία. Αλλά δεν το κάνει, γιατί σέβεται πέντε πράγματα. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι αντίθετος με τις τόσο υψηλές τιμές αυτών των προϊόντων, άλλωστε όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, αν δεν συμφωνούσα, να μην αγόραζα αυτό το ρολόι. Είναι ένα είδος πολυτελείας, και ως τέτοιο, έχει και την αντίστοιχα υψηλή τιμή. Αλλά αυτός είναι και ο μόνος λόγος κατά την γνώμη μου για την τόσο υψηλή τιμή και όχι η συναρμολόγηση ή οτιδήποτε άλλο χειροπιαστό. Δηλαδή μία τσάντα Hermes είναι δυνατόν να κοστίζει 20000 ευρώ; Όχι πιστεύω, απλά η τιμή είναι τέτοια, ώστε να μην μπορεί να την αγοράσει ο καθένας, να την αγοράζουν μόνο συγκεκριμένοι άνθρωποι και έτσι η φίρμα να περικλείεται από έναν μύθο. Για το ότι τα ρολόγια γίνονται ξανά μόδα φταίει-ποιός άλλος;- αυτές οι μηνιαίες φυλλάδες που αποκαλούνται lifestyle περιοδικά. Για μερικά χρόνια διάβαζα τα αφιερώματά τους στα ρολόγια και πάντα τα έβρισκα απαίσια, όπως άλλωστε και όλες τις κριτικές που τολμούν να κάνουν σε αντικείμενα με αξία, όπως αυτοκίνητα, πένες, παπούτσια κ.α. Τί να ξέρει ο τυπάκος από ferrari, rolex, adidas... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimatha Δημ. January 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 Τα μαρκετίστικ κόλπα για φιλανθρωπίες είναι κάτι το σχετικά καινούριο. Στη ρόλεξ υπάρχει από το 44 και ο λόγος δεν ήταν διαφημιστικός αλλά επιθυμία του υδριτή Hans Wilsdor ο οποίος ήταν ορφανός και από τους δύο γονείς από τα 15 του αλλά και ο ίδιος του έμεινε άτεκνος. Έτσι αφιέρωσε την τόσο πετυχιμένη τότε, και ακόμα πιο πετυχιμένη τώρα, στο καλό της ανθρωπότητας κάνοντας την ύδριμα με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Αν κανείς διαβάσει μερικά ξένα βιβλία ωρολογοποιήας θα καταλάβει τι εστί Rolex, και σαν ρολόι και σαν εταιρία. Μια ιδέα από τη wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Wilsdorf Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. January 4, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2007 πως δουλευει το dora.gr? πως μπορω να αγορασω κατι απο εκει? ευχαριστω εκ των προτερων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Voodooman Δημ. January 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2007 Μάλλον και αυτό λειτουργεί όπως τα περισσότερα online καταστήματα. -Πρέπει να εγγραφείς. -Μετά βρίσκεις το ρολόι που σε ενδιαφέρει και το προσθέτεις στο καλάθι αγορών σου. -Πας μετά στο tab "το καλάθι μου", όπου συμπληρώνεις τα στοιχεία που σου ζητούν και κάνεις την παραγγελία. Ο τρόπος πληρωμής είναι με πιστωτική, αλλά δεν αποκλείεται να δέχονται και με αντικαταβολή ή κάποιον άλλον τρόπο. Δεν έχω ψωνίσει και δεν ξέρω. Μόλις πριν από λίγες μέρες στο site της omega είδα το νέο speedmaster day-date, το οποίο ακόμη δεν πρέπει να έχει έρθει Ελλάδα και που προσφέρει ακριβώς αυτά που μου έλειπαν. COSC certified και αδιάβροχο στα 100 μέτρα. Κάτι ακούω όμως για +€450 στα 2150 όμως, οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα έδινα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. January 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2007 Μάλλον και αυτό λειτουργεί όπως τα περισσότερα online καταστήματα. -Πρέπει να εγγραφείς. -Μετά βρίσκεις το ρολόι που σε ενδιαφέρει και το προσθέτεις στο καλάθι αγορών σου. -Πας μετά στο tab "το καλάθι μου", όπου συμπληρώνεις τα στοιχεία που σου ζητούν και κάνεις την παραγγελία. Ο τρόπος πληρωμής είναι με πιστωτική, αλλά δεν αποκλείεται να δέχονται και με αντικαταβολή ή κάποιον άλλον τρόπο. Δεν έχω ψωνίσει και δεν ξέρω. πιστωτικη?:mad: μπα!!! μαλλον θα ψωνισω απο κανονικο καταστημα!:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 ηρθε τελικα το sportura μου,τελειο ειναι. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 καλοριζικο ταξιδιωτη...:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stardrive Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 Aπό τα sportura μουαρέσει αυτό. http://img219.imageshack.us/img219/7610/spc001lsq0.th.jpg Καλοφόρετο ταξιδιώτη. Παράθεση ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ... Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Voodooman Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 Αυτά που λέγαμε και πιο πάνω για τη Seiko. Μεγάλη εταιρία, αυτόνομη, δεν αντιγράφει και ακολουθεί τη δική της διαδρομή χωρίς κόμπλεξ. Συγχαρητήρια για την επιλογή σου ταξιδιώτη και ωραία και η φωτογραφία του stardrive! Μερικές φορές σκέφτομαι ότι θα ήθελα να έκανα μία συλλογή ορολογιών. Αλλά εδώ τώρα έχω δύο και στενοχωριέμαι που το ένα δεν το φοράω, πού να είχα 10-20! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stardrive Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 Αλλά εδώ τώρα έχω δύο και στενοχωριέμαι που το ένα δεν το φοράω, πού να είχα 10-20! Αυτό είναι ενα θέμα... Το έχω λύσει φορώντας το ανάλογο ρολόι την ανάλογη στιγμή... Όσο γίνεται βέβαια. Παράθεση ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ... Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 Aπό τα sportura μουαρέσει αυτό. http://img219.imageshack.us/img219/7610/spc001lsq0.th.jpg Καλοφόρετο ταξιδιώτη. ναστε καλα παιδια,αυτο οντως ειναι πανεμορφο,θα το προσθεσω κι αυτο στην συλλογη μου αργοτερα,πανεμορφα ρολογια παντως βγαζει η seiko. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 εχει κανεις να προτεινει καποιο δικτυακο καταστημα για αγορα ρολογιου χωρις πιστωτικη? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimatha Δημ. January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 Η ομορφιά ειναι πάντα υποκειμενικό θέμα. Είναι όμως κρητίριο για την αγορά κάποιου αντικειμένου? Για πολλούς μάλλον ναι, έτσι αγοράζουν πχ, φωτογραφική μηχανή επειδή είναι ωραία, δε μας ενδιαφέρει η ποιότητα φωτογραφίας, υπολογιστή επειδή ειναι ωραίος, άσχετα αν είναι αργός, λάστιχα αυτοκινήτου επειδή είναι ωραία, άσχετο αν γληστράνε, σπίτι επειδή είναι ωραίο, άσχετο αν στο πρώτο σεισμό θα πέσει κτλ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 Η ομορφιά ειναι πάντα υποκειμενικό θέμα. Είναι όμως κρητίριο για την αγορά κάποιου αντικειμένου? Για πολλούς μάλλον ναι, έτσι αγοράζουν πχ, φωτογραφική μηχανή επειδή είναι ωραία, δε μας ενδιαφέρει η ποιότητα φωτογραφίας, υπολογιστή επειδή ειναι ωραίος, άσχετα αν είναι αργός, λάστιχα αυτοκινήτου επειδή είναι ωραία, άσχετο αν γληστράνε, σπίτι επειδή είναι ωραίο, άσχετο αν στο πρώτο σεισμό θα πέσει κτλ υπαρχει κοσμος που κανει τετοιες αγορες?:wacko: με παλαβωσες κανονικοτατα τωρα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lfotopoulos Δημ. January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 Υπάρχει pilot watch, σαν IWC (μαύρο dial, άσπρα γράμματα), αλλά να μην κάνει μια περιουσία?. Μέχρι 600-700 €. Ευχαριστώ Παράθεση MSCRE (Microsoft Certified Reboot Engineer) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ferengi Δημ. January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 Τα Pilot watches είναι πολύ δημοφιλή με αποτέλεσμα να υπάρχει πλειάδα εναλλακτικών επιλογών. Ένα παράδειγμα είναι το Archimede Pilot (πιο κοντά σε Pilot Mark της IWC) το οποίο είχα αναφέρει σε παλιότερο thread, μαζί με το Christopher Ward Aviator (πιο κοντά σε Spitfire της IWC). Επίσης πολύ αξιόλογη είναι η σειρά Khaki της Hamilton, τα οποία παρόλο που αναφέρονται ως military, στην ουσία εμφανισιακά είναι πολύ κοντά στo pilot της IWC. Ψάξε επίσης τα Sinn Flieger αλλά και τα Stowa Airman τα οποία είναι πιο κοντά στο ταβάνι τιμών που έθεσες. Παράθεση Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+ Tablet: Kobo Arc 10HD PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehh Δημ. January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 Να προσθέσω και certina που ανήκει στο swatch group πολύ ωραία ρολόγια για τα λευτά τους Παράθεση mobile fan user Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimatha Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 υπαρχει κοσμος που κανει τετοιες αγορες?:wacko: με παλαβωσες κανονικοτατα τωρα! Φυσικά, χιλλιάδες τα άτομα που αγοράζουν ρολόι επειδή απλά τους αρέσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ecep Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 Seamaster Omega, ένα δώρο του πεθερού που ξεφορτώθηκε την κόρη του!!! Καλό ρολόι δεν λέω αλλά δεν το βάζεις καθημερινά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nomikosas Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 Seamaster Omega, ένα δώρο του πεθερού που ξεφορτώθηκε την κόρη του!!! Καλό ρολόι δεν λέω αλλά δεν το βάζεις καθημερινά giati den to bazeis kathimerina? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehh Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 Εντάξει τώρα τρελάθηκα αν ακούω πως το ομέγα δεν είναι καθημερινό ρολόι δεν είναι vacheron ρε παιδιά ηρεμήστε,μερικοί κάνουν απο δω λες και θα τους λιώσει στον καρπο τους, τα πιο πολλά ρολόγια να ξέρετε είναι και shock resistant εκτός απο water άσχετα αν δε το γράφουν στα χαρακτηριστικά, αν ήταν έτσι όλα θα χάλαγαν με το παραμικρό χτύπημα Παράθεση mobile fan user Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Voodooman Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 Δεν τον αδικώ τον ecep, για αρκετούς λόγους: -Τα €1400 που κοστίζει το φθηνότερο seamaster για πολύ κόσμο είναι 2 μισθοί περίπου, για να μην αναφερθώ στα ακριβότερα. Και για πολλούς είναι κάπως δυσάρεστο (και απολύτως κατανοητό) να φοράς δύο μισθούς στο χέρι. -Αν δουλεύεις σε οικοδομή ή σε γκαράζ, είναι κάπως άβολο το omega στο χέρι... -Είναι ωραία να έχεις ένα "καλό" ρολόϊ που θα το φοράς σε ειδικές περιπτώσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stergios69 Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 Seamaster Omega, ένα δώρο του πεθερού που ξεφορτώθηκε την κόρη του!!! Καλό ρολόι δεν λέω αλλά δεν το βάζεις καθημερινά Το έχουν οι πεθεροί φαίνεται... Και εμένα τέτοιο μου έδωσαν... :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 Καλησπερα.παλιοτερα ειχα :blink: ενα ρολοι swatch ψηφιακο με τετραγωνο καντραν και μεγαλα κοκκινα γραμματα.ψαχνω να το βρω για να το αποκτησω αλλα "τζιφος" η κατασταση.ξερετε κανενα e-shop ξενο μηπως και μπορεσω και βρω κατι..:cool: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts