Jump to content

Πρόβλημα με HD Serial ATA!

gkandir
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν, το πρόβλημα έχει ως εξής.

Μου έφεραν ένα καινούριο PC από έξω, δυστυχώς χωρίς manuals. Το μηχάνημα έχει έναν HD της Maxtor ο οποίος είναι Serial ATA.

Προσπάθησα να εγκαταστήσω τα XP, προσπάθησα να "δω" τον δίσκο από το BIOS, προσπάθησα να βάλω πάνω τον παλίο μου δίσκο που είναι IDE (πάλι της Maxtor) και ένα DVD ROM μαζί με το DVDRW που έχει ήδη και δεν είχα καμία επιτυχία σε κανένα από αυτά. :( :(

Θα ήθελα να μάθω, αν ξέρει κανείς, κατ' αρχήν, πως μπορώ να κάνω το σύστημα να "δει" τον Serial ATA δίσκο για να εγκαταστήσω τα XP και, φυσικά, να βάλω και τις δυο άλλες συσκευές και με ποιές ρυθμίσεις (Primary ή Secondary, Master ή Slave).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! :)

Had: Philips Diga, Nokia 6110, Nokia 6210, Nokia 7110, Nokia 5210, Nokia 8310, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson T230, Samsung E700, Sony Ericsson T290i, LG KU990 Viewty, Nokia Lumia 620.

Have: Xiaomi Mi A1, Sony Ericsson K750i.

Eίναι διαδικασία.

Πρέπει να βρεις τους drivers της mobo για serial ATA και να τους γράψεις σε δισκέτα, να βάλεις τη δισκέτα και κατά την εγκατάστση των Windows κάπου θα πατήσεις -μου είπανε- F6 για να εγκαταστήσεις τον driver.

Έτσι μου τα πανε (γιατί πήγα και εγώ να κάνω format σε sata και κόλλησε στο ίδιο δημείο) έτσι στα λέω. Ακόμα δε βρήκα χρόνο να το δοκιμάσω.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

καλα σου τα ειπαν φιλε lewton!! και γω μολις πριν 1 εβδομαδα ξαναεστησα το pc μου με S-ATA και μεχρι να καταλαβω οτι χρειαζεται αυτη η διαδικασια ταλαιπωρηθηκα αρκετα. αντεγραψα απο το cd της μητρικης τους drivers για S-ATA σε μια δισκετα. κατα την προετοιμασια εγκαταστασης των XP σου ζηταει να πατησεις F6 αν θελεις να εγκαταστησεις drivers για sata και raid. βαζεις τη δισκετα και ολα μετα ειναι ευκολα...

Ωραία. Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!! :D

Τώρα, τις άλλες συσκευές με ποιό τρόπο θα πρέπει να τις συνδέσω, αφού εγκαταστήσω τα XP;

Had: Philips Diga, Nokia 6110, Nokia 6210, Nokia 7110, Nokia 5210, Nokia 8310, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson T230, Samsung E700, Sony Ericsson T290i, LG KU990 Viewty, Nokia Lumia 620.

Καλό θα ήταν να βάλεις πρώτα τις άλλες συσκευές έτσι ώστε το λειτουργικό να στις αναγνωρίσει αυτόματα. ;) Αν θέλεις να τις βάλεις αργότερα τότε με το Disk Management (κυρίως για τον 2ο σκληρό) θα κάνεις πολύ εύκολα τη δουλειά σου. Απλώς πρόσεξε να μη βάλεις τα δύο DVD μαζί έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις on the fly αντιγραφές.

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Κανονικά πρέπει τουλάχιστον οι IDE συσκευές να φαίνονται από το BIOS. Διαφορετικά θα έχεις προβλήματα, πιθανότατα θα δουλεύουν σε PIO mode, που είναι πολύ αργό. Γενικά είναι πολύ περίεργο να μην φαίνονται στο BIOS και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να δοκιμάσεις διαφορετικά master/slave settings με τα jumpers.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M (29 Νοέ. 2004 , 22:35)

...Απλώς πρόσεξε να μη βάλεις τα δύο DVD μαζί έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις on the fly αντιγραφές.

Εννοείς να μην είναι στο ίδιο κανάλι;

Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Σε ένα σύγχρονο μηχάνημα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στην αντιγραφή on the fly, ακόμα και αν είναι στο ίδιο κανάλι. Στα παλιότερα, δεν ήταν και ότι καλύτερο.

Σας ευχαριστώ πολύ! :) :) :)

Θα δοκιμάσω απόψε το βράδυ και θα δούμε. Θα σας πω τι απέγινε.