Jump to content

Σκοτώνει η πειρατεία την μουσική;

DENIOR
 Κοινοποίηση

«Σκοτώνει» η πειρατεία τη μουσική;  

258 members have voted

1. 1. «Σκοτώνει» η πειρατεία τη μουσική;

• Ναι
      20
    • Όχι
      238

Recommended Posts

Με αυτό το σκεπτικό,τη δουλειά τους κάνουν και οι διαρρήκτες ή οι λιστές που ξεγυμνώνουν σπίτια,τράπεζες,περιουσίες.

δεν ειναι καθολου το ιδιο,εδω δεν μιλαμε για διαρρηξεις και τετοια,μιλαμε αποκλειστικα για μουσικη.

καμια σχεση δηλ...

οποιος θελει να πηγαινει να αγοραζει καθε τι που βγαινει ας πηγαινει,δεν το κατακρηνω αυτο.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• Απαντήσεις 194
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οι διαρρήκτες ληστεύουν ακίνητες ιδιοκτησίες,ενώ όσοι αγοράζουν πειρατικούς δίσκους ληστεύουν πνευματικές ιδιοκτησίες. Αμφότερες οι πράξεις είναι και παράνομες,αλλά και,κατά τη γνώμη μου,αηθείς.

Όσοι τάσσονται υπέρ της πειρατείας, υποστηρίζουν αναφανδόν ένα ποινικό αδίκημα ανάλογο της κλοπής.

Οι πραγματικοί καλλιτέχνες που βάζουν την μουσική πάνω απ΄τα φράγκα,οι άνθρωποι που βλέπουν το τραγούδι σαν μέσο έκφρασης και δημιουργίας (κλισέ αλλά κολλάει) και που φυσικά δεν ζουν απ΄αυτό θα έπρεπε να δίνουν τα δημιουργήματα τους δωρεάν.

Έχει γεμίσει ο κόσμος από δήθεν καλλιτέχνες οι οποίοι πουλάνε στα 15χρονα κάτι δήθεν τραγούδια παίρνοντας τα "μη δήθεν" χρήματα τους.

Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους που θεωρούν το "επάγγελμα" του τραγουδιστή ως την μόνη διέξοδο προκειμένου να λύσουν,μια για πάντα,το βιοποριστικό τους πρόβλημα.

Εγώ,πιστεύοντας πως κάποια μέρα θα ζήσω αυτό που περιγράφω στην αρχή,κάνω ένα συμβιβασμό κι αγοράζω τα τραγούδια αξιόλογων (για τα δικά μου πρότυπα) καλλιτεχνών.

Ωστόσο κατανοώ πλήρως τους ανθρώπους που "καταστρέψουν",ως άλλοι πειρατές,την ελληνική ελεεινή δισκογραφία,αγοράζοντας τα "δήθεν" που προανέφερα.

Ανεξάρτητος;

LOL

Οι διαρρήκτες ληστεύουν ακίνητες ιδιοκτησίες,ενώ όσοι αγοράζουν πειρατικούς δίσκους ληστεύουν πνευματικές ιδιοκτησίες. Αμφότερες οι πράξεις είναι και παράνομες,αλλά και,κατά τη γνώμη μου,αηθείς.

Όσοι τάσσονται υπέρ της πειρατείας, υποστηρίζουν αναφανδόν ένα ποινικό αδίκημα ανάλογο της κλοπής.

Εσυ φιλε Denior τα αγοραζεις ολα νομιμα; Δεν εχεις adsl, δεν κατεβαζεις; Παρανομο ειναι, δεν ειπαμε το αντιθετο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ δεν την σκοτώνω έτσι απλά,αλλά την τιφεκίζω απ'τα χίλια μέτρα.Αν δεν μου αρέσουν πάνω απ'τα μισά τραγούδια δεν αγοράζω το αυθεντικό με τίποτα.Δεν είναι πνευματική ιδιοκτησία αλλά αέρας κοπανιστός σήμερα,παλιότερα με τα βινύλια ήταν αλλιώς.Αν είναι πνευματική ιδιοκτησία τότε θα πρέπει οι δισκογραφικές να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις κανονικές και όχι σαν μπο..λα που σημαίνει ότι έχουν ένα προιόν που χρειάζεται προστασία και θα πρέπει να πάνε με το ρεύμα της εποχής.Ας ανεβάσουν τα τραγούδια και ας τα πουλάνε μόνα τους,ελάχιστοι το έχουν κάνει σε ικανοποιητικό βαθμό,έτσι αγοράζω και εγώ(όπως και έκανα από ένα ρώσικο site).Άλλο ο σπιτονοικοκύρης να πάθει διάρρηξη και άλλο να έχει όλη την ώρα την πόρτα ανοιχτή..Και ας μην κολλάμε στα νομικά ζητήματα(ντε και καλά είναι κλοπή)π.χ ένας ανήλικος νομικά δεν μπορεί να αγοράσει ούτε μαστίχα και αν αγοράσει cd δεν είναι πειρατής αλλά είναι παράνομος!Τρελό ψάξιμο θέλει η όλη υπόθεση της πειρατείας..ζήτω ο Τζακ Σπάροου
[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ δεν την σκοτώνω έτσι απλά,αλλά την τιφεκίζω απ'τα χίλια μέτρα.Αν δεν μου αρέσουν πάνω απ'τα μισά τραγούδια δεν αγοράζω το αυθεντικό με τίποτα.Δεν είναι πνευματική ιδιοκτησία αλλά αέρας κοπανιστός σήμερα,παλιότερα με τα βινύλια ήταν αλλιώς.Αν είναι πνευματική ιδιοκτησία τότε θα πρέπει οι δισκογραφικές να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις κανονικές και όχι σαν μπο..λα που σημαίνει ότι έχουν ένα προιόν που χρειάζεται προστασία και θα πρέπει να πάνε με το ρεύμα της εποχής.Ας ανεβάσουν τα τραγούδια και ας τα πουλάνε μόνα τους,ελάχιστοι το έχουν κάνει σε ικανοποιητικό βαθμό,έτσι αγοράζω και εγώ(όπως και έκανα από ένα ρώσικο site).Άλλο ο σπιτονοικοκύρης να πάθει διάρρηξη και άλλο να έχει όλη την ώρα την πόρτα ανοιχτή..Και ας μην κολλάμε στα νομικά ζητήματα(ντε και καλά είναι κλοπή)π.χ ένας ανήλικος νομικά δεν μπορεί να αγοράσει ούτε μαστίχα και αν αγοράσει cd δεν είναι πειρατής αλλά είναι παράνομος!Τρελό ψάξιμο θέλει η όλη υπόθεση της πειρατείας..ζήτω ο Τζακ Σπάροου

:wacko::wacko::wacko:

/ζαλάδα mode on

:p:lol:

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Θεος, απλα. Η υπογραφη μου φανταζει πολυ ον τοπικ. :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

που και που αναρωτιεμαι αν δουλευεις σε καμια μυστικη η πολιτικη υπηρεσια:lol:ψιτ,my name is bond...james bond!

ωραια οποτε εγω και εκατομμυρια αλλοι ανθρωποι στην ελλαδα ημαστε υπερ της πειρατειας γιατι ετσι μας αρεσει.

α ρε jack sparrow σε περιμενουμε κι εσενα να μεγαλωσει η δυναμη μας.

τα μονα γνησια cd που εχω αγορασει ειναι ολλα των priest κ κανενα αλλο ενοειτε κ ουτε προκειτε εκτος κ αν βγαλουνε καινουργιο.

σιγα μην δωσω φραγκα για να παρω χατζιγιαννη ρουβα τσαλικη κ δεν συμαζευετε ρε καλυτερα να μου κοπει το μπιπ, που βγαζουν ενα δισκο με 10 τραγουδια κ αξιζουν μονο τα δυο.

κ στο φιναλε αυτα που βγαζουν αυτοι σε μια νυχτα τα βγαζω εγω σε ενα μηνα κ δουλευω ενω αυτοι μας δουλεουν.

αρα εγω δεν σκοτωνω απλα την μουσικη

την εχω στησει στα 5 μετρα ειμαι μεσα στο leopard κ την μαμαω τα πρεκια :D :cool:

:respect: judas priest :respect:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

Εγώ,πιστεύοντας πως κάποια μέρα θα ζήσω αυτό που περιγράφω στην αρχή,κάνω ένα συμβιβασμό κι αγοράζω τα τραγούδια αξιόλογων (για τα δικά μου πρότυπα) καλλιτεχνών.

Ωστόσο κατανοώ πλήρως τους ανθρώπους που "καταστρέψουν",ως άλλοι πειρατές,την ελληνική ελεεινή δισκογραφία,αγοράζοντας τα "δήθεν" που προανέφερα.

Η μοντέρνα μουσική δεν είναι ούτε κτήμα δικό σου ούτε κτήμα του ελληνικού πολιτισμού ούτε κτήμα της ανθρωπότητας.

Γι'αυτό,αν επιθυμείς να την απολαμβάνεις,πρέπει να πληρώσεις το ανάλογο αντίτιμο σε εκείνους που έχουν τα δικαιώματά της. Το ίδιο συμβαίνει με τα λογοτεχνικά έργα,τους πίνακες ζωγραφικής κτλπ.

Όσοι λοιπόν αγοράζουν δίσκους,ανταμοίβουν τον κόπο των καλλιτεχνών προωθώντας τη μουσική. Σε καμία περίπτωση δεν την καταστρέφουν όπως κάνει η πειρατεία.

Ναι, αλλά όταν ληστεύεις ακίνητη περιουσία δεν την απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης. Όταν κατεβάζεις ένα cd, ο καλλιτέχνης μπορεί να το πουλήσει σε κάθε ενδιαφερόμενο. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν σκόπευες να το αγοράσεις σαν original, δεν χάνει λεφτά ο καλλιτέχνης.

Και please, γράφε σε απλά ελληνικά, δεν μας εντυπωσιάζεις. Και μην μου πείς οτι μιλάς έτσι και στους φίλους σου :rolleyes:.

Ναι, αλλά όταν ληστεύεις ακίνητη περιουσία δεν την απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης. Όταν κατεβάζεις ένα cd, ο καλλιτέχνης μπορεί να το πουλήσει σε κάθε ενδιαφερόμενο. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν σκόπευες να το αγοράσεις σαν original, δεν χάνει λεφτά ο καλλιτέχνης.

Και please, γράφε σε απλά ελληνικά, δεν μας εντυπωσιάζεις. Και μην μου πείς οτι μιλάς έτσι και στους φίλους σου :rolleyes:.

+1.Και ιδιαίτερα για τα bold.... :X

Η μοντέρνα μουσική δεν είναι ούτε κτήμα δικό σου ούτε κτήμα του ελληνικού πολιτισμού ούτε κτήμα της ανθρωπότητας.

Γι'αυτό,αν επιθυμείς να την απολαμβάνεις,πρέπει να πληρώσεις το ανάλογο αντίτιμο σε εκείνους που έχουν τα δικαιώματά της. Το ίδιο συμβαίνει με τα λογοτεχνικά έργα,τους πίνακες ζωγραφικής κτλπ.

Όσοι λοιπόν αγοράζουν δίσκους,ανταμοίβουν τον κόπο των καλλιτεχνών προωθώντας τη μουσική. Σε καμία περίπτωση δεν την καταστρέφουν όπως κάνει η πειρατεία.

Δηλαδή δεν έχεις κατεβάσει ποτέ κάποιο τραγούδι απ' το internet? :shifty:

Εμένα ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση;

Αν η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική, αυτό σημαίνει πως κάνει ένα γενικότερο κακό που ξεκινάει από πρόχειρες δουλειές μεγάλων καλλιτεχνών απλά για να "βγάλουν τα προς το ζην" και φτάνει μέχρι την διόγκωση του φόβου των μεγάλων εταιρειών πως δε θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Όταν κάποιος φοβάται πως δε θα επιβιώσει, μαζεύεται και κάνει προσεκτικές κινήσεις, βασιζόμένος σχεδόν αποκλειστικά σε άτομα που θεωρεί δεδομένο πως θα του φέρουν χρήματα, σωστά;

Πώς εξηγείται λοιπόν το γεγονός πως όλα τα μπουμπούκια (Μπεζαντάκου, Λάμπρου, Βέντη, Κατέληδες κτλ) βρίσκουν τη δυνατότητα να βγάλουν CD;;

Αν δηλαδή η μουσική βιομηχανία όντως ήταν σε κρίση, δε νομίζεται πως θα μειωνόταν ο αριθμός των σκουπιδιών αντί να αυξάνεται με ανεξέλεγκτο ρυθμό;

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

+1.Και ιδιαίτερα για τα bold.... :X

Δηλαδή δεν έχεις κατεβάσει ποτέ κάποιο τραγούδι απ' το internet? :shifty:

Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Δεν μπορώ να αποτρέψω κανέναν από το να κατεβάζει τραγούδια από το διαδίκτυο ούτε φυσικά να τον ελέγξω.

Αυτό που μπορώ να κάνω όμως είναι να ακτικρούσω τις απόψεις όλων αυτών που υποστηρίζουν την πειρατεία.

καλα το θεμα εχει γινει vs και δεν καταλαβαινω γιατι ανοιγοντε τετοια θεματα που καταληγουν ετσι.

το θεμα δεν ειναι να την λεει ο ενας στον αλλον.στο κατω κατω γουσταρω την πειρατεια ρε φιλε και μπαινω σε ολα τα downloaders που μπορω να κατεβασω γιατι ετσι την βρισκω(δεν πηγαινε για σενα φιλε denior,απλη εξηγηση κανω),αυτο ειναι,δεν σηκωνει ουτε επεξηγησεις ουτε και κατι παραπανω,το θεμα ειναι να δουμε ποια μεθοδο υπερτερει κατι που συμφωνα με την ψηφοφορια δειχνει οτι υπαρχει ενα τεραστιο χασμα,αχ και μου αρεσει....

Καλά εσύ ταξιδιώτη δε δικαιολογείσαι να γουστάρεις πειρατεία :p
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

SIRHC καλα τα λεει o DENIOR!

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ CD ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ:!::!:

Το έχω ξαναγράψει, δεν είμαι με το μέρος των "πειρατών", αλλά όταν αγοράζεις τέτοιου είδους cd δεν κλέβεις τον "καλλιτέχνη",

γιατί πρώτα αυτός έχει πουλήσει τα πνευματικά δικαιώματα (τη δουλειά του) στη πάμπλουτη και ανώνυμη (Α.Ε) δισκογραφική εταιρία. Οπότε.......

Το έχω ξαναγράψει, δεν είμαι με το μέρος των "πειρατών", αλλά όταν αγοράζεις τέτοιου είδους cd δεν κλέβεις τον "καλλιτέχνη",

γιατί πρώτα αυτός έχει πουλήσει τα πνευματικά δικαιώματα (τη δουλειά του) στη πάμπλουτη και ανώνυμη (Α.Ε) δισκογραφική εταιρία. Οπότε.......

Πήρα την πρωτοβουλία να τονίσω συγκεκριμένες λέξεις, για όσους νομίζουν πως τα ξέρουν όλα.

Η πειρατεία ίσως και να διαδίδει τη μουσική.

Οι δισκογραφικές σίγουρα είναι αυτές που την σκοτώνουν.

Και αν τυχόν θεωρήσουμε πως το ερώτημα δεν αναφέρεται μόνο στην μουσική ως γενικότερη έννοια, αλλά και στην ποιότητα αυτής, τότε η "λίστα" των "δολοφόνων" διευρύνεται σε τραγικά επίπεδα.

...now I realise that I can't turn back, the future is here to stay...

...but hey, we're just children of tomorrow, hanging on to yesterday...

==================================================

Τρίτη έως Πέμπτη, 18:00-20:00, στον Queen Radio

Πήρα την πρωτοβουλία να τονίσω συγκεκριμένες λέξεις, για όσους νομίζουν πως τα ξέρουν όλα.

Η πειρατεία ίσως και να διαδίδει τη μουσική.

Οι δισκογραφικές σίγουρα είναι αυτές που την σκοτώνουν.

Και αν τυχόν θεωρήσουμε πως το ερώτημα δεν αναφέρεται μόνο στην μουσική ως γενικότερη έννοια, αλλά και στην ποιότητα αυτής, τότε η "λίστα" των "δολοφόνων" διευρύνεται σε τραγικά επίπεδα.

Πιστεύω να μην αναφέρεσαι σε μένα ("για όσους νομίζουν πως τα ξέρουν όλα"), γιατί δεν πιστεύω να έχω δείξει ότι είμαι ξερόλας.

Γράφω την άποψη μου. Σίγουρα πάντως δεν είμαι με το μέρος των πολυεθνικών και όλων αυτών που προσπαθούν να μας (με) πείσουν ότι η "πειρατεία" σκοτώνει τη μουσική.

Όσο για το τελευταίο μέρος της απάντησής σου συμφωνώ απόλυτα.

Πιστεύω να μην αναφέρεσαι σε μένα ("για όσους νομίζουν πως τα ξέρουν όλα"), γιατί δεν πιστεύω να έχω δείξει ότι είμαι ξερόλας.

Γράφω την άποψη μου. Σίγουρα πάντως δεν είμαι με το μέρος των πολυεθνικών και όλων αυτών που προσπαθούν να μας (με) πείσουν ότι η "πειρατεία" σκοτώνει τη μουσική.

Όσο για το τελευταίο μέρος της απάντησής σου συμφωνώ απόλυτα.

Όχι, κάθε άλλο συμφωνώ μαζί σου, αναφέρομαι σε όσους ξεπερνούν τα όρια της προσωπικής άποψης και εκτοξεύουν απο δω και απο κεί κατηγορίες όπως "ληστές", "λωποδύτες" και τα ρέστα προς όσους δεν τρώνε το κουτόχορτο των δισκογραφικών.

Να υπενθυμίσω δε, πως το slogan "η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική" επινοήθηκε (διότι περί επινόησης πρόκεται) η ίδια εταιρία που αποφάνθηκε οτι οι ανταλλαγές (νομίμως αγορασμένων) δίσκων μεταξύ μας είναι παράνομες. I rest my case.

...now I realise that I can't turn back, the future is here to stay...

...but hey, we're just children of tomorrow, hanging on to yesterday...

==================================================

Τρίτη έως Πέμπτη, 18:00-20:00, στον Queen Radio