Jump to content

Ποια εταιρία κατασκευάζει τους καλύτερους εκτυπωτές;

kostassl45i
 Κοινοποίηση

Ποια εταιρία κατασκευάζει τους καλύτερους εκτυπωτές;  

59 members have voted

1. 1. Ποια εταιρία κατασκευάζει τους καλύτερους εκτυπωτές;

• Hewlett Packard
      36
    • Epson
      5
    • Canon
      9
    • Lexmark
      3
    • Xerox
      5
    • Άλλη (παρακαλώ αναφέρετε)
      1

Recommended Posts

Οι ελλιπείς έως ανύπαρκτες γνώσεις μου πάνω στους εκτυπωτές και τις εταιρίες που κινούνται στο χώρο αυτό στάθηκαν αφορμή γι' αυτή τη δημοσκόπηση.

Καλό θα ήταν πέρα από την ψηφοφορία να αναφέρουμε τις προσωπικές εμπειρίες μας με εκτυπωτές που έχει τύχει να χρησιμοποιήσουμε, ώστε να σχηματιστεί μια όσο το δυνατόν πιο πλήρης εικόνα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε εταιρίας, τις ιδιαιτερότητες που ενδεχομένως έχουν κάποια μοντέλα, το κόστος των αναλώσιμων και φυσικά την ποιότητα και την ταχύτητα των εκτυπώσεων.

Όποια διόρθωση ή προσθήκη στις επιλογές της δημοσκόπησης είναι ευπρόσδεκτη :)

Epson με χίλια!!! Ο Stylus photo 880 μας βγάζει ασπροπρόσωπους εδώ και 2+ χρόνια :) Κορυφαία ταχύτητα και πολύ καλή ποιότητα.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

HP για μενα.Οι Epson εχουν χαζο συστημα με τα μελανακια και τις κεφαλες,και ο λεξμαρκ που ειχα δεν με αφησε πολυ ικανοποιημενο.

Και απο την εμπειρια μου,αλλα και απο οσα μου εχουν πει φιλοι οι HP εχουν αποδειχτει απλα καταπληκτικοί. :)

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

ΗP για μένα (αναφέρομαι πάντα σε inkejt, για laser είναι άλλη ιστορία). Δεν έχω ασχοληθεί εδώ και καιρό με το θέμα, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που με κάνουν να κοιτάω δύσκολα άλλον κατασκευαστή. Δεδομένου ότι πλέον οι διαφορές σε ποιότητα εκτύπωσης είναι ελάχιστες.

1. Η αντοχή που έχουν. Στο γραφείο έχουμε αρκετούς εκτυπωτές που έχουν τυπώσει ολόκληρα... δάση... και δεν έχουν πάθει τίποτα.

2. Μου φαίνεται πιο σωστός ο τρόπος που χειρίζονται το χαρτί. Το τραβάνε και το βγάζουν από την ίδια πλευρά του μηχανήματος. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο αλλά δεν είναι. Επιτρέπει την τοποθέτηση του μηχανήματος σε πολύ δυσκολότερα σημεία, καταναλώνει πολύ λιγότερο χώρο και γενικά βολεύει πολύ περισσότερο. Επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις οι άλλοι εκτυπωτές εκεί που μπαίνει το χαρτί μαζεύουν σκόνη.

3. Το να αλλάζουν οι κεφαλές μαζί με τα μελάνια μπορεί να κοστίζει, αλλά με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται ο καθαρισμός κεφαλών (εμένα τουλάχιστον μου σπάει τα νεύρα).

Για εμένα οι canon είναι οι καλύτεροι όσον αφορα την εκτύπωση φωτογραφίας αλλά και οι ακριβότεροι δεύτερους εχω τους HP ποιο πολύ γενικής χρήσεως και μετά όλοι οι άλλοι.

Η σωστή ερώτηση είναι "ποιός εκτυπωτής μου ταιριάζει καλύτερα" και όχι "ποιός φτιάχνει τους καλύτερους εκτυπωτές". Τι θέλεις να κάνεις με τον εκτυπωτή σου και τι χρήματα θέλεις να δώσεις;

(Φαντάζεσαι κάποιον που να θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο για την πόλη και να ρωτάεο "ποιός φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα;" :) )

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Ψήφισα HP φυσικά....

Πρώτο μου κριτήριο είναι να μη σπάει/χαλάει και οι HP για μένα είναι κορυφαίοι σ' αυτό.

Μπορεί ίσως να υστερούν έναντι κάποιων άλλων σε ποιότητα εκτύπωσης, αλλά από αντοχή σκίζουν. :up:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif

MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα"

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος unforgiven (24 Νοέ. 2004 , 18:48)

Η σωστή ερώτηση είναι "ποιός εκτυπωτής μου ταιριάζει καλύτερα" και όχι "ποιός φτιάχνει τους καλύτερους εκτυπωτές". Τι θέλεις να κάνεις με τον εκτυπωτή σου και τι χρήματα θέλεις να δώσεις;

(Φαντάζεσαι κάποιον που να θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο για την πόλη και να ρωτάεο "ποιός φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα;" :) )

Συμφωνώ απολύτως :happy:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος unforgiven (24 Νοέ. 2004 , 18:48)

Ουσιαστικά αυτό που καλείται ο καθένας να πει σε αυτό το θέμα είναι ποιος εκτυπωτής είναι ο καλύτερος γι' αυτόν και για ποιους λόγους.

Ο καθένας μας έχει τις προτεραιότητες του στο τι θέλει από ένα εκτυπωτή (ταχύτητα, ποιότητα εκτυπώσεων, φτηνά αναλώσιμα, αξιοπιστία) και με βάση αυτές καλείται να μας πει ποια εταιρία τον καλύπτει περισσότερο και γιατί.

Αυτό λέω και στο πρώτο ποστ αν το προσέξεις καλύτερα. ;)

Έτσι, με βάση τη συλλογή εμπειριών και απόψεων που θα γίνει θα μπορώ εγώ και οποιοσδήποτε άλλος - όχι τόσο έμπειρος - διαβάσει το thread να επιλέξει την εταιρία κι ίσως και το μοντέλο εκτυπωτή που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσωπικές του ανάγκες ;) :)

Να προσθέσω στις ήδη υπάρχουσες επιλογές και άλλες μεγάλες εταιρίες, όπως π.χ. Brother, Oki, εταιρίες με εμπειρία στην κατασκευή μηχανημάτων για μεγάλους όγκους εκτυπώσεων, όπως π.χ. Kyocera, Minolta, καθώς και άλλες, λιγότερο γνωστές για τα μοντέλα τους, όπως π.χ. Panasonic, Samsung.

Η εμπειρία μου σχετίζεται με μικρούς laser εκτυπωτές γραφείου. Ξεκίνησα με Oki (OL-400), συνέχισα με Panasonic (KX-P6500) και πρόσφατα επανήλθα στην Oki (B4200).

Γι' αυτούς που η έγχρωμη εκτύπωση δεν είναι απαραίτητη, η χρήση ενός τέτοιου εκτυπωτή είναι πολύ συμφέρουσα λύση, ενώ και οι τιμές αγοράς τους έχουν πάρει την κατιούσα τελευταία...:)

Για μένα λίγο πολύ όλοι καλοί είναι αρκεί να μην βγάλουν πρόβλημα.

Εγώ έχω ΗΡ στο σπίτι και είναι άψογος.Στην δουλειά έχουμε Laser ΗΡ και μας έχουν βγάλει το λάδι ενω κάποιοι ΟΚΙ που εχουμε (laser) "μαμούν" και δέρνουν!!!

http://www.myphone.gr/mp1/myphone7.gif

P900/P910i/V3i/K800i/iPhone 2G/C510/Galaxy 3/Galaxy Ace/Galaxy S2/Galaxy S3/LG G2/OpO/Galaxy Alpha/S7 Edge

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (24 Νοέ. 2004 , 20:59)

Ουσιαστικά αυτό που καλείται ο καθένας να πει σε αυτό το θέμα είναι ποιος εκτυπωτής είναι ο καλύτερος γι' αυτόν και για ποιους λόγους.

Ο καθένας μας έχει τις προτεραιότητες του στο τι θέλει από ένα εκτυπωτή (ταχύτητα, ποιότητα εκτυπώσεων, φτηνά αναλώσιμα, αξιοπιστία) και με βάση αυτές καλείται να μας πει ποια εταιρία τον καλύπτει περισσότερο και γιατί.

Αυτό λέω και στο πρώτο ποστ αν το προσέξεις καλύτερα. ;)

Έτσι, με βάση τη συλλογή εμπειριών και απόψεων που θα γίνει θα μπορώ εγώ και οποιοσδήποτε άλλος - όχι τόσο έμπειρος - διαβάσει το thread να επιλέξει την εταιρία κι ίσως και το μοντέλο εκτυπωτή που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσωπικές του ανάγκες ;) :)

Τότε δεν θα ήταν καλύτερο να μας πεις εσύ τις προσωπικές σου ανάγκες από το να διαβάζεις ποιός είναι καλύτερος έγχρωμος laser, ποιός είναι ο γρηγορότερος laser για δίκτυο με μεγάλο όγκο εκτυπώσεων, ποιός είναι ο καλύτερος κάτω από τα 100€, ποιός είναι πιο φτηνός, πιο γρήγορος, πιο οικονομικός κτλ κτλ κτλ; :)

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

HP και Canon από μένα.

ΗΡ γιατί είναι εργαλεία και Canon γιατί κάποια μοντέλα έχουν πάμφθηνα αναλώσιμα.

Τα χειρότερα λόγια τα έχω ακούσει για τους Epson πάντως. Ίσως να φταίει και ο Πουλιάδης για αυτό...

κατα καιρούς είχα epson, lexmark, hp... o hp μου φαίνεται μακράν καλύτερος...

EPSON, δουλεύουν τέλεια με τα μούφα μελανάκια!!!
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Είχα πολλά μοντέλα Epson και αρκετά HP.

Ψηφίζω δαγκωτo HP γιατί

1)δε χαλάνε τόσο εύκολα

2)Εκτυπώσεις τους ακόμα και σε low end μοντέλα και σε απλό χαρτί με έκαναν να τρίβω τα μάτια μου

3)γιατί έτσι γουστάρω και αγαπώ. Hp 4 ever !

:X

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος murex (26 Νοέ. 2004 , 13:41)

EPSON, δουλεύουν τέλεια με τα μούφα μελανάκια!!!

γιατί οι ΗΡ τι κάνουν? ;)

:X

Λίγο εκτός θέματος, αλλά όλοι τυπώνουν "καλά" με "μούφα μελανάκια".

Αρκεί βέβαια να μην θέλουμε πιστότητα χρώματος γιατί τότε έστα να πάνε!