Spyros86 Δημοσιεύτηκε November 23, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 23, 2004 :mad: :( :cry: Μαμήθηκε ο Δίας Είχα κάνει partitions τον δίσκο μου και είχα c (με windows 25GB) και d(τα αρχεία μου 85GB). Κατεβάζω το Partitions Magic 7 και πατάω να δημιουργήσω ένα partition για Linux στα 15GB όπου θα τα έπαιρνε από το d. Πατάω apply. Μου βγάζει τα σχετικά προειδοποιητικά... κάνει επανεκκίνηση και μου βγάζει μια μπλε οθόνη όπου δείχνει να εκτελεί τα βήματα που του είπα να κάνει. Είχε φτάσει στο ολικό 53% και όπως ήμουν στο κρεβάτι μου γύρισα από την άλλη χωρίς να βλέπω και περίμενα. Σε κάποια φάση ακούω το pc να κάνει επανεκκίνηση. Οπότε με το που κάνει επανεκκίνηση μου βγάζει πρόβλημα στο boot και ότι δεν μπορούσε να διαβάσει τον δίσκο. Για να μην χάσω τα αρχεία, λέω να περάσω τα SuSE Linux 9.2 professional και από εκεί να τα γράψω σε cd. Επιλέγω να κάνω εγκατάσταση στο hd(κάτι)3 που ήταν αυτό που προστέθηκε και θα έπρεπε να είναι 15 GB. Τελειώνει η εγκατάσταση μπαίνω Linux και γράφω ότι χρειάζομαι. Βάζω δισκέτα εκκίνησης και πατάω fdisk να δω τι μπιιιιιπ έχει γίνει. Το μπάχαλο. Έναν primary έναν extended dos και έναν logical dos, οι χωρητικότητες των οποίων ήταν παντελώς άσχετες και ανακατωμένες. Επιλέγω λοιπόν το partition που το κόβω να έχει τα xp και το κάνω ενεργό. επανεκκίνηση... και χαρούμενος βλέπω να φορτώνουν τα xp. Αμέσως μετά το φόρτωμα όμως... επανεκκίνηση. Στιγμιαία μου έδειξε ότι δεν έβρισκε 2 πράγματα. Άμα το άφηνα έτσι το pc θα έκανε το ίδιο πράγμα συνέχεια. Οπότε και μετά επιλέγω να μπω πάλι σε linux. Μην μπορώντας να σκεφτώ κάτι άλλο ξανά μπαίνω στο fdisk και προσπαθώ να διαγράψω τα πάντα. Ώστε να φτιάξω από την αρχή τα πάντα στον δίσκο. Τα σβήνω όλα εκτός από το που δεν με αφήνει να το ext dos σβήσω. Μου λέει ότι δεν μπορώ να το σβήσω γιατί έχει logical partitions. Μένει λοιπόν μόνο αυτό... το οποίο είναι 75 GB!!! δεν ξέρω πως τα κατάφερε. :o Μπαίνω ξανά linux και κοιτάω στο mycomputer. Και έβλεπε 3 δίσκους για windows (άδειους πλέον) και έναν για linux. Την στιγμή που εγώ από το fdisk έβλεπα μόνο έναν! Ξανά πάω fdisk και φτιάχνω ένα primary με όσο χώρο περισσεύει. Και ορίζω αυτό ως ενεργό. Πάω λοιπόν και ξανά εγκαθιστώ τα windows για να βάλω το norton partition magic 8.05 το οποίο κατεβάζω αυτήν την στιγμή, μπας και βγάλω καμιά άκρη από εκεί. (Για να εγκαταστήσω τα xp μου βγήκε ο πάτος μιας και με το που έκανε επανεκκίνηση για να συνεχίσει την εγκατάσταση μετά την δημιουργία του φακέλου windows μου ξανά έβγαζε μήνυμα για νέα εγκατάσταση). Τελικά ξανά μπαίνω fdisk και βλέπω ότι και τα δύο partitions που υποτίθεται πως είχε είχαν οριστεί ως ενεργά. Οπότε και ορίζω μόνο αυτό που θα εγκαθιστούσα τα windows. .... Έτοιμα τα xp. (σε NTFS partition απ' ότι δείχνει το fdisk. Το μπέρδεψε λίγο με το σύστημα αρχείων :p ) Μπαίνω στα windows να δω από εκεί τι βλέπω. Και βλέπω c και d 26 GB και 37GB αντίστοιχα. :wacko: :blink: Όπως καταλαβαίνεται έχει γίνει ένα μπάχαλο. Έχω απελπιστεί. Με την pstn ακόμα κατεβάζω το partition magic και θέλω ακόμα 4 ώρες +++. Άμα βγάλει κανείς άκρη με το τι έχει γίνει.... είναι θεός. Βοηθήστε. :cry: :cry: Θέλω βασικά να χωρίσω τον δίσκο σε 3 μέρη. ΤΟ πρώτο με xp στα 25 GB. Το δεύτερο στα 15 με Linux. Και το τρίτο με ότι περισσεύει για τα αρχεία μου. Ή τουλάχιστον πως να φτιάξω τον δίσκο. :cry: Τώρα προσπαθώ μήπως βγάλω άκρη με το πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων των windows στο διαχείριση υπολογιστή. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimpanourgias Δημ. November 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2004 Συγχαρητήρια Σπύρο... έκανες ένα θέμα κ σε πολύ λίγες ώρες το είδαν 12288 φορές!!! Αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ :-P Κατι σαν τα downloads του firefox!!! lol Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkatsogr Δημ. November 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2004 Φίλε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να κατεβάσεις το Killdisk το "ολοκληρωμένο" που είναι μόλις μερικά kb και θα σου τον κάνει τον σκληρό έτοιμο για πατινάζ!!!Μετά κόψε με fdisk τα partition όπως τα θέλεις και κάνε φυσικά τον κόπο να τα στήσεις όλα απο την αρχή. Με το partition που είχες τα αρχεία σου κατάφερες και τα έγραψες ε? Παράθεση http://www.myphone.gr/mp1/myphone7.gif P900/P910i/V3i/K800i/iPhone 2G/C510/Galaxy 3/Galaxy Ace/Galaxy S2/Galaxy S3/LG G2/OpO/Galaxy Alpha/S7 Edge Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. November 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2004 Anefere tipota gia master boot record stin error screen? Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jimpanourgias (24 Νοέ. 2004 , 08:14) Συγχαρητήρια Σπύρο... έκανες ένα θέμα κ σε πολύ λίγες ώρες το είδαν 12288 φορές!!! Αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ :-P Κατι σαν τα downloads του firefox!!! lol Άσχετο με το θέμα, αλλά φαίνεται έτσι επειδή έγινε split από επισημασμένο. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 25, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2004 Κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω και για την υπομονή σας να διαβάσετε το post μου. Ευτυχώς λύθηκε το πρόβλημα. Όταν έβαζα τα cd xp για boot πάταγα να σβήσω το partition του linux και δεν το έσβηνα. Οπότε μετά βάζω το cd των linux και πατάω να κάνω εγκατάσταση. Εκεί που λέει για το που να το εγκαταστήσει πάω και τα σβήνω όλα, και του λέω να φτιάξει ένα καινούριο ώστε να τα βάλει εκεί. Οπότε την ώρα που τα καθαρίζει όλα και φτιάχνει το καινούριο partiton και αρχίζει να περνάει τα αρχεία το ακυρώνω ώστε να μην προλάβει να περάσει αρχεία που πιθανών να ευθύνονταν στο παραπάνω πρόβλημα. Βάζω το cd των xp ξανά και κάνω boot. Πατάω να τα σβήσω όλα και... :D πάνε όλα. Οπότε ξανά με fdisk και είναι όλα ok. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι πως ....μπιιιπ... μπαίνουν τα linux χωρίς να δημιουργηθούν παρόμοια προβλήματα. :wacko: :alien: Επίσης να ευχαριστήσω τους mcde και Jim87 για την βοήθειά τους από το chat. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrox Δημ. November 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2004 Το LINUX έχει παρουσιαστεί πολλές φορές να παρουσιάζει πρόβλημα στον Loader των windows. Περίμενε να βγει το 9.2 μήπως δεν σου δημιουργήσει πρόβλημα, αλλιώς για να επισκευαστεί το loader εκτέλεσε fdisk -mbr από γραμμή εντολών. Παράθεση Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 26, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chtrox (26 Νοέ. 2004 , 14:18) Το LINUX έχει παρουσιαστεί πολλές φορές να παρουσιάζει πρόβλημα στον Loader των windows. Περίμενε να βγει το 9.2 μήπως δεν σου δημιουργήσει πρόβλημα, αλλιώς για να επισκευαστεί το loader εκτέλεσε fdisk -mbr από γραμμή εντολών. Το 9.2 είχα περάσει. Για να περάσω τελικά τα Linux πια είναι τα βήματα αν έχεις ήδη εγκατεστημένα τα windows χωρίς να έχεις προβλήματα με τα partitions? Ή τουλάχιστον οι πιθανότητες παρουσίασης προβλήματος να είναι μικρές. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts