alfa 156 Δημ. January 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2004 Αυτό το πμ το πήρα απο την Νίκο Το μέλος rigasnic έγραψε στις 26th January 2004 13:10: Θα θελες να δεις λίγο το θέμα που έχει προκύψει εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?postid=212883#post212883 Αυτό που σκέφτομαι είναι να περάσω τον οδηγό σου στο mylibrary. Ρώτησα και τον mythozz και μου είπε ότι είναι μια χαρα ο οδηγός απλά θέλει μια εισαγωγή που μπορεί να την αναλάβει κάποιος editor. Αν το περάσουμε εκεί φυσικά θα αναφέρουμε το όνομα σου. Έχεις κάποια αντίρρηση/ άλλη πρόταση; και του απάντησα ελά τωρα μπήκα σπίτι μετά απο μέρες. Κοίτα εμένα δεν με ενδιαφέρει ούτε να είναι επισημασμένο ούτε να είναι στικυ ο οδηγός. Απλά θέλω να υπάρχει κάπου ώστε αν κάποιος έχει την απορία "πώς θα κάνω τέλεια mp3" να έχει ένα καλό resource να αρχίσει. "Τον οδηγό (και όλα του τα δικαιώματα) τον δωρίζω στο myphone.gr και στον κόσμο του". Μπορειτει να τον κάνετε ο,τι θέλετε (επισημασμένο/ξε-επισημασμένο, στικυ/ξε-στικυ) χωρίς να με ρωτήσετε ή να γίνεται πανικός ή να προκύπτουν θέματα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μπεί κάπου που να μπορεί να το βρεί κάποιος ευκολα να να μην χρειαστει να ψάξει στην 329 σελίδα του τάδε τοπικ πράγμα που θα είναι κρίμα [ο οδηγός έχει γίνει με μεράκι και πολύ διάβασμα]. Τα υπολοιπα (που θα μπεί) κανονίστε τα εσεις οι μοντεραιτορες. Και το μόνο ακόμα που θα ήθελα ειναι μια αναφορά στο username μου, οχι για να φαίνομαι, απλά αν βρεί κάποιος ένα λάθος μια παράληψη να μπορει να στείλει ένα μαιλ ενα πμ κάτι βρε αδελφε, για να το διορθώσουμε. @valerio: To στίκυ είναι καλη ιδέα, νομίζω όμως οτι είναι μόνο σε ΙΒΒ @δεν νομίζω να χρειάζεται άλλος οδηγός για ευκολα mp3, στο θρεντ αυτό έχει γίνει πολύ καλή δουλεία από όλα τα παιδία και υπάρχουν πάρα πολλες πληροφορίες. Μπορέι να μην είναι stepbystep οδηγός αλλά κάποιος μπορέι ευκολα να καταλάβει πως να δουλέψει πχ το CDex που είναι αρκετά ευκολο πρόγραμμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. January 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2004 Έχετε να μου προτείνετε κάποιο encoder για OGG; Πιστεύετε ότι είναι καλύτερα από τα mp3 (αν και λιγότερο διαδεδομένα); Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. January 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mousi (28 Ιαν. 2004 , 02:35) Έχετε να μου προτείνετε κάποιο encoder για OGG; Πιστεύετε ότι είναι καλύτερα από τα mp3 (αν και λιγότερο διαδεδομένα); Το ogg δεν είναι καλύτερο από το mp3. Το μόνο που κάνει είναι να δίνει λίγο καλύτερη ποιότητα σε μικρότερα bitrates. Προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ. Πιστεύω οτι δεν αξίζει η ασυμβατότητα (που μετα από καιρό μπορεί να σου βγεί σε πρόβλημα) για λίγο μικρότερο μέγεθος. Αμέσως μετά απο το mp3 πιστευω είναι το ΑΑC kai to MPC. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. January 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2004 Για το monkey audio (*.ape) τι λες; Έχω ακούσει ότι δεν χάνει καθόλου σε ποιότητα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. January 28, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mousi (28 Ιαν. 2004 , 15:01) Για το monkey audio (*.ape) τι λες; Έχω ακούσει ότι δεν χάνει καθόλου σε ποιότητα Πρώτη φορά το ακούω αυτό το φορμά. Όσο για το .ogg σκέψου ότι δεν υποστηρίζεται σε κανένα software ή hardware mp3 player παρά μόνο με plug-ins. Κατά τα άλλα προσυπογράφω όσα είπε ο άλφα για το ογκ. :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. January 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mousi (28 Ιαν. 2004 , 15:01) Για το monkey audio (*.ape) τι λες; Έχω ακούσει ότι δεν χάνει καθόλου σε ποιότητα Οπα, κάτσε λίγο γιατι μπλέκουμε διάφορα πράγματα. To APE όπως και το FLAC είναι μια εντελώς άλλη κατηγορία codec, που ονομάζονται Lossless. Ο APE (MonkeyAudio) προσφέρει 50% συμπίεση ΧΩΡΙΣ απώλεια ποιοτητας. Το ίδιο και ο FLAC. Δηλαδή ένα cd μουσικης 70min (650MB) θα γίνει 320 ΜΒ. Σκέψου τους lossless σαν ένα playable zip αρχείο (βελτιστοποιημένο για audio). Οι lossless codec είναι καλή εναλλακτική αν δεν σε ενδιαφέρει το μέγεθος. Τα mp3, ogg, mpc κτλ κτλ είναι lossy codec που σημαίνει οτι πάντα έχεις απώλεια ποιότητας, και χοντρικά διαφέρουν από τους lossless στο ότι κόβουν συχνότητες που δεν μπορεις να ακούσεις/διακρίνεις. Αν γυρευεις μια εναλλακτική του mp3 (βασικά, γιατι ψάχνεις κάτι άλλο??) θα σου προτείνω το mpc. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. January 28, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2004 Το mpc δεν είναι lossless; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. January 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (28 Ιαν. 2004 , 23:52) Το mpc δεν είναι lossless; Oχι. Το mpc είναι lossy encoder. Θεωρείται αυτή τη στιγμή ο καλύτερος lossy encoder. Διαφέρει από το mp3 στο ότι είναι subband encoder, δηλαδη χωρίζει το σήμα σε subbands και κωδικοποιεί το κάθε subband με διαφορετικό resolution. Ετσι πετυχαίνει transparency στα 140kbps περίπου σε αντίθεση με το mp3 που πετυχαίνει transparency στα 192-220 kbps περίπου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfa 156 (28 Ιαν. 2004 , 16:23) Οπα, κάτσε λίγο γιατι μπλέκουμε διάφορα πράγματα. To APE όπως και το FLAC είναι μια εντελώς άλλη κατηγορία codec, που ονομάζονται Lossless. Ο APE (MonkeyAudio) προσφέρει 50% συμπίεση ΧΩΡΙΣ απώλεια ποιοτητας. Το ίδιο και ο FLAC. Δηλαδή ένα cd μουσικης 70min (650MB) θα γίνει 320 ΜΒ. Σκέψου τους lossless σαν ένα playable zip αρχείο (βελτιστοποιημένο για audio). Οι lossless codec είναι καλή εναλλακτική αν δεν σε ενδιαφέρει το μέγεθος. Τα mp3, ogg, mpc κτλ κτλ είναι lossy codec που σημαίνει οτι πάντα έχεις απώλεια ποιότητας, και χοντρικά διαφέρουν από τους lossless στο ότι κόβουν συχνότητες που δεν μπορεις να ακούσεις/διακρίνεις. Αν γυρευεις μια εναλλακτική του mp3 (βασικά, γιατι ψάχνεις κάτι άλλο??) θα σου προτείνω το mpc. Δεν το ήξερα ότι είναι τόσο μεγάλα αρχεία. Δεν ψάχνω απαραίτητα είμαι ευχαριστημένος από το mp3 απλά θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορώ να χρησιμοποιήσω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mousi (29 Ιαν. 2004 , 19:19) Δεν το ήξερα ότι είναι τόσο μεγάλα αρχεία. Δεν ψάχνω απαραίτητα είμαι ευχαριστημένος από το mp3 απλά θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορώ να χρησιμοποιήσω... Τα APE & FLAC ειναι lossless γιαυτό είναι τοσο μεγάλα. Ψάχνεις κάτι καλύτερο δοκίμασε το mpc. Αλλα θα σε συμβούλευα μείνεις στο mp3, και αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα κάνε encode σε μεγαλύτερο bitrate. Το Mpc και τα υπόλοιπα format δεν είναι διαδεδομένα και δεν έχουν hardware support. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfa 156 (29 Ιαν. 2004 , 00:50) Διαφέρει από το mp3 στο ότι είναι subband encoder, δηλαδη χωρίζει το σήμα σε subbands και κωδικοποιεί το κάθε subband με διαφορετικό resolution. Ετσι πετυχαίνει transparency στα 140kbps περίπου σε αντίθεση με το mp3 που πετυχαίνει transparency στα 192-220 kbps περίπου. Χμ... διόρθωση και το mp3 είναι subband encoder, η διαφορά είναι στον τρόπο που γίνεται η κωδικοποίηση. Το mp3 χρεισιμοποιεί μια υβριδική συστοιχία φίλτρων, μια πολυφασική συστοιχία φίλτρων (Polyphase filter Bank) που διαχωρίζει το ακουστικό σήμα σε 32 ίσες ζώνες. Στην έξοδό αυτής ακολουθεί ένας MDCT (Modified Descrete Cosine Transform - Τροποποιημένος διακριτός μετασχηματισμός συνημιτόνων). Η πολυφασική συστοιχία φίλτρων, καθώς δεν είναι ιδανικό, εισάγει παραμόρφωση η οποία κυρίως οφείλεται στην επικάλυψη που έχουν τα διπλανά φίλτρα. Έτσι ένα σήμα στα άκρα της ζώνης ενός φίλτρου εμφανίζει συνιστώσες και στη διπλανή υποζώνη. Το πρόβλημα αυτό βέβαια μειώνεται με την Aliasing cancelation (μείωση επικάλυψης) που ακολουθεί, αλλά η "ζημιά" έχει ήδη γίνει. Στη συνέχεια το MDCT για κάθε δείγμα υποζώνης στην έξοδο του Polyphase Filterbank θα δώσει 18 δείγματα υποζώνης. Έτσι, στην ουσία οι 32 ζώνες θα χωριστούν σε 18 λεπτότερα τμήματα, με αποτέλεσμα να έχουμε για κάθε δείγμα PCM στην είσοδο 576 δείγματα υποζώνης τα οποία θα κωδικοποιηθούν. Τα 576 δείγματα στη συνέχεια, αφού επιλεγεί το κατάλληλο παράθυρο για αυτά (ανάλογα με τη μορφή του σήματος, αν έχει απότομες μεταβολές ή όχι) ομαδοποιούνται για να προσωμοιώσουν τη λειτουργία των κρίσιμων ζωνών (critical bands) του ανθρώπινου αυτιού, οι οποίες αποτελούν και το θεμέλιο λίθο της ψυχοακουστικής κωδικοποίησης. Το AAC έχει μια διαφορετική λειτουργία. Εξ αρχής υιοθετεί τη χρήση του MDCT στην είσοδο, χωρίς τη χρήση της πολυφασικής συστοιχίας φίλτρων. Επίσης τα δείγματα υποζώνης στην έξοδο του MDCT είναι 2048 (σαφώς μεγαλύτερη ανάλυση) για στατικά σήματα ή 256 για απότομα μεταβαλλόμενα. Φυσικά το AAC έχει κι άλλες διαφορές στο τρόπο λειτουργίας του, όμως κι εγώ έχω μια εργασία να παραδώσω αύριο. Πάντως αν υπάρχει επαρκές ενδιαφέρον για το θέμα, θα μπορούσα να φτιάξω ένα tutorial για το πως λειτουργεί το Mpeg I Audilo Layer III (a.k.a. mp3), όμως μετά τις 20 Φεβρουαρίου γιατί οι εργασίες τρέχουν... Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. January 31, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio (29 Ιαν. 2004 , 20:04) Πάντως αν υπάρχει επαρκές ενδιαφέρον για το θέμα, θα μπορούσα να φτιάξω ένα tutorial για το πως λειτουργεί το Mpeg I Audilo Layer III (a.k.a. mp3), όμως μετά τις 20 Φεβρουαρίου γιατί οι εργασίες τρέχουν... Πολύ καλή ιδέα!!! Εν αναμονή λοιπόν! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. February 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Το Audiograbber είναι πλέον freeware!!! http://www.audiograbber.com-us.net/ :) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. February 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος manoz (10 Φεβ. 2004 , 11:46) Το Audiograbber είναι πλέον freeware!!! http://www.audiograbber.com-us.net/ :) :) Με αφήνει παγερά αδιάφορο το γεγονός αυτό! :p Έτσι κι αλλιώς η ποιότητα του audio extraction με αυτό το πρόγραμμα είναι απελπιστική :worry: Αν ήμουν στη θέση του δημιουργού του θα αυτοκτονούσα :lol: :lol: (εντάξει, υπερβάλλω εσκεμένα :whistle: ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosxeng3 Δημ. March 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (10 Φεβ. 2004 , 14:52) Με αφήνει παγερά αδιάφορο το γεγονός αυτό! :p Έτσι κι αλλιώς η ποιότητα του audio extraction με αυτό το πρόγραμμα είναι απελπιστική :worry: Αν ήμουν στη θέση του δημιουργού του θα αυτοκτονούσα :lol: :lol: (εντάξει, υπερβάλλω εσκεμένα :whistle: ) Ποιό προτίνεις και γιατί; THNX Παράθεση Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. March 14, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikosxeng3 (14 Μάρ. 2004 , 22:33) Ποιό προτίνεις και γιατί; THNX Εξαρτάται από το αν θες ένα πρόγραμμα να κάνει όλη τη διαδικασία από cd σε mp3 ή προτιμάς να χρησιμοποιείς διαφορετικό πρόγραμμα για κάθε επιμέρους εγασία με σκοπό να πετύχεις την απόλυτη ποιότητα. Προσδιόρισε τι ακριβώς θέλεις ώστε να σου προτείνω ανάλογα προγράμματα :) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosxeng3 Δημ. March 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (14 Μάρ. 2004 , 22:44) Εξαρτάται από το αν θες ένα πρόγραμμα να κάνει όλη τη διαδικασία από cd σε mp3 ή προτιμάς να χρησιμοποιείς διαφορετικό πρόγραμμα για κάθε επιμέρους εγασία με σκοπό να πετύχεις την απόλυτη ποιότητα. Προσδιόρισε τι ακριβώς θέλεις ώστε να σου προτείνω ανάλογα προγράμματα :) :) Εντάξει, αν γίνεται δύο-τρία συνολικά, αλλά no problem. :) Παράθεση Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. March 14, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikosxeng3 (14 Μάρ. 2004 , 22:52) Εντάξει, αν γίνεται δύο-τρία συνολικά, αλλά no problem. :) Μια πολύ καλή λύση για να κάνεις όλα με λίγα κλικ είναι το cdex. Προσωπικά αυτό χρησιμοποιώ. Οδηγίες θα βρεις στο θέμα αν κοιτάξεις μερικές σελίδες πίσω. :) Αν ενδιαφέρεσαι για κάτι πιο πολύπλοκο κι ακόμα πιο ποιοτικό κοίτα τον κορυφαίο οδηγό εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=15222 ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosxeng3 Δημ. March 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2004 Πιό αναλυτικά, ποιότητα τέτοια που να πλησιάζει το πολύ καλό... Τα διαφορετικά προγράμματα δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να μην είναι dos, ή πολύ βαριά και αργά... ripping σε 15' είναι O.K. THNX Χρησιμοποιό audiograbber με lame 3.95 για wav->mp3, να πάω σε 3.90, είναι πιό αργός;;; Για το ripping λέω να πάω σε EAC... (Υπόψιν P3.800MHz) Παράθεση Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. March 14, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikosxeng3 (14 Μάρ. 2004 , 23:30) Πιό αναλυτικά, ποιότητα τέτοια που να πλησιάζει το πολύ καλό... Τα διαφορετικά προγράμματα δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να μην είναι dos, ή πολύ βαριά και αργά... ripping σε 15' είναι O.K. THNX Χρησιμοποιό audiograbber με lame 3.95 για wav->mp3, να πάω σε 3.90, είναι πιό αργός;;; Για το ripping λέω να πάω σε EAC... (Υπόψιν P3.800MHz) Και με τις 2 λύσεις που ανέφερα πιο πάνω θα χάνεις αρκετό χρόνο συνολικά για τη διαδικασία. Τουλάχιστον 2πλάσιο από το audiograbber. Αυτό για πολλούς είναι κόλημα, για μένα όχι :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. March 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikosxeng3 (14 Μάρ. 2004 , 21:30) Πιό αναλυτικά, ποιότητα τέτοια που να πλησιάζει το πολύ καλό... Τα διαφορετικά προγράμματα δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να μην είναι dos, ή πολύ βαριά και αργά... ripping σε 15' είναι O.K. THNX Χρησιμοποιό audiograbber με lame 3.95 για wav->mp3, να πάω σε 3.90, είναι πιό αργός;;; Για το ripping λέω να πάω σε EAC... (Υπόψιν P3.800MHz) Ο 3.95 είναι λίγο πιο γρήγορος αλλα ο 3.90.3 είναι πιο δοκιμασμένος και πιο ποιοτικά προσανατολισμένος (αν χρησιμοποιήσεις τα presets). Τα links θα τα βρείς σε εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=15222 Ripping καλύτερα με EAC. Το μόνο κάπως δύσκολο είναι να σετάρεις το EAC, οδηγίες στο πιο πάνω link. Είμαι περίεργος να δώ πόσο γρήγορα κάνει encode ο P4 3,8 :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. March 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2004 Τι ακριβώς είναι το joint stereo; Aξίζει να το ενεργοποιήσω σε κάτι mp3 που θέλω να φτιάξω; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. March 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (19 Μάρ. 2004 , 06:03) Τι ακριβώς είναι το joint stereo; Aξίζει να το ενεργοποιήσω σε κάτι mp3 που θέλω να φτιάξω; Νομίζω ότι είναι και η προτεινόμενη επιλογή για καλύτερα mp3. Ρίξε μια ματιά και στον οδηγό του alfa156 ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. March 19, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (19 Μάρ. 2004 , 06:03) Τι ακριβώς είναι το joint stereo; Aξίζει να το ενεργοποιήσω σε κάτι mp3 που θέλω να φτιάξω; Το joint stereo είναι μια έξυπνη μέθοδος για εξοικονόμηση χώρου ώστε το αρχείο να βγαίνει και μικρότερο και πιο καλό σε ποιότητα ήχου. Πως λειτουργεί: Ένας αλγόρυθμος συγκρίνει την ηχητική πληροφορία των 2 καναλιών (αριστερού και δεξιού ηχείου) και για τους ήχους που είναι κοινοί και στα 2 κανάλια χρησιμοποιεί ένα κοινό κανάλι, δηλαδή δε τους αποθηκεύει 2 φορές, μια για το δεξί ηχείο και μία για το αριστερό. Φυσικά τις πληροφορίες που υπάρχουν μόνο στο δεξί ή μόνο στο αριστερό ηχείο τις αποθηκεύει κανονικά. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ενώ ακούς το ίδιο αποτέλεσμα με το απλό stereo mode, το αρχείο εξοικονομεί πολύ bitrate το οποίο κατανέμεται καλύτερα και δημιουργεί ένα καλύτερης ποιότητας και συνάμα πιο μικρό μουσικό αρχείο. :) Προτείνεται ανεπιφύλακτα, εκτός ίσως από τα πολύ υψηλά bitrates (256 και πάνω) όπου δεν υπάρχει ιδιαίτερο κέρδος μιας και δε μας ενδιαφέρει έτσι κι αλλιώς το μέγεθος του αρχείου. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. March 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2004 Το πρότυπο Mpeg I Layer III (a.k.a. mp3) υποστηρίζει τέσσερα modes: - Λειτουργία μονού καναλιου η οποία επιλέγεται όταν έχουμε να κάνουμε με μονοκάναλο ήχο ή όταν το κάθε κανάλι από τα δύο του stereo πρέπει να υποστεί ανεξάρτητη επεξεργασία και συνεπώς είτε να αποτελέσει ξεχωριστό αρχείο, εφόσον πρόκειται να αποθηκευτεί, είτε ξεχωριστή ακολουθία δυφίων, εφόσον πρόκειται να μεταδωθεί. - Λειτουργία δύο καναλιών, η οποία περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητα κανάλια τα οποία δεν μοιράζονται τα διαθέσιμα δυφία. - Λειτουργία Stereo, η οποία περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητα κανάλια τα οποία μοιράζονται τα διαθέσιμα δυφία. - Λειτουργία Joint Stereo ή και M/S Stereo η οποία εκμεταλεύεται είτε τις ομοιότητες μεταξύ των δύο καναλιών, είτε την απουσία συνάφειας μεταξύ των δύο καναλιών, είτε και τα δύο. Τα ιδανικά mp3, αυτά δηλαδή που είναι αντιληπτικά διαφανή είναι κωδικοποιημένα είτε σε 192kbps με Joint Stereo και αυτά που είναι κωδικοποιημένα στα 256kbps Stereo. Το bitrate των 320kbps υπάρχει για να κωδικοποιούνται σε αυτό όσα mp3 πρόκειτε να περάσουν από διαδοχικές κωδικοποιήσεις (cascading encoders). Οτιδήποτε κάτω από 256 δεν κωδικοποιηθεί με Joint Stereo θα είναι αρκετά παραμορφωμένο γιατί τα διαθέσιμα δυφία δεν επαρκούν και για τα δύο κανάλια... Περισσότερα εδώ ... Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts