Jump to content

Αγορα DVD-RW dual layer. Ποιό ???

houla
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κι εγώ ενδιαφέρομαι για ένα DVD Recorder dual layer γύρω στα 100 ευρώ.

Έκανα την ερευνά μου στο δίκτυο και μια σύγκριση μερικών μοντέλων στο site του Πλαισίου:

http://img36.exs.cx/img36/1096/dvdrdual100euros9ff.th.jpg

Βέβαια από όλη την κουβέντα έβγαλα το συμπέρασμα ότι το NEC ND3500 είναι το καλύτερο. Σχετικό είναι αυτό... Πιο καλά αυτό που προτείνουν οι περισσότεροι!

Τα ίδια λέει και το RAM στο τεύχος του Νοεμβρίου 2004...

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: Βρήκα 2 μοντέλα NEC ND3500: το ένα είναι bulk και το άλλο retail... Τι διαφορά έχουν; Εκτός από το ότι το bulk είναι φνηνότερο από το retail. Ποιο να πάρω;

Q σου λεβέντη μου!!!

• Απαντήσεις 64
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xrhstos (11 Ιαν. 2005 , 14:17)

Κι εγώ ενδιαφέρομαι για ένα DVD Recorder dual layer γύρω στα 100 ευρώ.

Έκανα την ερευνά μου στο δίκτυο και μια σύγκριση μερικών μοντέλων στο site του Πλαισίου:

http://img36.exs.cx/img36/1096/dvdrdual100euros9ff.th.jpg

Βέβαια από όλη την κουβέντα έβγαλα το συμπέρασμα ότι το NEC ND3500 είναι το καλύτερο. Σχετικό είναι αυτό... Πιο καλά αυτό που προτείνουν οι περισσότεροι!

Τα ίδια λέει και το RAM στο τεύχος του Νοεμβρίου 2004...

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: Βρήκα 2 μοντέλα NEC ND3500: το ένα είναι bulk και το άλλο retail... Τι διαφορά έχουν; Εκτός από το ότι το bulk είναι φνηνότερο από το retail. Ποιο να πάρω;

Ήταν... μέχρι να βγει το plextor :D

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει η διαφορά στην τιμή για να πάρεις την έκδοση retail.

Η έκδοση retail απλά έχει μέσα to nero, ίσως 2 3 άδεια cd και ενδεχομένως κάποιο installation manual.

Σίγουρα πάντως είναι μια πολύ καλή επιλογή ;)

Για το μέσο χρήστη αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή είναι το NEC-ND3520. Έχει προσιτή τιμή, κορυφαία χαρακτηριστικά, πολύ καλή συμβατότητα και αξιοπιστία. Επίσης γράφει τα DVD+RW σε 8Χ και τα DVD-RW σε 6Χ. Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ ή εδώ.

http://www.vomail.net/files/images/nec3520.png

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eirhnh (12 Ιαν. 2005 , 11:50)

thelo ki ego na paro dvd-r... nomizo oti ta ftinotera ta exei to e-shop... ap'oti koitaksa .... poio apo auta omos????? http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=DVD%20RECORDER

Εριξα κι εγώ μια ματιά στο e-shop.gr και βλέπω ότι έχουν πολύ καλές τιμές!!! :) :)

Όμως επειδή δεν έχω αγοράσει ξανά από ηλεκτρονικό κατάστημα έχω μερικές απορίές. Βασικά δεν φοβάμε εάν θα μου φάνε τα λεφτά και δεν μου στείλουν τίποτα. Από ότι έχω διαβάσει και εδώ μέσα το e-shop.gr είναι αξιόπιστο και πολύ το εμπιστεύονται.

Το πρώτο μου ερώτημα είναι: προσέχουν στην courier όταν φέρνουν τα πράγματα; Βέβαια θα μου πει κανείς όσο προσέχουν όταν τα πηγαίνουν σε κανονικά καταστήματα και μετά τα παίρνουμε από εκεί...

Αν υπάρξει ελαττωματικό προιόν δέχονται επιστροφές όταν είναι μες στην εγγύηση; Έχει τύχει σε κανένα τίποτα τέτοιο;;;

Q σου λεβέντη μου!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xrhstos (12 Ιαν. 2005 , 12:59)

Εριξα κι εγώ μια ματιά στο e-shop.gr και βλέπω ότι έχουν πολύ καλές τιμές!!! :) :)

Όμως επειδή δεν έχω αγοράσει ξανά από ηλεκτρονικό κατάστημα έχω μερικές απορίές. Βασικά δεν φοβάμε εάν θα μου φάνε τα λεφτά και δεν μου στείλουν τίποτα. Από ότι έχω διαβάσει και εδώ μέσα το e-shop.gr είναι αξιόπιστο και πολύ το εμπιστεύονται.

Το πρώτο μου ερώτημα είναι: προσέχουν στην courier όταν φέρνουν τα πράγματα; Βέβαια θα μου πει κανείς όσο προσέχουν όταν τα πηγαίνουν σε κανονικά καταστήματα και μετά τα παίρνουμε από εκεί...

Αν υπάρξει ελαττωματικό προιόν δέχονται επιστροφές όταν είναι μες στην εγγύηση; Έχει τύχει σε κανένα τίποτα τέτοιο;;;

Οι κούριερ όχι μόνο τα προσέχουν αλλά τα έχουν σε ειδικές συσκευασίες ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ με φελιζόλ από παντού έτσι ώστε και να τα πετάς να μην παθαίνουν τίποτα. Κάθε on-line κατάστημα έχει 10-15 μέρες ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. Που σημαίνει ότι αν δεν είσαι ευχαριστημένος επιστρέφεις το προϊόν και παίρνεις τα χρήματά σου πίσω. Η πληρωμή γίνεται συνήθως με πιστωτική (ή χρεωστική) κάρτα και είναι απόλυτα ασφαλής συνδιαλλαγή δεδομένου ότι πρόκειται για σοβαρές εταιρείες.

Παιδιά για on-line αγορές είναι πολύ καλό και το http://www.pixmania.com

Είναι γαλλικό, έχει και στα ελληνικά το site του, άψογη εξυπηρέτηση, σου στέλνει ό,τι παραγγείλεις εντός 48 ωρών και έχεις επίσης την δυνατότητα να βλέπεις κάθε στιγμή πού είναι το προϊόν σου. πχ. άφιξη αεροδρόμιο Βρυξέλλες, άφιξη Αθήνα, με ακρινή ώρα κλπ. Έχουν ψωνίσει αρκετοί φίλοι μου από κει, κι εγώ άμα τύχει κάτι θα ψωνίσω από κει. Α και το σημαντικότερο με πολύ ανταγωνιστικές τιμές...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (11 Ιαν. 2005 , 14:25)

Ήταν... μέχρι να βγει το plextor :D

Κακώς έχεις τέτοια άποψη για τα plextor γιατί απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Μην τα γράφω πάλι, αλλά χαλάνε το ίδιο συχνά με τα υπόλοιπα και γενικά η ποιότητα κατασκευής τους είναι εδώ και χρόνια παραπλήσια πολλών άλλων συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά. Απλά είναι πιο ακριβά, τίποτα άλλο.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (12 Ιαν. 2005 , 14:21)

Κακώς έχεις τέτοια άποψη για τα plextor γιατί απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Μην τα γράφω πάλι, αλλά χαλάνε το ίδιο συχνά με τα υπόλοιπα και γενικά η ποιότητα κατασκευής τους είναι εδώ και χρόνια παραπλήσια πολλών άλλων συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά. Απλά είναι πιο ακριβά, τίποτα άλλο.

Το συγκεκριμένο υπερέχει ξεκάθαρα και ως προς τα specs και ως προς την εγγύηση που είναι 2 χρόνια.

Σχετικά με την ποιότητα και τη συχνότητα βλαβών δε μπορώ να διαφωνήσω με αυτό που λες, καθώς το plextor 40χ12χ40 που είχα αγοράσει Ιούλιο 2002 χάλασε τον Αύγουστο του 2003.

Σύμφωνοι ότι αυτό είναι αρνητικό. Όμως μετά από μια φόρμα που συμπλήρωσα στο σάιτ της εταιρίας, επικοινώνησε μαζί μου η DHL και κλείσαμε ραντεβού για την επόμενη μέρα το πρωί να έρθει ο κούριερ να το παραλάβει από το σπίτι μου, όπως κι έγινε.

Το δεματάκι πήγε Βέλγιο, αντικαταστάθηκε με καινούργιο drive και επέστρεψε μέσα σε 6 μέρες (μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο) Θεσσαλονίκη οπότε και μου ξανατηλεφώνησε η DHL και κλείσαμε ραντεβού την επόμενη το πρωί να είμαι σπίτι για να το παραλάβω συστημένο.

Να σημειώσω ότι είχα λάβει ένα λινκ όπου παρακολουθούσα την πορεία του δέματος από Ελλάδα προς Βέλγιο, το πότε αντικαταστάθηκε και το δρόμο της επιστροφής του.

Πρόσφατα χάλασε pioneer dvd recorder ενός φίλου μου. Χάλασε ένα χρόνο και 2 μήνες μετά την αγορά του. Το μαγαζί το έστειλε στην αντιπροσωπεία προσπαθώντας να πετύχει παράταση εγγύησης. Η αντιπροσωπεία αρνήθηκε.

Τι θέλω να πω με αυτό το μεγάλο παράδειγμα: Περισσότερη σημασία - για μένα τουλάχιστον - έχει όχι τόσο να μη χαλάει ένα προϊόν, όσο αν στην περίπτωση που χαλάσει μπορώ να το αντικαταστήσω εύκολα και γρήγορα.

Τέλος, ακόμα κι αν το pioneer του άτυχου φίλου μου ήταν εντός εγγύησης, με βάση την προσωπική μου εμπειρία αποκλείω να έφτανε πίσω σε λιγότερο από 3 βδομάδες... για να μην θυμηθώ πόσες φορές περίμενα 2 μήνες για μία μητρική ή μια κάρτα γραφικών....

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τα παραπάνω νομίζω ότι εν μέρει αξίζει η διαφορά χρημάτων.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eirhnh (12 Ιαν. 2005 , 11:50)

thelo ki ego na paro dvd-r... nomizo oti ta ftinotera ta exei to e-shop... ap'oti koitaksa .... poio apo auta omos????? http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=DVD%20RECORDER

akoma perimeno...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eirhnh (12 Ιαν. 2005 , 15:52)

akoma perimeno...

Είπαμε παραπάνω αν διάβαζες ότι το NEC ND3500 ή 3520 είναι ίσως το καλύτερο σήμερα. Είναι dual layer, δηλαδή γράφει και σε δισκάκια 9 Giga (αυτά προς το παρόν είναι απλησίαστα, κάπου 10ευρώ το ένα άδειο κάνει,αλλά αργότερα σε κανά 3μηνο θα πέσουν αισθητά πιστεύω) και είναι 8πλής εγγραφής. Έχει πέσει και η τιμή του αρκετά. Το βρίσκεις πλέον και με 65-70 ευρώ. ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (12 Ιαν. 2005 , 15:08)

Διάφορα

Ναι τα ξέρω όλα αυτά που λες και τα έχω κάνει. Αν σε καλύπτει εσένα η ιστορία με τη DHL, εγώ πάω πάσο. Για μένα πάντως είναι πλεονέκτημα η on-site εγγύηση, αλλά όχι κριτήριο, ειδικά όταν το πρώτο μηχάνημα που μου έστειλαν από το Βέλγιο ήταν από την αρχή χαλασμένο και έπρεπε να ξανακάνω τα ίδια...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (12 Ιαν. 2005 , 16:07)

Είπαμε παραπάνω αν διάβαζες ότι το NEC ND3500 ή 3520 είναι ίσως το καλύτερο σήμερα. Είναι dual layer, δηλαδή γράφει και σε δισκάκια 9 Giga (αυτά προς το παρόν είναι απλησίαστα, κάπου 10ευρώ το ένα άδειο κάνει,αλλά αργότερα σε κανά 3μηνο θα πέσουν αισθητά πιστεύω) και είναι 8πλής εγγραφής. Έχει πέσει και η τιμή του αρκετά. Το βρίσκεις πλέον και με 65-70 ευρώ. ;)

τι διαφορα εχει το 3500 απο το 3520 ? :worry:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (12 Ιαν. 2005 , 16:07)

(αυτά προς το παρόν είναι απλησίαστα, κάπου 10ευρώ το ένα άδειο κάνει,αλλά αργότερα σε κανά 3μηνο θα πέσουν αισθητά πιστεύω)

από το καλοκαίρι έχουν πέσει 50%

• 3 weeks later...
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια αναλυτική παρουσίαση του NEC-ND3520A από το Cdrinfo. Όποιοι σκοπεύουν να αγοράσουν εγγραφέα DVD ας τη διαβάσουν.