Jump to content

Στησιμο LAN

gregorisvas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Hello! :)

Θελω να στησω ενα ενσυρματο τοπικο δικτυο μεταξυ του desktop και του laptop.Μου ειπαν οτι χρειαζεται απλα ενα hub και μετα θα ειμαι οκ.Το θεμα ειναι ομως οτι θελω να μοιραζω την DSL και στο λαπτοπ.Με το hub γινεται αυτο?Για πειτε μου οσο ποιο αναλυτικα γινεται τι πρεπει να αγορασω,πως θα γινει η ολη εγκατασταση,ποσο θα κοστισει και εαν ειναι δυνατον δωστε και καποια λινκς.

Thanx! :D

υ.γ:Γενικα θελω να στησω ενα ενσυρματο δικτυο μεταξυ desktop--laptop οπου να μπορω και να μοιραζομαι την ΑDSL με το laptop.

se prwth fash, an 8eleis na syndeseis mono 2 ypologistes, den xreiazesai hub. ena aplo cross-link UTP kalwdio xreiazesai kai tis antistoixes kartes diktyou se PC kai laptop (pou mallon 8a thn exei enswmatwmenh sthn M/B). apla an synedees to DSL modem sthn ethernet 8yra sou, 8a prepei na to syndeseis twra sthn USB giati sthn ethernet 8a synde8ei to UTP gia to diktyo.

phgaine se ena katasthma me ypologistes kai zhta tous ena cross-link UTP kalwdio (UTP kalwdio synestramenou zeygous kalwdiwn sta ellhnika) osa metra xreiazesai. meta apla syndeeis tis 2 kartes diktyou kai ry8mizeis tous 2 ypologistes. an asxoleisai me diktya gia 1h fora, kalytera tre3e ton network setup wizard kai akolou8hse tis odhgies. 8a mporeis mesw tou wizard na ry8miseis na pairnoun kai oi 2 ypologistes internet apo thn DSL mesw tou internet connection sharing...

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Να σε ρωτησω.Το ιδιο δεν ειναι εαν χρησιμοποιησω το καλωδιο που εχω για να συνδεω το router με το desktop?

EDIT:Και κατι ακομα.Εφοσον κανω σωστα ολα τα παραπανω και το φτιαξω το δικτυο μετα θα μπορω να εχω προσβαση στον σκληρο του λαπτοπ απο το desktop και το αντιθετο και να ανταλλαζω αρχεια?Εαν ναι με ποιο τροπο?Σορρυ που σας κουραζω.. :)

EDIT2:Ποια ειναι η διαφορα εαν βαλω και hub?Ουσιαστικη διαφορα ομως.Τι ειναι το switch?Γιατι μου ειπαν να βαλω switch.Μπερδευτικα αλλα θα το κανω οπως μου λετε.

nai tha mporeis....

apla pigaine theseis diktywn...

kai an ta exeis kanei ola swsta tha deis toys koinoxristoys fakeloys kai tha mporeis na exeis prosbash!

toylaxiston to klawdio poy pira egw me ena vigor draytek 2600 dsl mdem/router wlan eixe ena cross-link kalwdio mesa...kanonika ola prepei na exoyn ena cross-link....

Με δεδομένο ότι έχεις router δεν τίθεται καν θέμα τι θα κάνεις. Θα συνδέσεις και τα 2 PC σε αυτόν. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι και τα 2 θα έχουν πρόσβαση στο internet (και το καθένα μόνο του και ταυτόχρονα) χωρίς να χρειαστούν άλλες ρυθμίσεις από εσένα.

Αν ο router σου έχει περισσότερες από μια ethernet είσαι ΟΚ, αλλιώς παρεμβάλλεις ένα switch (όχι hub, switch) ανάμεσα σε αυτόν και τα PC. Πάρε ένα με autosensing (εδώ που τα λέμε δε βρίσκεις πλέον χωρίς autosensing). Πρόσφατα αγόρασα ένα της netgear με 5 θύρες 28€ από το Πλαίσιο. Καλώδιο βάζεις ότι UTP να 'ναι επειδή το switch έχει autosensing και τα αναγνωρίζει όλα αυτόματα.

Αυτά από άποψη hardware.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλυτερο ειναι απευθειας οπως προανεφεραν τα παιδια η με switch?Εχω Αlcatel Speedtouch 530ι αλλα εκτος απο το μοιρασμα της dsl θελω να φτιαξω και δικτυο για ανταλλαγη αρχειων.Και με το switch δε γινεται αυτο?

Α!Παρεπιπτωντος..Μηπως θα μπορειτε να μου πειτε τα θετικα/αρνητικα του LAN και τα θετικα/αρνητικα του WLAN?

Το LAN είναι γενικότερα πιο γρήγορο και στήνεται με ελάχιστο κόστος. Έχεις όμως τα καλώδια μες στη μέση....

Το WLAN έχει μεγαλύτερο κόστος και αρκετά περιορισμένη εμβέλεια αν δε χρησιμοποιήσεις εξωτερική κεραία. Είναι πιο αργό αλλά... είναι ασύρματο

Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr

Τα καλωδια δεν ειναι προβλημα.Ουτος η αλλως το λαπτοπ δεν θα το πηγαινω και βολτα... :p .Που θα δω την διαφορα της ταχυτητας?Και κατι τελευταιο γιατι αρκετα σας επριξα.Καλυτερα ειναι να βαλω και switch η χωρις?

Το αποφασισα.Θα βαλω και switch.Λεω να παρω αυτο .Αρα οκ με το LAN.Το μοιρασμα πως θα γινει?Η εγκατασταση?Τι θα κανω?Θα συνδεσω router/pc/laptop με rj45 απο τις καρτες δικτυου στις θυρες του switch?Πως θα γινει?

Καλά εντάξει δεν είναι και όλα τα καλώδια ίδια... :) Αλλού χρησιμεύει το cross και αλλού το straight...

Cross connect

1) Switch - switch

2) Host - Host

3) Hub - switch

Straight through

1)Switch - workstation/server

2)Router - switch

Μπορείς να έχεις το router από όπου και θα παίρνεις το Internet και συνδέοντας τη μια ethernet θύρα που έχει ο router σου με τη μια του switch να διανέμεις τα data στο PC και το laptop. Στο PC και στο laptop θα ρυθμίσεις την κάρτα δικτύου να έχει full duplex/100Mbps και όχι auto ;)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gregorisvas (15 Νοέ. 2004 , 22:24)

Το αποφασισα.Θα βαλω και switch.Λεω να παρω αυτο .Αρα οκ με το LAN.Το μοιρασμα πως θα γινει?Η εγκατασταση?Τι θα κανω?Θα συνδεσω router/pc/laptop με rj45 απο τις καρτες δικτυου στις θυρες του switch?Πως θα γινει?

Mπορείς να πάρεις και αυτό με πολύ λίγοτερα λεφτά, απλά δεν υποστηρίζει 1Gb/s. Εξάλλου η ταχύτητα αυτή θα σου χρειαστεί μόνο για την επικοινωνία ανάμεσα στα τερματικά σου, το internet θα είναι πολύ πιο κάτω. ;)

Το στήσιμο είναι πάρα πολύ απλό:

PC1 ---- switch ----- router

PC2 -------|

Όσον αφορά το laptop, μπορείς ανά πάσα στιγμή να βάλεις στο switch ένα wireless point και θα έχεις ασύρματη σύνδεση.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M (16 Νοέ. 2004 , 03:15)

Καλά εντάξει δεν είναι και όλα τα καλώδια ίδια... :) Αλλού χρησιμεύει το cross και αλλού το straight...

Cross connect

1) Switch - switch

2) Host - Host

3) Hub - switch

Straight through

1)Switch - workstation/server

2)Router - switch

Μπορείς να έχεις το router από όπου και θα παίρνεις το Internet και συνδέοντας τη μια ethernet θύρα που έχει ο router σου με τη μια του switch να διανέμεις τα data στο PC και το laptop. Στο PC και στο laptop θα ρυθμίσεις την κάρτα δικτύου να έχει full duplex/100Mbps και όχι auto ;)

Πολύ σωστά, αλλά αν το switch έχει autosensing αναγνωρίζει τα πάντα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ώπα, να ρωτήσω κι εγώ λίγο που είμαι σε παρόμοια κατάσταση;;; :)

Θέλω να συνδέσω 2 desktop υπολογιστές και να μοιράσω σε αυτούς την dsl γραμμή. Έχω ένα switch και dsl modem με router (δεν έχω ακόμα την συσκευή γιατί τώρα σε λίγο θα κάνω την αίτηση για dsl σύνδεση).Τί προτείνετε να κάνω;;

-Σύνδεση και των δύο desktop στο router χωρίς την παρεμβολή του switch ;;

-Σύνδεση των δύο desktop στο switch και σύνδεση του switch με το router;;

-Να μην πάρω dsl modem-router αλλά σκέτο modem , να το συνδεσω στον ένα desktop και να κάνω μοίρασμα της σύνδεσης;;

Επίσης, από αυτά που έγραψες Agent M, συμπεραίνω πως τους desktop με το switch θα τους συνδέσω με stp, όπως και το switch με τον router...αν χρησιμοποιήσω δηλ. cross link, τι θα γίνει;; (πληροφοριακά ρωτάω)

Α, σε κάθε περίπτωση θέλω σύνδεση 100Mbps Full Duplex...

Ζήσε τη ζωή σου!!!!

Bubby's Community : www.viennas.net/cs

Blogs, συζητήσεις, photo galleries και άλλα πολλά!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johnnypatras (16 Νοέ. 2004 , 04:53)

1. Σύνδεση και των δύο desktop στο router χωρίς την παρεμβολή του switch ;;

2. Σύνδεση των δύο desktop στο switch και σύνδεση του switch με το router;;

3. Να μην πάρω dsl modem-router αλλά σκέτο modem , να το συνδεσω στον ένα desktop και να κάνω μοίρασμα της σύνδεσης;;

Το 1 και 2 είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αν ο router έχει ενσωματωμένο switch δε χρειάζεται να βάλεις έξτρα, αν δεν έχει πρέπει να αγοράσεις κάποιο.

Το 3 απλά ξέχνα το.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Switch έχω ήδη.Ευχαριστώ για τη βοήθεια lewton! ;)

Ζήσε τη ζωή σου!!!!

Bubby's Community : www.viennas.net/cs

Blogs, συζητήσεις, photo galleries και άλλα πολλά!

Και μόλις ετοιμαζόμουν να κάνω ένα ίδιο θέμα.

Λοιπόν.Έχω το router 652h/hw zyxel.

Έχω το utp καλώδιο που έδινε συνδεδεμένο με την τριτη θύρα του royter και αυτό συνδέετε στο pc μου.

Tώρα έχω πάρει ένα καλώδιο ethernet και το έχω συνδέσει με την δευτερη θυρα στο Pc του αδελφού μου.

Aλλά μου λέει ότι πολλές φορές χάνετε η επικοινωνία και ότι δεν μπορεί να συνδεθεί με το ένα p2p πρόγραμμα...

Tι μπορεί να κάνω λάθος.

Πρέπει να ρυθμίσω κάτι στις ip του εδελφού μου?

Του έχω βάλει απο την τοπική σύνδεση,

Αυτόματη αποδοχή ip

Χρήση των παρακάτω διευθύνσεων διακομιστή dns

193.92.150.3

194.219.227.2

Aυτά τα δίνει η forthnet Μέσα απο το site της.

Σε εμένα έχω βάλει τα ίδια στους dns αλλά ως ip έχω βάλει τις ip που μου δίνει το modem.

Τι γίνετε λάθος? :worry:

Φιλικά Δημήτρης

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johnnypatras (16 Νοέ. 2004 , 04:53)

Ώπα, να ρωτήσω κι εγώ λίγο που είμαι σε παρόμοια κατάσταση;;; :)

Θέλω να συνδέσω 2 desktop υπολογιστές και να μοιράσω σε αυτούς την dsl γραμμή. Έχω ένα switch και dsl modem με router (δεν έχω ακόμα την συσκευή γιατί τώρα σε λίγο θα κάνω την αίτηση για dsl σύνδεση).Τί προτείνετε να κάνω;;

-Σύνδεση και των δύο desktop στο router χωρίς την παρεμβολή του switch ;;

-Σύνδεση των δύο desktop στο switch και σύνδεση του switch με το router;;

-Να μην πάρω dsl modem-router αλλά σκέτο modem , να το συνδεσω στον ένα desktop και να κάνω μοίρασμα της σύνδεσης;;

Επίσης, από αυτά που έγραψες Agent M, συμπεραίνω πως τους desktop με το switch θα τους συνδέσω με stp, όπως και το switch με τον router...αν χρησιμοποιήσω δηλ. cross link, τι θα γίνει;; (πληροφοριακά ρωτάω)

Α, σε κάθε περίπτωση θέλω σύνδεση 100Mbps Full Duplex...

1)Άμα έχει το router περισσότερες από 3-4 ethernet και δεν έχεις σκοπό να βάλεις 10 PC τότε δεν θα χρειαστείς switch. :D Τζάμπα λεφτά θα δώσεις για switch ;)

2)Γίνεται.

3) Όπως είπε και ο Δημήτρης ξέχνα το.

Άμα βάλεις cross πολύ απλά δεν θα δουλέψει και δεν θα βλέπει κανείς τίποτα και κανέναν... :) :rolleyes:

@ Lewton : Δημήτρη λέω στο φίλο να βάλει 100 Full Duplex στους υπολογιστές γιατί άμα έχεις και στις 2 πλευρές auto τότε υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση. Είναι tip από Cisco switches :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M (17 Νοέ. 2004 , 18:56)

@ Lewton : Δημήτρη λέω στο φίλο να βάλει 100 Full Duplex στους υπολογιστές γιατί άμα έχεις και στις 2 πλευρές auto τότε υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση. Είναι tip από Cisco switches :)

Έχεις δίκιο. :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

paidia thelo na po ena eyharisto giati simera paideyomouna peripoy 1 ora kai telika apofasisa na diavaso ti grafete.

tora ta katafera kai eho kai toys 2 ypologistes syndedemenoys.

AUTO EINAI TO MYPHONE :up:

Ρε παιδια προσπαθω να κανω LAN με ενα RJ45 καλωδιο που υπηρχε μαζι με το router αλλα ματαια.Δεν βλεπει ο το ενα pc το αλλο.Τι γινεται?Τι κανω λαθος? "Ετρεξα" τον οδηγο δικτυου.Βρηκα μια προσωρινη λυση για να μοιραζω την ADSL.Συνδεσα το desktop με το router στην Ethernet και μετα πηρα την εξοδο USB απο το router και την εβαλα στο laptop.Ετσι εχω και στα 2 Internet.Αλλα θελω να ανταλλαζω και αρχεια και να εχω προσβαση απο τον ενα στο σκληρο του αλλου και αντιστοιχα.

Πριν το ειχα δοκιμασει ως εξης:Το καλωδιο RJ45 το συνδεσα με τις 2 καρτες δικτυου των υπολογιστων και τον router το συνδεσα με USB στο desktop.Απο τον βοηθο εγκαταστασης δικτυου επελεξα την κοινοχρηστη συνδεση στο Internet καθως και τους κοινοχρηστους φακελους-εκτυπωτες αλλα τιποτα.Δεν αναγνωριζει ο ενασ υπολογιστης τον αλλο οπως προανεφερα.Τι κανω???

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gregorisvas (21 Νοέ. 2004 , 11:53)

Ρε παιδια προσπαθω να κανω LAN με ενα RJ45 καλωδιο που υπηρχε μαζι με το router αλλα ματαια.Δεν βλεπει ο το ενα pc το αλλο.Τι γινεται?Τι κανω λαθος? "Ετρεξα" τον οδηγο δικτυου.Βρηκα μια προσωρινη λυση για να μοιραζω την ADSL.Συνδεσα το desktop με το router στην Ethernet και μετα πηρα την εξοδο USB απο το router και την εβαλα στο laptop.Ετσι εχω και στα 2 Internet.Αλλα θελω να ανταλλαζω και αρχεια και να εχω προσβαση απο τον ενα στο σκληρο του αλλου και αντιστοιχα.

Πριν το ειχα δοκιμασει ως εξης:Το καλωδιο RJ45 το συνδεσα με τις 2 καρτες δικτυου των υπολογιστων και τον router το συνδεσα με USB στο desktop.Απο τον βοηθο εγκαταστασης δικτυου επελεξα την κοινοχρηστη συνδεση στο Internet καθως και τους κοινοχρηστους φακελους-εκτυπωτες αλλα τιποτα.Δεν αναγνωριζει ο ενασ υπολογιστης τον αλλο οπως προανεφερα.Τι κανω???

Anyone? :worry: :cry:

Δε διαβάζεις τι γράφουμε όμως...

Που το είδες αυτό;

Δες καλύτερα αυτά:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&postid=640269#post640269

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&postid=641879#post641879

;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

1) Δε μας λες τι καλώδιο είναι... Staight ή cross????

2) Πες μας πόσες ethernet θύρες έχει ο router??? Μάλλον καλύτερα πες μας το μοντέλο να το δούμε κι εμείς λιγάκι

Άμα πας να συνδέσεις 2 υπολογιστές είπαμε πως θα πρέπει να το κάνεις με cross καλώδιο γιατί αλλιώς δεν θα βλέπεις τίποτα!!

Επίσης πρέπει να μας πεις τι λειτουργικά έχουν ο desktop καθώς και ο laptop υπολογιστής! Δεν εγκαθιστούν τα ίδια πρωτόκολλα και θα χρειαστεί να τα προσθέσεις εσύ...

IP είχαν πάρει όταν τα σύνδεσες;

:)

Το καλωδιο δεν εχω ιδεα τι ειναι...Τυπου RJ45 με 2 φις για θυρες Ethernet σε καθε ακρη.Ο router ειναι ο Alcatel Speedtouch 530i με μια θυρα Ethernet.Και οι δυο Η/Υ εχουν Windows XP Pro (SP2).Οσον αφορα αυτο που με ρωτησες για τις IP...δεν εχω ιδεα.. :p