xrhloy Δημοσιεύτηκε January 28, 2015 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 28, 2015 Έχω τη δυνατότητα να αγοράσω το s4 i9506 στα 300€ ή το Galaxy Alpha στα 280€...Διχασμός...Παρακαλώ βοηθήστε με... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fotisk13 Δημ. January 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2015 s4 i9506 δαγκωτό για μένα. Δες εδώ μια σύγκριση στα χαρακτηριστικά και θα καταλαβεις... http://www.skroutz.gr/comparelists/40?compare=4771538%2C5246521 Παράθεση Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos_rc Δημ. January 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2015 Δεν μας λες ομως τι σε ενδιαφερει πολυ σε μια συσκευη.. Προτιμας μεγαλυτερη οθονη? Καλη μπαταρια? Καμερα? Και τα 2 εξαιρετικες συσκευες (πρωην κατοχος της μιας εξαλλου) αλλα σε τι δινεις μεγαλυτερη σημασια εσυ? Αλλιως ολοι θα σου απανταμε συμφωνα με τις δικες μας προταιρεοτητες και οχι τις δικες σου.. Παράθεση Nexus S --> S4 mini --> S4 Black Edition --> Frost white Note 4 --> Black Onyx S7 --> Mate 10 Pro Grey --> Blue Coral S9+ --> S10 Black --> iPhone 11 Space Grey --> S20+ Cosmic Gray --> S20 FE 5G --> iPhone 13 Product Red --> Galaxy S21 Plus --> iPhone 14 Pro Max Silver (απεταξάμην το ios) --> Galaxy A54 Graphite Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. January 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2015 Έχω τη δυνατότητα να αγοράσω το s4 i9506 στα 300€ ή το Galaxy Alpha στα 280€...Διχασμός...Παρακαλώ βοηθήστε με... Galaxy alpha για μένα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gregvarn Δημ. January 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2015 Έχω τη δυνατότητα να αγοράσω το s4 i9506 στα 300€ ή το Galaxy Alpha στα 280€...Διχασμός...Παρακαλώ βοηθήστε με... σημερα ειδα το galaxy alpha, και πραγματικα αν και ειμαι apple fan (ή ισως περισσοτερο anti-samsung), ειναι φοβερο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrhloy Δημ. January 29, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2015 Δεν μας λες ομως τι σε ενδιαφερει πολυ σε μια συσκευη.. Προτιμας μεγαλυτερη οθονη? Καλη μπαταρια? Καμερα? Και τα 2 εξαιρετικες συσκευες (πρωην κατοχος της μιας εξαλλου) αλλα σε τι δινεις μεγαλυτερη σημασια εσυ? Αλλιως ολοι θα σου απανταμε συμφωνα με τις δικες μας προταιρεοτητες και οχι τις δικες σου.. Ουσιαστικά αυτό που ζητάω είναι ένα πιο ισορροπημένο κινητό ως προς τα χαρακτηριστικά του..Σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι το s4 προσεγγίζει τις προτιμήσεις μου.Αφού το Alpha υπερέχει μόνο ως προς τον επεξεργαστή (νομίζω κατά πολύ) και τη μνήμη η οποία όμως δεν είναι επεκτάσιμη..Τελικά όμως η υπεροχή του i9506 στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μπορεί να ισοσταθμίσει τον σαφώς καλύτερο επεξεργαστή του Alpha;Μήπως η διαφορά στην ανάλυση της οθόνης, η διαφορά στην ανάλυση της κάμερας κ.ο.κ. δεν είναι τόσο αισθητές;Επιπλέον η διαφορά στη χωρητικότητα της μπαταρίας είναι πραγματική ή μήπως το s4 είναι πιο ενεργοβόρο (λόγω χαρακτηριστικών & επεξεργαστή) και διαρκεί το ίδιο και στα δύο κινητά;Επίσης, με προβλημάτισε η έλλειψη πολλών επιλογών στο τρόπο σύνδεσης του Alpha με εξωτερικές πηγές (π.χ. μη υποστήριξη DLNA,όχι απευθείας σύνδεση με TV) σε αντίθεση με το s4.Τέλος, υπάρχει φημολογία ότι η παραγωγή του Alpha θα τερματιστεί, αν και κυκλοφόρησε λίγους μήνες..αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα που παρουσίασε η συσκευή και θα παύσει να υποστηρίζεται μελλοντικά με αναβαθμίσεις κτλ.;;;Ευχαριστώ όλα τα μέλη για τις απαντήσεις-βοήθεια τους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. January 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2015 Ουσιαστικά αυτό που ζητάω είναι ένα πιο ισορροπημένο κινητό ως προς τα χαρακτηριστικά του..Σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι το s4 προσεγγίζει τις προτιμήσεις μου.Αφού το Alpha υπερέχει μόνο ως προς τον επεξεργαστή (νομίζω κατά πολύ) και τη μνήμη η οποία όμως δεν είναι επεκτάσιμη..Τελικά όμως η υπεροχή του i9506 στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μπορεί να ισοσταθμίσει τον σαφώς καλύτερο επεξεργαστή του Alpha;Μήπως η διαφορά στην ανάλυση της οθόνης, η διαφορά στην ανάλυση της κάμερας κ.ο.κ. δεν είναι τόσο αισθητές;Επιπλέον η διαφορά στη χωρητικότητα της μπαταρίας είναι πραγματική ή μήπως το s4 είναι πιο ενεργοβόρο (λόγω χαρακτηριστικών & επεξεργαστή) και διαρκεί το ίδιο και στα δύο κινητά;Επίσης, με προβλημάτισε η έλλειψη πολλών επιλογών στο τρόπο σύνδεσης του Alpha με εξωτερικές πηγές (π.χ. μη υποστήριξη DLNA,όχι απευθείας σύνδεση με TV) σε αντίθεση με το s4.Τέλος, υπάρχει φημολογία ότι η παραγωγή του Alpha θα τερματιστεί, αν και κυκλοφόρησε λίγους μήνες..αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα που παρουσίασε η συσκευή και θα παύσει να υποστηρίζεται μελλοντικά με αναβαθμίσεις κτλ.;;;Ευχαριστώ όλα τα μέλη για τις απαντήσεις-βοήθεια τους. Αν τελικά σταματήσει η διάθεση του alpha θα είναι λόγω της τιμής του και ότι προτίμησε η samsung να βγάλει τα a3,a5,a7. Σε θέμα κάμερας σαν ανάλυση είναι μικρή η διαφορά (12 vs 13mp), παρόλο αυτά η κάμερα του alpha είναι από τις πολύ καλές του '14-'15. Το s4 μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη μπαταρία αλλά έχει και μεγαλύτερη οθόνη και μεγαλύτερης ανάλυσης πράγμα που εξανεμίζει την διαφορά στα mAh. Ιδίως για το alpha έχω ακούσει πολύ καλά λόγια σε αυτονομία και από γνωστό μου. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας δεν νομίζω να υστερεί το alpha.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hic_et_nunc Δημ. January 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2015 Έχω τη δυνατότητα να αγοράσω το s4 i9506 στα 300€ ή το Galaxy Alpha στα 280€...Διχασμός...Παρακαλώ βοηθήστε με... Alpha με χίλια φιλε. Δεν υπάρχει θεμα σύγκρισης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos_rc Δημ. January 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2015 Ουσιαστικά αυτό που ζητάω είναι ένα πιο ισορροπημένο κινητό ως προς τα χαρακτηριστικά του..Σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι το s4 προσεγγίζει τις προτιμήσεις μου.Αφού το Alpha υπερέχει μόνο ως προς τον επεξεργαστή (νομίζω κατά πολύ) και τη μνήμη η οποία όμως δεν είναι επεκτάσιμη..Τελικά όμως η υπεροχή του i9506 στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μπορεί να ισοσταθμίσει τον σαφώς καλύτερο επεξεργαστή του Alpha;Μήπως η διαφορά στην ανάλυση της οθόνης, η διαφορά στην ανάλυση της κάμερας κ.ο.κ. δεν είναι τόσο αισθητές;Επιπλέον η διαφορά στη χωρητικότητα της μπαταρίας είναι πραγματική ή μήπως το s4 είναι πιο ενεργοβόρο (λόγω χαρακτηριστικών & επεξεργαστή) και διαρκεί το ίδιο και στα δύο κινητά;Επίσης, με προβλημάτισε η έλλειψη πολλών επιλογών στο τρόπο σύνδεσης του Alpha με εξωτερικές πηγές (π.χ. μη υποστήριξη DLNA,όχι απευθείας σύνδεση με TV) σε αντίθεση με το s4.Τέλος, υπάρχει φημολογία ότι η παραγωγή του Alpha θα τερματιστεί, αν και κυκλοφόρησε λίγους μήνες..αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα που παρουσίασε η συσκευή και θα παύσει να υποστηρίζεται μελλοντικά με αναβαθμίσεις κτλ.;;;Ευχαριστώ όλα τα μέλη για τις απαντήσεις-βοήθεια τους. To Alpha δεν υπερεχει μονο στον επεξεργαστη. Εχει καλυτερη (εστω και λιγο) καμερα ειναι καλυτερο ξεκαθαρα ποιοτικα και ειναι συνολικα πιο γρηγορο-δυνατο απο το S4 και απ οσο διαβαζω απο τους κατοχους του εχει καλη διαχειριση μπαταριας (σοβαρο σημειο στο οποιο πασχει το S4). Απο κει και περα αν θες οσο το δυνατον μεγαλυτερη οθονη και δεν σου αρκουν τα 32GB αποθηκευσης τοτε δεν υπαρχει ουσιαστικα διχασμος πας κατευθειαν στο S4. Το αν θα τερματισει η παραγωγη του Alpha προσωπικα λιγο θα με ενδιεφερε. Αν δουλευει σωστα η συσκευη δεν εχω κανενα θεμα. Και φανταζομαι θα παρουν Lollipop και οι 2 συσκευες. Αν κανω λαθος με διορθωνει εδω καποιος. Ελπιζω να μην σε μπερδεψαμε περισσοτερο.. Παράθεση Nexus S --> S4 mini --> S4 Black Edition --> Frost white Note 4 --> Black Onyx S7 --> Mate 10 Pro Grey --> Blue Coral S9+ --> S10 Black --> iPhone 11 Space Grey --> S20+ Cosmic Gray --> S20 FE 5G --> iPhone 13 Product Red --> Galaxy S21 Plus --> iPhone 14 Pro Max Silver (απεταξάμην το ios) --> Galaxy A54 Graphite Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ernesto1983 Δημ. January 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2015 επειδη το ειχα το s4 i9506 ειναι ενα super τηλ..δουλευουν ολα αψογα,η μπαταρια ειναι σε κανονικα επιπεδα..η φωτο του δεν παιζεται..exmor (rs) το galaxy alpha δεν full hd η οθονη.κατα τα αλλα ειναι ποιο καινουριο κινητο...και εχει ενα ψευδο octacore απο οτι βλεπω.4+4!!!απο επεξεργαστη το s4 ρολαρει καλυτερα απο τον alpha..εγω θα σου ελεγα να πας στο alpha να δεις κατι ποιο καινουριο Παράθεση I Want To Believe Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. January 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2015 επειδη το ειχα το s4 i9506 ειναι ενα super τηλ..δουλευουν ολα αψογα,η μπαταρια ειναι σε κανονικα επιπεδα..η φωτο του δεν παιζεται..exmor (rs) το galaxy alpha δεν full hd η οθονη.κατα τα αλλα ειναι ποιο καινουριο κινητο...και εχει ενα ψευδο octacore απο οτι βλεπω.4+4!!!απο επεξεργαστη το s4 ρολαρει καλυτερα απο τον alpha..εγω θα σου ελεγα να πας στο alpha να δεις κατι ποιο καινουριο Ψευδο octacore αλλά δυνατότερο από τον 800άρη... http://cpuboss.com/cpus/Samsung-Exynos-5-Octa-vs-Qualcomm-Snapdragon-800 Συνεπώς δεν ρολάρει καλύτερα από το alpha για κανένα λόγο.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrhloy Δημ. January 29, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2015 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τη βοήθεια σας!!Αρχίζω να τα ξεκαθαρίζω τα πράγματα. ----- προσθήκη μηνύματος 40 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Ίσα ίσα με βοηθάτε πολύ!!! ----- προσθήκη μηνύματος 39 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- To Alpha δεν υπερεχει μονο στον επεξεργαστη. Εχει καλυτερη (εστω και λιγο) καμερα ειναι καλυτερο ξεκαθαρα ποιοτικα και ειναι συνολικα πιο γρηγορο-δυνατο απο το S4 και απ οσο διαβαζω απο τους κατοχους του εχει καλη διαχειριση μπαταριας (σοβαρο σημειο στο οποιο πασχει το S4). Απο κει και περα αν θες οσο το δυνατον μεγαλυτερη οθονη και δεν σου αρκουν τα 32GB αποθηκευσης τοτε δεν υπαρχει ουσιαστικα διχασμος πας κατευθειαν στο S4. Το αν θα τερματισει η παραγωγη του Alpha προσωπικα λιγο θα με ενδιεφερε. Αν δουλευει σωστα η συσκευη δεν εχω κανενα θεμα. Και φανταζομαι θα παρουν Lollipop και οι 2 συσκευες. Αν κανω λαθος με διορθωνει εδω καποιος. Ελπιζω να μην σε μπερδεψαμε περισσοτερο.. Αντιθέτως με βοηθάτε!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannis12a Δημ. January 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2015 Η μπαταρία του S4 είναι τραγική να μην πω τίποτα χειρότερο. Από τις χειρότερες αυτονομίες που είχα ποτέ σε σύγχρονο smartphone. Πήρε πόδι την 8η ημέρα και ησύχασα. Για μένα προτίμησε το Alpha που γενικώς είναι και πιο όμορφο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] flickr-htc one black cyber gull Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. January 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2015 το s4 είναι αρκετά καλό ειδικά αν το κάνεις root και το σιμμαζεψεις γίνεται άψογο, πάσχει όμως πάρα πολύ από θέμα αυτονομίας (εγώ δύο φορές την μέρα το είχα στην Πρίζα), το alpha σε αυτών τον τομέα είναι πολύ καλύτερο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos2004dj Δημ. January 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2015 Πρωτη μερα με τα alpha σημερα ..μετα απο lg g3 (πολυ χειροτερο του 9505) μεθαυριο νομιζω θα εχω ολοκληρωμενη εικονα για το alpha.. Παράθεση My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ernesto1983 Δημ. January 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2015 Ψευδο octacore αλλά δυνατότερο από τον 800άρη... http://cpuboss.com/cpus/Samsung-Exynos-5-Octa-vs-Qualcomm-Snapdragon-800 Συνεπώς δεν ρολάρει καλύτερα από το alpha για κανένα λόγο.... κα εγω με exynos ειμαι αλλα το μοναδικο true octacore ειναι το s5... Παράθεση I Want To Believe Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos_rc Δημ. January 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2015 Η μπαταρία του S4 είναι τραγική να μην πω τίποτα χειρότερο. Από τις χειρότερες αυτονομίες που είχα ποτέ σε σύγχρονο smartphone. Πήρε πόδι την 8η ημέρα και ησύχασα. Για μένα προτίμησε το Alpha που γενικώς είναι και πιο όμορφο. Δυστυχως μεγαλη αληθεια. Αλλιως το πιο πιθανο ειναι να το ειχα κι εγω ακομα.. Παράθεση Nexus S --> S4 mini --> S4 Black Edition --> Frost white Note 4 --> Black Onyx S7 --> Mate 10 Pro Grey --> Blue Coral S9+ --> S10 Black --> iPhone 11 Space Grey --> S20+ Cosmic Gray --> S20 FE 5G --> iPhone 13 Product Red --> Galaxy S21 Plus --> iPhone 14 Pro Max Silver (απεταξάμην το ios) --> Galaxy A54 Graphite Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrhloy Δημ. January 30, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2015 Πρωτη μερα με τα alpha σημερα ..μετα απο lg g3 (πολυ χειροτερο του 9505) μεθαυριο νομιζω θα εχω ολοκληρωμενη εικονα για το alpha.. Περιμένω εντυπώσεις!!Σε ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrhloy Δημ. January 30, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2015 Νομίζω ότι η πλάστιγγα γέρνει προς το Alpha... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrhloy Δημ. February 2, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2015 nikos2004 dj είχες τελικά το χρόνο να το ψαχουλέψεις;;Πώς σου φαίνεται ως προς τις δυνατότητες του;;Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts