imarg Δημοσιεύτηκε January 23, 2015 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 23, 2015 (edited) Γεια σας, είμαι κάτοχος ενός SAMSUNG Galaxy SII και νομίζω ήρθε η ώρα να αλλάξω συσκευή. (Δεν αντέχω άλλο να μην μπορώ να εγκαταστήσω ή να κάνω update εφαρμογές λόγω έλλειψης χώρου καθώς επίσης έχει αρχίσει να μου φαίνεται μικρή η οθόνη). Έχω κοιτάξει διάφορα κινητά και φαίνεται να κατασταλάζω κάπου μεταξύ του LG G3 και του Sony Ζ2 (παρόλο που αρχικά δεν ήθελα να δώσω τόσα χρήματα). Το G3 το έχει συνάδελφος και το έχω δει, το Z2 μόνο από τα χαρακτηριστικά του. Ανάμεσα στα 2 ποιο προτείνετε; Γενικά είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις σε παραπλήσια τιμή (κάτω από 400 ή και πιο φτηνά). Αξίζει να πάει κάποιος σε μια τέτοια συσκευή ή ας πούμε θα άξιζε να πάω σε ένα MOTO G σχεδόν στα μισά; Δε νομίζω ότι έχω κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις από κινητά. Θέλω να μη μου σπάει τα νεύρα (το SII θεωρώ ότι είναι πολύ καλό π.χ. αλλά αυτό το πρόβλημα που έχει με το χώρο αποθήκευσης δε παλεύεται). Θέλω να έχει γρήγορη απόκριση, καλό σήμα, να κρατάει η μπαταρία τουλάχιστον 1 μέρα με ανοιχτό wifi. Το 3G το ανοίγω μόνο αν το χρειάζομαι. Η χρήση που του κάνω καθημερινά είναι να διαβάζω μέσα από εφαρμογές mails, feeds, κάποια forums (δλδ η οθόνη είναι αρκετή ώρα ανοιχτή). Που και που λίγο twitter, facebook κτλ. Παιχνίδια ουσιαστικά δε παίζω (σπάνια). Σκοπός μου είναι να το κρατήσω πάνω κάτω 3 χρόνια (το SII το έχω 2,5 - δεν ήταν καινούριο μοντέλο όταν το πήρα, το S3 κυκλοφορούσε ένα 6μηνο περίπου). Edited January 23, 2015 by imarg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
em_seven Δημ. January 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2015 (edited) Και οι 2 συσκευες ειναι εξαιρετικες το g3 εχει μεγαλυτερη οθονη, ενω το z2 ειναι αδιαβροχο, επισης πολυ σημαντικο ειναι οτι αν πας για το g3 να παρεις την 32γιγα εκδοση που εχει 3gb ram. Δες λιγο εδω το συκριτικο... προσωπικα μαλλον θα πηγανα σε g3 γιατι τα bezel του z2 μου την σπανε αρκετα, σε θεμα οθονης παντως το g3 έχει μεγαλυτερη αναλυση(QHD) ενω το z2 πιο ζωντανα χρωματα, απο μπαταρια το z2 ειναι καθαρα μπροστα. Γενικα πολυ καλες συσκευες και οι 2 και σχεδον ισοδυναμες το θεμα ειναι πλεον τι σου ταιριαζει εσενα παραπανω. Τελος το moto g 2014 εχει χαμηλοτερα specs αλλα pure android που το κανει να πεταει... ειναι μια πολυ καλη επιλογη για κατι πιο φθηνο. Edited January 23, 2015 by em_seven Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imarg Δημ. January 23, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2015 Ναι για το 32GB κοιτάω (νόμιζα το είχα γράψει). Ευχαριστώ για το site με το συγκριτικό, ένα τέτοιο site έψαχνα, το gsmarena ένοιωθα ότι δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο. Γενικά για κάποιο λόγο δε πολυσυμπαθώ τη sony και έκλινα πιο πολύ προς το G3 που το έχω δει και ζωντανά. Δυστυχώς είδα τώρα στο skroytz ότι ανέβηκε η τιμή περίπου 20-30Ε από εκεί που υπολόγιζα και ξεπέρασε και το "ψυχολογικό" όριο των 400Ε και κωλύομαι. Οπότε σκέφτομαι μήπως τελικά να πάω σε κάτι πιο φτηνό. Υπάρχει κάποιο άλλο κινητό προτεινόμενο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
em_seven Δημ. January 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2015 Ναι για το 32GB κοιτάω (νόμιζα το είχα γράψει). Ευχαριστώ για το site με το συγκριτικό, ένα τέτοιο site έψαχνα, το gsmarena ένοιωθα ότι δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο. Γενικά για κάποιο λόγο δε πολυσυμπαθώ τη sony και έκλινα πιο πολύ προς το G3 που το έχω δει και ζωντανά. Δυστυχώς είδα τώρα στο skroytz ότι ανέβηκε η τιμή περίπου 20-30Ε από εκεί που υπολόγιζα και ξεπέρασε και το "ψυχολογικό" όριο των 400Ε και κωλύομαι. Οπότε σκέφτομαι μήπως τελικά να πάω σε κάτι πιο φτηνό. Υπάρχει κάποιο άλλο κινητό προτεινόμενο; Τοτε πηγαινε σε moto g 2014 edition ειναι πολυ καλο για τα λεφτα του αξιζει παρα πολυ σαν συσκευη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sensei_01 Δημ. January 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2015 Φίλε μου είμαι ακριβώς στην ίδια θέση με εσένα (κάτοχος S2 που έφτασε η ωρα του για αλλαγή) και είμαι κι εγώ ανάμεσα σε G3 κ Z2. Έψαξα αρκετά reviews, πήγα σήμερα τα είδα και από κοντά.... Το συμπέρασμα μου: και τα 2 με ΥΠΕΡ-καλυπτουν στις απαιτήσεις μου, οπότε με κανένα από τα δύο δεν μπορώ να κάνω λάθος επιλογή. Προσωπικά τείνω προς το Sony (παρότι δεν είμαι φαν της φίρμας Sony). Μου αρέσει περισσότερο αισθητικά, έχει την αδιαβροχοποίηση (που με κάνει κ πιο ήρεμο σε ενδεχόμενο ατυχήματος) και έχει και 3GB RAM που για μένα είναι από τα πολύ ουσιαστικά specs (σε συγκριση με τα 2GB RAM του G3 16gb που είναι στην ίδια τιμή, δεν δίνω παραπάνω.) Τον αν το G3 έχει οθόνη 100 αστέρων ενώ το Sony 99 και άλλες τέτοιες διαφορές, εμένα δεν με απασχολούν (επαναλαμβάνω για τις δικές μου ανάγκες κ απαιτήσεις) Ελπίζω να βοήθησα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imarg Δημ. January 24, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2015 @em_seven Ναι, συμφωνώ ότι το Moto G είναι πολύ καλό για τα λεφτά του και για αυτό το έχω υπόψη μου απλά από τη στιγμή που κοίταγα κάτι σε επίπεδο G3 έλεγα μήπως υπάρχει και κάποιο άλλο κινητό που να είναι κάπου ανάμεσα από Moto G και G3/Z2 σε τιμή και δυνατότητες και να αξίζει. @Sensei_01 Νομίζω ότι έχεις δίκιο, όποιο και να πάρει κανείς θα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Όσον αφορά τη μνήμη επειδή είχα σκοπό να πάω για το G3 των 32GB δεν θα έχει διαφορά (έχει όμως στην τιμή). Από ότι φαίνεται από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα γούστου. Θα είχα βάλει και one plus one στο παιχνίδι αλλά δε θέλω να μπλέξω με invites και με αποστολή σε άλλη χώρα κτλ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosfx Δημ. January 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2015 @em_seven Ναι, συμφωνώ ότι το Moto G είναι πολύ καλό για τα λεφτά του και για αυτό το έχω υπόψη μου απλά από τη στιγμή που κοίταγα κάτι σε επίπεδο G3 έλεγα μήπως υπάρχει και κάποιο άλλο κινητό που να είναι κάπου ανάμεσα από Moto G και G3/Z2 σε τιμή και δυνατότητες και να αξίζει. LG G2 φιλε μου.Αν το παρεις και σε 32gb δεν θα εχεις θεμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
em_seven Δημ. January 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2015 Συμφωνω 100% το g2 ακομα ειναι εξαιρετικο κινητο, για εμενα ειναι το πιο τιμιο κινητο που εχω παρει, εξαιρετικη επιλογη με βαση τα λεφτα του! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ernesto1983 Δημ. January 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2015 G3 16gb...δεν θα δεις μεγαλη διαφορα απο τα 32 gb...πρεπει να το φορτωσεις παρα πολυ και εκει δεν καταλαβαινει τιποτα...ειναι μια καλη επιλογη Παράθεση I Want To Believe Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imarg Δημ. January 24, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2015 G3 16gb...δεν θα δεις μεγαλη διαφορα απο τα 32 gb...πρεπει να το φορτωσεις παρα πολυ και εκει δεν καταλαβαινει τιποτα...ειναι μια καλη επιλογη Δεν είναι τόσο για τα 32GB όσο για τα 3GB μνήμης που όλοι προτείνουν το 32άρι (νομίζω). Όσο για το G2 που προτείνουν άλλοι, δε ξέρω γιατί αλλά δε μου κάθεται τόσο καλά. Δεν είμαι σίγουρος τι είναι αυτό που με ενοχλεί. Ίσως ότι δε δέχεται sd κάρτα; Νομίζω ότι κάπου διάβασα και για κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κάποια παιδιά; Δε ξέρω. Θα το σκεφτώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. January 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2015 Γιατί θαρρείς ότι αλλοι κατασκευαστές,ονόματά μην γράψουμε,δεν παρουσίασαν προβλήματά???μάλλον σε γέλασαν,απλά δεν πούλησαν τόσο πολύ κι έτσι δεν εγινε και τραγικός ντόρος. κι επίσης μην ξεχνάμε την τρομερή εξυπηρέτησή του lg service. Κατά δεύτερον.φυσικά και η έξτρα ram του g3 αξίζει και φαίνεται και στην πράξη.ολα πιο γρήγορα,περισσότερες εφαρμογές ανοιχτές και χωρίς να κάνουν reload. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
em_seven Δημ. January 25, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2015 (edited) Προβλήματα παρουσιάζουν όλα τα κινητά το g2 συγκεκριμένα είχε με το gps το g3 κάποια με την οθόνη, αυτό δεν λέει κάτι όλες οι συσκευές όταν βγαίνουν έχουν κάποιες αδυναμίες οι οποίες διορθωνονται σε επόμενες παρτίδες... Τα τρία gb έχουν διαφορά και αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα θα ήταν καλύτερα να πας σε αυτή την έκδοση του g3. Από εκεί και πέρα νομίζω υπωθηκαν τα θετικά και τα αρνητικά των συσκευών οπότε τώρα είναι θέμα δικου σου γούστο τι θα επιλέξεις... Edited January 25, 2015 by em_seven Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vidokis Δημ. January 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2015 μπορείς εκτόςα παο αυτά να δεις και το Ζ3 που έχει καλύτερη αυτονομία και φωτεινότητα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bagelismar Δημ. January 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2015 Για αυτά που ζητάς το G3 16αρι ειναι οτι πρέπει κ πίστεψε με με το 32αρι θα δεις μικρη διαφορα και ειδικά αφού το G2 32αρι παίζει ελάχιστα πιο κάτω πηγενε στο G3 16αρι και δεν θα το μετανιώσεις στιγμή εκτός και αν είσαι τόσο πολυ power user κ θες 3g ram αλλα ανεβαίνεις κ τιμή αναγκαστικά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dorbar Δημ. January 31, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2015 Καλησπέρα σε όλους!! Ποιο βγάζει καλύτερες φώτο από τα 2 ? Διαβάζω πως για 20.7 Mpixels δεν είναι τπτ φοβερό η κάμερα του Ζ2 . Είναι όμως καλύτερη του G3 ή οχι ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgos_dinamik Δημ. January 31, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2015 Ναι το g3 έχει καλύτερη κάμερα... Αυτό δεν σημαίνει πως είναι τέρμα χάλια του Ζ2. Αν παίξεις με την κάμερα βγάζει τέλειες,αλλά σαν σύνολο το g3 είναι καλύτερο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XMorsX Δημ. January 31, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2015 Το G3 βγαζει καλύτερες φωτογραφιες απο το Z2 στο auto. Εγώ δε θα αγόραζα το G3 λόγω σκοτεινής οθόνης και μικρής αυτονομίας λόγω της υψηλής ανάλυσης, το γεγονός οτι το z2 ειναι και φθηνότερο seals the deal. Αν όμως παρεις το G3 φροντισε να παρεις την 32αρα εκδοση όπως σου είπαν για να αποφύγεις lag. Tσεκαρε και το z3 compact σε αυτα τα χρηματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgis13 Δημ. February 1, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2015 Εχω ενα μηνα περιπου το G3 το 16αρι. Αυτη τη στιγμη ειμαι με unroot lollipop. Δεν εχω παρατηρησει κανενα απολυτως lag στο κινητο και η καμερα του απλα τα σπαει. Σιγουρα τα 3gb ram θα ταν ενα προνομιο αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει για 80 ευρω διαφορα. Για τα σονυ δεν εχω αποψη παντως για το G3 εχω την καλυτερη κι αν το παρεις δε θα χασεις :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imarg Δημ. February 7, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2015 Μετά από αρκετό καιρό που το σκεφτόμουν τελικά έκανα την παραγγελία για το G3 με τα 32GB. Σκεφτόμουν και για το Z2 αλλά όταν το είδα από κοντά απλά δε μου άρεσε. Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι ουσιαστικά ήμουν αποφασισμένος για το G3 απλά δε το είχα καταλάβει. Ένα πράγμα που μου την έσπασε λίγο είναι ότι όταν άρχισα να παρακολουθώ τις τιμές έβρισκες το G3 με ~385Ε. Μέχρι να το αποφασίσω η τιμή άρχισε να ανεβαίνει συνεχώς και ξεπέρασε τα 400Ε κάτι που με έκανε να περιμένω ακόμα πιο πολύ μήπως πέσει. Δε μπορούσα να το χωνέψω ότι μέσα σε λίγες μέρες ακρίβυνε τόσο πολύ. Πλέον έχει φτάσει στα ~450Ε (skroytz). Επειδή δε βλέπω να πέφτει το παρήγγειλα από eshop (ελληνικής αντιπροσωπείας) με τιμή crazysundays 425,90Ε, κάπου 40Ε πιο ακριβό από ~2 εβδομάδες πριν. Ελπίζω να μη το μετανιώσω. Τώρα σκέφτομαι ποια θήκη να πάρω (quick circle, την 340 ή την 345). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ea6gka Δημ. February 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2015 για μενα οι μονοι λογοι για να πας στο G3 ειναι, η μεγαλυτερη οθονη, το σερβις και οι καλυτερες φωτογραφιες. Περαν αυτων το Ζ2 εχει, καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, καλυτερα υλικα κατασκευης, καλυτερη και ζωντανη οθονη, πολυ καλυτερη μπαταρια, στερεοφωνικα ηχεια, ελαφρυτερο UI και ποιο γρηγορο, περισσοτερη RAM, καλυτερη ληψη βιντεο, ειναι αδιαβροχο, και εχει ενα ζευγαρι καταπληκτικα στερεοφωνικα ακουστικα. Παράθεση All it takes is a swipe... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XMorsX Δημ. February 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2015 H αυξηση των τιμων οφείλεται μάλλον στην μειωση της αξιας του ευρω σε σχέση με το δολλαριο, επειδη κόπηκαν ευρω πρόσφατα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ea6gka Δημ. February 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2015 πτωση τγιμων εχουμε, το σονυ ανεβηκε. Και το s5 και το g3 κατεβηκαν λιγο, μαλλον εχει να κανει και με την προσφορα - ζητηση Παράθεση All it takes is a swipe... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imarg Δημ. February 8, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2015 H αυξηση των τιμων οφείλεται μάλλον στην μειωση της αξιας του ευρω σε σχέση με το δολλαριο, επειδη κόπηκαν ευρω πρόσφατα. Ναι, πιθανότατα, αν και το ευρώ άρχισε να ξανά-ανεβαίνει (λίγο). Από την άλλη έχω την αίσθηση ότι κάποια άλλα έπεσαν. πτωση τγιμων εχουμε, το σονυ ανεβηκε. Και το s5 και το g3 κατεβηκαν λιγο, μαλλον εχει να κανει και με την προσφορα - ζητηση Κοίτα οι τιμές (στο G3 τουλάχιστον) όταν λέω ανέβηκαν, εννοώ τα παραεισαγωγής από ΕΕ. Τα ελληνικής αντιπροσωπείας μπορεί και να έπεσαν (παραμένουν πιο ακριβά από τα παραεισαγωγής πάντως). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts