Jump to content

Επιλογή κινητού 5''

freenew
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω καταλήξει στα παρακάτω μοντέλα αλλά δεν μπορώ να επιλέξω επειδή οι προδιαγραφές τους είναι πολύ κοντινές.

Doogee DG900, Elephone P3000s και Umi Zero.

Μπορείται να μου προτείνεται ποιό από τα 3 να επιλέξω?

Θέλω ένα κινητό που να μπορεί να μπαίνει χωρίς προβλήματα στο ιντερνετ, να έχει καλό GPS και η φωτογραφική του να βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες. Επίσης η μπαταρία να βγάζει μια μέρα με νορμάλ χρήση και να μην έχει σοβαρά προβλήματα.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Έψαχνα και εγώ τις τελευταίες 2 μέρες για smartphone και αναλύω:

DOOGEE (στα 180 γιούρα): Δε βλέπω και πολύ κίνηση στο θέμα του myphone....και προβλήματα υπερθέρμανσης διαβάζω

Το ELEPHONE (στα 150 γιούρα) είναι πάνω κάτω ίδιο με το UMI ZERO (στα 175 γιούρα) με το 1ο να υποστηρίζει 4g δίκτυα ενώ το 2ο να είναι κουκλί, αν και κάπου διάβασα μακριά από ELEPHONE.

Κοιτούσα και το COOLPAD F1 (έχει 647 σελίδες με σχόλια στο myphone!!) το οποίο είναι στα 125 γιούρα με αρκετά καλά χαρακτηριστικά.

Υπάρχει βέβαια και το οικονομικότατο ZTE V5 REDBULL στα 110 γιούρα που απ' ότι γραφουν είναι αξιοπιστότατο!

Από τη μια λέω να πάρω το κουκλί (UMI ZERO) και από την άλλη να γλιτώσω κανά 50-ευρο (COOLPAD F1)...μεγάλο δίλλημα!!

Σου εύχομαι καλή επιλογή.

Εγώ θα έπερνα το UMI που είναι πολύ εντυπωσιακό (gorilla glass μπρος-πίσω), έχει super amoled οθόνη, πολύ καλή κάμερα και fast charge. 168,65 euro στο Geek.

http://www.geekbuying.com/item/UMI-ZERO-5-0-inch-Android-4-4-MTK6592T-Octa-Core-2-0GHz-Smartphone-2GB-16GB-13-0MP-8-0MP-IPS-FHD-3G-GPS---Dark-Blue-336142.html

Edited by geono

Ψάρωσα με την τιμή αρχικά, αλλά αν πάρεις (δε θα πάρεις) tempered glass screen protector και original leather case, βγαίνει 5 ευρώ πιο ακριβά από το to2c που του χω και εμπιστοσύνη γιατί έχω ξαναψωνίσει αρκετές φορές και ήταν τέλειοι.

και γω κάπως έτσι είχα μπερδευτεί.... τελικά αποφάσισα σήμερα και παρήγγειλα (γιατί άμα το άφηνα για αύριο μπορεί να άλλαζα πάλι γνώμη :)) το p3000s. Βασικά για την μπαταρία και μετά για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Το umi, αν και το ζαχάρωνα μέρες τώρα, δεν το επέλεξα λόγω (1) format του βίντεο που τράβαει και (2) επειδή θα του έχω ούτως ή άλλως θήκη-δεν θα πολυφαίνεται η ωραία μόστρα του.

(όχι ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι αλλά κάπως έπρεπε να αποφασίσω!)

Καλή επιλογή.

Η κάμερα του DG900 δεν είναι καλύτερη από του UMI? Τουλάχιστον από τις προδιαγραφές αυτό φαίνεται.

Άρα και οι δύο μάλλον προτείνεται το UMI, σαν πιο καλό overall.

Προσωπικά, σαν εμφάνιση θα προτιμούσα το Doogee λόγω του ότι βγαίνει και σε εξ' ολοκλήρου άσπρο, αλλά

αν πιστεύετε ότι το UMI είναι καλύτερο μάλλον θα πάω προς τα εκεί.

----- προσθήκη μηνύματος 112 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

δεν το επέλεξα λόγω (1) format του βίντεο που τράβαει και

Και το UMI και το DG900 τραβάει μόνο σε 3gp, από ότι έχω διαβάσει. Το 3000s παίρνει και mp4?

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επίσης το p3000s αναγράφει στα χαρακτηριστικά του "CPU:MTK6592+MTK6290 Octa core".

Αυτό τι ακριβώς σημαίνει? Έχει δύο επεξεργαστές?

Και η κάμερα του UMI μπορεί να τραβήξει φωτο με ανάλυση 20MP, δεν έχει όμως και τόση σημασία αυτό τελικά.

Πάντως περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Το UMI σε τρεις μήνες που άνοιξε το θέμα έχει 54 σελίδες, το DOOGEE 14 το ELEPHONE 17.

Το COOLPAD σε 8 μήνες έχει 647!!

Κάτι λένε και τα νούμερα.

Όσον αφορά το 3gp και μένα με προβλημάτισε αλλά μου απάντησαν σε σχετική ερώτηση ότι τραβάει στο HD...και βίντεο που είδα δεν ήταν άσχημο. Τι να πω, δε ξέρω.

Δες συγκριτικό βίντεο και κρίνε μόνος σου:

χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι κάπου διάβασα ότι "CPU:MTK6592+MTK6290 Octa core" σημαίνει ότι οι 4 πυρήνες είναι ΜΤΚ6592 και οι άλλοι τέσσερεις 6290. Οι 6290 είναι πιο χαμηλά ρυθμισμένοι και ο επεξεργαστής μπορεί να αποφασίσει κάποιες δευτερεύουσες ή πιο απλές λειτουργίες να τις τρέξει εκει. Λένε οτι έτσι είναι πιο αποδοτικός, λιγότερο ενεργοβόρος κλπ.

Για το φορματ που τραβάει βίντεο ο 3000σ..... μ'έπιασες αδιάβαστο :O! δεν ξέρω, δεν το έχω δει πουθενά. Για το umi το διάβασα εδώ στο σχετικό τόπικ.

Κάτοχος του UMI στο thread της συσκευής αναφέρει ότι γράφει 1ΜΒ το δευτερόλεπτο σε HD εγγραφή.

Αν τώρα αυτό είναι καλό, τότε εξαλείφθηκε και η τελευταία μου αμφιβολία.

Πρόβλημα ίσως παραμένει και ότι η μπαταρία του UMI δεν είναι (άμεσα) removable...που σημαίνει ότι δε μπορείς να έχεις δεύτερη μπαταρία να φορτίζει και να τις αλλάζεις.

Πες μας για τη συμβίωσή σου με το P3000S να δούμε τι θα κάνουμε τελικά!! :lol:

Υπάρχει βέβαια και το οικονομικότατο ZTE V5 REDBULL στα 110 γιούρα που απ' ότι γραφουν είναι αξιοπιστότατο!

Πω πω, μπήκα και είδα και το ZTE και μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο!!!

Άλλη μια παρόμοια επιλογή από πιο "μεγάλο" κατασκευαστή μάλιστα και με πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή.

Άντε να διαλέξω τώρα...

όσο ψάχνεις, χάνεσαι.

ρίξε κλήρο :lol: :lol: :lol:

Αν δεν έχεις θέμα με μονόκαρτο,ορίστε ο μονόδρομος στην επιλογή σου...... ;)

- αν σε ενδιαφερει να ειναι δικαρτο,

το umi zero και το dg900 να ξερεις ειναι "υβριδικα" δικαρτα,

δεν μπορεις να εχεις μεσα ταυτοχρονα και την καρτα sd και τις 2 sim.

- το umi zero και το dg900 δεν υποστηριζουν 4G

- το umi zero και το dg900 δεν εχουν αφαιρουμενη μπαταρια

- το umi zero και το dg900 εχουν αναλυση οθονης fhd (1080x1920)

που μπορει καποιους να εντυπωσιαζει το νουμερο, αλλα στην πραξη,

μαλλον δε θα αντιληφθεις τη διαφορα και απλως θα σου τρωει την μπαταρια

πιο ευκολα, αρα το θεωρω μειονεκτημα παρα πλεονεκτημα.

η αναλυση 720x1280 ειναι μια χαρα για οθονες 5".

προτεινω elephone p3000s €154

Edited by telefoneri

Πολυ καλο το lenovo και μαζεμενο στο μηκος, αλλα 9.0mm παχος? Αν του βαλεις (που θα του βαλεις) ειτε σιλικονη ειτε flipcase που θα παει?

Αν εξαιρεσεις λοιπον το Umi, γιατι να μην κοιταξει και το coolpad f1 που εχει απιστευτη υποστηριξη στις εξακοσιες τοσες σελιδες του myphone.

Που το χω διαβασει μακρια απο elephone, δε θυμαμαι.

edit:

Δεν είναι και τόσο μεγάλο το 9mm απ' ότι βλέπω στο lg που έχω :O.

βλέπω και το coolpad γεματούτσικο είναι τελικά: 141 x 71.5 x 9.3 mm, 151 gr

το elephone: 145 x 72 x 8.9 mm, 149 gr

το lenovo: 140.5x70.8x9.0 mm, 150 gr

το umi: 146 x 70.5 x 6.4mm, 142 gr

Τελικά είναι όλα μεγάλα σε σχέση με το 6.4 του UMI (Είμαι περίεργος πόσο είναι στην πραγματικότητα το 6.4!!).

Άντε να διαλέξεις τώρα!! :lol: :lol:

Edited by demakhs

βλέπω και το coolpad γεματούτσικο είναι τελικά: 141 x 71.5 x 9.3 mm, 151 gr

το elephone: 145 x 72 x 8.9 mm, 149 gr

το lenovo: 140.5x70.8x9.0 mm, 150 gr

το umi: 146 x 70.5 x 6.4mm, 142 gr

Τελικά είναι όλα μεγάλα σε σχέση με το 6.4 του UMI (Είμαι περίεργος πόσο είναι στην πραγματικότητα το 6.4!!).

Άντε να διαλέξεις τώρα!! :lol: :lol:

Το μόνο που "ανταγωνίζεται" το UMI μιας και είναι παρόμοιο σε πολλά πράγματα είναι το Doogee με διαστάσεις 143x72.6x6.9 mm.

Αυτός είναι και ο λόγος που μου άρεσε στην αρχή, οι "μαζεμένενες" διαστάσεις για 5''.

Πάντως από ότι μπορώ να καταλάβω, ότι και να διαλέξω μια χαρά κινητό θα είναι.

Από όλα αυτά που αναφέρθηκαν μέχρι τώρα υπάρχει κάποιο που πρέπει να αποκλείσω λόγω κάποιου προβλήματος (πχ κακό gps ή wifi, κακή κάμερα, μικρή μπαταρία κτλ) ?

Στην παρουσίαση του umi γράφει στην αρχη:

«Μοναδικό σε εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής και οθόνη, το UMI Zero θέλει λίγη δουλειά στο software μέχρι να γίνει αντάξιο των προσδοκιών μας»...

Ενδιάμεσα αναλύει πως όλα καλά (wi-fi, gps, camera κλπ)

και καταλήγει:

"Είναι το πιο όμορφο και καλοσχεδιασμένο «Κινέζικο» που ήρθε ποτέ στα χέρια μου. Super thin, στιβαρό και πολύ καλό ποιοτικά το UMI Zero κάνει την διαφορά με την οθονάρα, την εντυπωσιακή αυτονομία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, με απόδοση ανάλογη της τιμής του. Ακομα και αν 199$ δεν είναι τόσα πολλά λεφτά για να τα δώσει κάποιος και να περιμένει κινητό από την άλλη άκρη του κόσμου, αν η εμφάνιση, το στιλ, η ποιότητα κατασκευής είναι γνωρίσματα σημαντικά για την επιλογή του επόμενου κινητού σας, τότε το UMI Zero τα αξίζει κατά την γνώμη μου.

Δίνω άριστα στο πακέτο προσφοράς της συσκευής, άριστα στην ποιότητα κατασκευής και την αίσθηση που αφήνει στο χέρι, αλλά μέτριο βαθμό στο software του UMI Zero. Θεωρώ οτι η επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού από την UMI (όταν αυτή γίνει διαθέσιμη), θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την όλη αίσθηση της συσκευής και θα την καταστήσει ως το αδιαμφησβήτητο best seller της - γιατί όχι; - high end κατηγορίας. Αν είστε λάτρεις - «κολλημένοι» όπως και εγώ με τα κινέζικα κινητά, σας προτρέπω να το αποκτήσετε αλλά προετοιμαστείτε για λίγη extra δουλειά στο UI (προσθήκη launcher), σωστή επιλογή εφαρμογών, ίσως κάποιες παραχωρήσεις στα της κάμερας και τις περίεργες επιλογές των τεχνικών της UMI για το video recording, χωρίς όμως όλα τα παραπάνω να είναι κάτι το... εντελώς καινούριο για όσους από εμάς ασχολούμαστε με το αντικείμενο. Android είναι άλλωστε

Αν ψάχνετε όμως ένα άριστο smartphone, lag free, με δυνατή κάμερα και... plug n play λειτουργία από το πρώτο λεπτό, χωρίς συχνή ανάγκη για αναβαθμίσεις, τότε το UMI Zero δεν κάνει για εσάς - τουλάχιστον τώρα. Αφήστε να περάσουν 1-2 μήνες, να μπει νέα έκδοση λογισμικού (δεν γνωρίζουμε και το πότε θα φορέσει Android 5.0 μην το ξεχνάτε), να φύγουν οι παιδικές «ασθένειες» και μετά θα είναι η value for money πρόταση της χρονιάς, έστω και χωρίς 4G. Μέχρι τότε, υπομονή."

ELEPHONE P3000S:

Δείτε πόση ώρα κάνει να κλειδώσει το gps και κλάψτε (εκτός και αν το χει σε κλειστο χώρο ο μακακας χα χα χα):

αυτό δεν είναι GPS, αυτό είναι εφιάλτης!!

Το LENOVO όπως και το UMI είναι πολύ καλά στο θέμα του GPS, απ' ότι λένε.

Και ανακάτεμα της τράπουλας με το INEW L1 5,3" (αν και τετραπύρηνο):

Inew L1 2GB RAM 16GB ROM LTE MTK6582+6290 Cortex A7 Quad Core 1.3GHZ Android 4.4.2 5.3 Inch 1280x720 Pixels HD Corning III Gorilla Glass Screen Mobile Phone στα 140 γιούρα!!

Edited by demakhs

Αν ομως δεις και την αντιστοιχη παρουσιαση του dg900 ο συντακτης γραφει οτι το προτιμαει!

Παντως αν το GPS του p3000s κανει τοση ωρα ειναι πραγματικα για κλαματα. Ισως αργει μονο την πρωτη φορα, ισως μας βοηθησει καποιος που το εχει παραλαβει ηδη.

Δείτε πόση ώρα κάνει να κλειδώσει το gps και κλάψτε (εκτός και αν το χει σε κλειστο χώρο ο μακακας χα χα χα):
αυτό δεν είναι GPS, αυτό είναι εφιάλτης!!

αν το GPS του p3000s κανει τοση ωρα ειναι πραγματικα για κλαματα. Ισως αργει μονο την πρωτη φορα, ισως μας βοηθησει καποιος που το εχει παραλαβει ηδη.

το λινκ που εχει παραθεσει ο demakhs ειναι του p3000 οχι του p3000s.

πηγαινε στο νημα-θεμα του p3000s και δες τις πολυ καλες εντυπωσεις και βιντεο για το gps του p3000s.

Edited by telefoneri

Φοβερες διαστασεις για 5ιντσο. Η μπαταρια ναι, σχεδον οριακα. Δε μπορεις να τα εχεις ολα βεβαια. Αν ειχε αφαιρουμενη μπαταρια παλευοταν η κατασταση με εξωτερικο φορτιστη κ δευτερη μπαταρια. Επισης στα μειον η ελλειψη sd card (αν καταλαβα καλα).