Jump to content

Memory Test Failed

bestfalcon16
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημέρα παιδιά! απο προχθές εχω ενα προβλημα με το pc στο σπίτι. τον ανοιξα για να βάλω ενα σκλληρό απλώς να δώ αν λειτουργεί... ανοίγει η εικόνα με το λογότυπο των win (win98SE) και στην επόμενη μαύρη οθόνη βγάζει κάτι κινέζικα και κολλάει...κλείνω επιτόπου, βγάζω το δίσκο και ξανανοίγω. στη πρώτη οθόνη αναγνωρίζει δίσκους, cd-rom, και λοιπά και μετά πετάει μήνυμα... "MEMORY TEST FAILED" Tι εχει πάθει το pc ρε παιδιά; :confused:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος bestfalcon16 (29 Οκτ. 2004 , 08:20)

καλημέρα παιδιά! απο προχθές εχω ενα προβλημα με το pc στο σπίτι. τον ανοιξα για να βάλω ενα σκλληρό απλώς να δώ αν λειτουργεί... ανοίγει η εικόνα με το λογότυπο των win (win98SE) και στην επόμενη μαύρη οθόνη βγάζει κάτι κινέζικα και κολλάει...κλείνω επιτόπου, βγάζω το δίσκο και ξανανοίγω. στη πρώτη οθόνη αναγνωρίζει δίσκους, cd-rom, και λοιπά και μετά πετάει μήνυμα... "MEMORY TEST FAILED" Tι εχει πάθει το pc ρε παιδιά; :confused:

Μήπως όταν έβαζες τον καινούργιο δίσκο κουνήθηκε η μνήμη από την θέση της; Δοκίμασε να βγάλεις την μνήμη και μετά ξαναβάλτην και έλεγξε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ αν έχει μπει ολόκληρη στην υποδοχή της πάνω στο motherboard. Επίσης κάνε επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων του bios. Αρκετά προβλήματα διορθώνονται με την επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων του bios. Αν και πάλι δεν δουλέψει βάλε το τσιπάκι της μνήμης σε άλλη θέση μνήμης.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

εε; και κουνήθηκαν και οι 2 μνήμες; εχω μια 128 και μια 256. τουλάζιστον με την πρώτη την 256αρα δεν θα δούλευε το pc; μάλλον κάτι παίζει με τα bios. μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις οδηγίες γιατί δεν εχω ξαναρυθμίσει τίποτα στα Bios. μάλλοον ο δίσκος είχε μέσα περασμένα windows (γιατί ειναι παλιός) και εγινε μπέρδεμα με τα master & slave και την πάτησα. ελπίζω να μην υπάρχει κινδυνος να χάσω τα αρχεία μου;; σ'ευχαριστώ πολύ! ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος bestfalcon16 (29 Οκτ. 2004 , 09:53)

εε; και κουνήθηκαν και οι 2 μνήμες; εχω μια 128 και μια 256. τουλάζιστον με την πρώτη την 256αρα δεν θα δούλευε το pc; μάλλον κάτι παίζει με τα bios. μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις οδηγίες γιατί δεν εχω ξαναρυθμίσει τίποτα στα Bios. μάλλοον ο δίσκος είχε μέσα περασμένα windows (γιατί ειναι παλιός) και εγινε μπέρδεμα με τα master & slave και την πάτησα. ελπίζω να μην υπάρχει κινδυνος να χάσω τα αρχεία μου;; σ'ευχαριστώ πολύ! ;)

Δοκίμασες να έχεις συνδεδεμένο μόνο τον δίσκο που χρησιμοποιούσες ως τώρα; Αφού έχεις δύο μνήμες δοκίμασε να αφήσεις μόνο την 128, να δεις αν ξεκινάει κανονικά το pc και μετά να βγάλεις την 128 και να βάλεις την 256. Αν δουλέψει μόνο με κάποια από τις δύο μπορεί να έχει πρόβλημα η άλλη. Τώρα για το bios: επειδή δεν ξέρω τι bios έχει το motherboard σου θα σου δώσω κάποιες γενικές οδηγίες. Μόλις σου βγάλει την πρώτη οθόνη πληροφοριών πατάς το πλήκτρο delete για να μπεις στο bios. Όταν σου βγάλει τις επιλογές για επαναφορά των ρυθμίσεων θα βρεις τις παρακάτω επιλογές ( ή κάτι παρόμοιο ) : Load optimal settings, Load best performance settings . Θα πατήσεις enter και όταν σε ρωτήσει αν θέλεις να κάνεις επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων θα πατήσεις το πλήκτρο που σου λέει. Μόνο πρόσεξε να είσαι σίγουρος ότι είναι για τις αρχικές ρυθμίσεις η επιλογή που θα διαλέξεις για να μην γίνει καμιά ζημιά...

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας...

το pc μου ειναι σχετικά παλιό...pentium2 350Mhz η motherboard ειναι QDI αλλά μοντέλο δεν θυμάμαι... τώρα για τροφοδοτικό δεν ξέρω τίποτα... αυτό που φοβάμαι στα bios ειναι να μην κάνω καμιά μεγαλύτερη ζημιά... γι αυτό θέλω να μου πείτε ασφαλή βήματα.

επαναφέροντας τις ρυθμίσεις στα bios στην ουσία τι επαναφέρω; ποίες ρυθμίσεις;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος bestfalcon16 (29 Οκτ. 2004 , 12:02)

παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας...

το pc μου ειναι σχετικά παλιό...pentium2 350Mhz η motherboard ειναι QDI αλλά μοντέλο δεν θυμάμαι... τώρα για τροφοδοτικό δεν ξέρω τίποτα... αυτό που φοβάμαι στα bios ειναι να μην κάνω καμιά μεγαλύτερη ζημιά... γι αυτό θέλω να μου πείτε ασφαλή βήματα.

επαναφέροντας τις ρυθμίσεις στα bios στην ουσία τι επαναφέρω; ποίες ρυθμίσεις;

epanafereis ta settings ths qdi pou eixe otan thn phres gia prospathise na doulepseis ton ypologisth prwta me thn 128 mono kai meta me thn 256 kai ama den deis apotelesma xamhlwse thn taxythta ths cpu kai des

ΟΚ! Το πρόβλημα λύθηκε... χωρίς την 256 κάρτα το pc δεν δουλεύει... κάνει μια σειρά απο μακρόσυρτα βουήσματα. σαν αυτό της εκκίνησης. το έχω παρατηρήσει και σε αλλα pc αυτό... ειναι η πρώτη κάρτα και ίσως εχει κάποια ιδιότητα... βγάζοντας την 128 που είναι η δευτερεύουσα κάρτα δούλεψε...εεε...και μετά ξαναβαλα την 128... επίσης ενώ συνολικά επρεπε να είχα 256+128=384 mb μνήμης στις ιδιότητες λέει 320. γιατί;

δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία του προβλήματος...λογικά φαίνεται οτι κουνήθηκε κάποια μνήμη αλλά στην ουσία δεν πρέπει να είναι αυτό... ;)

mporei na peinaei o diskos kai na sou trwei ligh mnhmh...

ase pou mporei na einai kalti allo giati na efyge apo thn thesi ths h mnmh dyskolo ews poly dyskolo to kovw dioti exei klips gia ayto akrivws ton logo ara mporei na vraxykyklwse kati se synergasia me to bios i mporei na mhn ekane fune tuning twn settings kala o ypologistis sthn arxh pios kserei :confused: