Jump to content

Στήσιμο υπολογιστή

Memorex
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά

Επειδή αποφάσισα μετά απο καιρό να εγκαταλείψω τα λαπτοπ και να περάσω στα desktop μηχανήματα, αποφάσισα να φτιάξω ένα εργαλείο μόνος μου. Με τα χεράκια μου. Καλώς ή κακώς, συνειδητοποίησα οτι στη κουζίνα είμαι καλύτερος απο το να σετάρω ένα pc μόνος μου...

Έχω αγοράσει μια μητρική Asrock B85 Killer Fatal1ty και έχω ένα μικρό σκάλωμα όσον αφορά την τοποθέτηση των καρτων RAM.. Δηλαδή... Εδώ http://www.profesionalreview.com/wp-content/uploads/2014/01/asrock-fatal1ty-b85-11.jpg

Κάτω από τη θήκη του επεξεργαστή είναι 4 υποδοχές για τις ram.. Εγώ έχω 2x4... Σκάλωμα τώρα.. Που μπαινουν οι κάρτες.. Στις κόκκινες;; Στις μαύρες;; ή εναλλάξ ξέρω γω;; Λίγη βοήθεια αδέρφια και θα επανέλθω σίγουρα

Υ.Γ. Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές αν γίνεται να αφήσουν το thread αυτό πάνω, ακόμα κι αν υπάρχει κι άλλο, έως ότου συνδέσω το μηχάνημα και μετά ας το διαγράψουν. Ευχαριστώ.

θα τις τοποθετήσεις ή στις κοκκινές ή στις μαύρες, όχι δίπλα-δίπλα...

θα τις τοποθετήσεις ή στις κοκκινές ή στις μαύρες, όχι δίπλα-δίπλα...

Είσαι αδερφός!!! :) Θα επανέλθω με απορία...

Λοιπον, τώρα αντιμετωπίζω ένα εξίσου περίεργο πρόβλημα..Το οποίο βέβαια με μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο πολλοί το έχουν επίσης..

Η οθόνη μου είναι LG, συνδεδεμένη πάνω στη μητρική. Ανοίγω το μηχάνημα και ενώ δουλεύει κανονικά, η οθόνη κάνει ένα checking signal.... και μετά ένα Power Save mode και μετά μαυρο.. Νεκρό λέμε..

Καμια καλή απάντηση κανείς;; Το έψαξα στο διαδίκτυο αλλά ο καθένας το έλυσε με δικό του τρόπο και δε μπορώ να πάρω σβάρνα όλες τις λύσεις..

Επίσης, κάποιος μου ειπε να συνδέσω την οθονη πάνω στην κάρτα γραφικών αλλά η είσοδος της κάρτας γραφικών, δεν ταιριάζει με το καλώδιο της οθόνης. Καμια καλη ιδέα κανείς;;;

Ευχαριστώ

Λοιπον, τώρα αντιμετωπίζω ένα εξίσου περίεργο πρόβλημα..Το οποίο βέβαια με μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο πολλοί το έχουν επίσης..

Η οθόνη μου είναι LG, συνδεδεμένη πάνω στη μητρική. Ανοίγω το μηχάνημα και ενώ δουλεύει κανονικά, η οθόνη κάνει ένα checking signal.... και μετά ένα Power Save mode και μετά μαυρο.. Νεκρό λέμε..

Καμια καλή απάντηση κανείς;; Το έψαξα στο διαδίκτυο αλλά ο καθένας το έλυσε με δικό του τρόπο και δε μπορώ να πάρω σβάρνα όλες τις λύσεις..

Επίσης, κάποιος μου ειπε να συνδέσω την οθονη πάνω στην κάρτα γραφικών αλλά η είσοδος της κάρτας γραφικών, δεν ταιριάζει με το καλώδιο της οθόνης. Καμια καλη ιδέα κανείς;;;

Ευχαριστώ

Τι εννοεις να την συνδέσεις στην κάρτα γραφικών; γιατί που την έχεις συνδεμενη; :Ρ η οθόνη είναι για να συνδέεται στην κάρτα γραφικών

ο panos_27 έχει δίκιο, αν δεν ταιριάζει το βύσμα, παίρνεις adaptor...

ωραια μέχρι να βρεις ανταπτορα βγάλε την καρτα γραφικών και συνδεσε το καλώδιο στην μητρική

να προχωρήσεις σε καμια εγκατάσταση τιποτα να μην χάνεις χρόνο

ωραια μέχρι να βρεις ανταπτορα βγάλε την καρτα γραφικών και συνδεσε το καλώδιο στην μητρική

να προχωρήσεις σε καμια εγκατάσταση τιποτα να μην χάνεις χρόνο

την έβαλα πάνω στη μητρική και δε τη "βλέπει"....

Τι εννοεις να την συνδέσεις στην κάρτα γραφικών; γιατί που την έχεις συνδεμενη; :Ρ η οθόνη είναι για να συνδέεται στην κάρτα γραφικών

Την έβαλα πάνω στη μητρική αλλά θα πάω να πάρω τον αντάπτορα για να τη βάλω πάνω στη κάρτα γραφικών. Απο 'κει και πέρα, σκέφτομαι να πάρω κι ένα καλώδιο HDMI μήπως και δε γίνει με το άλλο να το κάνω με το HDMI.. Βέβαια κάποιος μου είπε οτι θα παίρνει εικόνα αλλά όχι ήχο... Τι να πω;; Μπερδεμένη η κατάσταση..

Ευχαριστώ για την βοήθεια μέχρι τώρα παιδιά.. Το εκτιμώ

Αν έχεις (ξεχωριστή) κάρτα γραφικών επάνω στη μητρική θα συνδέσεις το καλώδιο της οθόνης με την ξεχωριστή κάρτα

Αν δεν έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών τότε θα την συνδέσεις στη μητρική

Έπειτα θα πας στην οθόνη σου και θα πατήσεις το κουμπί (source) ώστε να "αλλάξει" στην έξοδο που είναι το σύστημα

Γράψε λίγο ποια οθόνη , κάρτα γραφικών και επεξεργαστή έχεις

Αν έχεις (ξεχωριστή) κάρτα γραφικών επάνω στη μητρική θα συνδέσεις το καλώδιο της οθόνης με την ξεχωριστή κάρτα

Αν δεν έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών τότε θα την συνδέσεις στη μητρική

Έπειτα θα πας στην οθόνη σου και θα πατήσεις το κουμπί (source) ώστε να "αλλάξει" στην έξοδο που είναι το σύστημα

Γράψε λίγο ποια οθόνη , κάρτα γραφικών και επεξεργαστή έχεις

i7 στα 3.60 ghz

gigabyte geforce 760 4gb

οθόνη LG 24'' 24MP55HQ

Εγώ λέω να το πάρεις το hdmi γιατί θα δείχνει σε καλύτερη ανάλυση απ ότι ένα απλό καλώδιο οθόνης

Εντάξει. Πήρα ένα καλώδιο HDMI και το τακτοποίησα..

Άλλο πρόβλημα. Αφού του έβαλα όλα τα CDακια, (Windows, Drivers κτλ κτλ κτλ) τα εγκατέστησα όλα, έχω το εξής θέμα.

Μπαίνω στο Υπολογιστής Μου, και δε μου βρίσκει τον 2ο δίσκο με το 1T...

Ενημερώνω, για να σας προλάβω δηλαδή, οτι έχω βάλει έναν SSD 120gb και έναν WesternDigital 1T...

Ενώ στη διαχείριση συσκευών τον έχει βρει κανονικά, μέσα στον Υπολογιστή Μου, δε τον εμφανίζει, καθώς επίσης και στο πλαί ενός παραθύρου, που ειναι οι επιλογές αποθήκευσης (ας το πουμε ετσι)δεν το εμφανίζει

Άλλο πρόβλημα. Αφού του έβαλα όλα τα CDακια, (Windows, Drivers κτλ κτλ κτλ) τα εγκατέστησα όλα, έχω το εξής θέμα.

Ενημερώνω, για να σας προλάβω δηλαδή, οτι έχω βάλει έναν SSD 120gb και έναν WesternDigital 1T...

Ενώ στη διαχείριση συσκευών τον έχει βρει κανονικά, μέσα στον Υπολογιστή Μου, δε τον εμφανίζει, καθώς επίσης και στο πλαί ενός παραθύρου, που ειναι οι επιλογές αποθήκευσης (ας το πουμε ετσι)δεν το εμφανίζει

Τον συνδεσες σωστά στη μητρική; χρειάζεται ρεύμα απ το τροφοδοτικό και σατα καλώδιο

Μήπως δεν έχει γράμμα ο δίσκος σου? Ο Υπολογιστής μου, δεξί κλικ, διαχείριση, διαχείριση δίσκων. Εκεί βλέπεις αν έχει όντως γράμμα ο ssd σου και αν όντως τον αναγνωρίζουν τα windows. Εαν τον βλέπεις χωρίς γράμμα κάνε δεξί επάνω του και Αλλαγη΄του γράμματος ....

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Ευχαριστώ πολύ αδερφέ.. Είχες δίκιο.. Το έλυσα το θέμα, βοήθησε πολυ ο οδηγός σου..

Αλλα έχω κι άλλο πρόβλημα.. :D

Δεν έχω ήχο ρε παιδιά... Τιποτα λέμε..

Νεότερη απάντηση:

Τελικά ο ήχος φεύγει πάνω από την οθόνη... Έχει πίσω το κλασσικό το βυσματάκι-υποδοχή και βάζω τα ακουστικά και τελειώνει η συζήτηση. Απλα ήθελα να ρωτήσω. Εντάξει, τα ακουστικά ειναι της πλάκας, δε λέω, αλλά με προβληματίζει το γεγονός οτι δεν ακούγεται και πολύ δυνατά. Υπάρχει πιθανότητα να έχω κάνει κάποιο λάθος με κάποιο driver...

Συγχωρέστε την άγνοιά μου ρε παιδιά, αλλά προτίμησα να κρατήσω το 50αρικο που μου ζήτησε (και το θεώρησα κλοπή) ένας τεχνικός για να τα εγκαταστήσει όλα με τους drivers και να το κάνω με τη δική σας βοήθεια και να μου μείνει και το 50αρικο... :)

Ερώτηση: Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν έχω κάνει σωστά όλα τα θέματα του λογισμικού;; Δηλαδή αν έχω περάσει όλους τους drivers και τα updates τους έχουν γινει; Πέρασα τα windows με το cd τους κανονικά... Μετά έβαλα το cd της μητρικής (ASRock Killer Fatal1ty B85), έκανε εκεί ένα autorun, πάτησα ένα Install All Drivers και όλα κομπλέ. Βρήκε τη κάρτα δικτύου, το σύνδεσα στο ίντερνετ και μετά έκανα ένα windows update, καμια 80αρια ενημερώσεις είχε, περαστήκαν όλα και μετά έριξα μέσα το cd της κάρτας γραφικών, του τράβηξα εκεί ένα Install Drivers και νομιζω οτι καθάρισα... Κάνω λάθος;; Κάτι ξέχασα να κάνω;; Ένας φίλος μου έλεγε κάτι για flash της BIOS. Κάτι τέτοιο κουλά που πρώτη φορά ακούω για να πω την αλήθεια μου.. Μπήκα βέβαια στο UEFI.. Σε έναν πρόχειρο οδηγό που είδα, έλεγε Auto Flash μέσω ίντερνετ.. ΤΟ πάτησα αλλά ελεγε οτι δεν έχει κάποια νεότερη αναβάθμιση.. Για πείτε ρε μάγκες.. Τα ρήμαξα όλα;; :D

Edited by Memorex
Βρέθηκε λύση!

Οταν ανοιγεις ο υπολογιστης γραφει ποια μητρικη bios δηλαδη φορας κ ποια εκδοση. Θα δειε ποια εχεις κ μετα θα μπεις στη σελιδα της να δεις αν αυτη ειναι η τελευταια. Αν ναι εισαι οκ , αν οχι κανε της μια αναβαθμιση αν θες. Το θεμα με το ηχειο σου. Εφοσον παιζει ηχο αλλα χαμηλα παει να πει οτι ειναι οκ απο θεμα driver. Δοκιμασε να του βαλεις μεγαλυτερα ηχεια. Στην εξοδο για ακουστικα βαλε του ηχεια. Κατα προτιμηση 2.1 . Μετα θα ειναι ντισκο !

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συγχωρέστε την άγνοιά μου ρε παιδιά, αλλά προτίμησα να κρατήσω το 50αρικο που μου ζήτησε (και το θεώρησα κλοπή) ένας τεχνικός για να τα εγκαταστήσει όλα με τους drivers και να το κάνω με τη δική σας βοήθεια και να μου μείνει και το 50αρικο... :)

Οταν τελειώσεις και αν τα έχεις καταφέρει σωστά να δουλέψει το μηχάνημά σου τότε να το πεις φίλεμου. Προς το παρόν εγώ σε βλέπω 3 μέρες να στήσεις το μηχάνημα ! :confused:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Γεια σας λεβέντες.. Έστω και λίγο καθυστερημένα, αλλά επέστρεψα... Εντάξει, νομιζω οτι έκανα το update της BIOS... Τι νομιζω δηλαδή.. Το έκανα..

Απλά έχω απορία...

Εδώ, σε αυτό το λινκ ειναι τα download της μητρικής ΕΔΩ... Αν τα κατεβάσω όλα αυτά, τα οποία ειναι drivers και utilities, είμαι καλυμένος απο άποψη drivers της μητρικής;;;

Άλλη μια απορία.. Σε περίπτωση κάποιου driver, κατεβάζω τον τελευταίο.. Πχ, αν έχω το 1.40 και το τελευταίο ειναι το 1.90, πρέπει να περάσω πρώτα ένα ένα τα προηγούμενα, μέχρι να φτάσω στο 1.90, ή πάω αμέσως στο 1.90 και καθάρισα;;;

πας απευθείας στον τελευταίο...δεν χρειάζονται οι προηγούμενοι.

• 2 weeks later...
Μάγκες, νομιζω οτι ολα καλα... Στηθηκε το μηχάνημα.. Τσουλάει μια χαρά... Απλώς μια ερώτηση για να μην ανοίγω καινουργιο thread.. Οταν ανοιγω τον υπολογιστή κι έχω πάνω σε USB θύρα κάποιο σκληρό δίσκο (εξωτερικό εννοείται φυσικά), κολλάει στη οθόνη που πατάς τα διάφορα "F1, 2, 3, 4, κτλ κτλ" για να κάνεις σετάρισμα και τέτοια...

μεσα απο τα bios ψαξε στης επιλογες που κανει boot ο υπολογιστης σου και εκει βαλε σαν πρωτο boot τον σκληρο που εχεις το λογισμικο

για να μην ψαχνεις πιος ειναι βγαλε τον usb κανε save reboot και εισαι ενταξη

προφανώς τωρα ειναι σε ρυθμηση boot from usb σαν πρωτη επιλογη

Οταν τελειώσεις και αν τα έχεις καταφέρει σωστά να δουλέψει το μηχάνημά σου τότε να το πεις φίλεμου. Προς το παρόν εγώ σε βλέπω 3 μέρες να στήσεις το μηχάνημα ! :confused:

Πράγματι τεχνικός το αξίζει το 50άρι, αν κάνει καλή δουλειά και κυρίως αν κόβει απόδειξη. Ένα πρωινό θα το χρειάζονταν σίγουρα και με τους φόρους/μεταφορικά θα κατέληγε ένα 30άρι στην τσέπη του. Δεν είναι πολλά λεφτά, αν σκεφτεί κάποιος τον χρόνο που θα χάσει για να το στήσει μόνος (όταν δεν ξέρει).

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Πράγματι τεχνικός το αξίζει το 50άρι, αν κάνει καλή δουλειά και κυρίως αν κόβει απόδειξη. Ένα πρωινό θα το χρειάζονταν σίγουρα και με τους φόρους/μεταφορικά θα κατέληγε ένα 30άρι στην τσέπη του. Δεν είναι πολλά λεφτά, αν σκεφτεί κάποιος τον χρόνο που θα χάσει για να το στήσει μόνος (όταν δεν ξέρει).

ετσι ειναι αλλα και απο την αλλη αν κάποιος εχει χρονο στην διαθεση του και θελει (ετσι για τιν εμπιρια )να ασχοληθει γιατι οχι?

τωρα αν με το χρόνο που θα ασχοληθει θα χασει περισσότερα απο την κυρια δουλεια του τοτε σαφώς δεν τα υπολογισε σωστα

Καλησπέρα, Θέλω τα φώτα σας για την αγορά μιας οθόνης για εφαρμογές γραφείου και ταινίες (κατά προτίμηση 24'') μέχρι 200Ε. Ευχαριστώ προκαταβολικά!