stixima Δημοσιεύτηκε October 25, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 25, 2004 Λοιπον εχω Isdn στο σπιτι, μεχρι και προχθες ειχα και συνδεση OTENET isdn 64. Και μια Panafonet PSTN 56 απο την συνδεση του κινητου μου. Εληξε η οτενετ και εκανα ανανεωση σε PSTN γιατι δεν το χρησιμοποιω πολυ το ιντερνετ απο το σπιτι. Ετσι εκανα αλλαγη του ΕΠΑΚ απο 896545555 σε 8962555555, επισης ξετσεκαρα την επιλογη να καλει μεσω netmod και του εβαλα να καλει κανονικα απο το modem του λαπτοπ. Παταω συνδεση και μπαινει με 30,6kbit. ΕΛΕΟΣ! Κανονικα δεν επρεπε να μπαινει με 52kbit? Εαν συνδεσω το λαπτοπ σε γραμμη PSTN ειτε μπω με οτενετ ειτε με παναφονετ μπαινω 52kbit! Και στην στην ISDN μονο με τα 30,6?? :mad: Που εξηγειτε αυτο το προβλημα? Μπορω να κανω κατι? Φταιει μηπως καποια ρυθμιση που πρεπει να κανω? Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. October 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος stixima (25 Οκτ. 2004 , 23:12) Λοιπον εχω Isdn στο σπιτι, μεχρι και προχθες ειχα και συνδεση OTENET isdn 64. Και μια Panafonet PSTN 56 απο την συνδεση του κινητου μου. Εληξε η οτενετ και εκανα ανανεωση σε PSTN γιατι δεν το χρησιμοποιω πολυ το ιντερνετ απο το σπιτι. Ετσι εκανα αλλαγη του ΕΠΑΚ απο 896545555 σε 8962555555, επισης ξετσεκαρα την επιλογη να καλει μεσω netmod και του εβαλα να καλει κανονικα απο το modem του λαπτοπ. Παταω συνδεση και μπαινει με 30,6kbit. ΕΛΕΟΣ! Κανονικα δεν επρεπε να μπαινει με 52kbit? Εαν συνδεσω το λαπτοπ σε γραμμη PSTN ειτε μπω με οτενετ ειτε με παναφονετ μπαινω 52kbit! Και στην στην ISDN μονο με τα 30,6?? :mad: Που εξηγειτε αυτο το προβλημα? Μπορω να κανω κατι? Φταιει μηπως καποια ρυθμιση που πρεπει να κανω? Πρώτα από όλα έλεγξε το καλώδιο που συνδέει το netmod με την γραμμή του ΟΤΕ. Συγκεκριμένα βγάλτο και από την μπρίζα του τοίχου και από το αντίστοιχο μπριζάκι στο netmod και έλεγξε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ αν τα συρματάκια του αμερικάνικου βύσματος φαίνονται μαυρισμένα και οξειδωμένα ( ξέρω καλά τι σου λέω. σε εμένα έτσι είχα βρει το καλώδιο και είχα πρόβλημα με το internet, δηλαδή έπεφτε συνέχεια η σύνδεση ). Σε αυτή την περίπτωση είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αλλάξεις το καλώδιο. Αν το καλώδιο αυτό έχει το παραμικρό ελλάτωμα βάλε καινούργιο. Μετά έλεγξε το καλώδιο που πηγαίνει από το modem στην αναλογική θύρα του netmod. Δοκίμασε 2-3 reset στο netmod και επίσης στην θύρα που είναι το modem δώσε από κάποια τηλεφωνική συσκευή #43# ( απενεργοποίηση της αναμονής κλήσεων. για να την ενεργοποιήσεις ξανά δώσε *43# ) . Πέρσι ξαφνικά είχαμε φοβερά προβλήματα με το τηλέφωνο. Όλη την ώρα κοβόταν τελείως το isdn. Το τι τηλέφωνα είχα πάρει στον ΟΤΕ δεν λέγεται. Αύξησαν την ισχύ του σήματος, τίποτα. Στο τέλος μόλις ήρθε ο τεχνικός με ρώτησε που είναι ο κατανεμητής και του έδειξα. Το πρόβλημα τελικά ήτνα από τον κατανεμητή μας και συγκεκριμένα ο ηλίθιος ο ηλεκτρολόγος σε ένα καλώδιο που δεν είχε περιθώριο είχε βάλει μια μικρή προέκταση ( 4-5 εκατοστά ) και για την σύνδεση των δυο συρμάτων είχε στρίψει απλά τα καλώδια μεταξύ τους!!!!! Πήγα στο Πλαίσιο, αγόρασα καλώδιο δικτύου, έκοψα τα βύσματα και από τον κατανεμητή μέχρι το κουτί που έρχονται τα καλώδια των δωματίων τράβηξα καλώδιο UTP. Φυσικά το πρόβλημα λύθηκε αμέσως... Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stixima Δημ. October 26, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2004 Den ginete tipota. Exo allaksei kainourio kalodio kai pali to idio!!! :( Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts