Jump to content

Προβλημα με αλλαγη motherboard

nilasgr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Eιχα στον υπολογιστη μου την Αsus P5 και την προηγουμενη βδομαδα μου καηκε η από κεραυνο η απλα έτυχε.Επειδη δεν παιζουν φραγκα για αναβαθμιση αποφασισα να αλλαξω μονο την motherboard.Yπήρχαν μονο 3 motherboard που εχουν το ιδιο socket για τον επεξεργαστή μου εχω τον Quad 6600 2.4HZ.Τελικα εβαλα την gigabyte g41m-combo.Οι δυο motherboard μεταξυ τους δεν εχουν το ιδιο chipset.Όταν ανοιγω το pc μολισς φτανει εκει που φορτωνουν τα windows πεταει μπλε οθονη και κανει restart.Το ιδιο κανει και όταν μπαινω σε safe mode με αποτέλεσμα να μην μπορω να μπω στα windows.Εχω κανει επιδιορθωση των windows από cd αλλα δεν εγινε τιποτα.Υπαρχει καποιος τροπος να μπει στα windows η να περασω τους καινούργιους drivers της motherboard για να αποφυγω το format επειδή δεν εχω κανει backup.

Ευχαριστω.

Edited by nilasgr

Ειδικά ASUS με Gigabyte ποτέ !!!!!!!!!!!! Δυστυχώς το format δεν το γλυτώνεις !

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Είναι τελικο δηλαδή αυτό δεν υπαρχει καμια λυση να δοκιμασω?Αν κανω εγκατασταση αλλα windows από αυτά που εχω όχι format αλλα να τα εγκαταστήσω από πανω θα κανει δουλεια?

Αν θες, δοκίμασε να δημιουργήσεις ένα live usb/cd linux και δοκίμασε να πάρεις τα αρχεία από εκεί. Αν η μπλε οθόνη πετάγεται σε άτακτα χρονικά σημεία, τότε ναι είναι πιο πιθανό να αφορά το hardware. Αν ο υπολογιστής φορτώνει έως το σημείο που γίνεται φόρτωση του λειτουργικού και μόνο τότε βγάζει μπλε οθόνη, παίζει να βραχυκύκλωσε ο σκληρός από τον κεραυνό ή από την απότομη πτώση του ρεύματος και να υπήρξαν αλλοιώσεις που πείραξαν τμήματα που αφορούν το boot. Κατέβασε λοιπόν κάποια έκδοση linux, lubuntu θα συνιστούσα για ευκολία, και ψάξε ένα πρόγραμμα για τη κάψεις σε dvd ή σε φλασάκι. Bootαρέ τη και μην τη κάνεις εγκατάσταση αλλά κάνε δοκιμή. Από εκεί θα μπορέσεις να περιηγηθείς στα αρχεία του σκληρού σου. Αν πάλι σου πετάξει μπλε οθόνη τότε.... μάλλον είναι από hardware. Η ασυμβατότητα chipset είναι συχνό φαινόμενο, αλλά δεν νομίζω να έφτανε μέχρι το σημείο φόρτωσης windows αν ήταν σίγουρα αυτό το πρόβλημα.

lubuntu: http://lubuntu.net/tags/download

live usb: http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-windows

live cd: https://ninite.com/ -- τσέκαρε το imgburn και κατέβασε τον installer. Είναι ασφαλες.

Αν έχω δίκιο θα πάρεις τα αρχεία σου και μετά κάνε φορμάτ. Ούτε σε εμένα δούλεψε ποτέ η επιδιόρθωση των windows!!

Edited by kontzap

Βάλε τον σκληρό σε έναν άλλον σταθερό ή σε μια εξωτερική θήκη και τραβά τα αρχεία σου.

Αυτό θα εκανα αλλα ρωταγα μηπως υπαρχει τροπος να αποφυγω το format και το backup.

Κατεβασα το lubuntu και το εγταψα σε ενα cd με imgburn.Οταν βαζω το cd κανω restart τον υπολογιστη οταν ξεκιναει μου γραφει boot cd αλλα μετα δεν κανει κατι και προχωραει κανονικα .

Αυτό θα εκανα αλλα ρωταγα μηπως υπαρχει τροπος να αποφυγω το format και το backup.

Κατεβασα το lubuntu και το εγταψα σε ενα cd με imgburn.Οταν βαζω το cd κανω restart τον υπολογιστη οταν ξεκιναει μου γραφει boot cd αλλα μετα δεν κανει κατι και προχωραει κανονικα .

εκανες όλα αυτά ενώ αν τον είχες βάλει σε άλλο μηχάνημα ή σε μια θήκη εξωτερική θα είχες τελειώσει τώρα. Πρόσεξε με το linux μην μπερδευτείς και του κάνεις φορμάτ. :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

εκανες όλα αυτά ενώ αν τον είχες βάλει σε άλλο μηχάνημα ή σε μια θήκη εξωτερική θα είχες τελειώσει τώρα. Πρόσεξε με το linux μην μπερδευτείς και του κάνεις φορμάτ. :)

Μπορεις να μου προτείνεις μερικες θηκες?

Ευχαριστω

Μπορεις να μου προτείνεις μερικες θηκες?

Ευχαριστω

http://www.e-shop.gr/sharkoon-drivelink-25-35-525--p-PER.804956.

Μονόδρομος. Εχει υποδοχές και για 2.5'' 3.5'' 5.25'' !!!!!!! :)

Τελικα πηρα μια εξωτερικη θηκη και εναν εξωτερικο σκληρο δισκο για το back up.Μετεφερα ολα τα αρχεια μου στον εξωτερικο δισκο και ολα καλα.Τωρα μενει να κανω αυριο format στον παλιο δισκο για να δω αν θα λυθει το προβλημα με την μπλε οθονη και θα ενημερωσω.Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις και την βοηθεια.