Jump to content

Tricks για ram στο 4700

kplr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξεκινάω καινούριο thread για το πως θα κερδίσετε ram στο 4700 γιατί το θέμα έχει πολύ ζουμί..

Ξεκινάω με το post που έκανα σε ένα άλλο thread..

A) Μεταφορά BT Manager - Κέρδος 1+mb

i) Μεταφορά του BT Manager στο Ipaq File Store (ή οπουδήποτε αλλού..)

ιι) Αλλαγή του shortcut στο Start Menu/Programs στη νέα τοοποθεσία..

ii) Άνοιγμα ενός RegEditor..Search BT Manager

Βρίσκει 1 αποτέλεσμα..

Αλλάζεις και εκεί στο νέο dir και είσαι ok..

Β) Μεταφορά dll με τον TWEAK2K2 - Κέρδος 200-500 kb

Γ) Σβήσιμο των περιεχομένων του dir Temp - Κέρδος 1 mb

Όταν κάνεις hard reset στο dir temp υπάρχει ένα Image της registry (700kb) Και κάτι άλλα αρχεία..

Αδειάστε το περιεχόμενο του dir αυτού

Δ) Μεταφορά των εικόνων του MyPictures σε SD ή ipaq File Store με τον Tweak2K2 ή manual

Ε) Τέλος, ρύθμιση του Directory του Avantgo και του IE σε κάρτα μνήμης είτε με τον TWEAK2K2 ή manual (όποιος δεν ξέρει πως γίνεται manual ας μου πει.. με τον TWEAK2K2 προσωπικά δε μου δούλεψε αυτό το feature)

ΣΤ) Επίσης μπορεί να γίνει μεταφορά του HP Printing αλλά με λίγο κέρδος και πολλή φασαρία..

Ζ) Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να σπρώξεις τη μπάρα της ram σου πολύ κοντά στη storage ram.. Αν κάνεις κάτι τέτοιο αυτομάτως θα το γυρίσει σε 50-50.. Επίσης αν αφήσεις ένα περιθώριο 4 mb στο πρώτο πρόγραμμα που θα εγκαταστήσεις θα ξαναπάει 50-50..

Έτσι για να γλιτώσετε αυτή τη διαδικασία και να έχετε περισσότερη memory αφήστε ένα περιθώριο 6-7 Mb από τη storage ram..

• Απαντήσεις 64
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και συνεχίζω με καινούριο κόλπο

Κέρδος 400-700kb

Πηγαίνετε στο directory των Windows και μεταφέρετε όλα τα themes (κατάληξη .tsk) στο Ipaq File Store ή σε οποιοδήποτε άλλη κάρτα..

ΠΡΟΣΟΧΗ

Όχι σε κάποιο directory αλλά στο root

Τα hp golobe 1 , hp globe 2, bliss, hp degrees είναι μαζί γύρω στα 400kb..

Αν έχετε εγκαταστήσει και το SPB Pocket Plus μεταφέρετε και όλα τα themes του Pocket Plus οπότε κερδίζετε 700 kb..

Θα επανέλθω και με άλλα..

πολύ καλό αυτό με τα θέματα :)

λες να υπάρχει και τρόπος να μεταφέρουμε τον destinator 3 στο store?

αν πάλι βρεις κάτι για τα φοντς πες μου :)

τα συγχαριτήριά μου!

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Τι εννοείς με τον Destinator 3?

Δεν τον έχω, αλλά αν μπαίνει στη ram 100% μπορώ να το "μετατρέψω" να διαβάζει στην SD , όπως το έχω κάνει με τα περισσότερα από τα προγράμματα που χρησιμοποιώ..

Ο μόνος λόγος να μην μπορείς να βγάλεις κάτι από τη ram είναι να πρέπει να γίνεται sync Με ActiveSync..

PS: Σου έστειλα και το mail σου ;)

Τέλικα άνθρακας ο χρυσός..

Αν και όταν τα μετακίνησα δεν έβγαλε μήνυμα λάθους τελικά τα themes μένουν στη θέση τους..

Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν Pocket Plus ας μετακινήσουν τα themes του pocket plus να γλιτώσουν 300kb

Μα καλα καινουργιο μηχανημα τελευταιο μοντελο που βαζει την HP στον χορό των VGA και να ψαχνεστε πως θα κερδισετε λιγα kb μνημης ? :) :)

Το δοκιμασατε μηπως δεν μπορει να παιξει και divx σε 640*480. ??:rolleyes:

Διακοπες στην Παρο;

http://www.heliolithos.gr

Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320))

Αρχικό Μήνυμα από kplr

Τι εννοείς με τον Destinator 3?

Δεν τον έχω, αλλά αν μπαίνει στη ram 100% μπορώ να το "μετατρέψω" να διαβάζει στην SD , όπως το έχω κάνει με τα περισσότερα από τα προγράμματα που χρησιμοποιώ..

Ο μόνος λόγος να μην μπορείς να βγάλεις κάτι από τη ram είναι να πρέπει να γίνεται sync Με ActiveSync..

PS: Σου έστειλα και το mail σου ;)

to paratatirisa afto me ta .tsk :( ine prostatevomena sti rom (o resco mu to edikse). thnx gia to mail. dld ton destinator 3 me ena copy/paste ton vazw sto store? (opws px me ton bt phone manager?)

Alex = the best!

Κοινώς αν κατάλαβα καλά, το καλήτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε μια ΜΕΓΑΛΗ σε χωρητικότητα SD card και να έχουμε ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ που κάνουμε εγκατάσταση εκεί. Σωστά?

(είμαι καινούριος...τι να κάνω...)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hharis (17 Οκτ. 2004 , 20:10)

Κοινώς αν κατάλαβα καλά, το καλήτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε μια ΜΕΓΑΛΗ σε χωρητικότητα SD card και να έχουμε ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ που κάνουμε εγκατάσταση εκεί. Σωστά?

(είμαι καινούριος...τι να κάνω...)

ακριβως ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (17 Οκτ. 2004 , 20:09)

Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320))

ton destinator 3 me ena copy/paste ton vazw sto store? (opws px me ton bt phone manager?)

Ειλικρινά δεν τον ξέρω τον Destinator..

Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ..

vasika kalera na ta exis sto store mias ke sd boris na exeis polles ke katw apo 10% su ine axristi.

Alex = the best!

μακάρι. γιατί το απλό copy/paste δεν πιάνει :(

βρε θηρίο έχεις gps και δεν χρησιμοποιείς τον destinator? :eek:

Alex = the best!

όχι μακάρι..

Μόλις το δοκίμασα και δουλεύει 100%..

Δε γίνεται με απλό copy..Είναι πιο πολύπλοκο..

Θα σας απασχολήσει μόλις 65kb στη ram σας!!!

Λοιπόν έχουμε και λέμε..

1) Κάνετε copy (όχι Move) όλο το directory DestinatorApps από την κύρια μνήμη στη sd

2) Πηγαίνετε στην κύρια μνήμη και σβήνετε στο Directory DestinatorApps τα πάντα εκτός από το directory Activation στο directory common

3) Ανοίγετε έναν Regeditor και στο κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Apps\DestinatorApps αλλάζετε τα strings InstallDir και InstlDir από DestinatoApps\Destinator σε

xxx\DestinatoApps\Destinator όπου xxx = το όνομα της κάρτας σας

4) Πηγαίνετε στο Start Menu και φτιάχνετε το shortcut του Destinator στη νέα τοποθεσία..

Και είστε έτοιμοι..

Φιλικά

Κώστας

Αρχικό Μήνυμα από kplr

Λοιπόν έχουμε και λέμε..

1) Κάνετε copy (όχι Move) όλο το directory DestinatorApps από την κύρια μνήμη στη sd

2) Πηγαίνετε στην κύρια μνήμη και σβήνετε στο Directory DestinatorApps τα πάντα εκτός από το directory Activation στο directory common

3) Ανοίγετε έναν Regeditor και στο κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Apps\DestinatorApps αλλάζετε τα strings InstallDir και InstlDir από DestinatoApps\Destinator σε

xxx\DestinatoApps\Destinator όπου xxx = το όνομα της κάρτας σας

4) Πηγαίνετε στο Start Menu και φτιάχνετε το shortcut του Destinator στη νέα τοποθεσία..

Και είστε έτοιμοι..

Φιλικά

Κώστας

na se kala Doc :up: postare to ke sto thema tu! ise arxigos. tha voithisis polla pedia me 64MB ram. :)

Alex = the best!

pedia exei kanenas na moy stilei kanena regedit gia to ipaq 4700 ???

Στο hharis@otenet.gr

Ευχαριστώ

Υ.Γ.1. Παρεπιπτώντος... Πώς κάνουμε shortcut ρε παιδιά σε αυτά?

Υ.Γ.2. Το δεξί πλήκτρο του mouse που έχουμε στa pc, εδώ πώς είναι εφικτό?

katevase ton resco file explorer 2003 5.0 exi. gi shortcut ginese pio sigekrimenos? deksi klik= patas ligo (klik)afinis grigorake patas ksana amesw ke kratas paratetamena(opws me to penaki) ospu na vgi to menu ;)

Alex = the best!

μα τα προγράμματα σου κάνουν ήδη συντομεύσεις.

τέσπα κάμεις copy αυτό που θες, πας στο /windows/start menu/programs και κάνεις paste shortcut :)

φτιάχνεις και φακέλους εκει αν θες.

Alex = the best!

Άλλο ένα κόλπο για κέρδος 1mb ακόμα από το Destinator

Οδηγίες

1) Πηγαίνετε στο directory \Windows

2) Βρείτε και μεταφέρετε το αρχείο DestDLL.dll μεγέθους 1,1mb σε SD ή σε cf

3) Ανοίξτε έναν RegEditor.

Κάντε search DestDLL και αλλάξτε το location από Windows\DestDLL.dll σε xxx\DestDLL.dll , όπου xxx = η νέα τοποθεσία που μεταφέρατε το αρχείο..

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα αποτελέσματα στο search είναι πολλά και οι αλλαγές στη Registry που πρέπει να κάνετε αρκετές..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kplr (17 Οκτ. 2004 , 18:29)

Αν και όταν τα μετακίνησα δεν έβγαλε μήνυμα λάθους τελικά τα themes μένουν στη θέση τους..

Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν Pocket Plus ας μετακινήσουν τα themes του pocket plus να γλιτώσουν 300kb

δεν μιλώ για το 4700 αλλά για το δικό μου 6300. αν και μετακίνησα τα themes του pocket plus στην SD (cut->paste) ολα καλά στη μετακίνηση, οταν αλλαξα στη registry το path το αποτέλεσμα ειναι να βρεθώ με φορμαρισμένη SD!!

Αλλο ενα ερώτημα: στο path των Windows εχω 7 αρχεια μεγεθους 2.71Μ το καθένα που εχουν να κανουν με τα SMS (MsgQueueDataFileMicrosoft WDP SMS protocol, MsgQueueDataFileMicrosoft WCMP SMS protocol, MsgQueueDataFileMicrosoft text SMS protocol, MsgQueueDataFileMicrosoft status message SMS protocol κλπ)

καμμιά ιδέα να απεξαρτηθώ από τα 18Μ???

Αρχικό Μήνυμα από kostas73

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kplr (17 Οκτ. 2004 , 18:29)

δεν μιλώ για το 4700 αλλά για το δικό μου 6300. αν και μετακίνησα τα themes του pocket plus στην SD (cut->paste) ολα καλά στη μετακίνηση, οταν αλλαξα στη registry το path το αποτέλεσμα ειναι να βρεθώ με φορμαρισμένη SD!!

Αλλο ενα ερώτημα: στο path των Windows εχω 7 αρχεια μεγεθους 2.71Μ το καθένα που εχουν να κανουν με τα SMS (MsgQueueDataFileMicrosoft WDP SMS protocol, MsgQueueDataFileMicrosoft WCMP SMS protocol, MsgQueueDataFileMicrosoft text SMS protocol, MsgQueueDataFileMicrosoft status message SMS protocol κλπ)

καμμιά ιδέα να απεξαρτηθώ από τα 18Μ???

prepi na ine sti ROM. 18Mb ine polla gia na ta vazi stin ram.

Alex = the best!

επειδη παραπαιξα μαζί του αποφάσισα (ναι!) να του δωσω ένα hard reset. Alex πρεπει να εχεις δικιο δεν τα βλεπω στη ραμ....

καμμια ιδεα για να βάλω το spbpocketplus που μ'αρεσει πολυ αλλά να μη το φορτωσω στη main ? To tweak2k2 δεν παιζει αλλου... το δοκιαμασα και σε ολες τις περιπτωσεις με γ..ει.....(pardon my french)