Jump to content

Το ίδιο πρόβλημα & πάλι...

pan82
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παιδιά έχω ένα χρόνια θα έλεγα πρόβλημα με το pc μου, το έχω μια τριετία (είναι ένας athlon 1800+ με 256RAM και 60άρι σκληρό). Από λειτουργικό windows XP home Eλληνικά+SP1. Το χρόνια πρόβλημα είναι ότι όλο κολλάει με τον εξής περίεργο τρόπο. Ανοίγω το μηχάνημα, μπαίνει στα XP και πάω για παράδειγμα να ανοίξω το "o υπολογιστής μου" να δω τους σκληρούς ας πούμε και μένει εκεί, ανοίγει αλλά δε δείχνει τίποτα, είναι όλο κενό αντί για τους σκληρούς και τα cd-dvd και όση ώρα και να το αφήσω δε βγαίνει τίποτα, ούτε κλείνει πλέον -δεν ανταποκρίνεται- και εκεί το σύστημα κρασάρει αφού δε γίνεται τίποτα (αν πιάσει ctrl-shift-del) και κάνω επανεκίνηση έχει καλώς μπαίνω κανονικά μετά αν δε πιάσει και κάνω reset απόλυτη καταστροφή μετά δε δουλεύει τίποτα και ο μόνος τρόπος για να δουλέψει και πάλι είναι να πετύχω να γίνει μια κανονική επανεκίνηση ώστε να φορτώσει κανονικά γιατί διαφορετικά και δύο και τρεις φορές να το επανεκινώ με reset δε θα δουλεύει τίποτα. Αυτό δε το κάνει μόνο στον υπολογιστή μου αλλά μπορεί να γίνει και σε οποιοδήποτε φάκελο μου όταν πάω να τον ανοίξω και συμβαίνει πλέον όλο και πιο συχνά τελευταία (2 στις 5 φόρες σχεδόν). Και συμβαίνει πάλι γιατί έχω κάνει αρκετές φορές format στο σκληρό και κάποια στιγμή γίνεται αυτό (αν και τόσο έντονα ποτέ). Και τώρα δεν είναι φορτομένω ούτε ο σκληρός ούτε έχει πολλά προγράμματα αφού σχεδόν όλα τα έχω αντιγράψει σε dvd για να κάνω format.

Επίσης το καλοκαίρι έσβηνε πολύ συχνά, υπέθετα από τη ζέστη όπως και συνέβαινε (αφού έδειχνε κοντά 90 βαθμούς να φτάνει) αλλά μετά από καθάρισμα στο ανεμιστηράκι του έφτιαξε. Αλλά και τώρα χωρίς υψηλές θερμοκρασίες όταν το κουράζω λίγο παραπάνω κάνει επανεκίνηση σπανίως βέβαια. Προχθές έγραφα ένα dvd και έσβησε δύο φορές. Δε ξέρω αν έχουν όλα σχέση μεταξύ τους απλά το αναφέρω.

Έχει συμβεί σε κανένα παρόμοιο περιστατικό;; Παλιότερα κολλούσε σε κανά πρόγραμμα και μου είπαν ότι είναι λόγω RAM (θα πάρω μια 512 άμεσα επειδή κάνω και επεξεργασία video από τη ψηφιακή μου κάμερα) αλλά τώρα δεν έχω ανοίξει καν πρόγραμμα και τα κανει όλα αυτά και είναι απίστευτα σπαστικό. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;;

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Μηπως εκλεινε επειδη το τροφοδοτικο δεν μπρουσε να σηκωσει ολες τις συσκευες που ειχες επανω?

Μηπως υπερθερμενεται και ο σκληρος σου?

Πολυ μυστηρια πραγματα...

Μακαρι να βρεθει η ακρη.

Βρωμάει η Motherboard. Τι μοντέλο έχεις? Και δες αν στις επανεκκινήσεις κρατάνε log τα Win XP για οποιοδήποτε IRQ ERROR to write address..

Μηπως εχεις κανενα antivirus και πεφτει λιγο βαρυ για το pc σου?

Και εμενα μου κανει που και που κατι παρομοια κολληματα με το F-Secure, αλλα οταν το απενεργοποιω ολα ειναι καλα...

Μηπως θυμασε αν έβαλες καποιο προγραμμα και μετα απο αυτο ξεκίνησαν τα προβλήματα? Αν δεν θυμασε κανε uninstall προγραμματα που υποψιαζεσε οτι μπορει να φταινε. Αν δεν καταφερεις ουτε με αυτο τιποτα - που ειναι και το ποιο πιθανο- τοτε θα ειναι η Motherboard που μπορει να φταιει.
Ειπε ο Εβραιος να παει στο παζαρι και ηταν ημερα...............Σαββατο!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rohamis (13 Οκτ. 2004 , 19:44)

Βρωμάει η Motherboard. Τι μοντέλο έχεις? Και δες αν στις επανεκκινήσεις κρατάνε log τα Win XP για οποιοδήποτε IRQ ERROR to write address..

Μοtherboard έχω μια της Gigabyte την 7VRX. Βασικά το πρόβλημα δεν είναι οι επανεκινήσεις γιατί ναι μεν το καλοκαίρι με τρέλλανε αλλά τότε έφταιγαν και οι ζέστες τώρα το κάνει πολύ σπάνια το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι κάθε τρεις και λίγο το σύστημα σέρνεται. Το περίεργο είναι ότι έχω και ένα tv tuner και μετά τη πρώτη φορά που έγινε αυτό με τα κολλήματα ακόμα και format να κάνω και να το εγκαταστήσω πρώτο πρώτο μετά κάνει διαρκώς παράσιτα λες και κάτι το ενοχλεί αλλά δε το ενοχλεί κάτι γιατί έχει τύχει να το εγκαταστήσω πρώτο για να δω αν δουλεύει σωστά. Δε το συζητώ ότι αν μπω στο ιντερνετ κάνουν πάρτυ τα παράσιτα λες και έχω κινητό δίπλα και δεν ακούγεται και τίποτα κάτι που ποτέ δε το έκανε. Δε ξέρω αν όλα αυτά έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους αλλά όλα άρχισαν να συμβαίνουν ξαφνικά...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chrini (13 Οκτ. 2004 , 23:50)

Μηπως θυμασε αν έβαλες καποιο προγραμμα και μετα απο αυτο ξεκίνησαν τα προβλήματα? Αν δεν θυμασε κανε uninstall προγραμματα που υποψιαζεσε οτι μπορει να φταινε. Αν δεν καταφερεις ουτε με αυτο τιποτα - που ειναι και το ποιο πιθανο- τοτε θα ειναι η Motherboard που μπορει να φταιει.

Και αυτό το έχω σκεφτεί αλλά έχει τύχει να κάνω uninstall πολλά προγράμματα και προκοπή να μη βρίσκω άλλωστε τη τελευταία φορά που είχα κάνει format είχα βάλει μόνο τα απολύτως απαραίτητα γιατί βαριόμουν. Λέτε να φταίει η Μοtherboard; Τεσπα θα προμηθευτώ μια μνημούλα για αρχή ένα ακόμη format και βλέπουμε.

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw