Jump to content

Συνδεση ακουστικων σε Ηχεια Creative 2.1

ddd13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παιδια ειχα παρει πριν 3 μηνες μαζι με τον υπολογιστη μου τα ηχεια της Crative τα 2.1.Ομως προσπαθησα να συνδεσω κατι ακουστικα σε αυτα αλλα δεν υπαρχει πουθενα υποδοχη στα ηχεια!!!!Μαλιστα δοκιμασα να τα συνδεσω ακομα και στον υπολογιστη αλλα τιποτα. :(

Προχθες περνωντας απο το πλαισιο ειδα καποιο αλλο μοντελο της creative οπου η υποδοχη υπηρχε δεξια στο ''πραγματακι'' με το οποιο ρυθμιζω το volume.Ρωτησα αυτον για το προβλημα μου αλλα μου ειπε οτι πρεπει να εχω καποιο παλιο μοντελο και οτι δε μπορω να συνδεσω ακουστικα!Ειναι δυνατον?Καινουρια ηχεια χωρις υποδοχη ακουστικων??? :cry:

Αν καποιος εχει αυτα τα ηχεια η ξερει ας με βοηθησει please!

Δεν γινεται να τα συνδεσεις.Εγω εχω τα 4.1 και δεν εχουν ουτε αυτα υποδοχη πουθενα.

Μπορεις να βγαζεις τα ηχεια και να βαζεις τα ακουστικα μονο.

P@niS

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ddd13 ( 9 Οκτ. 2004 , 21:45)

Ρε παιδια ειχα παρει πριν 3 μηνες μαζι με τον υπολογιστη μου τα ηχεια της Crative τα 2.1.Ομως προσπαθησα να συνδεσω κατι ακουστικα σε αυτα αλλα δεν υπαρχει πουθενα υποδοχη στα ηχεια!!!!Μαλιστα δοκιμασα να τα συνδεσω ακομα και στον υπολογιστη αλλα τιποτα. :(

Προχθες περνωντας απο το πλαισιο ειδα καποιο αλλο μοντελο της creative οπου η υποδοχη υπηρχε δεξια στο ''πραγματακι'' με το οποιο ρυθμιζω το volume.Ρωτησα αυτον για το προβλημα μου αλλα μου ειπε οτι πρεπει να εχω καποιο παλιο μοντελο και οτι δε μπορω να συνδεσω ακουστικα!Ειναι δυνατον?Καινουρια ηχεια χωρις υποδοχη ακουστικων??? :cry:

Αν καποιος εχει αυτα τα ηχεια η ξερει ας με βοηθησει please!

Ισχύει αυτό που σου είπε ο πωλητής του Πλαισίου. Είναι παλιότερο το μοντέλο που έχεις και δεν έχει υποδοχή ακουστικών. Εγώ έχω τα Creative inspire 2400 2.1 που είναι ακόμα παλιότερο μοντέλο από αυτά που έχεις. Τα αγόρασα τον Απρίλιο του 2003 από το Πλαίσιο στην Γλυφάδα. Πάντως είναι τρομερά ηχεία. Και τα είχα πάρει ή 40 ή 43 ευρώ.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Κι εγω τον Απριλιο του 2003 τα πηρα αλλα δεν εχουνε τπτ.

Αλλωστε γιατι να βαλεις ακουστικα???

Να ρωτησω κατι αλλο.

Βασεις για ηχεια ξερετε που θα βρω με χαμηλο κοστος βεβαια.(<30Ε)

P@niS

Panosgep, για να σου λέει ο άνθρωπος ότι θέλει να βάλει ακουστικά θα έχει το λόγο του (όπως και εγώ). Μερικές φορές δεν θέλουμε να ενοχλούμε τους διπλανούς μας.

ddd13, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι που έχω σκεφτεί αλλά δεν έχω υλοποιήσει ακόμα (έχω και εγώ τα ίδια ηχεία): Παίρνεις ένα splitter για βύσματα ακουστικών (έχει ένα αρσενικό για να μπεί στη κάρτα ήχου και βγάζει δύο υποδοχές για ακουστικά) το οποίο βρίσκεις στα περισσότερα μαγαζιά με ηλεκτρονικά. Βάζεις στη μία υποδοχή τα Creative και στην άλλη τα ακουστικά. Όταν θες να ακούσεις από τα ακουστικά απλά χαμηλώνεις την ένταση των Creative. Αυτό φυσικά όταν δεν θέλεις να βάζεις και να βγάζεις βύσματα, οπότε και δεν χρειάζεσαι την «πατέντα» αυτή.

Κάτι θα μπορούσε ίσως να γίνει και με αντικατάσταση του «μαραφετιού» που ρυθμίζουμε τον ήχο, αλλά θέλει ιδιοκατασκευή...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Δυστυχώς και τα 621 της Altec Lansing που έχω κι εγώ δεν έχουν βύσμα για ακουστικά. Όταν υπάρχει, βολεύει για να μην βγάζεις τα ηχεία και να μην ψάχνεις την κάρτα ήχου.

και εγω ηθελα να συνδεσω στα ηχεια 2.1 (creative) ακουστικα και αναγκαστικα να βγαλω . Τωρα πλεων επειδη ειναι κουραστικο να βγαζεις και βαζεις εχω παντα τα ακουστικα

Για δοκιμάστε το κόλπο που πρότεινα, μήπως και αποφύγετε τα βάλε-βγάλε...

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Εχώ κάνει κι εγώ το κόλπο που προτείνει ο aimilios και προχτές μάλιστα πήρα ενα καλώδιο ήχου για να τραβήξω το splitter πάνω στο γραφείο και να μη χρειάζεται να σκύβω πίσω για να βάλω τα ακουστικά.

Μόνο μειονέκτημα η χαμηλή ένταση των ακουστικών, καθότι το σήμα δε βγαίνει ενισχυμένο, αλλά τι να κάνουμε...

30 ολόκληρα λεπτά το είχα πληρώσει!

Κλέφτες! :mad: :p :lol:

Γίνεται και σε 4.1

Παντού γίνεται. Στην έξοδο που βάζεις το καλώδιο από τα ηχεία, βάζεις το splitter και πάνω του πάλι το καλώδιο και τα ακουστικά.

Ίσως αν εκμεταλλευόμασταν και το line out και την έξοδο των ακουστικών, αλλά δεν ξέρω αν παίζουν μαζί αυτά τα δύο...

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Panosgep (10 Οκτ. 2004 , 19:41)

Αφου στα 4.1 εχει δυο καλωδια.

Ενα για τα μπροστα και ενα για τα πισω ηχεια.Πως θα γινει;

Θα το πω όσο πιο αναλυτικά μπορώ :p

Βγάζεις το καλώδιο από τα μπροστά ηχεία πχ

Βάζεις εκεί το splitter

Πάνω στο splitter ξαναβάζεις το καλώδιο του ηχείου και το καλώδιο των ακουστικών

Απλό είναι ρε συ :)

Ok,το εκανα και δουλευει μια χαρα.

Η ποιοτητα των ακουστικων ομως ειναι για πεταμα.

Επισης τα καλωδια των ηχειων ειναι ενωμενα και δεν μπορω να τα τραβηξω (μολις 10 ποντους απο την καρτα ηχου).Ουτε καν επανω στο tower δεν φτανουν.Καμια ιδεα;

Βy the way καπου πηρε το ματι μου ενα software για syrround headphones,ισχυει????

P@niS

Τα ακουστικά σου φταίνε τότε. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει είναι αυτό της χαμηλής έντασης.

Βάλε και στις ρυθμίσεις των ηχείων οτι έχεις ακουστικά κι όχι ηχεία ;)

Αν θες, αγόρασε ένα καλώδιο ήχου και φέρε το σπλίτερ επάνω στο γραφείο σου. Μειονέκτημα οτι θα πρέπει να βάλεις εκεί και το καλώδιο του ηχείου και μπορεί να φαίνεται άσχημο.