Jump to content

Καλησπέρα σε όλους-mp3 πρόβλημα αναπαραγωγής

anda23
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κατ' αρχάς δεν ξέρω εάν γράφω στο σωστό topic, ελπίζω πως ναι :(

Έχω ένα πρόβλημα με την αναπαραγωγή των mp3 στο dvd player. Έχω γράψει πολλά mp3 με το Easy CD creator τα περισσότερα και όλα έπαιζαν μια χαρά. Πριν λίγο καιρό προσπάθησα να γράψω ένα CD με ελληνικά mp3 και όταν το βάζω στο DVD το μόνο που κάνει είναι να καταμετράει τα κομμάτια αλλά να μην τα παίζει καθόλου. Στο σημείο που δείχνει τον χρόνο η ένδειξη είναι 0.

Δεν είναι πρόβλημα του DVD πάντως γιατί παίζει μια χαρά τα ξένα Mp3 που έχω αντιγράψει πρόσφατα.

Έχω δοκιμάσει όλων των ειδών τα CD αλλά τίποτα. Τα τραγούδια παίζουν μια χαρά στον υπολογιστή.

Μήπως κάποιος ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει.

Ευχαριστώ πολύ

;)

Μεταφορά στο computing μιας και πρόκειται για πρόβλημα με pc software ή hardware;)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Μήπως τα αρχεία έχουν ελληνικά filenames ή ελληνικά ID3 tags και με αυτά αντιμετωπίζει πρόβλημα το μηχάνημα;

Mια άλλη περίπτωση είναι να τα έγραψες στο CD επιλέγοντας "Mp3 Disc Project" από το μενού του Easy CD Creator, οπότε σου δημιουργεί και μια playlist, την οποία φορτώνει όταν βάλεις το CD. Ακόμα και αν υπάρχει πρόβλημα στα κομμάτια, το πρόγραμμα αναπαραγωγής διαβάζει κανονικά τη λίστα (οπότε και στη φορτώνει όπως λες) αλλά δεν διαβάζει τα κομμάτια. Δοκίμασε να τα γράψεις σαν Data (Data Disc Project).

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif

MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα"

Καλησπέρα και πάλι

Eπιτέλους βρήκα το σωστό topic!!! Συγνώμη για το λάθος.

MCDE κοίταξα όλα τα mp3 μου και ναι μερικά έχουν ελληνικά ID3 tags. Μήπως ξέρει κανείς πως να τα διορθώσω????????

Brutus δοκίμασα και με Data Disc Project, αλλά έτσι δεν δείχνει ούτε την λίστα. Καλά κοντεύω να τρελαθώ.

Πάντως σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Δοκίμασε με κάποιο utility, όπως το Tag&Rename να αλλάξεις τα ID3 tags, να γράψεις τα ίδια mp3 στο cd και να δεις τι συμβαίνει.

MCDE ευχαριστώ για το πρόγραμμα, πολύ καλό. Διόρθωσα όλα τα tags, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δείχνει το time = 0 στο dvd.

Στο pc παίζει μια χαρά.

Ευχαριστώ και πάλι.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος anda23 ( 7 Οκτ. 2004 , 13:36)

Καλησπέρα και πάλι

Eπιτέλους βρήκα το σωστό topic!!! Συγνώμη για το λάθος.

MCDE κοίταξα όλα τα mp3 μου και ναι μερικά έχουν ελληνικά ID3 tags. Μήπως ξέρει κανείς πως να τα διορθώσω????????

Brutus δοκίμασα και με Data Disc Project, αλλά έτσι δεν δείχνει ούτε την λίστα. Καλά κοντεύω να τρελαθώ.

Πάντως σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Με Data disc project ΔΕΝ φτιάχνει τη λίστα καθόλου!

Οπότε το PC σου απλά διαβάζει τα mp3 σαν data, και δεν ψάχνει καθόλου για λίστες κλπ.

Το θέμα είναι: Αν τα γράψεις Data, τα διαβάζει κανονικά όλα?

Εγώ πάντως ότι γράφω για το Mp3 player στο αυτοκίνητο έτσι τα γράφω ;)

Άλλο ένα καλό προγραμματάκι για ID3 editing υπάρχει εδώ

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif

MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα"

Μήπως παθαίνει κάτι με τους ελληνικούς χαρακτήρες στο όνομα του αρχείου ; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο..

Μιχάλης :alien:

Καλησπέρα και πάλι

Παιδιά τα δοκίμασα όλα ούτε σαν Data τα παίζει σαν Data μάλιστα δεν τα βλέπει καθόλου, διόρθωσα τους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά το ίδιο.

Τα ξενόγλωσσα τραγούδια τα έχω γράψει και σαν Data αλλά και σαν mp3 και τα βλέπει μια χαρά.

Έχω μια ιδέα μήπως έχει πρόβλημα κάποιο τραγούδι? Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω απλώς αναρωτιέμαι, τόσο καιρό παίζω mp3 στο DVD.

Α και μια και το θυμήθηκα στο DVD του υπολογιστή παίζουν μια χαρά.

Θα δοκιμάσω να τα αντιγράψω σε άλλο CD-R, μήπως έχει πρόβλημα αυτό.

Δεν ξέρω ίσως λέω και μ........ς, αλλά τα έχω χάσει τελείως.

Θα επανέλθω και πάλι σας ευχαριστώ για όλα.

Μήπως τα συγκεκριμένα mp3 είναι σε κάποιο bitrate που δεν υποστηρίζει το μηχάνημα; Συμβαίνουν κάτι τέτοια περίεργα, π.χ. μερικά μηχανήματα δεν υποστηρίζουν CBR 160Kbps ή 320Κbps (ναι κι όμως).

Όλα τα τραγούδια είναι σε 192kbps, όπως και τα περισότερα από τα mp3 που έχω γράψει και όλα μα όλα τα παίζει.

Μάλλον πρέπει να τα παρατήσω και να τα παίζω μόνο στο PC.

Αν με το καιρό βρώ κάτι θα το γράψω έτσι για να βρίσκεται.

Πάντως σας ευχαριστώ όλους πολύ για την βοηθειά σας.

Καλό ripping.

Παιδιά γειά σας.

Επανήλθα για να σας πω, πως μετά από τόοοοσες μέρες το έφτιαξα τελικά. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα του ΜCDE (δεν έχω λόγια να σ' ευχαριστήσω) έσβησα εντελώς τα tags, και τα filenames τα μίκρινα, περίπου 10 χαρακτήρες.

Τώρα παίζει μια χαρά όπως και να το γράψω (Mp3 project ή Data project).

Προφανώς το Dvd μου δεν διαβάζει τα tags καθόλου.

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ όλους.

Φιλιά