Jump to content

Loox 720

atsouch
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μερικές μέρες έλειψα και πλακωθήκατε; Να αλλάξουμε το όνομα του thread; ;)

Andreas Tsouchlaris

autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros

dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers!

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

• Απαντήσεις 140
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

θα σε παρακαλούσα να μην κανεις off topic ευχαριστώ :p
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320))

asxeto: to 710 andrea, ti lei?

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Μια χαρά. Χωρίς Vga αλλά με την ίδια ποιότητα κατασκευής.

Andreas Tsouchlaris

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

αν και στα συγκριτηκά το καλύτερο ππσί αυτής της στιγμής (πιο ολοκληρωμένο) και γενικά με το καλύτερο soft-camera είναι το rx3700. πάντα για Multimedia device.

Alex = the best!

Το πρωί, περιμένω να μου έρθει το καινούριο μου Loox :p

Αυριο το βράδυ θα σας γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου για το 720!!!!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου...

Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το

Μάλλον έτσι είναι αλλά κάποιοι θα θέλουν hp κάποιοι όχι...

Andreas Tsouchlaris

Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320))

ke oxi adika. i hp, xronia sto xwro vazi stis siskeves tis ta kalitera soft ke den ksero pws ta kataferei ke 'ftiaxnei' top oloklirwseis (i compal logika).

Alex = the best!

Ήρθε και τώρα φορτίζει για 12 ώρες.

Είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! Είναι απίστευτα μικρό και ελαφρύ και (επιτέλους) η θήκη του είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από αυτή που είχε το 610! Η οθόνη είναι φοβερή!!!!

Η ένδειξη μπαταρίας ΔΕΝ είναι όπως του 610. Δηλαδή όταν πέφτει η μπαταρία, η ένδειξη δείχνει τη διαφορά ανά μονάδα και όχι ανά δεκάδα!!!

Λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες που θα το μάθω!

[sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου...

Αρχικό Μήνυμα από DrMaslow

Ήρθε και τώρα φορτίζει για 12 ώρες.

Είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! Είναι απίστευτα μικρό και ελαφρύ και (επιτέλους) η θήκη του είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από αυτή που είχε το 610! Η οθόνη είναι φοβερή!!!!

Η ένδειξη μπαταρίας ΔΕΝ είναι όπως του 610. Δηλαδή όταν πέφτει η μπαταρία, η ένδειξη δείχνει τη διαφορά ανά μονάδα και όχι ανά δεκάδα!!!

Λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες που θα το μάθω!

kaloriziko! telika i kamera exi kali estiasi?

Alex = the best!

δεν έβγαλα φωτογραφία. απλα την ανοιξα να δω πως φαινεται στην οθόνη. Μια χαρα έδειχνε. το βραδυ θα βγάλω φωτογραφία απο το Loox και θα την ανεβασω να την δούμε!

Καλορίζικο!

Έχει πάθει πλάκα με την οθόνη;

Andreas Tsouchlaris

erwtisi (den exw di to loox): an sto hx se vga mode ta gramata isa pu fenode sto loox pws ine??? :eek: andrea perimenw 'timia' apadisi (mias ke den exi 3.7inch @dell, asus alla 3.6)

Alex = the best!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (23 Οκτ. 2004 , 14:41)

erwtisi (den exw di to loox): an sto hx se vga mode ta gramata isa pu fenode sto loox pws ine??? :eek: andrea perimenw 'timia' apadisi (mias ke den exi 3.7inch @dell, asus alla 3.6)

¨

Η τίμια απάντηση θέλει και τίμια ερώτηση...

Είναι λάθος να αναφέρεσαι σε VGA mode γιατί ο κόσμος νομίζει ότι όταν έχεις ανάλυση 640x480 τα γράμματα είναι πάρα πολύ μικρά. Αυτό δεν ισχύει.

Υπάρχουν 2 τρόποι να δουλέψει κανείς:

ο πρώτος είναι αυτός (που προτείνεται και από τη Microsoft)

http://www.mobile-review.com/pda/review/image/asus/a730/pic03.jpg

όταν σε απλή QVGA (320x240) έβλεπες αυτό

http://www.mobile-review.com/pda/review/image/asus/a730/pic04.jpg

Δηλαδή είναι σαν να έχεις μεγαλύτερη ανάλυση στα Windows αλλά με Large Fonts.

Σε αυτή τη λειτουργία μπορείς να μεγαλώσεις και να μικρύνεις το μέγεθος των γραμμάτων ανάλογα με την "οπτική" σου ικανότητα. Έτσι ακόμη και κάποιος που έχει πρόβλημα όρασης (ή και λόγω ηλικίας) βλέπει πολύ πιο καθαρά τα γράμματα στην οθόνη του PDA.

Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή που λέει ο Alexkass, το vga mode ή real vga (με utilities όπως το myvga, se_vga κλπ.), με το οποίο όλα "μικραίνουν". Εδώ προφανώς χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή οθόνη, 4" ή και περισσότερο αν ήταν δυνατόν.

Σε VGA mode:

http://www.pocketpctools.com/spaw/images/articles/se_today.JPG

Με utility σε real VGA:

http://www.pocketpctools.com/spaw/images/articles/se_VGA_today.JPG

Στην δεύτερη περίπτωση έχουν μικρύνει και τα μενού και φυσικά οι χώροι πάνω στους οποίουν κάνεις tap με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η χρήση του Pocket PC.

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ χρήσιμο να μπορείς να μικρύνεις τα πάντα αλλά δεν είναι για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών. Γι'αυτό και μπορείς να δουλέψεις με 3.7" ή 3.6" και με ακόμη μικρότερη οθόνη. Εδώ σε 5" η Sony βάζει 800x600...

Ελπίζω Αλέξη να ήταν αρκετά καθαρή η απάντηση. Γι'αυτό και δεν με ενδιαφέρει το μέγεθος της οθόνης :)

Andreas Tsouchlaris

Ρε παιδιά μην κάνετε screenshots για να δείξετε τη διαφορά..

Δεν έχει καμία σημασία..Είτε κάνεις capture από 4" οθόνη είτε από 3,6" είτε από 2" το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο..

Η εικόνα θα είναι όση και η ανάλυση..

Για να φανεί η διαφορά πάρτε μια photo από το 720 σε vga Και real vga ανάλυση..

Αν είναι εύκολο βέβαια..

ma den mu apadises ;) apo ton martio dulevo se full vga @FE + my_vga ke itan ola (akoma ke me alles hackes sta menu) arketa mikra akoma ke se 4ara othoni. ton Iuni apla ipirxe ke dinatotita twn SE. vevea eki xanis polla (ginete emulate se qvga ektos an to xakepsis). emena me endiaferei AN to loox me tin tiny screen 3.6 + SE_vga.exe dixni ta gramata kala (oxi apla kathara pu tha ta dixni mias ke ine vga) alla den tha thes kollisis panw tis gia na ta dis. P.S. den exw miopia-presviopia. anamenw apadisi (oso adikimeniki bori na ine giati exume diaforetika matia) ke oxi sshots.

Alex = the best!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kplr (23 Οκτ. 2004 , 15:41)

Ρε παιδιά μην κάνετε screenshots για να δείξετε τη διαφορά..

Δεν έχει καμία σημασία..Είτε κάνεις capture από 4" οθόνη είτε από 3,6" είτε από 2" το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο..

Η εικόνα θα είναι όση και η ανάλυση..

Για να φανεί η διαφορά πάρτε μια photo από το 720 σε vga Και real vga ανάλυση..

Αν είναι εύκολο βέβαια..

Οι πρώτες δύο εικόνες είναι φωτογραφίες για να φανεί (όπως λες και εσύ) τι πραγματικά βλέπεις σε QVGA και VGA.

Τα επόμενα screenshots είναι για να δείξουν πόσο αλλάζει το μέγεθος των γραμμάτων ανάμεσα σε vga και real vga. Με φωτογραφία σε real vga βγάζεις πολύ αρνητικά συμπεράσματα και δεν είναι σωστό. Το μάτι τα βλέπει πολύ καλύτερα.

Και επιμένω (Αλέξη) ότι απάντηση έδωσα. Σε real vga θέλεις την μεγαλύτερη δυνατή οθόνη. Οπως έγραψες ακόμη και σε 4" τα γράμματα είναι μικρά. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα γράμματα. Πως θα πετύχεις με το stylus ένα κουμπάκι αν έχεις την ηλικία μου και Parkinson;

Οι προδιαγραφές του λειτουργικού (και οι συσκευές γύρω από αυτό) έχουν σχεδιαστεί για να είναι ευκολόχρηστο και πουθενά δεν υπάρχει προδιαγραφή για real vga όπως ορίζεται από το myvga ή το se_vga. Είναι χακιά που εξυπηρετεί (συμφωνώ απόλυτα) σε πολλές περιτπώσεις αλλά δεν είναι για τον πολύ κόσμο. Video βλέπεις με ανάλυση VGA. Στο browsing μικραίνεις τα γράμματα όσο θέλεις (όσο μπορείς να τα διαβάσεις). Tο ίδιο και σε εφαρμογές που είναι VGA aware. Δεν κλειδώνεις σε συγκεκριμένο μέγεθος γραμμάτων όπως στην QVGA ή σε real vga.

Η οθόνη του Loox (και του Acer και πολλών άλλων συσκευών που βγαίνουν) είναι tiny για το se_vga όχι για το vga mode όπως ορίζεται από τη Microsoft και όπως θα το δουν όσοι αγοράσουν ένα VGA Pocket PC και το πρωτοανάψουν. Όταν βγουν τα smartphones με ανάλυση QVGA θα βάλεις το myQVGA για να κάνεις τα γράμματα ψείρες;

Η κατεύθυνση που έχουν οι κατασκευαστές είναι να μικρύνουν τις οθόνες για PPC και SP για θέματα κατανάλωσης, βάρους (όχι της οθόνης αλλά της μπαταρίας που θα είναι μικρότερη), όγκου (για να αντικαταστήσουν τα κινητά με smart devices). Ακόμη και τώρα πολλοί αναρωτιούνται γιατί η hp επέλεξε 4" για Pocket PC. Το μόνο προφανές είναι ότι κάποιος όρισε ότι θα πρέπει να έχουν μια συσκευή που να έχει τον μεγαλύτερο επεξεργαστή, την μεγαλύτερη μπαταρία σε χωρητικότητα (όχι σε διάρκεια), το καλύτερο κέλυφος, το flip cover (που έρχεται από το Jornada), το touchpad (a love or hate feature) και γενικά ότι χρειάζεται για να είναι στην κορυφή σε χαρακτηριστικά. Αυτό δεν λέει τίποτα για μια αγορά που όλοι σφάζονται για μια θέση στον ήλιο, για μια αγορά που η εταιρεία που είχε το καλύτερα εξοπλισμένο PPC την παράτησε λόγω έλλειψης πωλήσεων...

kplr: Για φωτογραφίες από το 720 (αλλά όχι σε real vga) στο media gallery του club.

Andreas Tsouchlaris

Οι πρώτες photo νομίζω είναι από το MyPal A730..

Anyway..ευχαριστώ για την απάντηση..

Σύντομα θα δω Loox 720 από κοντά (και εσείς hx4700 αν δεν έχετε ακόμα δει) οπότε όλοι θα λύσουμε τις απορίες μας με τον καλύτερα τρόπο.. :)

οκ Ανδρέα. ήμουν από wap και δεν μπορούσα να διαβάσω όλο το ποστ σου.

να πω βέβαια ότι αναμένεται κάποια αναβάθμιση από την Μ$ σύμφωνα με άτομο μέσα από την ΗΡ στο brighthand που να βελτιώνει κάπως την κατάσταση (στον PIE, office, notes etc).

και μπορώ να πω ότι είμαστε σε καλή μεριά μιας και το wmp10 επιτρέπει επιτέλους fullscreen (real σε vga).

τέλος να πω ότι και εγώ SE (απλό) χρησιμοποιώ αλλά με χακαρισμένες εφαμοργές. ειδικά ο Acrobat & netfront είναι αρκετά δύσκολοι στην 'στόχευση' και μάλιστα σε 4'αρα οθόνη.

Alex = the best!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος atsouch (23 Οκτ. 2004 ,

Η κατεύθυνση που έχουν οι κατασκευαστές είναι να μικρύνουν τις οθόνες για PPC και SP για θέματα κατανάλωσης, βάρους (όχι της οθόνης αλλά της μπαταρίας που θα είναι μικρότερη), όγκου (για να αντικαταστήσουν τα κινητά με smart devices). Ακόμη και τώρα πολλοί αναρωτιούνται γιατί η hp επέλεξε 4" για Pocket PC. Το μόνο προφανές είναι ότι κάποιος όρισε ότι θα πρέπει να έχουν μια συσκευή που να έχει τον μεγαλύτερο επεξεργαστή, την μεγαλύτερη μπαταρία σε χωρητικότητα (όχι σε διάρκεια), το καλύτερο κέλυφος, το flip cover (που έρχεται από το Jornada), το touchpad (a love or hate feature) και γενικά ότι χρειάζεται για να είναι στην κορυφή σε χαρακτηριστικά. Αυτό δεν λέει τίποτα για μια αγορά που όλοι σφάζονται για μια θέση στον ήλιο, για μια αγορά που η εταιρεία που είχε το καλύτερα εξοπλισμένο PPC την παράτησε λόγω έλλειψης πωλήσεων...

Αν εννοεις την Toshiba, κι αυτη 4'' οθονη δεν ειχε στο e800 ?

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, μηπως τελικα πραγματικα οι ευχρηστες συσκευες ειναι αυτες με την 4αρα οθόνη ?

Η HP δεν ειναι καμμια τυχαια εταιρεια και δε νομιζω οτι ετσι τυχαια παρθηκε η αποφαση για ενα τοσο critical part οπως η οθονη...

Στο κατω-κατω, κουβαλας που κουβαλας κατι σχετικα μεγαλο (σε σχεση τουλαχιστον μ'ενα απλο κιν.τηλ.), γιατι να μην ειναι ελαχιστα μεγαλυτερο και ν'απολαμβανεις τα πραγματα σε μια "μεγαλη" οθονη ?

Αποψή μου (μιας και ετοιμαζομαι κι εγω ν'αγορασω το 4700) και τιποτα αλλο...

Οι συσκευές έχουν τα +/- τους..

Τα έχουμε αναφέρει τα +/- των 2 αυτών συσκευών..

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις..

Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας..

Κάποια πράγματα που έχει το 720 δεν τα έχει το 4700 και το αντίθετο..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kplr (23 Οκτ. 2004 , 18:42)

Οι συσκευές έχουν τα +/- τους..

Τα έχουμε αναφέρει τα +/- των 2 αυτών συσκευών..

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις..

Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας..

Κάποια πράγματα που έχει το 720 δεν τα έχει το 4700 και το αντίθετο..

Εγω δεν εννοουσα αυτο που λες φιλε kplr, αυτα ειναι γνωστα που αναφερεις. "Το πηγαινα" σε αyτο που ειπε ο αλλος φιλος, ο atsouch, για την "κατευθυνση των εταιρειων" στα ppc.

Δεν πιστευω οτι οι εταιρειες θα τεινουν να βγαζουν μονο <4 οθονες.

Νομιζω οτι στο εγγυς μελλον θα δουμε κι αλλες 4αρες στην αγορα.

Απλα εχω αλλη γνωμη και τιποτα παραπανω! :)

Κατάλαβα τι είπες και αυτό εννοώ και εγώ..

Μια 3,6 οθόνη έχει το + της φορητότητας, του μικρού μεγέθους, και της μικρότερης κατανάλωσης..

Μια 4 οθόνη πέρα από τα + μπορεί να έχει και μεγαλύτερη μπαταρία λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους..

Η hp φυσικά και είναι πολύ σοβαρή εταιρεία και το 4700 είναι ένα σχεδιαστικό αριστούργημα.. Από ποιότητα κατασκευής ό,τι καλύτερο έχει πέσει στα χέρια μου..

Από εκεί και πέρα ο σχεδιασμός της FSC για το 720 είναι πάρα πολύ καλός, και είναι εντυπωσιακό πως κατάφερε να έχει τόσα πολλά πράγματα σε αυτό το μέγεθος, και τόσο καλή αυτονομία με αυτό το μέγεθος και vga οθόνη..

Δε θα εκπλαγώ καθόλου αν δω και τη hp να βγάζει κάποιο μοντέλο με vga μικρότερη οθόνη..

• The title was changed to Loox 720