Jump to content

Loox 720

atsouch
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα έγινε το Mobility Day της Fujitsu-Siemens και είχαμε την τύχη να δούμε επιτέλους από κοντά (πολύ κοντά!) το νέο Loox 720 με την VGA οθόνη. Φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ μαζί με φωτογραφίες από την οθόνη του.

Σύντομα θα έχουμε γραμμένες και τις πρώτες εντυπώσεις για το Loox 720.

Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Fujitsu-Siemens EMEA, θα το έχουμε πολύ σύντομα κοντά μας. Από 2-3 μέρες μέχρι το πολύ σε 2 εβδομάδες. Αναμένουμε... :D

Andreas Tsouchlaris

autoexec.gr - Η ελληνική κοινότητα των IT Pros

dotNetZone.gr - Η δύναμη των Ελλήνων developers!

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

• Απαντήσεις 140
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

τιμή? τι λένε για τα τρελά bugs? για μεγάλη μπαταρία? για την εστίαση της κάμερας?

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Αλέξη μπορείς να αγοράσεις το 830 αλλά δεν ξέρω τι θα το κάνεις μετά από 6 μήνες... ;) Με το Loox έχεις 2 χρόνια εγγύηση.

Η λιανική τιμή στην Ελλάδα είναι € 699 + ΦΠΑ.

Τα "τρελλά bugs" προφανώς υπάρχουν στις διάφορες "prototype pilot" συσκευές που έχουν όσοι χρησιμοποιούν 720 μέχρι τώρα και μέχρι να αρχίσουν να πουλιούνται τα κανονικά κομμάτια. Και αυτό που έπαιξα εγώ ήταν πρωτότυπο για παρουσιάσεις αλλά δεν μου παρουσίασε τίποτα (σε 45' παιχνιδιού με χρήση κυρίως WiFi και GPRS). Κανένας μα κανένας δεν έχει τελική συσκευή. Τα πρώτα κομμάτια πήγαν πριν από 2-3 μέρες στην Γερμανία για διανομή σε όλη την Ευρώπη.

Μεγάλη πρόσθετη μπαταρία σαν αυτή που έχει το e800/830; Δεν νομίζω ότι υπάρχει τώρα κάτι τέτοιο. Αλλά η μπαταρία του φαίνεται να κρατά πολύ (είναι και η οθόνη του λιγότερο ενεργοβόρα από τις 4" που έχουν 830 και 4700) οπότε με μια δεύτερη ίδια αντέχεις αρκετά...

Για την εστίαση της κάμερα δεν ξέρω κάτι. Έχεις διαβάσεις τίποτα; Δώσε link...

Andreas Tsouchlaris

Hellenic Mobility Club - The Greek Mobile Computing Community - Πρώην Hellenic Club Pocket PC

{Για την εστίαση της κάμερα δεν ξέρω κάτι. Έχεις διαβάσεις τίποτα; Δώσε link...}

στο review @ firstloox.

στα περισσότερα sites (paradise, thoughts etc) ο καθένας που έχει αγοράσει το λουξ (το πουλάνε σοβαρά μαγαζιά όπως το clove εδώ και αρκετές μέρες) έχει και κάποιο πρόβλημα σχετικό ή άσχετο με αυτό κάποιου άλλου χρήστη.

τι παίζει?

ακόμα η ιδέα ότι από ένα ppc με κάρτα γραφικών θα πάω σε ένα χωρίς (όπως το 720 και (?) το ε830) με τρομάζει.

το 4700 νομίζω είναι πιο πολιτισμένη και τίμια λύση.

φουλ επαγγελματικό και με άριστη αναπαραγωγή βίντεο (ακόμα η ποιότητά του είναι καλύτερη από αυτή του 3715 που είχα την τύχη να παίξω για 2 ώρες χτες).

Alex = the best!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (30 Σεπ. 2004 , 16:12)

στα περισσότερα sites (paradise, thoughts etc) ο καθένας που έχει αγοράσει το λουξ (το πουλάνε σοβαρά μαγαζιά όπως το clove εδώ και αρκετές μέρες) έχει και κάποιο πρόβλημα σχετικό ή άσχετο με αυτό κάποιου άλλου χρήστη.

Αυτό ακριβώς έγραψα, ότι τα κομμάτια που πουληθηκαν (και είναι πραγματικά ελάχιστα γιατί μέχρι τώρα δεν είχε ξεκινήσει η διάθεσή του) είναι μια πρώτη φουρνιά κυρίως για developers και integrators. Χαρακτηρίζονται prototype pilot και μπορεί να έχουν προβλήματα. To Amazon.de το έχει "διαθέσιμο σε 1-2 εβδομάδες", το Expansys λέει 11 Oct.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (30 Σεπ. 2004 , 16:12)

ακόμα η ιδέα ότι από ένα ppc με κάρτα γραφικών θα πάω σε ένα χωρίς (όπως το 720 και (?) το ε830) με τρομάζει.

Εγώ έχω σαν κύριο PPC ακόμη το 568. Βέβαια δεν παίζω παιχνίδια (εκτός από AOE και SimCity) και δεν βλέπω video. Για όλα τα υπόλοιπα όμως (και όπως καταλαβαίνεις είναι πολλά) μπορώ και επιβιώνω με την αρχαιότητα...

Το 720 θα μου είναι μια χαρά. Αν δεις και τις δύο οθόνες δίπλα δίπλα (του 720 και του 800 - δεν εχω δει 830) θα δεις ότι δεν χρειάζεται το .4" εκτός και αν κάποιος έχει πρόβλημα όρασης. ;)

Andreas Tsouchlaris

pantos egw pou perimena edw kai ena mhna to loox

meta kai thn teleutaia paratash sto expansys phge 11okt

(eixame ksekinhsei apo arxes sept ) ta phra sto kranio akyrwsa thn paragkelia mou kai

peira ena tosh 830.

elpizw na mhn to metanoiwsw.

argotera...

:ninja:

Δεν είχε πει κανείς επίσημα πότε θα έβγαινε το Loox. Τέλος Αυγούστου έγινε η επίσημη ανακοίνωση των νέων μοντέλων τα οποία θα έβγαιναν το Φθινόπωρο του 2004. Τίποτα περισσότερο. Ενώ το hp 4700 θα έβγαινε 15/8, μετά 20/8, μετά τέλος Αυγούστου, μετά 5/9 (όλα αυτά επίσημα από την hp hellas) και κάποια στιγμή μου είπαν ανεπίσημα μάλλον αρχές Οκτώβρη.

Για το 830 έτσι κι αλλιώς Ελλάδα μάλλον δεν βγαίνει και στις υπόλοιπες χώρες θα βγει περιορισμένα. Κρίμα...

Andreas Tsouchlaris

απλά αν βάλεις στο Loox SE_vga δεν θα βλέπεις τίποτα :(

θα είναι καθαρό αλλά ψήρες. και η vga screen δεν δουλεύεται με τα SE @ Μ$ αλλά με χακιές. (σχεδόν κανείς δεν την έχει απλή SE αλλά true vga).

Alex = the best!

Alex = the best!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass ( 1 Οκτ. 2004 , 00:01)

απλά αν βάλεις στο Loox SE_vga δεν θα βλέπεις τίποτα :(

θα είναι καθαρό αλλά ψήρες. και η vga screen δεν δουλεύεται με τα SE @ Μ$ αλλά με χακιές. (σχεδόν κανείς δεν την έχει απλή SE αλλά true vga).

Αν παίξεις με τα SE όπως προτείνει η MS, δηλαδή μικραίνεις τα fonts όσο εσύ θέλεις ώστε να μην έχει πρόβλημα, νομίζω ότι βολεύεσαι καλύτερα. Απλά χρειάζονται νέες εφαρμογές που να εκμεταλεύονται την λειτουργία αυτή. Προ το παρόν πολύ λίγες έχουν πραγματική υποστήριξη για SE (κυρίως έχουν fixes για να μην σκάει η εφαρμογή).

Στο PIE που χρειάζεται βασικά η μεγάλη ανάλυση μπορείς άνετα να μικρύνεις όσο θέλεις τα γράμματα και πάντα ήταν πεντακάθαρα και ευανάγνωστα.

Μόλις βγει το 720, παίξε και θα με θυμηθείς... Φαντάζομαι ότι και τα υπόλοιπα VGA devices θα έχουν ανάλογη οθόνη αλλά π.χ. το hx4700 έχει ένα πρόβλημα φωτεινότητας λόγω 4" και προσπάθειας να μην καταναλώνει πολύ ενέργεια (φαντάζομαι). Το Asus 730 είχε εντυπωσιακή οθόνη αλλά μας το είχαν σε μια γυάλα και δεν μπορούσαμε να το πλησιάσουμε. Για το e830 περιμένουμε (ελπίζω να έχει τουλάχιστον τόσο καλή οθόνη όση έχει το e800). Για το Χ50 δεν ξέρω (και δεν με πολυενδιαφέρει).

Για όσους θέλουν να δουν τι βλέπεις στην οθόνη σου με μια εφαρμογή που υποστηρίζει Windows Mobile SE και VGA ανάλυση δείτε οθόνες από το Agenda Fusion:

http://www.developerone.com/agendafusion/vga/

Andreas Tsouchlaris

Αφού έπαιξες atsouch μήπως θα μπορούσες να μου απαντήσεις σε 2 απορίες που έχω (αν τα πρόσεξες..)

1) Η ευαισθησία της οθόνης πως ήταν;

2) Ο μετρητής της μπαταρίας έπεφτε φυσιολογικά ή 10-10?

Αν για ευαισθησία οθόνης εννοείς αν καταλάβαινε τα taps, τότε ήταν μια χαρά.

Για τη μπαταρία δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν το είχα τόσο ώστε να ψάξω τέτοια ζητήματα. Και ακόμη και αν το είχα για test, τα αποτελέσματα δεν θα ήταν σωστά γιατί η συσκευή ήταν Prototype Pilot και η τελική συσκευή που θα αγοράσουμε (όσοι θα την πάρουμε) μπορεί να έχει (μάλλον σίγουρα) διαφορές είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

Andreas Tsouchlaris

Ευαισθησία εννοώ τα taps, πόση πίεση ήθελε και αν έχει καθυστέρηση..

π.χ. στο Loox 610 χωρίς το Pocket Hackmaster έχει πρόβλημα..

Για μπαταρία δεν εννοώ αυτονομία αλλά πως είναι ο δείκτης αν πρόσεξες..

π.χ. στο Loox 610 (και στο Asus A716) πέφτει κατά 10-10 και είναι θέμα hardware και όχι software (μάλλον)

Αυτό ρωτάω μήπως πρόσεξες..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kplr ( 3 Οκτ. 2004 , 15:23)

Ευαισθησία εννοώ τα taps, πόση πίεση ήθελε και αν έχει καθυστέρηση..

π.χ. στο Loox 610 χωρίς το Pocket Hackmaster έχει πρόβλημα..

Αυτά είναι λίγο υποκειμενικά σαν χαρακτηριστικά. Προσωπικά δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο. Όπως γράφω και παρακάτω δεν τα φτιάχνει η Asus αλλά η HTC.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kplr ( 3 Οκτ. 2004 , 15:23)

Για μπαταρία δεν εννοώ αυτονομία αλλά πως είναι ο δείκτης αν πρόσεξες..

π.χ. στο Loox 610 (και στο Asus A716) πέφτει κατά 10-10 και είναι θέμα hardware και όχι software (μάλλον)

Αυτό ρωτάω μήπως πρόσεξες..

Tο 610 το φτιάχνει η Asus αλλά τα 710/720 φτιάχνονται από την HTC (όπως και τα 410/420). Δεν ξέρω αν θα έχουν αντίστοιχη συμπεριφορά. Και δεν νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα έτσι κι αλλιώς. Σημασία έχει να κρατάει η μπαταρία όσο το δυνατόν πιο πολύ και να φορτίζεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στο Jornada η μπαταρία αλλάζει κατά 25% κάθε φορά αλλά είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια από όλα τα "συνομήλικά" του.

Με το 720 ασχολήθηκα περισσότερο με την οθόνη του (PIE, fonts, cleartype) και το integration ΒΤ, Wifi, GPRS μέσα από ένα ενιαίο πρόγραμμα διαχείρισης.

Andreas Tsouchlaris

πάντως τα σχόλια για την οθόνη του 4700... πολύ απέχουν από να είναι αρνητικά ;)

Alex = the best!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος atsouch ( 3 Οκτ. 2004 , 16:16)

Αυτά είναι λίγο υποκειμενικά σαν χαρακτηριστικά. Προσωπικά δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο. Όπως γράφω και παρακάτω δεν τα φτιάχνει η Asus αλλά η HTC.

Δεν πρόκειται για κριτική στο 720..Έκανα 2 ερωτήσεις μήπως ήξερες να απαντήσεις.. Ήταν 2 πράγματα που με ενοχλούσαν στο 610 και δεν είναι καθόλου υποκειμενικά..

Υπάρχει πρόβλημα στην ευαισθησία στο 610 και είναι software πρόβλημα ..

Όχι hardware.. Φτιάχνει με το pocekthackmaster..Άλλα ppc που έχουν την ίδια οθόνη δεν το έχουν.Το ίδιο συνέβαινε και με το 600..

Γι'αυτό σε ρώτησα μήπως παρατήρησες κάτι..

Απ'ότι φαίνεται όμως το έλυσαν..

Όσο για το μετρητή προσωπικά θέλω έναν σωστό μετρητή για να ξέρω να κάνω το κουμάντο μου.. Το 610 έχει πολλή μεγάλη αυτονομία, μόνο που δίνει 1,5h στο 0% ..Και μη μου πεις ότι δεν είναι πρόβλημα, γιατί είναι άχρηστη αυτονομία.. Ποιος θα τολμήσει να λέει 0% και να το αφήσει αφόρτιστο..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass ( 3 Οκτ. 2004 , 17:08)

πάντως τα σχόλια για την οθόνη του 4700... πολύ απέχουν από να είναι αρνητικά ;)

Υπάρχει κάποιο "πρόβλημα" στο backlight. Δεν έχει την ίδια ένταση σε όλη την οθόνη. Αυτ'ο το είδα σε ένα μόνο review. Το έγραψαν επίτηδες; Είχε πρόβλημα η συγκεκριμένη συσκευή; Είχαν πρόβλημα τα μάτια του; Τι να σου πω... Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου 4700 για να έχω άποψη. Και μένα μου φαίνεται περίεργο αλλά σύντομα θα ξέρουμε και από κοντά.

Εδώ άλλος έγραψε ότι είναι τέλεια εκτός από το ότι είναι πολύ φωτεινή!

Μόλις βρω ξανά σε ποιό review το διάβασα θα κάνω post το link. ¨ολα τα άλλα reviews την εμφανίζουν καταπληκτική.

Andreas Tsouchlaris

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kplr ( 3 Οκτ. 2004 , 18:02)

Δεν πρόκειται για κριτική στο 720..Έκανα 2 ερωτήσεις μήπως ήξερες να απαντήσεις.. Ήταν 2 πράγματα που με ενοχλούσαν στο 610 και δεν είναι καθόλου υποκειμενικά..

Υπάρχει πρόβλημα στην ευαισθησία στο 610 και είναι software πρόβλημα ..

Όχι hardware.. Φτιάχνει με το pocekthackmaster..Άλλα ppc που έχουν την ίδια οθόνη δεν το έχουν.Το ίδιο συνέβαινε και με το 600..

Γι'αυτό σε ρώτησα μήπως παρατήρησες κάτι..

Απ'ότι φαίνεται όμως το έλυσαν..

Όσο για το μετρητή προσωπικά θέλω έναν σωστό μετρητή για να ξέρω να κάνω το κουμάντο μου.. Το 610 έχει πολλή μεγάλη αυτονομία, μόνο που δίνει 1,5h στο 0% ..Και μη μου πεις ότι δεν είναι πρόβλημα, γιατί είναι άχρηστη αυτονομία.. Ποιος θα τολμήσει να λέει 0% και να το αφήσει αφόρτιστο..

Όλοι θέλουν/θέλουμε κριτική για να πάμε μπροστά.

Απλά θεωρώ υποκειμενική την πίεση που ασκεί κάποιος στην οθόνη. Έχω δει άτομα που πιέζουν τόσο ώστε να ανησυχώ μην την σπάσουν και άτομα που φοβούνται να την ακουμπήσουν. Με την χρήση που έκανα εγώ (που μάλλον είμαι κάπου στη μέση) δεν είδα κάποιο πρόβλημα. Αν το 610 είχε τέτοιο πρόβλημα δεν θα μπορύσε να το είχε διορθώσει και η FSC με κάποιο update;

Για τον μετρητή τι να σου πω. 'Ετσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο. Απλά εγώ έχω ένα φορτιστή στο σπίτι, ένα στο γραφείο, και από ένα USB charger στην τσάντα και στο αυτοκίνητο.

'Α, και μια δεύτερη μπαταρία και ένα εξωτερικό Power Pack της hp... :wacko:

Σκέψου τι θα σκάσω μόλις αλλάξω τη βασική μου συσκευή!

Andreas Tsouchlaris

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος atsouch ( 3 Οκτ. 2004 , 22:19)

Αν το 610 είχε τέτοιο πρόβλημα δεν θα μπορύσε να το είχε διορθώσει και η FSC με κάποιο update;

Το 610 έχει καθυστέρηση στην οθόνη..

Έχω στείλει mail στη FSC αναφέροντας το πρόβλημα και ό,τι διορθώνεται με το pockethackmaster..

Επίσης δεν είναι πρόβλημα της οθόνης μου γιατί είναι η 3η οθόνη που μου έχουν αλλάξει λόγω καμμένου Pixel (μου έχουν αλλάξει και mb για τον ίδιο λόγο)..

Όποιος έχει δοκιμάσει το Pockethackmaster Μου έχει πει το ίδιο..

Επίσης το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και με το Loox 600..

Από τη στιγμή που τόσο από εσένα όσο και από άλλους που αγόρασαν το 720 δε διάβασα τίποτα τέτοιο ελπίζω να έχουν ρυθμίσει την ευαισθησία σωστά τώρα..

@Alexkass.. μεγάλη μπαταρία δε θα βγει πιστεύω..

Από την πολιτική που έχει ακολουθήσει η FSC μέχρι τώρα ανακοινώνει όλα τα αξεσουαρ μαζί με το μοντέλο..

Άλλωστε θα τη συνέφερε να ανακοίνωνε τη μεγάλη μπαταρία από τώρα αν σκόπευε να βγάλει..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kplr ( 4 Οκτ. 2004 , 01:32)

Επίσης δεν είναι πρόβλημα της οθόνης μου γιατί είναι η 3η οθόνη που μου έχουν αλλάξει λόγω καμμένου Pixel (μου έχουν αλλάξει και mb για τον ίδιο λόγο)..

Ωραία, όταν θα χρειαστούμε service θα αναφέρουμε το όνομά σου. Θα σε ξέρουν καλά... ;)

Andreas Tsouchlaris

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος atsouch ( 4 Οκτ. 2004 , 09:18)

Ωραία, όταν θα χρειαστούμε service θα αναφέρουμε το όνομά σου. Θα σε ξέρουν καλά... ;)

Είναι πολύ εξυπηρετικοί οι άνθρωποι.. Κάνουν ό,τι καλύτερο..

Ελπίζω να μη χρειαστείτε service, γιατί συνήθως αργούν τα ανταλλακτικά..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass ( 5 Οκτ. 2004 , 16:53)

μπορεί τώρα πια να μην αργούν μιας και είναι by HTC.

Τελείως άσχετο..

Τα ανταλλακτικά αργούν γιατί δεν έχουν stock..

Πρώτα βλέπουν το πρόβλημα και μετά γίνεται η παραγγελία..

Πάντως είναι πολύ συνεργάσιμοι.. Σε αφήνουν να κρατήσεις το ppc Μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό..

...Πρώτα βλέπουν το πρόβλημα και μετά γίνεται η παραγγελία...

σοβαρότητα εταιρίας ... σαν την alfa romeo... θέλουν να λέγονται και γερμανοί.

εγώ ξέρω ότι πια η F-S (τα λαπτοπ της το δείχνουν φορά τη φορά) έχει πάρει για τα καλά τον κατήφορο.

μάλιστα οποιοσδήποτε ξέρει τα θέματα στα λαπτοπ πια θα προτιμήσει ΜΟΝΟ Hp or toshiba.

όσο για το 'άσχετο', δεν είναι τελείως. άλλες εταιρίες όπως η ΗΡ για την οθόνη του 5450 την είχαν σε στοκ στην ολλανδία αλλά τελείωσε (η πλέον ζημιάρικη οθόνη) και περίμεναν το πότε η compal (νομίζω) θα τους έστελνε ανταλλακτικά...

;)

Υ.Γ. δεν μπορώ να 'μυρίσω' τα νύχια μου αν η F-S δεν 'υπακούει' στους νόμους της λογικής και της αγοράς :)

Alex = the best!

• The title was changed to Loox 720