Jump to content

LAN με 2 servers!


Gousgounis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φίλοι του forum έχω ενα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Στο σπίτι υπάρχουν 2 υπολογιστές συνενδεμένοι με δίκτυο και έχουν modem και οι δύο όμως υπάρχει μία σύνδεση και μία τηλεφωνική γραμμή. Έτσι όποιος απο τους δύο θέλει να μπέι internet χρησιμοποιεί την dial up και ο άλλος πρέπει να περιμένει.

Απο το wizard της microsoft το μόνο που γίνεται είναι ο ένας να χρησιμοποιείται ως server (αυτός που έχει συνδεση) και ο 2ος να παίρνει internet απο τον 1ο μέσω LAN, όμως κατα τον wizard πρέπει να δηλώσεις εναν μόνο server. Γίνεται με κάποιο τρόπο όποιος έχει ενεργοποιήσει την dial up να μπορεί και ο άλλος να μπαίνει internet χωρίς να είναι ένας υπολογιστής στάνταρ server αλλα κάθε φορά αυτός που έχει τη σύνδεση?

 

Δοκίμασα στις ρυθμίσεις TCP/IP να δώσω gateway ο ένας το ΙΡ του άλλου αλλα τίποτα (με static IP).

Επίσης δοκίμασα και το πρωτόκολα NetBEUI αλλα δε δουλεύει το LAN.

 

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά φίλε αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας proxy server όπου θα πρέπει να τον εγκαταστήσεις και στους δύο υπολογιστές. Σου προτείνω τον Wingate Proxy Server στην σελίδα http://www.wingate.com

Διάβασε το manual αφού τον εγκαταστήσεις γιατί έχει λίγο περίεργες ρυθμίσεις.

Επίσης αν η γραμμή Ίντερνετ που έχεις είναι ADSL/ISDN τότε σκέψου την πιθανότητα να βάλεις ένα router ή switch ώστε να αναλάβουν αυτά να κάνουν τον διαμοιρασμό της σύνδεσης και να μην επιβαρύνονται οι υπολογιστές.

Proud owner of HTC P4350! :happy:
Link to comment
Share on other sites

Οχι δυστυχώς δεν έχω DSL για να βάλω router που σίγουρα είναι η καλύτερη λύση. Τωρα modem με router μάλλον είναι λίγο υπερβολικό.

Ο ΙΕ είναι ρυθμισμένος για proxy, επειδή χρησιμοποιώ το proxomitron, ενα μικρο προγραμματάκι για pop up blocking και real time html editing καθώς και πάρα πολλές άλλες λειτουργίες.

Αν χρησιμοποιήσω remote proxy τον proxy server που θα φτιάξω με το Wingate δε θα προσπαθεί αποκλειστικά να συνδεθεί το pc μέσω του proxy στο άλλο pc? Δηλ αν έχει ο ένας Η/Υ την σύνδεση, δε θα προσπαθεί να συνδεθεί μέσω του άλλου που δεν θα έχει σύνδεση εκτός αν κάθε φορά αλλάζω τις ρυθμίσεις του ΙΕ?

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά μου λές ότι εφόσον έχεις στήσει τους Proxy servers και στους δύο pc, αν θα έχεις πρόβλημα στην περίπτωση που το πρώτο pc προσπαθήσει να συνδεθεί στο δεύτερο pc που θα είναι κλειστό. Αν ετσί είναι, τότε έχεις δίκιο και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να αλλάζεις τις ρυθμίσεις στον ΙΕ χειροκίνητα. Προσωπικά δεν γνωρίζω για κάποιο πρόγραμμα που να κάνει αυτήν την αλλαγή αυτόματα.
Proud owner of HTC P4350! :happy:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...