knaison Δημοσιεύτηκε July 8, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 8, 2014 Καλησπέρα σας. Έχω ένα θέμα σχετικά με τη συνδεσμολογία τριών υπολογιστών σε γραμμή adsl. Συγκεκριμένα έχω μία μπρίζα που βγάζει 2 θηλυκά φις. Αγόρασα ένα splitter που έχει ένα αρσενικό φις στην είσοδο και βγάζει 4 θηλυκά φις στην έξοδο. Βάζω το αρσενικό φις του ενός από τους 3 υπολογιστές σε 1 από τα 2 θηλυκά φις της μπρίζας. Αυτός ο υπολογιστής έχει windows XP. Βάζω το αρσενικό φις του splitter σε 1 από τα 2 θηλυκά φις της μπρίζας. Έτσι καταλαμβάνονται και τα 2 θηλυκά φις της μπρίζας. Στη συνέχεια βάζω τα αρσενικά φις των υπολοίπων 2 υπολογιστών σε 2 από τα 4 θηλυκά φις του splitter. Να σημειώσω ότι ο ένας υπολογιστής φοράει windows XP και ο άλλος windows 7. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι πέφτει η ταχύτητα του ιντερνετ κατά πολύ (σχεδόν σέρνεται) στον ένα από τους 2 υπολογιστές που παίρνουν ιντερνετ από το spitter και κυρίως σε αυτόν που φοράει windows 7. Να σημειώσω ότι αυτός ο υπολογιστής απέχει με καλώδιο γύρω στα 5 μέτρα από το splitter ενώ ο άλλος με τα windows xp γύρω στα 2,50 μέτρα. Τι μπορεί να κάνω λάθος? Επισυνάπτω και σχετικές φωτογραφίες. Παράθεση __________ Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. July 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2014 Το πιο σωστό είναι να πάρουν οι 3 υπολογιστές απο ένα switch το οπόιο θα παίρνει το ίντερνετ και θα το μοιράζει. το μόντεμ/ρούτερ σου έχει υποδοχές όμως... Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. July 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2014 Δεν μας λες τι router έχεις και γενικά κάτι έχεις μπερδέψει, γιατί αυτό το "splitter" που δείχνεις είναι λίγο περίεργο σαν συσκευή και πιθανότατα σου δημιουργεί τα προβλήματα που περιγράφεις. Αν σε αυτή την πρίζα έρχεται καλώδιο ethernet, τότε αγόρασε ένα switch και κάνε τη δουλειά σου, είναι πολύ φτηνά. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
knaison Δημ. July 9, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2014 ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Χοντρό το λάθος μου. Τελικά ποια η διαφορά splitter με TP-Link? Παράθεση __________ Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. July 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2014 (edited) Νομίζω ότι η κινεζιά που έχεις είναι για τηλεφωνική γραμμή και όχι δικτύου καθώς δεν παίζει splitter χωρίς ρεύμα. Βγάλτο πριν τα κάψεις όλα, πάρε ενα ίδιας ποιότητας switchaki να κάνεις την δουλειά σου. Εκτός αν το θέλεις για επαγγελματική χρήση να πάρεις κάτι μεγαλύτερης αξίας των 20 €. Ψάξε στο google και θα βρεις άπειρα κείμενα που αναφέρουν το τι είναι spliter και που χρησιμοποιείται (βασικό) :-) Edited July 9, 2014 by George_Kont Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts