Jump to content

Dialer ΧΧΧ σε μισθ.γραμμη..

stixima
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτησω εαν κατεβει dialer XXX που ολοι γνωριζουμε τι ακριβως κανει.. :o σε Η/Υ ο οποιος δεν ειναι συνδεδεμενος με τηλεφωνικη γραμμη PSTN/ISDN αλλα κατευθειαν με μισθωμενη γραμμη υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει προβλημα?

Δηλαδη να ρθει καποια χρεωση, να μπλοκαρει την γραμμη κλπ κλπ?

Στην PSTN/ISDN ξερουμε απλα οτι εαν καποιος συνδεθει με DIALER την πατησε με τον ΟΤΕ μετα..

Δυστυχως ειναι πανω απο 15 Η/Υ συνδεδεμενοι στην μισθ.γραμμη και δεν μπορω να ελεγχω εαν καποιος μπει σε περιεργο σαιτ..

http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

1. Tα διάφορα dialers χρησιμποιούν το modem σου για να καλέσουν αριθμούς με υψηλή χρέωση, αντί για τα συνηθισμένα ΕΠΑΚ, ώστε να σου παρέχουν internet.

2. Κανένα dialer δεν πρόκειται να λειτουργήσει αν δεν έχει ο υπολογιστής modem συνδεδεμένο με τηλεφωνική γραμμή.

3. Υπολογιστές σε δίκτυο, που παίρνουν internet από routers δεν έχουν κανένα φόβο, ανεξάρτητα από την πηγή του router (pstn, isdn, adsl, leased line, wireless).

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Με ανακουφισες! Αρα δεν διατρεχουμε κινδυνο. Σ'ευχαριστω.
http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

Και αν θες να βγαλεις απο το συστημα σου αυτους τους dialers κατεβασε το Spybot - Search & Destroy και ολα οκ :cool:

η το lavasoft ad-aware 1.05 personal edition Που ειναι free. http://www.lavasoft.de

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 1 month later...
Αν αντί για Explorer βάλεις Firefox στους 15 υπολογιστές, θα είναι σχεδόν αδύνατο να κατεβάσουν dialers οι χρήστες κατα λάθος.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος ( 3 Νοέ. 2004 , 12:00)

Αν αντί για Explorer βάλεις Firefox στους 15 υπολογιστές, θα είναι σχεδόν αδύνατο να κατεβάσουν dialers οι χρήστες κατα λάθος.

epeidh den gnwrizw... rwtaw... giati me firefox den diatrexeis tetoio kindyno?

+bobb -=azor=-

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kinhtomania ( 3 Νοέ. 2004 , 16:42)

Γιατι πολυ απλα ειναι πολυ καλυτερος browser απο τον ΙΕ. Και οχι μονο σε θεμα ασφαλειας αλλα και σε πολλα αλλα :)

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Με λίγα λόγια: Ο ΙΕ υποστηρίζει μια τεχνολογία (ActiveX) που, ανάλογα με τις ρυθμίσεις ασφαλείας σου (Εργαλεία > Ρυθμίσεις Internet > Ασφάλεια) μπορεί να εγκαθιστά dialers, ιούς και spyware χωρίς να σε ρωτήσει καν ή βγάζοντας αυτό το παραθυρο.

Στον Firefox δε συμβαίνει αυτό.

Για να μην ανοίγω καινούρια θέματα μια ερώτηση.

Έχω dsl

Άμα έχω συνδέση to pc μου μέσω ethernet στο router και το netmod δεν είναι συνδεδεμένο πάνω στο pc αλλά πάνω στο spliter μπορεί να με πιάσει dialer?

Φιλικά Δημήτρης

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xristos69 ( 5 Νοέ. 2004 , 16:22)

και όσοι είστε καχύποπτοι και έχετε αμφιβολίες για τους dialers κάντε μια φραγή κλήσεων 00 στον ΟΤΕ και ησυχάσατε!

Η οποία χρεώνεται 3€ τον μήνα , αλλά με την φραγή αυτή , μέσω κωδικού , γλυτώνεις από πάρα πολλούς μπελάδες , όπως π.χ. αλλοδαπός να σου "κλέβει" την γραμμή από το κουτί του ΟΤΕ και να σε χρεώνει με τηλ. στην πατρίδα του (ο ομιλών είναι παθών). Υπάρχει και κωδικός κλειδώματος αποκλειστικά για internet μέσω netmod (usb) το οποίο αποκλείει κάθε κίνδυνο. Εγώ το έβαλα , πολύ εύκολα μέσω 134 , και ησύχασα , το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dinosang ( 6 Νοέ. 2004 , 00:15)

Υπάρχει και κωδικός κλειδώματος αποκλειστικά για internet μέσω netmod (usb) το οποίο αποκλείει κάθε κίνδυνο. Εγώ το έβαλα , πολύ εύκολα μέσω 134 , και ησύχασα , το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Dino μας δίνεις περισσότερες πληροφορίες επι του θέματος?

Πώς γίνεται?

Ο κωδικός είναι κοινός για όλα τα νετμοντ..?

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo ( 6 Νοέ. 2004 , 09:12)

Dino μας δίνεις περισσότερες πληροφορίες επι του θέματος?

Πώς γίνεται?

Ο κωδικός είναι κοινός για όλα τα νετμοντ..?

Δεν υπάρχει κωδικός για το netmond. Απλώς κάνεις φραγή εξερχομένων κλήσεων μέσω ΟΤΕ και κλειδώνεις την γραμμή σου για διάφορες κατηγορίες κλήσεων , και ο κωδικός αυτός επιτρέπει την κλήση σε νούμερο 89...

Εγώ έχω κλειδώσει όλες τις εξερχόμενες κλήσεις , εκτός των αστικών και ΕΠΑΚ , οπότε πρακτικά είμαι ασφαλής.

• 2 months later...

Γίνεται ένας dialer να έχει αλλάξει τα στοιχεία της σύνδεσής μας και νακαλεί σε άλλον αριθμό ενώ εμείς βλέπουμε τον αριθμό του ISP μας?

Δηλ εγώ να βλέπω στα στοιχεία της συνδέσεώς μου το 89625 ΧΧΧΧΧ και αυτό να καλεί 00 50 1234 5678 κτλ?:worry:

Ι need a six month vacation, twice a year.

Ηθελα να ρωτησω εαν κατεβει dialer XXX που ολοι γνωριζουμε τι ακριβως κανει.. :o σε Η/Υ ο οποιος δεν ειναι συνδεδεμενος με τηλεφωνικη γραμμη PSTN/ISDN αλλα κατευθειαν με μισθωμενη γραμμη υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει προβλημα?

Δηλαδη να ρθει καποια χρεωση, να μπλοκαρει την γραμμη κλπ κλπ?

Στην PSTN/ISDN ξερουμε απλα οτι εαν καποιος συνδεθει με DIALER την πατησε με τον ΟΤΕ μετα..

Δυστυχως ειναι πανω απο 15 Η/Υ συνδεδεμενοι στην μισθ.γραμμη και δεν μπορω να ελεγχω εαν καποιος μπει σε περιεργο σαιτ..

Το σωστό και καλύτερο είναι αυτό που λέει ο Varadero. Κάνε ένα δικτυάκι. Βάλε τα 15 pc σου se ena switch 15 θέσεων. Από εκεί ενα καλώδιο στην είσοδο του ISDN ROUTER (Exω της CISCO), το οποίο το προγραμματίζεις με com καλώδιο με την χρήση ενό ςοποιουδήποτε από τους 15 υπολογιστές που έχεις. Τελειώνεις τον προγραμματισμό, αφαιρείς το σειριακό καλώδιο, βάζεις το άλλο καλωδιο στο isdn modem που έχεις και είσαι ΟΚ......

Δοκιμασμένο σε INTERNET CAFE εδώ και 7 χρόνια. Οπότε ο xxx - dialer δεν μπορεί να βρεί μόντεμ να καλέσει. Εάν θέλεις βοήθεια σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα στείλε μου pm. ΑΑΑ να μην το ξεχάσω.΄Και έαν θέλεις οι υπολογιστές σου να επισρέφουν στην αρχική τους κατάσταση μετά το σερφάρισμα τότε πάρε το GO-BACK της ROXIO. 30 EURO κοστίζει. :o

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Το σωστό και καλύτερο είναι αυτό που λέει ο Varadero. Κάνε ένα δικτυάκι. Βάλε τα 15 pc σου se ena switch 15 θέσεων. Από εκεί ενα καλώδιο στην είσοδο του ISDN ROUTER (Exω της CISCO), το οποίο το προγραμματίζεις με com καλώδιο με την χρήση ενό ςοποιουδήποτε από τους 15 υπολογιστές που έχεις. Τελειώνεις τον προγραμματισμό, αφαιρείς το σειριακό καλώδιο, βάζεις το άλλο καλωδιο στο isdn modem που έχεις και είσαι ΟΚ......

Δοκιμασμένο σε INTERNET CAFE εδώ και 7 χρόνια. Οπότε ο xxx - dialer δεν μπορεί να βρεί μόντεμ να καλέσει. Εάν θέλεις βοήθεια σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα στείλε μου pm. ΑΑΑ να μην το ξεχάσω.΄Και έαν θέλεις οι υπολογιστές σου να επισρέφουν στην αρχική τους κατάσταση μετά το σερφάρισμα τότε πάρε το GO-BACK της ROXIO. 30 EURO κοστίζει. :o

Νομίζω ότι δύο μήνες μετά θα έχει βρει λύση στο πρόβλημα ο φίλος stixima που άνοιξε το topic.