Jump to content

Προβλημα με τον παλιο υπολογιστη

pg997
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους,το 2005 ειχε αγορασει ο πατερας μου ενα pc,το pc αυτο τυχαινει να λειτουργει ακομα και ενο ειχε πολλα προβληματα στο παρελθον μετα το φορματ ετρεχε ικανοποιητικα καλα για την ηλικια του εχω να του κανω format απο το 2011 και επειδη μεχρι το 2012 δεν ειχα αλλο pc ειχα κατεωασει πολλα προγραμματα σε εκεινον με αποτελεσμα να εχει πιθανων πολλους ιους! τωρα τελευταια παει απο το κακο στο χειροτερο εκτος οτι αργει παρα πολυ (οκ αυτο με ενα φορματ φτιαγνεται) το βασικοτερο ειναι οτι crasharei στα καλα καθουμενα εκει που εισαι internet κρασαρει και οταν του κανεις επανεκκινηση αργει λιγο αλλα ξεκιναει...μπορει να κρασαρει ακομα και 8φορες την ημερακαι μαλιστα σημερα αρνειτε να κανει επανεκκινηση :(.

info: το pc δεν εχει σκονη μεσα ουτε ζεσταινεται παρολο που τα ανεμιστηρακια δουλευουν.-τρεχει xp sp3-και τα specs του ειναι: pentium 4 3ghz- nvidia fx5200-250gb hdd-1gb ram καθε γνωμη δεκτη ευχαριστω για τον χρονο σας

Καλημερα σε ολους,το 2005 ειχε αγορασει ο πατερας μου ενα pc,το pc αυτο τυχαινει να λειτουργει ακομα και ενο ειχε πολλα προβληματα στο παρελθον μετα το φορματ ετρεχε ικανοποιητικα καλα για την ηλικια του εχω να του κανω format απο το 2011 και επειδη μεχρι το 2012 δεν ειχα αλλο pc ειχα κατεωασει πολλα προγραμματα σε εκεινον με αποτελεσμα να εχει πιθανων πολλους ιους! τωρα τελευταια παει απο το κακο στο χειροτερο εκτος οτι αργει παρα πολυ (οκ αυτο με ενα φορματ φτιαγνεται) το βασικοτερο ειναι οτι crasharei στα καλα καθουμενα εκει που εισαι internet κρασαρει και οταν του κανεις επανεκκινηση αργει λιγο αλλα ξεκιναει...μπορει να κρασαρει ακομα και 8φορες την ημερακαι μαλιστα σημερα αρνειτε να κανει επανεκκινηση :(.

info: το pc δεν εχει σκονη μεσα ουτε ζεσταινεται παρολο που τα ανεμιστηρακια δουλευουν.-τρεχει xp sp3-και τα specs του ειναι: pentium 4 3ghz- nvidia fx5200-250gb hdd-1gb ram καθε γνωμη δεκτη ευχαριστω για τον χρονο σας

αφού λες ότι δεν έχει σκόνη μέσα και τα ανεμιστηράκια δουλεύουν τότε παίζει να μην έχει κουμπωσει καλά κάτι στο motherboard ή το motherboard να τα έφτυσε . Δοκιμάσε όμως να bootάρεις σε safe mode να δεις αν σου κάνει τα ίδια

Μήπως ο δίσκος είναι αργός ή και είναι έτοιμος να τα φτύσει; Βάλε το hd sentinel και δες. Edited by NickTheGreek99

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Μηπως φταίνε πάλι οι ιοί;

βαλε βγαλε την μνημη να δεις αν αλλαξει τιποτα

βασικα για μνημη λεω εγω που ουτος η αλλος πρεπει να την κανεις 2 giga

δεν εχεις αλον υπολογιστη να αλλαξης μνημη?

μετα ισος ο σκληρος να παραδινει πνευμα και να μην εχεις ιους αλλα να μην ξεκουναει ο σκληρος γενικοτερα

απ οτι μου ειπαν και αλλοι μου ειπαν οτι μαλον ο σκληρος δεν φορτωνει καλα αλλα αυτο δεν θα επρεπε να γινεται σινεχεια?? καμια φορα φιλοτιμηται και δουλευει κανονικα για κανα 10λεπτο και μετα κολαει και οταν του κανεις επανεκκινηση ωγαζει μεχρι το φοντο της motherboard και μετα η οθονη κληνει ενο φαινεται οτι το pc δουλευει αλλα αναβει και το φοτακι που αναβει οταν βαζεις ενα cd οσο για την ram δεν εχο 2gb στον αλλο υπολογιστη εχο 4 και δεν μπορει να μπει σε αυτη την mother γιατι ειναι ddr2:(

αυτο σας ακουγεται για hardware problem η software??

Πως ξερεις οτι δεν ζεσταινεται;

info: το pc δεν εχει σκονη μεσα ουτε ζεσταινεται παρολο που τα ανεμιστηρακια δουλευουν.

Εδω τι εννοεις ;

Κοιτα με ενα γιγα ραμ ddr1 αν απλα ανοιξεις το PC και εναν browser με 3-4 tab και το ενα ειναι και youtube (δεν μιλαω να εχεις εχεις και κατι αλλο να τρεχει ) εχεις πιασει ολη τη ραμ και γραφεις και συνεχεια στο page file του δισκου.Ειδικα αν ο πατερας σου κανει στο ιντερνετ οτι και ο δικος μου σε βλεπω με 7-8 tab ανοιχτα σε καθε browser.

Πολυ πιθανο να σε εχει αφησει ο σκληρος σου δισκος, τσεκαρε το με το HD sentinel.

Πολυ πιθανο να πιανει 100% ο επεξεργαστης σου παρα πολυ συχνα και για αυτο να αργει.

Μπορει και η ram να ειναι στα τελευταια της, πιστευω οτι θα εχεις και κανενα πυκνωτακι σκασμενο πανω στη μητρικη οπως επισης πιστευω οτι το PC ζεσταινεται.

Μπορει να κανω και λαθος και το pc να θελει απλα ενα format.(μην κανεις το λαθος να βαλεις windows 7)

Η γνωμη μου ειναι να μην περιμενεις και πολλα απο αυτο το pc και δεν ξερω και αν αξιζει να το επισκευασεις αν τυχον χρειαζεται να αγορασεις κατι.

Δεν μας ειπες τι σοκετ ειναι ο επεξεργαστης και αν η ραμ ειναι ddr1 και αν ο σκληρος ειναι sata ή ide.

Edited by stamatis3133
images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

πρωτα απο ολα το pc δεν ζεσταινεται γιατι το ειχα και δουλευε με ανοιχτο το καπακι και ηταν κρυο. η ram ειναι ddr2 1gb και το pc εχει pentium 4 3hz 478 socket. Oσο για τον σκληρο δεν ξερω τι ακριβος ειναι αλλα φοβαμαι οτι δεν φορτωνει σωστα τα δεδομενα απο τον σκληρο. Οσο για την χρηση του pc ισα ισα τους εχω δασκαλεψει να μην εχυν πανο απο 1 παγε ανοιχτο και ασε που στο task manager το πψ εχει το πολυ 26% usage, αν ειναι οπος λες και πιανει το 100% τις ραμ αυτο γιατι γηνεται μονο εδω και 1 βδομαδα?? ,οσο για το πυκνοτακι πεζει να ισχιει κατι τετειο?? ρωταω γιατι καπιεσ φορες ανοιγει κανονικα το pc για καμια ωρα max.Κai σε περιπτοση που του κανω format τη windows na βαλω? αα και κατι ακομα το hd sentinel τι ειναι?? Edited by pg997

πρωτα απο ολα το pc δεν ζεσταινεται γιατι το ειχα και δουλευε με ανοιχτο το καπακι και ηταν κρυο. η ram ειναι ddr2 1gb και το pc εχει pentium 4 3hz 478 socket. Oσο για τον σκληρο δεν ξερω τι ακριβος ειναι αλλα φοβαμαι οτι δεν φορτωνει σωστα τα δεδομενα απο τον σκληρο. Οσο για την χρηση του pc ισα ισα τους εχω δασκαλεψει να μην εχυν πανο απο 1 παγε ανοιχτο και ασε που στο task manager το πψ εχει το πολυ 26% usage, αν ειναι οπος λες και πιανει το 100% τις ραμ αυτο γιατι γηνεται μονο εδω και 1 βδομαδα?? ,οσο για το πυκνοτακι πεζει να ισχιει κατι τετειο?? ρωταω γιατι καπιεσ φορες ανοιγει κανονικα το pc για καμια ωρα max.Κai σε περιπτοση που του κανω format τη windows na βαλω? αα και κατι ακομα το hd sentinel τι ειναι??

μαλον εννοει κανενα προγραμμα για να δεις σε πιο σταδιο τις ζωης βρισκεται ο σκληρος

• 2 weeks later...

παιδια τελικα τωρα ο υπολογιστης χειροτερεψε τωρα ανοιγει μεχρει τισ μητρικης τον φοντο και μετα κλινει η οθονη ενο το pc δουλευει με ολα τα ανεμιστηρακια σιν του επεξεργαστη που αν δεν κανω λαθος αφτο ανοιγει μονο οταν ζεσταινεται,αργοτερα οταν τον ξαναανοιγω δουλευει το pc τουλαχιστον ετσι ακουγεται αλλα οθονη τπτ. Οταν τον ανοιξα ειδα οτι η ψηκτρα ειταν ζεστη και ο επεξεργαστης και αυτος το ιδιο αλλο που ηταν ανοιχτο για 10sec πριν τον κλησω.Λιγη βοηθεια,σε αυτην την περιπτοση τι κανω??:worry:

*Σηγγνομη για την ορθογραφια αλλα το εγραψα λιγο βιαστικα

παιδια τελικα τωρα ο υπολογιστης χειροτερεψε τωρα ανοιγει μεχρει τισ μητρικης τον φοντο και μετα κλινει η οθονη ενο το pc δουλευει με ολα τα ανεμιστηρακια σιν του επεξεργαστη που αν δεν κανω λαθος αφτο ανοιγει μονο οταν ζεσταινεται,αργοτερα οταν τον ξαναανοιγω δουλευει το pc τουλαχιστον ετσι ακουγεται αλλα οθονη τπτ. Οταν τον ανοιξα ειδα οτι η ψηκτρα ειταν ζεστη και ο επεξεργαστης και αυτος το ιδιο αλλο που ηταν ανοιχτο για 10sec πριν τον κλησω.Λιγη βοηθεια,σε αυτην την περιπτοση τι κανω??:worry:

*Σηγγνομη για την ορθογραφια αλλα το εγραψα λιγο βιαστικα

Θα έλεγα να κοιτούσες το τροδοδοτικό.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

δηλαδη τη μπορει να εχει το τροφοδοτικο?? συγνωμη αλλα δεν ξερω και πολλα,:wacko: δηλαδη υπαρχει περιπτοση να ζεσταινεται το cpu απο τροφοδοτικο?

δηλαδη τη μπορει να εχει το τροφοδοτικο?? συγνωμη αλλα δεν ξερω και πολλα,:wacko: δηλαδη υπαρχει περιπτοση να ζεσταινεται το cpu απο τροφοδοτικο?

Μπορει να μην δινει καλο ρευμα.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Δες σε παρακαλώ στην μητρική για σκασμένους πυκνωτές γύρω από τον επεξεργαστή ή στο σημείο που μπαίνει το 4pin 12v

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

οταν λες σκασμενους πυκνοτες ενοεις αν εχουν ανοιξει αυτα τα βαρελακια γυρο απο το cpu σωστα? αν ναι τοτε ολοι ειναι ολοκληροι κανενας σκασμενος ουτε στο cpu ouτε στο 4pin :(