Jump to content

Τα νέα 7 θαύματα του κόσμου

Spyros86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αηδίες και ξεράσματα είναι ορισμένα. Θα κρίνεις και το γούστο του κάθενός μήπως;

Όχι αλλά το γούστο είναι υποκειμενικό.

Έτσι δε μπορείς να αποκαλείς "αηδίες και ξεράσματα" μνημεία που είναι στην λίστα της Unesco, ισοπεδώνοντας τα πάντα.

Αηδίες και ξεράσματα για σένα ;)

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

• Απαντήσεις 131
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν καταλαβαίνω προς τι το πόστ σου. Είδες να μιλάω έστω για ένα επιπλέον άτομο πέραν του εαυτού μου; Εκτός κι αν έχουμε χούντα και δεν επιτρέπονται οι προσωπικές γνώμες. Τότε πάω πάσο.

Αηδίες και ξεράσματα είναι ορισμένα. Θα κρίνεις και το γούστο του κάθενός μήπως;

Τώρα λες ορισμένα, πιο πριν άλλα έλεγες...

Και ποιο είναι το γούστο σου? Όταν λες οτι ολα τα μνημεία εκτος της Ελλαδας ειναι σαχλαμάρες, αηδίες και ξεράσματα τοτε μάλλον γούστο δεν έχεις...

Πάντως συμφωνώ με αυτα που ειπε ο sonymobby...

.:C E S S N A:.

http://www.alaskastock.com/Pix/302/FP/302FP_DY0034_001_T.JPG

Δεν καταλαβαίνω προς τι το πόστ σου. Είδες να μιλάω έστω για ένα επιπλέον άτομο πέραν του εαυτού μου; Εκτός κι αν έχουμε χούντα και δεν επιτρέπονται οι προσωπικές γνώμες. Τότε πάω πάσο.

Δεν φαίνεται για προσωπική γνώμη, περισσότερο για κάτι το οποίο θεωρείς de facto και κοινά αποδεκτό. Και σ'αυτό εκφράζω την αντίθεσή μου

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Δεν φαίνεται για προσωπική γνώμη, περισσότερο για κάτι το οποίο θεωρείς de facto και κοινά αποδεκτό. Και σ'αυτό εκφράζω την αντίθεσή μου
Εγώ πάλι νομίζω ότι έτσι πρέπει να το πάρουμε, σαν προσωπική γνώμη ή, το πολύ, γνώμη μιας πολύ μικρής μειοψηφίας. Εντάξει για το άγαλμα του Ιησού στο Ριο, αλλά τα υπόλοιπα (και αυτά που ψηφίστηκαν και μερικά που έμειναν απ'έξω) είναι αξιοπρεπέστατα αν όχι πολύ καλά. Μήπως μια δημοσκόπηση αν συμφωνούμε στο σύνολο, αν συμφωνούμε μερικώς ή αν διαφωνούμε στο σύνολο να βοηθούσε;

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Από τον Αγγελιοφόρο και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Η OΥΝΕΣΚO

Την ψηφοφορία διοργάνωσε εταιρία που ίδρυσε το 1999 ο Ελβετός σκηνοθέτης Μπερνάρ Γουέμπερ. Η OΥΝΕΣΚO διαχώρισε τη θέση της. Με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι «η λίστα με τα �επτά νέα θαύματα� θα είναι αποτέλεσμα που θα αντανακλά τις απόψεις εκείνων που ψήφισαν στο Ιντερνετ και όχι όλου του κόσμου». O Ζαχί Χαουάς, επικεφαλής του Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, χαρακτήρισε το εγχείρημα απόπειρα εμπορευματοποίησης του πολιτισμού και μάλιστα η κυβέρνηση της Αιγύπτου απέσυρε την υποψηφιότητα των Πυραμίδων από την ψηφοφορία.

Oύτε στην Ευρώπη ούτε στις ΗΠΑ υπήρξε ιδιαίτερη κινητοποίηση για την ψηφοφορία, ενώ τόσο η Λατινική Αμερική όσο και η Ασία ανταποκρίθηκαν μετά μανίας. «Δεν μπορείς να μετράς την καλλιτεχνική αξία με τέτοιου είδους ψηφοφορίες. Αν ήταν έτσι, το στάδιο Μπερναμπέου της Μαδρίτης, έδρα της Ρεάλ, θα έπρεπε να μπει επίσης στη λίστα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ισπανός ιστορικός τέχνης Φρανσίσκο Κάλβο Σεραλέρ.

Πανηγύρια και κέρδη

Χιλιάδες Ιορδανοί γιόρτασαν, ανεμίζοντας σημαίες και τραγουδώντας, το χαρακτηρισμό της πόλης των τρωγλοδυτών της Πέτρας ως ενός από τα επτά θαύματα. Στο Αμάν, ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, Φαρούκ Χαντίντι, εξέφρασε την εκτίμηση πως η τουριστική κίνηση στην Πέτρα (που σήμερα ανέρχεται στους 400.000 επισκέπτες) θα αυξηθεί. Ανάλογοι εορτασμοί έγιναν επίσης στο Μάτσου Πίτσου στο Περού, στη χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Υπολογίζεται ότι ο οργανισμός New Seven Wonders Foundation θα συγκεντρώσει 6,3 εκατομμύρια ευρώ από τα εισιτήρια για την εκδήλωση στη Λισαβόνα, ενώ ουδείς μπορεί να υπολογίσει το ποσό από τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Αυτή η ψηφοφορία ήταν η ευκαιρία για κάθε πικραμένο να νιώσει σημαντικός. Αυτοί που ήταν πολλοί και ασχολήθηκαν "κέρδισαν". Θυμίζει τα πανηγύρια μας όταν "κερδίσαμε" (δηλαδή όταν κέρδισε η Παπαρίζου) την Eurovision. Και επίσης αναρωτιέμαι (το γράφει και σε άλλο άρθρο και η εν λόγω εφημερίδα) γιατί δεν ήταν "υποψήφια" και μεγάλα σύγχρονα έργα, π.χ. η γέφυρα Δανίας - Σουηδίας ή το τούνελ της Μάγχης...

Read The F...ing Manual First

• 2 weeks later...
Τώρα λες ορισμένα, πιο πριν άλλα έλεγες...

Και ποιο είναι το γούστο σου? Όταν λες οτι ολα τα μνημεία εκτος της Ελλαδας ειναι σαχλαμάρες, αηδίες και ξεράσματα τοτε μάλλον γούστο δεν έχεις...

Πάντως συμφωνώ με αυτα που ειπε ο sonymobby...

Το σωστό είναι πως δεν έχουμε το ίδιο γούστο και σε αυτό συμφωνώ. Οχι αυτό που λές πως δεν έχω γούστο.

Ναι, δεν έχω το δικό σου γούστο και αυτό το χαίρομαι.

Ναί, είμαι μερολυπτικός και το μάτι μου θαυμάζει τα αιώνια σύμβολα της πατρίδας μου και οχι κλεμμένες ιδέες και λασποκατασκευές που με τον όγκο τους ξεγελούν και εντυπωσιάζουν.

Ναι, είμαι αρχαιολάτρης.

Ναι, είμαι εθνικόφρων.

Ναι, είμαι πατριώτης.

Ναι, είμαι αυτό που λέει η κοινή κατευθυνόμενη γνώμη που την έχετε καταπιεί οι περισσότεροι, ακροδεξιός.

Καλό βράδυ.:shifty: