Jump to content

argosxolos

Members
  • Δημοσιεύσεις

    31
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by argosxolos

  1. Κάνω μία εργασία και θέλω να φτιάξω διάφορες υπηρεσίες δικτύου. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν βρίσκω κάποιο server για να δοκιμάσω αν λειτουργούν καλά αφού οι περισσότεροι έχουν firewall που κόβει την κίνηση στα ports που θέλω. Πιό συγκεκριμένα θέλω κάποιον server που να έχει ανοικτό το port7(tcp/udp) για να τρέξω την υπηρεσία echo καθώς και το port80(http service) σε udp. Ξέρω ότι είναι κάπως εξιδικευμένο αυτό που ρωτάω αλλά θα με βοηθούσε πολύ αν μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος γιατί δεν μπορώ να ελέγξω τον κώδικά μου.
  2. Λοιπόν,εγώ είχα 512MB(DDR-400MHz) και μετά από ένα χρόνο με εγκατεστημένες άπειρες εφαρμογές,install,uninstall σε πολλά games και γενικά αρκετά σκληρή χρήση των winxp όλα έδειχναν ότι θα χρειαζόμουν format για να πηγαίνει όπως πρώτα. Έβαλα άλλα 512MB και το pc απλά φυσάει(δεν έκανα format).Πολύ καλύτερα από όταν πρωτοεγκατέστησα τα windows,τα παράθυρα ανοίγουν ακαριαία,όπως και όλα τα προγράμματα,και γενικά έχω την αίσθηση ότι πήρα καινούργιο pc.Κάνει διαφορά και μάλιστα μεγάλη.Και σε διάφορα προγράμματα(adobe acrobat,word,κτλ) αλλά και σε παιχνίδια. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να βάλεις επιπλέον μνήμη λοιπόν.Και το PC δεν είναι τόσο παλιό ώστε να μην του κάνει διαφορά.Θα κάνει διαφορά νομίζω.
  3. Οι χαρακτήρες από το final beta θα γίνουν sweep.Δηλαδή θα σβηστούν όλοι. Προφανώς αυτό γίνεται αφού κάποιοι που έπαιζαν από την closed beta έχουν ήδη φτάσει lvl 60,οπότε για να αρχίσουν όλοι από την αρχή η blizzard αποφάσισε να κάνει sweep. Οπότε το beta είναι πιο πολύ για να κάνετε δοκιμές και όχι για να φτίαξετε χαρακτήρα αφού σε μερικές μέρες το beta θα κλείσει. Νομίζω ότι υπάρχουν διάφορα ελληνικά forums ειδικά για το WoW όπου οι παίκτες κανονίζουν σε ποιό server να μπούν ώστε να είναι όλοι μαζί,δημιουργία guilds,κτλ Ένα που έχω βρει εγώ είναι το http://www.worldofwarcraft.gr αλλά πρέπει να υπάρχουν κι άλλα.Νομίζω ότι από αυτό το site οι περισότεροι έχουν μπει στον english server 24,αλλά θα βρείτε έλληνες και στους άλλους servers. :p
  4. Παίζω τη final beta.Είναι ο απόλυτος εθισμός.Όσους ξέρω που το έχουν δει θα το πάρουν.Ανήκει στην κατηγορία MMORPG(Massive Multiplayer Online Role Playing Game) δηλαδή είναι RPG απλά αλληλεπιδράς με πραγματικούς άνθρωπους. Το σενάριο είναι η συνέχεια του warcraft 3 και τα γραφικά καρτουνίστικα πολύ όμορφα.Τα μόνα αρνητικά κατά τη γνώμη μου είναι ότι θα κάθεσαι όλη μέρα μπροστά από το pc και θα ξεχνάς να κοιμηθείς,να φας να βγεις από το σπίτι...και φυσικά αν δεν έχεις dsl η χρονοχρέωση.Νομίζω ότι 13€-14€ που είναι το μήνα δεν είναι πολλά και υπάρχουν και prepaid κάρτες οπότε δεν είναι αναγκαία η χρήση πιστωτικής.Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.Εγώ φυσικά το έχω προπαραγγείλει. Για περισσότερες πληροφορίες: http://en.wow-europe.com/ (το επίσημο ευρωπαϊκό site του WoW) και http://www.thottbot.com (database για το WoW) για όποιον θέλει να δει τι races,classes,spells,κτλ υπάρχουν. Καλό παιχνίδι... :D
  5. Πήγαινε στο windows/system32 και υπάρχει το αρχείο shutdown.exe. Κάνε ένα shortcut του και στα properties γράψε στο target: C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s -t 1800 Αντί για 1800 βάζεις οποιονδήποτε χρόνο σε δευτερόλεπτα και το pc θα κάνει shutdown σε τόσο χρόνο. Στην ουσία με αυτό τον τρόπο εκτελείς την εντολή στο command prompt,οπότε κάνει το ίδιο αν το τρέξεις από το run ή το command prompt. Επίσης για να σταματήσεις αυτή τη διαδικασία μπορείς να γράψεις στο run(command prompt):shutdown /a Αυτά.
  6. Μήπως δεν φταίει η SPARKNET αλλά η γραμμή του ΟΤΕ:(pcm μου μυρίζει εδώ η δουλειά).Δοκίμασε αν μπορείς να βρεις καμία συνδρομή από άλλη εταιρεία(κάποιου φίλου σου ας πούμε να δεις αν μπαίνει κανονικά). Μήπως δηλαδή το έβαλαν πρόσφατα και έτυχε να συμπέσει με το που αγόρασες συνδρομή στη SPARKNET. Το pcm(φερέσυχνο στα ελληνικά) το χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ για να χωρίζει μία γραμμή σε 2 ή 3 όταν αυτές δεν επαρκούν λόγω μη αναβαθμισμένου τηλεφωνικού κέντρου.Αυτό μπορεί να μην προκαλεί χειρότερη ποιότητα στη φωνή αλλά αν θέλεις internet...ξέχνα το καλύτερα.14400bps.16800bps και ταχύτητες εποχής αρχών δεκαετίας του '90.Μπορείς να το δεις(είναι ένα κουτάκι στην είσοδο της πολυκατοικίας). Επίσης ο ΟΤΕ θα σου πει ότι αυτοί σου εγγυώνται ταχύτητες μέχρι 14400,αλλά μπορείς να κάνεις αίτηση να το αφαιρέσουν λόγω ότι χρησιμοποιείς internet(αλλά δεν νομίζω ότι θα στο αφαιρέσουν).Μία άλλη λύση είναι να βάλεις ISDN που δεν γίνεται να συνυπάρχει με το pcm,και η καλύτερη να βρεις μέσον στον ΟΤΕ(στην Ελλάδα ζούμε παιδιά). Πάντως πρώτα από όλα δοκίμασε μήπως πράγματι φταίει η SPARKNET.
  7. Το κάνει και η php.Μάλιστα μπορείς να κάνεις κάποια κόλπα σε σχέση με διαχείρηση strings περισσότερα από τη java αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι σου κάθεται στο λαιμό να μετατρέψεις int σε string. Εγώ νομίζω ότι μάλλον θετικό είναι που γίνεται με έτοιμη ενσωματωμένη συνάρτηση και δεν πρέπει να γράφεις ολόκληρα κατεβατά.Πίστεψέ με είχα φτιάξει κάποτε ένα πρόγραμμα που απαιτούσε συνεχεί χρήση strings και η java μου έλυσε τα χέρια.Σε άλλη γλώσσα θα ήταν απίστευτα κουραστικό κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα.
  8. Σαφώς και μας κάνει αλλά απλά τυπώνει αυτό που θέλει ο φίλος. Αυτό που του είπα εγώ αποθηκεύει στο string s την τιμή του integer οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και μελλοντικά αφού το έχεις αποθηκευμένο στο s. Δεν είναι μόνο για ένα print.Τέλος πάντων νομίζω ότι ούτως ή άλλως τη δουλειά του την έκανε.
  9. Αν και δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος τρόπος(τέτοια ώρα δεν μπορώ να σκεφτώ όμως κάτι καλύτερο) μπορείς να κάνεις το εξής: int j=5; String s; s='0'+Integer.toString(j); System.out.println(s); Πρόσεξε τα μικρά με τα κεφαλαία,παίζουν ρόλο. Γενικώς η java έχει πολύ καλή διαχείρηση strings (ειδικά σε σχέση με c).Μπορείς να κάνεις : s='0'+Integer.toString(j)+"hello"+'005'; και το string s θα είναι 05hello005.Οπότε μπορείς να βάλεις να τυπώνει ότι θέλεις. Επίσης έχει πολύ καλό help στο site της sun αλλά και γενικά στο internet που θα σου λύσει τέτοιου είδους απορίες. :)
  10. Το NERO νομίζω φτιάχνει μόνο .nrg διαλέγοντας για recorder το "image drive".Όμως πολλά προγράμματα(πχ alcohol) διαβάζουν τα .nrg όπως ακριβώς και τα .iso.Οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το nero για να φτιάξεις αρχεία .nrg και μετά να τα κάνεις mount με κάποιο πρόγραμμα στο image(virtual) drive.
  11. argosxolos

    DMA

    Για WinXP στο Device manager->IDE ATA/ATAPI controllers->primary(/secondary) IDE channel properties Στο tab advanced settings στο transfer mode βάλε DMA if available(λογικά το default αυτό είναι).
  12. argosxolos

    DMA

    DMA είναι τα αρχικά του Direct Memory Access. Σημαίνει ότι μία περιφεριακή συσκευή(CDROM,δίσκος) μπορεί να έχει απευθείας πρόσβαση(ανάγνωση/εγγραφή) στη μνήμη χωρίς τη μεσολάβηση του επεξεργαστή.Προφανώς για καλό είναι αφού μειώνει τον φόρτο του επεξεργαστή οπότε άσε το τσεκαρισμένο. Νομίζω ότι με ένα search στο google θα βρεις πολλές πληροφορίες.
  13. Όπως είπα,ο Northwood με τον Prescott έχουν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ.Εκτός αν ενοείς ότι θέλεις να κάνεις overclock και επειδή ανεβάζει μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα χρειαστείς πιο ακριβά συστήματα ψύξης(που ο φίλος που άνοιξε το thread έχει υδρόψυξη οπότε δεν έχει πρόβλημα θερμότητα).Πράγματι πάντως,για overclock δεν ενδείκνυται ο prescott.
  14. Βασικά τα benchmarks βγάζουν ίδιες επιδόσεις και για τους δύο υπολογιστές.Όμως επειδή ο prescott είναι καινούργιος πιθανόν να μην εκμεταλλεύονται όλες του τις δυνατότητες. Οπότε αφού έχει ίδια τιμή,με το σκεπτικό ότι στο μέλλον θα βγει software που να εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητές του και τις καινούργιες τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στην σχεδίασή του,σου προτείνω τον prescott,κι ας ανεβάζει πιο υψηλές θερμοκρασίες. Έχει 16KB L1 και 1ΜΒ L2 cache (δηλαδή διπλάσιες και οι δύο σε σχέση με northwood).Πέρα από αυτό,έχει μεγαλύτερο pipeline(31 stages από 21 στον northwood),επανασχεδιασμένο HyperThread,τεχνολογία SSE3,αλλά και 125 εκατομμύρια transistors σε σχέση με τα 55 του northwood γιαυτό προφανώς και οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες.
  15. Πήγαινε στο user accounts από το control panel και επέλεξε την τρίτη επιλογή("change the way users log on or off"). Προφανώς εσύ έχεις tick-άρει το δεύτερο κουτάκι.Για να μπαίνεις χωρίς να χρειάζεται να πατάς το εικονίδιο του user και υπό την προϋπόθεση ότι έχεις έναν user και χωρίς password πρέπει να tick-άρεις το πρώτο κουτάκι.Απλά τότε το log on και το log off θα είναι "winxp style" και οχι "win2000 style". Αυτά.Ελπίζω να βοήθησα. :D
  16. ok, αφού λύθηκε το πρόβλημα όλα εντάξει λοιπόν. Τίποτα, αφού μπόρεσα να βοηθήσω,ευχαρίστησή μου. :D
  17. Ψάξε στο internet και λογικά θα τα βρεις. Βάλε το όνομα του αρχείου στο google και θα τα βρεις σίγουρα.Το μόνο θέμα είναι αν βρεις τις καινούργιες εκδόσεις οπότε δεν θα λυθεί το πρόβλημα.Αλλά...give it a chance.
  18. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει επειδή όταν εγκατέστησες κάποιο άλλο πρόγραμμα έκανε ovewrite το αρχείο OLEAUT32.dll στο c:\windows\system Και έβαλε κάποια έκδοση που λειτουργεί μόνο σε xp(ίσως προσπάθησες να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα που είναι για xp). Βρες αυτό το αρχείο από το cd των windows και ξαναγράψτω αντικαθιστώντας το παλιό. Ελπίζω αυτό να δουλέψει. Αν δεν δουλέψει δες και αυτά τα αρχεία:Olepro32.dll, Asycfilt.dll, Stdole2.tlb (Για καλό και για κακό κράτα σε ένα άλλο directory αυτά που έχεις αν και δεν νομίζω ότι μπορεί να σου δημιουργηθεί πρόβλημα). Ελπίζω να λύσεις το πρόβλημά σου.
  19. Προφανώς τα πρόσωπα είναι αγαπημένα(ή όχι) και αναλόγως και τα ονόματά τους είναι αγαπημένα ή μη.Όμως υπάρχουν και αντικειμενικά πιό ωραία ονόματα αφού είναι πιο εύηχα(και πάλι είναι υποκειμενικό αφού αλλιώς αντιλαμβάνεται το εύηχο ένας Έλληνας,ένας Νορβηγός,ένας Κινέζος...). Η υποκειμενική αποψή μου λοιπόν: αντρικά:Ιδομενέας,Αλέξανδρος,Χάρης,Ιεροκλής γυναικεία:Μαρία,Διονυσία,Νάντια,Ελένα,Χρύσα
  20. Αν θέλεις απλά να παίζεις υπάρχουν ένα σωρό sites με αυτή τη δυνατότητα.Το να το φτιάξεις εσύ να παίζει μέσω δικτύου(δεν ξέρω αν μπορείς και εκεί να βρεις κάτι έτοιμο) χρειάζεσαι καλή γνώση προγραμματισμού και λίγο πιό συγκεκεριμένα sockets,signals και διάφορα τέτοια που αν δεν έχεις ασχοληθεί σου φαίνονται τελείως εξωγήινα. Πάντως αντίθετα με τον φίλο που είπε πριν ότι το δύσκολο κομμάτι είναι να φτιάξεις το παιχνίδι εγώ νομίζω ότι το δύσκολο είναι να φτιάξεις την σύνδεση.Ειδικά αν έχεις και απαιτήσεις ποιότητας όπως ασφάλειας,να μην crash-άρει,κοκ. Ένα απλό βιβλίο που μπορείς να κοιτάξεις αν ενδιαφέρεσαι είναι το beej's guide to network programming(είναι μόνο 40-50 σελίδες) και αν θέλεις να εμβαθύνεις πολύ είναι του stevens το unix network programming(περί τις 1000 σελίδες και έχει και 2ο τόμο!!). Από ότι κατάλαβα όμως εσύ θέλεις κάτι έτοιμο(όπως είναι ας πούμε το forum το οποίο είναι έτοιμος κώδικας γιαυτό φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια,δεν κάθεται κανείς να γράφει κώδικα) οπότε αν μπορέσεις να το βρεις καλώς.Τα παραπάνω τα έγραψα γιατί μπορεί κάποιος άλλος να ενδιαφέρεται. Συγγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος.
  21. Επίσης χωρίς κάποιο πρόγραμμα υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις shortcut του αρχείου shutdown.exe(που βρίσκεται στο directory \windows\system32 ή windows\system) στο desktop σου και με δεξί κλικ properties στο πεδίο target γράφεις C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s -t 3600 Το 3600 είναι ενδεικτικό(είναι ο χρόνος στον οποίο θα κάνει shutdown σε δευτερόλεπτα). Αν θέλεις να το σταματήσεις γιατί πχ το πάτησες κατά λάθος πηγαίνεις στο start->run και γράφεις shutdown /a. Αν και μάλλον εσύ κάτι άλλο ψάχνεις(που να σου δίνει την δυνατότητα και για logoff,restart), το γράφω γιατί είναι ένας πολύ απλός τρόπος να κλείσεις τον υπολογιστή σου αυτόματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
  22. Εγώ έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ τον explorer και χρησιμοποιώ το mozilla firebird που έχει pop up killer και προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένος.
  23. Το pro evolution soccer δεν το έχω παίξει και δεν μπορώ να έχω άποψη.Πάντως το fifa2004 μου φαίνεται άθλιο.Πολύ ωραία γραφικά,δεν λέω,αλλά ποδοσφαιράκι είναι,και σε ενα ποδοσφαιράκι το Α και το Ω είναι gameplay.Εκεί που κάτι πήγε η ΕΑ να πετύχει με το fifa2002(όπου αν μη τι άλλο είχες σχεδόν τον πλήρη έλεγχο του παίκτη που είχε την μπάλα) το χάλασε ξανά. Επίσης άλλο ένα χαρακτηριστικό που δεν μου άρεσε είναι η μικρή ποικιλία σε menu.Το φτιαξαν που το φτιάξαν το παιχνίδι δεν μπορούσαν να του βάλουν δυο σάλτσες παραπάνω;Πρέπει να το κάνουν τόσο "ξερό";Ακόμα και το θρυλικό sensible soccer είχε περισσότερες επιλογές αν και είναι 10 χρονών παιχνίδι.
  24. Πάντως,αυτό λέει όταν το drive είναι χαλασμένο,και αυτό νομίζω είναι και το πιο πιθανό.Το να έχεις συνδέσει ανάποδα το eide όπως είπε ο φίλος πιο πάνω νομίζω ότι δε γίνεται(δεν νομίζω ότι εφαρμόζει από την ανάποδη μεριά,πάντως η κόκκινη άκρη πρέπει να είναι από την άλλη μεριά από ότι ο δίσκος και τα cd-dvd drives).Τώρα αν δουλεύει κανονικά σε άλλο pc και δεν δουλεύει στο καινούργιο σου ίσως παίζει τίποτα με το καλώδιο της τροφοδοσίας(σύνδεσέ το με άλλο καλώδιο από το τροφοδοτικό για να δεις).Πάντως αν παίρνει κανονικά και ρεύμα ίσως φταίει το καλώδιο που το συνδέει με τη μητρική ή και η ίδια η μητρική(άβυσσος τα προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν σε ένα pc).
  25. argosxolos

    cookies

    Τα cookies θα τα απενεργοποιήσεις από τον browser που χρησιμοποιείς κι όχι από τα windows. Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείς explorer(αφού έχεις και winxp home) θα ανοιξείς τον explorer(αν χρησιμοποιείς άλλον browser κάπου στις ρυθμίσεις του θα υπάρχουν επιλογές που ρυθμίζεις τα cookies) θα πας στο tools(εργαλεία)->internet options(επιλογές internet)->privacy(είναι το τρίτο tab) και κουνόντας την μπάρα πάνω κάτω επιτρέπεις ή απαγορεύεις στον browser την χρήση των cookies.Ωστόσο αν τα απενεργοποιήσεις τελείως δεν θα μπορείς να κάνεις login σε κάποια site που απαιτούν cookies.Μπορείς όμως να επιλέξεις να επιτρέπεται η χρήση cookies μόνο σε συγκεκριμένα sites που θα επιλέξεις εσύ από το edit πιο κάτω από τη μπάρα.Ελπίζω να σε βοήθησα.
×
×
  • Create New...