Jump to content

pantherhan

Members
  • Δημοσιεύσεις

    31
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by pantherhan

  1. Χαίρετε! Τελικά, βρέθηκε καμιά λύση με την απενεργοποίηση της αυξανόμενης έντασης του ήχου κλήσης; Είναι πολύ εκνευριστικό. :mad: Και εν πάσει περιπτώσει, εγώ θέλω να τρομάζω όταν καλεί το κινητό. Να μην τους νοιάζει στην Samsung για την καρδιά μου...:p
  2. Λοιπόν, καταρχήν, γειά χαρά σε όλα τα παιδιά. Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που βρίσκομαι ανάμεσά σας, αφού μέχρι σήμερα απλώς σας διάβαζα, αλλά πλέον μπορώ και εγώ να συμμετέχω, αφού είμαι πια κάτοχος του αγαπημένου κινητού, το οποίο δημιουργήθηκε για να μας "φάει" το λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχουμε... Σχετικά με την τιμή: Πράγματι, όλος ο όμιλος ΟΤΕ, (Cosmote, Γερμανός, ΟΤΕ-shop), δίνει το τηλέφωνο σε προσφορά, στην τιμή των 466 ευρώ. Αυτό που διαπίστωσα σήμερα, ήταν ότι η προσφορά αυτή δεν ισχύει, αν κάποιος έχει επιδότηση συσκευής. Η μειωμένη τιμή, ισχύει για αγορά σκέτης συσκευής και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου (σύμφωνα με τα λεγόμενα των πωλητών σε Γερμανό και Cosmote που ρώτησα). Αυτά ως προς την τιμή. Παραπάνω, είπα ότι είμαι χαρούμενος που κατέχω το συγκεκριμένο κινητό, αν και την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, ούτε καν το έχω ανοίξει, αφού το φορτίζω... Όμως η χαρά μου ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο όταν διαπίστωσα ότι το πρόγραμμα πλοήγησης με το οποίο συνοδεύεται, δεν είναι το sygic mobile αλλά το ginius driver, deluxe edition, το οποίο παρέχεται από τη Mireo, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι οι χάρτες παρέχονται από την Ngi, που μέχρι πρότεινος χαρτογραφούσε το Destinator. Δεν ξέρω τι λέει σαν πρόγραμμα, αλλά σίγουρα οι χάρτες του θα είναι πολύ πιο έγκυροι από αυτούς του sygic, το οποίο το έχω δουλέψει σε ΡΝΑ και δε λέει τίποτε απολύτως. Βέβαια δεν περιμένω να φθάνει τα επίπεδα του Destinator και του, iGo, νομίζω όμως, ότι σε ένα πρόγραμμα πλοήγησης καλή είναι η παραμετροποίηση και τα υπόλοιπα καλούδια, αλλά το σημαντικότερο είναι να σε πηγαίνει σωστά και γρήγορα εκεί που θέλεις, χωρίς ...εκπλήξεις... Αυτά από μένα για την ώρα. Και πάλι καλώς σας βρήκα!:)
  3. Νέα τιμή στο Γερμανό 466 ευρώ... :D Στον τιμοκατάλογο το έχουν 519,99 και κάτω από το όνομα του τηλεφώνου, με μικρά γράμματα γράφει: "Παλιά τιμή: 520€ - Νέα τιμή: 466€"
  4. Miogps, το έλυσες το πρόβλημα; Μήπως σκίζοντας την ζελατίνα της συσκευασίας, χάραξες το CD που ήταν μέσα;; :p Για την απόκτησή του, γίνεται δεκτή πιστωτική, η μόνο αντικαταβολή;;:rolleyes: Κάπου άκουσα ότι έχει κυκλοφορήσει και ένας νέος χάρτης για το iGO 8. Αυτόν (αν ισχύει η πληροφορία) από που μπορούμε να τον αγοράσουμε;; Μήπως κάνουν καμμία προσφορά;; (στους 2 ο ένας δώρο κλπ) :X ...Έχω και γενέθλια σήμερα! Δεν θα μου κάνει κανείς κανένα δωράκι;;;:lol:
  5. Αγαπητοί φίλοι γεια σας! Αναζητώ - χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής - το πρόγραμμα πλοήγησης που να έχει χάρτες για Ιαπωνία, όπου ένας φίλος - δυστυχώς όχι εγώ - πρόκειται να ταξιδέψει τον Απρίλιο. Θα παρακαλούσα θερμά, όποιον γνωρίζει σχετικό κάτι να μου απαντήσει. Ο ενδιαφερόμενος έχει συσκευή Mio PDA, με γνήσιο Destinator. Αλλά ακόμη και για ΡΝΑ έκδοση να βρεθεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Του δίνω το δικό μου!! Ευχαριστώ πολύ :)
  6. Φίλε καλωσόρισες!! Θα προσπαθήσω σύντομα να απαντήσω στις ερωτήσεις σου. Από τα τέσσερα GPS που αναφέρεις, θεωρώ ότι αυτό που ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σου είναι το RYE. (Το έχω και εγώ). Είναι το ΜΟΝΟ της αγοράς (και από τα τέσσερα που αναφέρεις), που είναι ουσιαστικά ξεκλείδωτο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τρέχει χωρίς "πείραγμα" οποιοδήποτε αρχείο exe, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων πλοήγησης, προγραμμάτων file explorer, παιγνιδιών κτλ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δεχθεί όποιο πρόγραμμα πλοήγησης θέλεις αρκεί να είναι κατάλληλο για συσκευές ΡΝΑ και λειτουργικό σύστημα Windows CE. Από προσωπική εμπειρία έχω να καταθέσω ότι το RYE συμπεριφέρεται πολύ καλά, τόσο την ημέρα, όσο και τη νύκτα, έχει καλό ηχείο και είναι σχετικά ελαφρύ. Το πρόγραμμα και ο χάρτης που έχει πάνω με την αγορά του, υπολείπεται κατά πολύ του Destinator και των χαρτών της NGi. Πάντως η λειτουργία του DEST είναι καθόλα απροβλημάτιστη. Έχω και ένα MLS με γνήσιο DEST 6 και δεν έχω διαπιστώσει μέχρι στιγμής διαφορά στην απόδοση. Όσο για τα επιπλέον χαρακτηριστικά που θέλεις (κάμερες αγαπημένα κλπ), αυτά εμπεριέχονται στα προγράμματα και στους χάρτες, άρα και στο DEST. Αυτά τα ολίγα από εμένα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να αναζητήσεις το ανάλογο topic του forum, το οποίο είναι κατατοπιστικότατο!!
  7. Ε, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα γίνει και αυτό :rolleyes::rolleyes: Ευτυχώς που έχουμε την...απαραίτητη "προϋπηρεσία"...:lol::lol:
  8. Το Destinator 7 που κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή, χρησιμοποιεί τους ίδιους χάρτες που συνεργάζονται με το Destinator 6. Αλλά ακόμη και η επίσημη έκδοση του 7 να βγει, πάλι τους ίδιους χάρτες θα χρησιμοποιεί. Αυτά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις στους αναγνώστες του topic.;)
  9. Η... ευκολία με την οποία αλλάζουν τα χαλασμένα RYE, αρχίζει να μου προκαλεί ανησυχία :worry: Μεγαλύτερη όμως ανησυχία μου προκαλεί η συχνότητα εμφάνισης των ανεπανόρθωτων βλαβών, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα... όρια του "στατιστικού λάθους" :wacko: Ηθικό (και πρακτικό) δίδαγμα: Όσο λιγότερο το "πειράζουμε" όσοι δεν γνωρίζουμε και δεν είμαστε σίγουροι για αυτό που κάνουμε, τόσο μειώνουμε τις πιθανότητες να επισκεφθούμε τον Κωτσόβολο. ;)
  10. Ακριβώς το αντίθετο με εμένα πριν από 20 περίπου ημέρες. Αν και ξέρω να κυκλοφορήσω στο Ηράκλειο (στους κεντρικούς δρόμους), το χρειάσθηκα για πολλά σημεία που δεν γνώριζα και υπό "άλλες" συνθήκες έπρεπε ή να κάνω κύκλους όλη νύχτα ή να χτυπώ τα κουδούνια των ανθρώπων για να μου δείξουν το δρόμο και να βγω στο Astoria :lol: (Έχετε και εσείς κάτι κ@$%στενα, πολύ κ*&$στενα) Αλλά δεν είχα για πλοήγηση το RYE, αλλά το άλλο μου GPS με γνήσιο 6άρι DEST και χάρτες του Νοεμβρίου. (Δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμη οι καινούργιοι), μόνο και μόνο γιατί έχει 4,3 οθόνη. Το RYE, φυσικά το είχα μαζί μου, αλλά το είχε "αναλάβει" ο γιός μου, που έβλεπε τα παιδικά βιντεάκια του, στο πίσω κάθισμα :rolleyes: Πάντως όσο κινούμαι στη Δυτική Κρήτη, χρησιμοποιώ το RYE, το οποίο είναι όντως εξαιρετικό και σε λήψη και σε απεικόνιση. :cool:
  11. Ευχαριστώ πολύ για τις - χρησιμότατες - οδηγίες. Τις ακολούθησα πιστά και έχω να παρατηρήσω τα εξής. Στο τέλος της διαδικασίας, φαινόταν το αρχικό μενού του RYE και όταν πάτησα στο "πλοήγηση", ενώ κανονικά θα έπρεπε να με βγάλει στη μπλε οθόνη με τις συντομεύσεις, εμφανιζόταν η κλεψύδρα και μετά τίποτε. Δοκίμασα να επανεπιλέξω το "use launcher" και μετά την επανεκκίνηση, λειτούργησε κανονικά. Η διαφορά είναι ότι εμφανίζεται πάνω δεξιά το κουμπάκι, το οποίο πέφτει πάνω στο + του χάρτη του Destinator, αλλά δεν το ενοχλεί. Το κάτω δεξιά, πέφτει πάνω στο κουμπί του μενού του destinator, αλλά αφήνει χώρο για να πατηθεί. Δεν το δοκίμασα με το iGO, αλλά δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας... Όσο για το χρόνο, δεν είσαι ο μόνος :cool: Μία ωρίτσα το πολύ και αυτή στα ...κλεφτά :rolleyes: Μάλλον δεν χρειάζεται να απολογείσαι. Δεν κτυπάμε και κάρτα :X
  12. Φίλε wishmaker, πολύ καλό και χρήσιμο το πρόγραμματάκι σου. :p Αυτή η μικρή μπάρα κάτω δεξιά με τα κουμπάκια, η οποία ανεβοκατεβαίνει, υπάρχει περίπτωση να μην εμφανίζεται όταν ξεκινά το πρόγραμμα; Διότι όταν μπαίνω σε ένα πρόγραμμα πλοήγησης, π.χ. στο Destinator, παραμένει κάτω και ενοχλεί... Βέβαια την βγάζω, αλλά αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να μην εμφανίζεται στην έκκίνιση του προγράμματος, ώστε να μην είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ το στυλό, για να την απενεργοποιήσω. :( Το ίδιο ισχύει και για το κουμπάκι πάνω δεξιά, το οποίο δεν κατάλαβα τι κάνει...:rolleyes: Α! Επί τη ευκαιρία, ωραίο το "ωραίο φόντο" που έβαλες... :lol::lol:
  13. Αρχίζω και συμπαθώ τους Ηρακλειώτες :lol::lol::lol::p
  14. Η πρώτη εικόνα είναι επιφάνεια εργασίας με συντομεύσεις; :worry: Γιατί εγώ, έχω έναν explorer που εμφανίζει μεν την επιφάνεια εργασίας, αλλά κενή και επιπλέον, δεν αποθηκεύει τις αλλαγές που έχω κάνει, αν κάνω επανεκκίνηση. Με αυτόν που έχω, απλά μπαίνω στο μενού και επιλέγω το πρόγραμμα που θέλω, αντί να το επιλέγω από τον πλοηγό, στο default μενού του RYE. Η όλη διαδικασία είναι λίγο πιο σύντομη, αλλά όχι σπουδαία πράγματα...:( Φίλε wishmaker, μήπως θα μπορούσες να μας γράψεις περισσότερα για αυτό που βρήκες; ;) Αν το βρίσκαμε και κάπου, καλό θα ήταν...:whistle::whistle:
  15. Κρίμα που τα μαγαζιά θα ανοίξουν πάλι την Τρίτη. :lol: Για να περάσει πιο εύκολα η ώρα της αναμονής, σου εξηγώ ότι άλλο πρόγραμμα παίζει σε PDA και άλλο σε PNA. Το RYE είναι ΡΝΑ, άρα χρειάζεσαι το κατάλληλο πρόγραμμα. Αυτό που ήδη έχεις, στο PDA, κατά 99% δεν κάνει.:mad: Όσο για τα Speed Cams μπορείς πολύ εύκολα να κατεβάσεις τις τελευταίες ενημερώσεις απο το gpspocketpc.gr. Εκεί θα βρεις επίσης μια πληθώρα από σημεία ενδιαφέροντος που μπορείς να τα αποθκεύσεις στα αγαπημένα σου. Στο συγκεκριμένο site, μπορείς να βρεις ανάλογα αρχεία και για την έκδοση Destinator που έχεις στο PDA σου.:) Ευτυχή κάτοχε του RYE, αν και είσαι απο το Ηράκλειο, θα σου απαντήσω :lol::lol: Υπάρχει ένα πρόγραμμα που ανοίγει τον explorer και εμφανίζει τα περιεχόμενα του RYE σε περιβάλλον παρόμοιο με των Windows. Είναι χρήσιμο γιατί αν έχεις περισσότερα απο ένα πρόγραμμα πλοήγησης δεν χρειάζεται να κάνεις την διαδικασία επιλογής του, κάθε φορά που επιθυμείς εναλλαγή. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί περίπου σαν PDA Ένα κανονικό PDA όμως τρέχει με Windows Mobile, τα οποία μάλλον δεν μπορούν να περαστούν στο συγκεκριμένο GPS. Και λέω μάλλον, γιατί από όσο ξέρω είναι διαφορετική η πλατφόρμα. Είναι σαν να θέλεις να περάσεις Vista σε PC που τρέχει Win98.:p Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να κάνω λάθος. Μακάρι να είναι έτσι :lol:
  16. Η συσκευή, είναι μια από τις καλύτερες value for money της αγοράς. Δεν είναι κλειδωμένη. Αρκεί να βρεις το κατάλληλο λογισμικό Destinator - ή όποιο άλλο πρόγραμμα θέλεις - για ΡΝΑ και απλά τρέχεις το αρχείο ΕΧΕ από τον επιλογέα. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη. Σε γενικές γραμμές το Destinator λειτουργεί ικανοποιητικά με το RYE χωρίς καθυστερήσεις, με αμεσότητα στην εύρεση των δορυφόρων. Η απόδοσή του μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με κατά πολύ ακριβότερα GPS που έχουν από τη "μάνα" τους Destinator. Η ενσωματωμένη μνήμη του δεν επαρκεί. Πρέπει να αγοράσεις μια SD card χωρητικότητας μέχρι 2GB, το κόστος της οποίας ξεκινά απο τα 9 περίπου ευρώ, (ανάλογα με την ταχύτητά της), η οποία δεν παίζει και πολύ σημασία...(τιμή για τα 2GB. Για πιο μικρή χωρητικότητα, πεύτει και η τιμή) Όσον αφορά την οθόμη, η απόδοσή της είναι και αυτή καλή, με χαρακτηριστικά που ρυθμίζονται. Τώρα, αν έχεις κόντρα, ή απο πίσω ήλιο, δεν φαίνεται και πολύ καλά (παίζει ρόλο και η γωνία που είναι τοποθετημένη), ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν διαρκεί για πολύ ώρα. Σε κανονικές συνθήκες η οθόνη είναι ευδιάκριτη και το ηχείο δυνατό. Αυτά από μένα. Ελπίσω να σε διαφώτισα :)
  17. Αν και μπερδεμένο, :dizzy: :hypno:είναι πολύ εντυπωσιακό... :w00t:
  18. Λίγες σελίδες πιο πίσω, ο φίλος "trveler_1" ανέφερε ότι ένας φίλος του, έβαλε πάνω WM5 και λειτουργούν, αλλά (ο φίλος του) λείπει σε ταξίδι... και θα μας πει νεώτερα όταν γυρίσει :cool:
  19. Μάλλον δεν κατάλαβα καλά... Ίσως κάπιος άλλος φίλος μπορεί να σου απαντήσει. :O Παρεμπιπτόντως, μήπως θα μπορούσες να μας περιγράψεις πως εμφανίζεται στο RYE η επιφάνεια εργασίας των CE; Και αν θα ήθελες να μας πεις ποια προγράμματα έχεις εγκαταστήσει; (Εκτός αυτών της πλοήγησης) :worry:
  20. Στις "Ρυθμίσεις - Πλοηγός", κάτω από την εύρεση λογισμικού, έχει την επιλογή "Άνοιγμα του λογισμικού κατά την εκκίνηση". Αν το ξετικάρεις, ίσως να λυθεί το πρόβλημά σου. Δεν το έχω κάνει, αλλά υποθέτω πως όταν ανοίγεις την συσκευή, θα παραμένει στο αρχικό, κύριο μενού. :)
  21. :rtfm::rtfm: Δώδεκα γεμάτες σελίδες, με όλες τις λεπτομέρειες, δεν τις διάβασες; Κάνε τον κόπο και θα σου απαντηθούν όλες σου οι απορίες :wink:
  22. Εγώ έχω πάρει και τα δύο. Το ένα (το απλό) το έκανα δώρο και το άλλο (της Ευρώπης) το κράτησα για μένα. Ψάχνοντάς το λίγο, διαπίστωσα εκ πρώτης όψεως ότι οι Ευρωπαϊκοί του χάρτες δεν είναι καλοί... Ίσως να μην έκανα κάτι σωστα :O Το έβαλα στο Παρίσι, που έχω πάει, και δεν απεικόνησε, παρά μόνο τους κεντρικούς δρόμους. Για σύγκριση του έβαλα και Ρώμη, αλλά και εκεί δεν έδειξε λεπτομέρειες της πόλης. Επισημαίνω και πάλι ότι ίσως να μην έκανα κάτι σωστά. Αντίστοιχα, με το Destinator, όπου βρήκα χάρτες της Ευρώπης, (ανά χώρα), του πέρασα το Γαλλικό και με την ίδια διαδικασία, του έβαλα το Παρίσι και μου έδειξε πλήρως όλες τις λεπτομέρειες της πόλης. Εξάλλου εγώ, το European Traveler το πήρα εξ΄ανάγκης, δεδομένου ότι ήθελα το απλό, αλλά τους είχε τελειώσει και η αναμονή για παραγγελία ξεπερνούσε τον ένα μήνα... Συνεπώς δεν το πήρα για τους Ευρωπαϊκούς χάρτες. :cool: Δεν το πήρα καν για το πρόγραμμα και τους χάρτες που έχει πάνω :lol: Είδα ότι η συσκευή απο μόνη της είναι μια εξαιρετικά τίμια πρόταση. Αρκεί να σου πώ ότι έχω και ένα MLS με νόμιμο Destinator και οθόνη 4,3 και το έχω στη θήκη του στο συρτάρι... Αυτά από μένα.
  23. Τι να το κάνεις το πρόγραμμα που έχει πάνω της η συσκευή;:blink: Περνάς το Destinator με τους τελευταίους Ελληνικούς χάρτες και είσαι μια χάρά. :rolleyes: Αλλά ακόμη και αν επιμένεις στο πρόγραμμα, (εκτιμώ) λόγω χαρτών, βάζεις το iGo 6 που χρησιμοποεί τους ίδιους ακριβώς χάρτες και σαν πρόγραμμα είναι σαφώς ανώτερο απο το Surgic Drive.:cool:
  24. Φίλε trveler 1, μας "άνοιξες την όρεξη" :food: Καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται ο φίλος σου, που πέρασε τα Wm5 και τον περιμένουμε με αγωνία να μας πει πως το έκανε :shock: Όσο για το φίλο luzu που ανησυχεί αν τα Wm είναι διαφορετικά: Το πρόγραμμα για τα PDA βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία των κανονικών Windows ενός Η/Υ, με μικρές διαφορές. Η χρήση του δεν είναι δύσκολη. Άλλωστε, τόσο στο παρών forum, όσο και σε πολλά άλλα, υπάρχουν πολλά γραμμένα για το κομμάτι αυτό, και ακόμη περισσότεροι φίλοι που μπορούν να βοηθήσουν σε περίπτωση προβλήματος, ή αποριών :D Πάντως, από ότι είδα, στο cd της συσκευής, δεν έχει το πρόγραμμα για τα 4.2 Το σίγουρο είναι ότι αν τελικά ισχύει αυτό που μας ανέφερε ο trveler 1, τότε το "φτωχό" μας, πλην "τίμιο" gps θα μεταμορφωθεί...;) Αλλά ακόμη και να μην είναι έτσι, η συγκεκριμένη συσκευή, για τα λεφτά της, μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα απο πολλές ακριβότερες, στις οποίες για να έχεις την ικανοποίηση της επιλογής και της εναλλαγής προγράμματος πλοήγησης, πρέπει πρώτα να τις ξεκλειδώσεις :mad: Γεγονός είναι πάντως, ότι για το RYE 3503, δεν ισχύει αυτό που λένε: Ότι πληρώσεις, παίρνεις". Πληρώνεις λίγα και παίρνεις πολύ περισσότερα. :lol:
×
×
  • Create New...