Jump to content

thoumas

Members
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by thoumas

  1. Φίλε pontie 76 μπορείς να μου πεις τι τιμή θα βγάλει η υπηρεσία αξιών τελωνείου για ένα bmw x3 3.0 benzin 3/2004 78.500km (euro4 εξοπλισμός χωρίς extra).Επίσης για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Αν είχε λιγότερα ή περισσότερα χλμ η τιμή διαφοροποιείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω? Σε ευχαριστώ
  2. Το αυτοκίνητο περίμενε στην Ιταλία και σήμερα το πρωί έδωσα εντολή στην μεταφορική να το επιστρέψουν Γερμανία.Πριν από αυτό μίλησα με το αρμόδιο τμήμα του Υπ. Οικονομικών το οποίο με διαβεβαίωσε για την ισχύ της οδηγίας.stefanos m539 πρόσεχε η εγκύκλιος έχει πάει σε όλα τα τελωνεία από τις 13/12/07 .Ο εκτελωνιστής που σου λέει ότι εφαρμόζονται ακόμη τα παλιά μέτρα πρέπει να είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα. Δεν παίζουν με αυτά τα θέματα.
  3. @rallis,@stefanos_m539 ,gsioutas σας παραθέτω λεπτομέρειες.Το αυτοκίνητο το αγόρασα από Γερμανία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται Ιταλία.Στις 20/12 που μίλησα με εκτελωνιστή πριν το αγοράσω δεν μου ανέφερε ότι επίκειται κάποια αλλαγή και έτσι προχώρησα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με υπάλληλο τελωνείου όταν του ανέφερα για την αιφνιδιαστική ισχύ της εγκυκλίου μου είπε:έτσι γίνονται αυτά.Όσο αφορά για αλλαγή από EURO3 σε EURO4 το ρώτησα σε συνδιασμό και με πιστοποίηση TUV.Απάντηση αρνητική και από εκτελωνιστές (τουλάχιστον 10)και τελωνιακούς.Δύο εκ/στές μου ανέφεραν ότι περνάνε μόνο κάποια EURO3 με "κλειδί" 62 στην άδεια.Το δικό μου έχει "κλειδί" 44.Τα τελευταία περί κλειδιών με κάθε επιφύλαξη.Το μόνο ερωτηματικό για μένα είναι,αν είναι ή όχι παράτυπη η αιφνίδια εφαρμογή της εγκυκλίου(μέχρι τέλος του χρόνου δεν είχε πάρει χαμπάρι κανένας, απλά λέγανε ότι κάποια στιγμή θα γίνει).Πάνω σε αυτό μήπως υπάρχει κάτι που γνωρίζει ο εκ/στής του @stefanos_m539. Όσο για το τι θα κάνω μετά?Το αυτοκίνητο θα επιστρέψει πίσω είτε για πώληση είτε για ανταλλαγή με κάποιο EURO4.
  4. stefanos_m539 επειδή δεν έχω χρονικό περιθώριο αν ο εκτελωνιστής σου έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι ενημέρωσέ με. Ο χρόνος με πιέζει πολύ και αν πρέπει να κάνω κάτι,πρέπει να το κάνω άμεσα.
  5. Όπως μου είπαν και όλοι οι εκτελωνιστές.. (όπως είναι στην νταλίκα μεταβολή και πίσω).
  6. Προσπαθώ να εκτελωνίσω audi 2002. Όσους εκτελωνιστές έχω ρωτήσει μου έχουν πει ξέχνα το.Τα πράγματα έχουν αλλάξει από τις 13/12/07 με εγκύκλιο του Υπ.Οικονομικών προς τα τελωνεία(το έχω διασταυρώσει και από 3 τελωνεία).Αυτά που λέει ο rallys περί EURO3 EURO4 είναι σωστά.Το όλο θέμα βρίσκεται στο κατά πόσο και εάν είναι παράτυπη η χρονική εφαρμογή της εγκυκλίου.Αν δηλ. θα έπρεπε η εγκύκλιος αυτή να δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ ή στο αν θα έπρεπε να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα 1-3 μηνών για την έναρξη και ισχύ της.Αυτό το λέω γιατί ενώ η εγκύκλιος είχε πάει στις 13/12/07, αυτοί την έθεσαν σε ισχύ από 01/01/08.Ποιος και από που καθορίστηκε η έναρξη ισχύς της
  7. Σε ευχαριστώ πολύ.Αύριο και εγώ θα ρωτήσω στο υπουργείο.Περιμένω νεότερα από ότι καινούριο μάθεις.
  8. Φίλε αν μπορείς βοήθησέ με.Φέρνω αυτοκίνητο που αγόρασα από Γερμανία και είναι ήδη στην Ιταλία.Αudi 2.7 Μοντέλο 2002 Euro3 και με έχουν τρελάνει. Σε δύο μέρες θα είναι Ελλάδα. Πολλοί μου λένε ότι θα πληρώσω δασμούς 142% βάσει της καινούριας οδηγίας. Αν μπορείς στείλε μου το τηλέφωνο του εκτελωνιστή που σου είπε ότι ισχύει ακόμη η παλιά οδηγία. Οποιος ξέρει πληροφορίες για το τι ισχύει ας βοηθήσει.
×
×
  • Create New...