Jump to content

nikosvolos

Members
  • Δημοσιεύσεις

    10
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by nikosvolos

  1. Οι οδηγίες για να κάνετε το spb weather να δεχθεί τις πληροφορίες του meteo.gr, που είναι σχεδόν κοινές για τα template, και τις έχω με τη βοήθεια του zoo, είναι οι εξής:

     

    Αρχικά βρίσκουμε τον κωδικό της περιοχής που μας ενδιαφέρει πηγαίνοντας στο http://www.meteo.gr κι από το μενού "Η Ελλάδα κατά τόπους" (αριστερά) επιλέγουμε την περιοχή για την οποία θέλουμε πρόβλεψη. Στη σελίδα που θα ανοίξει κοιτάμε τη διεύθυνση που φαίνεται στον browser (π.χ. για Αθήνα είναι: http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=12) κι από εκεί σημειώνουμε τον κωδικό της πόλης ή της περιοχής που μας ενδιαφέρει. Π.χ. στο από πάνω είναι 12 (http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=12). Για την περίπτωση των θαλασσών πηγαίνουμε στο μενού “Προγνώσεις θαλασσών” κι από εκεί επιλέγουμε περιοχή. Κοιτάμε πάλι τη διεύθυνση (π.χ. για Ν. Ευβοϊκό http://www.meteo.gr/sf.asp?sea_id=24) και σημειώνουμε τον κωδικό. Σε αυτή την περίπτωση είναι 24 (http://www.meteo.gr/sf.asp?sea_id=24). Για πιο γρήγορα κι εύκολα ο taaz έφτιαξε το παρακάτω αρχείο με όλους τους κωδικούς για τις πόλεις από το meteo. Για τις θάλασσες δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα κάτι.

     

    http://www.habakis.gr/myphone/meteoCityCodes.txt

     

    Μόλις βρούμε τον κωδικό ακολουθούμε τα παρακάτω:

     

    1) Αποσυμπιέζουμε .rar αρχείο που βρίσκεται στα παρακάτω post κι αντιγράφουμε το αρχείο με κατάληξη .tpl στο ppc μέσα στο φάκελο όπου είναι εγκατεστημένο το spb weather και συγκεκριμένα στον υποφάκελο "templates" (π.χ. Program Files\Spb Weather\templates\)

     

    2) Πατάμε παρατεταμένα πάνω στο Spb Weather στην today screen και επιλέγουμε "options".

     

    3) Πάμε στο μενού Tools -> Weather Sources και πατάμε Add.

     

    4) Στην οθόνη που θα βγει πατάμε το κουμπί Browse, πάμε στο φάκελο που γράψαμε το template (π.χ. Program Files\Spb Weather\templates\) και επιλέγουμε το αρχείο .tpl . Πατάμε ΟΚ και ΟΚ.

     

    5) Από την οθόνη Options πατάμε "Add" για να προσθέσουμε μία περιοχή και εν συνεχεία επιλέγουμε "Custom" (κάτω αριστερά στα WM5).

     

    6) Στο “Name” γράφουμε το όνομα της περιοχής, στο “Forecasts” επιλέγουμε το template που δηλώσαμε και στο “City Code” γράφουμε τον κωδικό που σημειώσαμε πριν. Πατάμε OK και ΟΚ.

     

    7)Επαναλαμβάνοντας τα βήματα 5 και 6 μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον περιοχές.

     

    8)Βεβαιωνόμαστε ότι το ppc μας είναι συνδεμένο στο internet και πατάμε παρατεταμένα πάνω στο Spb Weather στην today screen κι επιλέγουμε “Refresh All” ή Refresh εάν έχουμε μόνο μία περιοχή.

     

    καλημέρα όταν λες αποσυμπιέζουμε το αρχείο .rar που βρίσκεται στο παρακάτω post, σε ποιο post αναφέρεσαι?

×
×
  • Create New...