Jump to content

gaz

Members
  • Δημοσιεύσεις

    11
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by gaz

  1. Συμφωνώ (βέβαια υπάρχει και το εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα παροχών). Στη δική μου περίπτωση θα είχε τελειώσει η ιστορία καιρό πριν, ας όψεται όμως ο Δήμος Καλλιθέας που ζήταγε λεφτά για το σκάψιμο που θα έκανε ο εργολάβος του ΟΤΕ. Και για να αποδώσουμε και τα του... ΟΤΕ στον ΟΤΕ, απο τη στιγμή που τους έστειλα με φαξ την άδεια από τον Δήμο, ήρθαν την μεθεπόμενη ημέρα πρωί πρωί, έσκαψαν (πήραν παροχή από την διπλανή πολυκατοικία) και μια μέρα μετά ήρθαν και πέρασαν καινούργιες πλάκες στο πεζοδρόμιο και το έκαναν κυριολεκτικά καινούργιο. Μετά πήγα Δευτέρα για να κάνω την αίτηση για μεταφορά και την επόμενη ημέρα κιόλας επικοινώνησα με τα συνεργεία που μου είπαν ότι δεν έχει ακόμα ενημερωθεί ότι έχει έρθει παροχή στην πολυκατοικία αλλά να μην ανησυχώ θα επικοινωνήσουν αυτοί μαζί μου. Την Παρασκευή σκάει τηλέφωνο από ΟΤΕ και την Κυριακή το πρωί ήρθε ο τεχνικός τους και μου ενεργοποήσησε το τηλέφωνο. Μάλιστα ξύλωσε και την πρίζα γιατί το ξεφτέρι ο εγκαταστάτης της πολυκατοικίας είχε συνδέσει στην τύχη καλώδια. Το μόνο που δεν παίζει ακόμα είναι το ADSL το οποίο όμως όπως μου είπαν από το customer support της HOL λογικά σήμερα θα είναι ΟΚ γιατί έπρεπε να τους είχα ενημερώσει κι αυτούς για αλλαγή διεύθυνσης. Δηλαδή δεν ξέρω αν είμαι από τους τυχερούς της υπόθεσης, πάντως από τη στιγμή που τέλειωσε η διαδικασία με τον Δήμο μέσα σε 10 ημέρες έσκαψαν, έφεραν παροχή, μπάλωσαν και είχα και τηλέφωνο.
  2. Τελικά βρέθηκε λύση στο 'μυστήριο'. Κατάφερα να επικοινωνήσω με την υπάλληλο που είναι υπεύθυνη για τα συνεργεία (εργολάβοι βασικά είναι) που περνάνε τα υπόγεια, και μου είπε οτι υπήρχε αίτηση απο 8 Δεκεμβρίου από τον κατασκευαστη της πολυκατοικίας, αλλά με την Καλλιθέα υπήρχε πρόβλημα: Ο Δήμος Καλλιθέας ζητάει από τον ΟΤΕ τέλη χρήσης πεζοδρομίου (έλεος! ) και ο ΟΤΕ δεν τα πληρώνει και ότι αν πλήρωνε η πολυκατοικία τα τέλη, το συνεργείο ερχόταν την επόμενη ημέρα κι όλας. Και όντως έτσι έγινε. Μόλις τα πλήρωσα (192 Ευρω), τους έστειλα με φαξ την άδεια από τον Δήμο, και την επόμενη μέρα κι όλας (ήταν και Σάββατο) ήρθαν, έσκαψαν και πέρασαν το καλώδιο που περιμένει στον κατανεμητή της πολυκατοικίας. Περιμένω τώρα να έρθουν να συνδέσουν και το τηλέφωνο στο σπίτι μου πλέον. Ελπίζω να μην αργήσουν.
  3. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ. Δεν έχουν έρθει καλώδια στην πολυκατοικία (νεόδμητη) και από τον ΟΤΕ της Καλλιθέας είδαν στον υπολογιστή και η πολυκατοικία είχε χαρακτηρισμό 'υπο εξέταση' ή κάτι τέτοιο. Μου είπαν περίμενε 4 με 5 μήνες. Μάλιστα μου είπαν να μην κάνω μεταφορά του τηλεφώνου ακόμα για να μη πληρώνω τσάμπα τα πάγια, και απλά όταν σκάσουν μύτη και τα καλώδια να κάνω νέα σύνδεση. Α! Και μου έδωσαν και ένα τηλέφωνο που είναι υποτίθεται η υπάλληλος που κανονίζει τα συνεργεία για να την πάρω να μου πει πότε περίπου θα σκάσουν μύτη. Το τηλέφωνο αυτό βέβαια είτε χτυπάει είτε μιλάει, εχω προσπαθήσει πάνω από 50 φορές αλλά άνθρωπος δεν το έχει σηκώσει. Οταν τους το είπα μου είπαν κι εμείς εκεί θα πέρναμε τηλέφωνο για να μαθουμε.
  4. Η λέξη κλειδί εδώ :cool: είναι το αξιοπρεπείς. Εδώ συμφωνώ απόλυτα. Αλλα συγκρίσιμης ποιότητας με μια ψηφιακή, όχι. Αλλο το μισό MPixel μιας βιντεοκάμερας κι αλλο τα 5 και βαλε (και 8 σε τιμή συγκρίσιμη με μια βιντεοκάμερα). Δεν ξέρω κατά πόσο είναι limitations από άποψης σχεδιασμού που μια βιντεκάμερα δεν μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με την ανάλυση μιας (εστω και φτηνής) ψηφιακής (αν και κάτι μου λέει ότι είναι). Τελικά όμως από άποψης marketing είναι καλή φάση γιατι τελικά σε αναγκάζουν να τα πάρεις και τα δύο. :cry:
  5. Σωστός... :p Είμαι λίγο σονάκιας όσο αφορά τις χάντυ... Τέλος πάντων, διάγραψε το memory stick και βάλε CF, SD, ό,τι άλλο τέλος πάντων μπορεί να παίξει... Είναι πάντως κάτι που δεν σου το λένε... Εχουν κουμπάκι photo αλλά αν στο σωζουν στο κασετάκι, άντε να το μαζεψεις μετά.. ταλαιπωρία... :wacko:
  6. Δεν είναι τόσο δα μικρές οι διαφορες... Πχ μια σχετικά νορμαλ ψηφιακή με 5 MegaPixel έχει γύρω στα 400-500 Ευρώ; Μια βιντεοκάμερα χωρις memory stick έχει γύρω στα 700 ενώ με memory stick παει κοντά στα 900-1000. memory stick χρειάζεσαι οπωσδήποτε για φωτογραφίες. Και πάλι οι φωτογραφίες που τραβάς με μια τέτοια βιντεοκάμερα συνήθως παίζουν στα 800χ600΄, 'αντε με χίλια ζόρια να πάνε στα 1024χ768, καμία σχεση δηλαδή με τα 5 MegaPixel. :confused:
  7. Κι εγώ πρώτα ψηφιακή φωτογραφική θα έπαιρνα και μετά (και αν... ) βιντεοκάμερα. Αλλά έσκασε μύτη ο μπέμπης και χωρίς βιντεοκάμερα δε λέει. Ειδικά τη στιγμή που σου το πρωτοφέρνουν μέσα στο πιρέξ και τις πρώτες μέρες του και στο μαιευτήριο και στο σπίτι αν δεν έχεις βιντεοκάμερα, χάνεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Βέβαια, την φωτογραφική μηχανή την χρησιμοποιείς πολύ περισσότερο απο την βιντεοκάμερα. Κι εγώ με το μωρό τώρα πιο πολλές φωτογραφίες βγαζω με την παλιά φωτογραφική μηχανη που δεν είναι και ψηφιακή παρά τραβαω βίντεο. Βέβαια είναι μερικές φάσεις που όσες φωτογραφίες και να τραβήξεις χάνεις την ομορφιά τους. Το βίντεο επι πλεον έχει και ήχο και επί πλέον αν έχεις και χρόνο και μεράκι μπορείς να μαζεύψεις διάφορα βιντεάκια που έχεις τραβήξει και να φτιάξεις dvd. Θέλει πολύ χρόνο αλλά εχει και την πλάκα του. Επί πλέον (αν και δεν έχεις την ίδια ποιότητα με μια καλή ψηφιακή) μπορείς να τραβήξεις βίντεο και μετα να το πας frame by frame και να διαλέγεις τις καλύτερες πόζες/φάσεις και να τις κάνεις capture σε εικόνα. Είναι πολύ καλή φάση. Πάντως αν πάρετε τώρα κάποια handycam, ΠΟΛΥ σημαντικό, να έχει έξοδο firewire (η Sony το λέει i-Link). Εχει σάφώς μεγαλύτερο throuput από το USB 1.1 που παίζουν τώρα όλες (απ'οσο ξέρω) οι χάντυ, που σημαίνει σαφώς καλύτερη ποιότητα εγγραφής στο δίσκο του πισιού. Για μένα το καλύτερο θα ήταν 2 σε 1, αλλά όσο δεν μπορώ να το έχω (και ειδικά από άποψης τιμής), πιστεύω ότι αν δεν συντρέχει ειδική περίπτωση (με μωρό εινανι must! ) ψηφιακή φωτογραφική χωρίς συζήτηση. :)
  8. Να σου πω... Καλή μου φαίνεται. Ειναι κα η πρώτη κάμερα που είχα ποτέ (βασικά την πήρα γιατί έχω νεογέννητο μωρό, οποτε το τραβάω συνέχεια :) ) και δεν εχω και εμπειρία από άλλες μηχανές για να κάνω ποιοτικές συγκρίσεις. Ειναι πολύ εύχρηστη, μικρή, μια χαρά! Την βρήκα στο πλαίσιο 706 Ευρώ (το πιο φτηνό απο όσα μαγαζιά έψαξα).
  9. Φίλε μου ακριβώς το ίδιο ερώτημα αντιμετώπιζα κι εγώ. Πολύ πρόσφατα μάλιστα, αφού αγόρασα την κάμερα (Sony DRC-PC106E) το Σάββατο (προχθές). Λοιπόν, το συμπέρασμα είναι το εξής: Δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο. Καταρχήν στα camcorders η ποιότητα φωτογραφίας είναι αισχρή (συνήθως στα λεφτα που ζητάς τραβάνε σε ανάλυση 640x480) και το χειρότερο με αυτά τα λεφτά δεν έχει memory stick για να αποθηκεύεις τις φωτογραφίες σου, απλά τις σώζει στη minidv κασέττα σαν κομμάτι της ταινίας που τραβάς. Οπότε ή παίρνεις μια ψηφιακή φωτογραφική για τις φωτογραφίες σου (εχουν φτασει στα 12 Mpixel, οποτε με 200-300 Ευρώ μπορείς να πάρεις μια Cannon στα 3.2 Mpixel που είναι αρκετά αξιοπρεπής) και μια βιντεοκάμερα (αυτές παίζουν απο 600 και πάνω όπως λες εσύ). Αν δεν εχεις το σύνολο των χρημάτων,αποφασίζεις τι απο τα δυο θελεις περισσότερο. BTW, αν θες να μεταφέρεις απο την κασέτα στο PC σου το digital video για να το επεξεργαστεις ή να το γραψεις σε DVD πχ, να προτιμήσεις το firewire (η Σονυ το λέει i-Link). Είναι σαφώς πιο γρήγορο. Βέβαια να δεις αν εχει το PC σου firewire κάρτα και επι πλεον κάνε του κι ένα benchmark στο δίσκο να δεις με τι transfer rate παίζεις (αν έχεις παλιο δισκο/pc δεν έχει νόημα). Καλή τύχη.
  10. Εβαλα νέα σύνδεση ΟΤΕ πριν πέντε μήνες περίπου. Από τότε αρκετές φορές μπαίνουν στη γραμμή μου άλλες συνομιλίες, κυρίως από ξενόγλωσσους (κάτι βουλγάρικα, ιταλικά, ρώσικα, αλβανικά κλπ) ακόμα και όταν εγώ δεν έχω πάρει κάποιο τηλέφωνο (ακούγονται δηλαδή μαζί με το μπιπ μπιπ. Ειχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση κάποιος να παίρνει τηλ και να χρεώνεται ο δικός μου λογαριασμός; (μάλλον όχι γιατί αλλοιώς πως θα μπορούσα να τηλεφωνώ κι εγώ ταυτόχρονα;). Νόμιζα ότι τέτοια προβλήματα θα έπρεπε να τα είχε λύσει ο ΟΤΕ.
×
×
  • Create New...