Jump to content

nikoskourtis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    22
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by nikoskourtis

  1. Ειχα ενα ξεχασμενο νουμερο vodafone το οποιο το χρειαστηκα σημερα και πηγα να παρω μια καρτα 3 ευρω για ανανεωση. Ειχα την εντυπωση οτι ηταν cu ομως ηταν ala cart. Εβαλα λοιπον την καρτα και τι εγινε: Μου ακυρωσε την καρτα, αναγνωρισε την διαδικασια ως ανανεωση μεταφεροντας την ημερομηνια ληξης της συνδεσης στις 15/2/2010, αλλα τα 3 ευρω δεν τα προσθεσε στο λογαριασμο. Στη συνεχεια μου ηρθε μυνημα που λεει οτι για να προστεθουν τα 3 ευρω πρεπει να βαλω μια καρτα των 10. Και λεω εγω τωρα: Ειναι σοβαρη η εταιρια; Γιατι μου ακυρωσε την καρτα; Δε μπορουσε να μου στειλει μυνημα οτι δεν ειναι αποδεκτη η καρτα των 3 ευρω να τη δωσω σε κανενα φιλο μου; Τι να πω. Δε μετανιωνω καθολου που την ειχα στο συρταρι τοσο καιρο.
  2. ειναι το ιδιο jack με τα handsfree των nokia. Εγω εχω παρει απο καταστημα ηλεκτρονικων εξαρτηματων (ολοκληρωμενα, τρανζιστορ, αντιστασεις, πυκνωτες κτλ) στην Πατρα. Θα πας σε ενα τετοιο καταστημα και θα ζητησεις ενα βισμα καρφι τετραπολικο. Καλυτερα ειναι να παρεις το στραβωμενο μαζι σου να τους το δειξεις. Γενικα σε τετοια καταστηματα βρισκεις τα παντα αρκει να μπορεσεις να τους εξηγησεις τι θες. π.χ. Ειχα παει να παρω ενα mini usb καλωδιο και δεν ηξεραν να μου δωσουν για το κινητο που ζητουσα, οταν τους εδειξα την υποδοχη του κινητου μου εδωσαν αμεσως και μαλιστα ειχε μονο 2 ευρω (αμα παρεις απο μαγαζι με κινητα θα δωσεις 15-20 ευρω). Ψαξε επισης αν τα pins ειναι ιδια με αυτα απο Nokia (3310, 8210, 8310 κτλ) δηλαδη αν ειναι με την ιδια σειρα. Αν ειναι με την ιδια σειρα μπορεις να βρεις handsfree για nokia με 2 ευρω (μαϊμου, οχι nokia).
  3. Αφου εχει bluetooth προφανως συνδεετε με pc. Με τοσα λεφτα που θες να πεταξεις μπορεις να αγορασεις μια παρομοια pstn συσκευη η οποια θα συνδεετε με υπολογιστη.
  4. Λευκαδα ειμαι. Που μπορω να βρω το αντιστοιχο για λευκαδα; Στο site της forthnet δε βρισκω.
  5. Ρε παιδια ποια πρεπει να ειναι η μορφη του username που θα βαλω για να συνδεθω με ενα demo απο forthnet?
  6. το greek-forum.de εχει αλλαξει εδω και 2 χρονια περιππου και εγινε http://www.greek-forum.com ειμαι χρηστης του πανω απο 5 χρονια. αλλα site: http://www.greek-music-forum.com http://www.greek-mania.com http://www.grmp3.com (τις τελευταιες μερες δε δουλευει αλλα ισως ξαναλειτουργησει) http://www.pareoula-forum.com
  7. Κι εμενα για τσελεμεντε κι ελεγε να πατησω κατι πληκτρα. Το εκλεισα μην παθω καμια λαχταρα. Παντως νομιζω οτι αν πας στον εισαγγελεα δινει εντολη αυτος να του δωθουν οι αριθμοι των τηλεφωνων απο τον οτε εστω κι αν ειναι απορρυτα. Βεβαια αν ειναι να μπλεξεις με δικαστηρια...
  8. Δε ληγουν ποτε αν ανανεωνεις το νουμερο κανονικα μια φορα το χρονο. Αν ξεχασεις να ανανεωσεις και περασουν 12 μηνες και 1 μερα απο την τελευταια ανανεωση τοτε χανεις ολα τα ποσα που ειχε η καρτα σου ειτε ειναι απο προσφορες ειτε ειναι κανονικες καρτες ανανεωσης (ισχυει για ολες τις εταιριες). Το sharing ειναι πολυ καλος τροπος για να συγκεντρωνεις πολλες προσφορες σε ενα νουμερο. Ελπιζω κι εγω να μην το κοψει επειδη σιγουρα αρκετοι ειναι αυτοι που βαζουν καρτα στο νουμερο με την προσφορα και στελνουν λεφτα μετα στο αλλο τους. Εξαλου εδω ειναι αυτο που λεμε "αρπαξε οτι προλαβεις". Στη ζωη μας οτι ισχυει σημερα μπορει να μην ισχυει αυριο.
  9. Να συμπληρωσω και κατι αλλο. Πιστευω οτι η tim δε θα συνεχισει για πολυ αυτες τις προσφορες. Οποτε αρπαζω τωρα οτι μπορω για να εχω για μετα. Αν τις συνεχισει βεβαια εννοειται οτι δε θα συνεχισω να βαζω καρτες γιατι αν μαζεψω 200 ευρω στο κινητο ωσπου να τα καταναλωσω θα εχουν χασει την αξια τους λογω πληθωρισμου και γενικως ειναι ρισκο να εχεις πολυ μεγαλα ποσα στο κινητο. Παντως αν το σκεφτεις λογικα με 30 ευρω σου δινει 60 αρα το μηνυμα στοιχιζει 7,2/2 = 3,6 λεπτα χωρις φπα. Ειναι συμφερον λοιπον να στελνω μηνυματα απο κει σε σχεση με ολες τις εταιριες και χωρις περιορισμο στο ποτε θα καταναλωσω την προσφορα.
  10. Εχω 3 νουμερα tim. Το ενα το εδωσα στην κοπελα μου (για το δευτερο κινητο της), το δευτερο το εχω εγω (στο δευτερο κινητο μου), το τριτο καθεται (δεν εχω συσκευες). Στο δικο μου μου ηρθε οτι θα μου επιστρεψουν οτι καταναλωσω τωρα μεχρι 31/12. Στην κοπελα μου ηρθε διπλασιασμος της πρωτης καρτας. Οποτε εβαλα στο ενα μια 30αρα καρτα (τωρα εχει 60). Το αλλο εχει 4 ευρω. Θα μεταφερω τα μισα περιπου απ αυτο με τα 60 και ετσι θα παρω τωρα που ερχονται γιορτες (ο Δεκεμβρης ειναι γεμματος γιορτες, Αγιου Νικολαου, αγιου Σπυριδωνα, Χριστουγεννα κτλ) να πω "χρονια πολλα" και θα μου επιστραφουν το νεο ετος. Δε νομιζω οτι εχασα. Μια χαρα ειναι. Υπο κανονικες συνθηκες μονο το νον στοπ χρησιμοποιουσα (εχω Q για καθημερινη χρηση αφου οι πιο πολλες κλησεις ειναι 5-10 δευτερολεπτα). Με 30 ευρω θα εχω 60 και θα εχω βγαλει και τις υποχρεωσεις των γιορτων. Με 60 ευρω περναω 14 μηνες με non-stop.Βεβαια ειμαι τυπος που δε μιλαω πολυ στο κινητο (δε μου αρεσει + κακο στην υγεια + πεταμα χρηματων) και δεν παρασυρομαι να μιλαω ασκοπα. Αν εχω 5 ευρω καρτα θα μιλησω για ενα μηνα, αν εχω 500 θα μιλησω για 80 χρονια.
  11. Εγω το εχω καταλαβει εδω και καιρο οτι μας κοροιδευουν γι' αυτο χαλαω 4,2 ευρω το μηνα για το non-stop (μιλαω με την κοπελα μου) και περιπου 2,5 ευρω το μηνα στην Q για ολα τα υπολοιπα. Οποιος με θελει ας με παρει εκεινος, εγω παιρνω στο σταθερο και δε λεω την ιστορια της ζωης μου (αφου με τους φιλους συναντιομαστε 1 φορα τη βδομαδα τουλαχιστον τι νοημα εχει να τα λεω απο το τηλεφωνο). Εχω καρτες ολων των εταιριων και αν βαλει η vodafone μια καλυτερη προσφορα θα βγαλω την tim και θα βαλω vodafone. Αφου ακομα και στα μαγαζια δεν προσεχουν τον πελατη (αυτον τον εχουν σιγουρο) αλλα τον αγνωστο για να τον πιασουν πελατη. Οταν καταλαβουν οτι εγινες πελατης σε γραφουν κανονικα. Παλιοτερα ισχυε οτι οι καλοι πελατες εχουν καλυτεη μεταχειρηση. Πρεπει να τους δημιουργεις συνεχεια την αισθηση οτι απο στιγμη σε στιγμη σε χανουν.
  12. Ok! Εδω στη Λευκαδα υπαρχει το περιοδικο σε πολλα μαγαζια-περιπτερα. Ξερω που θα το βρω. Απλα επειδη ειναι Οκτωβρης σκεφτηκα οτι ειναι αδυνατο να μην εχει ερθει του Σεπτεμβριου.
  13. Ρε παιδια ψαχνω το περιοδικο και δε το βρισκω πουθενα. Βρισκω ενα περιοδικο που λεγεται: "κινητη τηλεφωνια" και λεει "τευχος Ιουλιου-Αυγουστου". Που στο καλο θα το βρω;
  14. Δεν ειναι σωστο σιγουρα. Ειναι κατα του ανταγωνισμου. Λογικα ειναι και παρανομο. Ειναι σα να αγορασεις ενα αυτοκινητο και να σου πει η εταιρια οτι θα βαζεις βενζινη μονο μαρκας Χ. Ομως οι νομοι μεταφραζονται οπως θελουν οι δικαστες. Και να ξερεις οτι παντα υπαρχει ενας νομος και ταυτοχρονα ο αντιθετος του. Δηλαδη καθε πραξη ειναι παρανομη για καποιο νομο αλλα συμφωνα με καποιον αλλο ειναι νομιμη. Οι καμερες στους δρομους δε βγηκαν παρανομες απο τον Αριο παγο; Κι ομως επαναλητουργουν γιατι προφανως καποιος αντικρουομενος νομος τις επιτρεπει. Αυτα ειναι τα "παραθυρακια" των νομως που λεμε. Αρα δε συμφερει να κανει καποιος μηνυση γιατι οι δικαστες θα δικαιωσουν τη vodafone για ευνοητους λογους. Αρα μην ξαναπας στη vodafone. Εγω ετσι κανω οταν νοιωσω οτι με εκμεταλευονται.
  15. Καλαμακι κυριολεκτικα ειναι το μικρο καλαμι. Καλαμι ειναι αυτο το φυτο (με το λεπτο και μακρυ κορμο) που βγαινει στα ποταμια και στις λιμνες. Ο κορμος του φυτου ειναι τρυπιος μεσα οπως τα καλαμακια που πινουμε το χυμο ή τον καφε μας. Τα κομματακια κρεας (χοιρινο, κοτοπουλο κ.τ.λ) τα σουβλιζουμε με ενα ξυλακι που το λεμε καλαμακι επειδη εχει το σχημα του κορμου του καλαμιου (ειναι μακρυ και λεπτο). Καλαμι δε λεμε και αυτο που ψαρευουμε; Επειδη ειναι μακρυ και λεπτο (παλια βεβαια χρησιμοποιουσαν οι ψαραδες πραγματικο καλαμι για ψαρεμα πριν βγουν τα πλαστικα επειδη το καλαμι ειναι πολυ ελαφρυ ξυλο). Το μπαμπου ειναι ειδος καλαμιου. Απο αυτα φταχνουμε επιπλα. Αρα καλαμακι μπορουμε να χαρακτηρισουμε μεταφορικα (αφου δεν ειναι απο το φυτο καλαμι αλλα μοιαζει στο σχημα) το ξυλακι που χρησιμοποιειται για να στηριξουμε πανω τα κομματακια το κρεας. Νομιζω ειναι ξεκαθαρο. Σουβλακι ειναι ενα μικρο σουβλί (σουβλα). Οταν λεμε σε μια ταβερνα οτι θελουμε σουβλακι ενοουμε αυτο το μικρο σουβλι (εννοειται οχι σκετο το σουβλι) με κρεας.Αν κοιταξετε σε εναν τσελεμεντε μαγειρικης θα δειτε τη λεξη "σουβλακι". Εκει εχει πολλα διαφορετικα ειδη. Μπορει να βαλεις χοιρινο σκετο, μοσχαρι, κοτοπουλο κτλ. Ακομα και λαχανικα μπορει να εχει αναμεσα στα κομματια το κρεας. Πως λεμε "τον καρφωσε σα σουβλακι". Σουβλακι δε γινεται σε καμια περιπτωση να λεγεται η πιτα που εχει μεσα πατατες, χοιρινο, ντοματα, τζατζικι κτλ γιατι πολυ απλα η λεξη "σουβλακι" βγαινει απ τη λεξη "σουβλα". Η "σουβλα" ειναι ενα μακρυ και λεπτο αντικειμενο με το οποιο τρυπας (σουβλιζεις) κατι. Σε μια πιτα με γυρο που κολλαει η λεξη "σουβλακι΄"; Αφου δεν εχει σουβλιστει τιποτα. Δεν ξερω πως αλλιως να το εξηγησω. Εξαντλησα ολες τις δυνατοτητες μου. Εμενα μου τη σπαει που μονο στην Αθηνα τα λενε με διαφορετικο τροπο και μαλιστα οχι μονο αρνουνται να μαθουν το σωστο αλλα το θελουν να το αγνοουν κιολας. Βεβαια ειναι γενικο φαινομενο της αθηνας να σνομπαρει την περιφερεια. Αυτοι ειναι σωστοι σε ολα... Τι να κανεις μωρε αφου στην Αθηνα ειναι σαν την Αμερικη. Εχει μαζευτει καθε καρυδιας καρυδι και εχουν κανει δικο τους πολιτισμο.
×
×
  • Create New...