Jump to content

rosegrave

Members
  • Δημοσιεύσεις

    22
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by rosegrave

  1. Έχω ρυθμίσει το mailbox στο κινητό ώστε να παίρνω τα mail μου απο το λογαριασμό μου στο yahoo. Όμως παρόλο που τα κάνω όλα mark as read, πάλι μου βγάζει στην οθόνη αναμονής πάνω δεξιά ενα φακελάκι με @. Πώς γίνεται να το ξεφορτωθώ αυτό? Ok... το βρήκα.
  2. Κατέβασα χθές ένα προγραμματάκι επεξεργασίας γραμματοσειρών (για το pc οχι για το κινητό!) και από εκεί κατάφερα να αλλάξω το μέγεθος της γραμματοσειράς που ήθελα να περάσω στο κινητό. Λειτούργησε μια χαρά και τώρα έχω τη γραμματοσειρά που θέλω, ακριβώς στο μέγεθος που θέλω. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να αλλάξω το χρώμα της γιατί δεν με ενδιαφέρει, αλλά θα το δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω. Το πρόγραμμα, πάντως είναι το Font Creator. Είναι trial, αλλά είναι υπεραρκετό για να κάνετε ότι θέλετε στις γραμματοσειρές σας. Για αλλαγή μεγέθους: 1. Ανοίξτε από το πρόγραμμα τη γραμματοσειρά που θέλετε να επεξεργαστείτε. 2. Πατάτε στο Tools και επιλέγετε Glyph transformer 3. Πατάτε στο + του Οutlines για να ανοίξει 4. Επιλέγετε το scale και πατάτε το μπλέ βελάκι που δείχνει προς τα δεξιά, ωστε το scale να μπεί στο άδειο παράθυρο που γράφει από πάνω script. 5. Πλέον, κάτω αριστερά έχει εμφανιστεί ένα παράθυρο με τίτλο Outlines-Scale και αλλάζοντας τις τιμές στα πεδία Horzontal και Vertical μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς (αν θέλετε να τη μεγαλώσετε βάλτε τιμές μεγαλύτερες του 100,0000 και αν θέλετε να τη μικρύνετε βάλτε μικρότερες του 100,0000) ***(Αν π.χ. βάλετε 200,0000, τότε η γραμματοσειρά σας θα γίνει διπλάσια σε μέγεθος, ενω αν βάλετε 50,0000 θα γίνει μισή σε μέγεθος). Πριν πατήσετε ΟΚ βάλτε και τικ στην επιλογή Preserve side bearings που είναι ακριβώς κάτω από αυτά που αλλάξατε. *** Αν θέλετε να μεγαλώσει/μικρύνει ομοιόμορφα σε ύψος και πλάτος η γραμματοσειρά βάλτε ίδια τιμή στο Horizontal και στο Vertical. 6. Αφού έχετε πατήσει το ΟΚ και πλέον έχετε αλλάξει το μέγεθος της γραμματοσειράς σας, μπορείτε να τη σώσετε: α) Πατώντας στο File και Save, β) Πατώντας στο File και Save As αν θέλετε να τη σώσετε ως καινούριο αρχείο, ωστε να διατηρήσετε άθικτο το πρωτότυπο. ***Προτείνω να κάνετε το β, γιατί γίνονται και λάθη. 7. Η γραμματοσειρά σας είναι έτοιμη για να την περάσετε στο κινητό σας με τον γνωστό τρόπο! Αυτά από μένα... ελπίζω να βοήθησα.
  3. Ακριβώς αυτό έψαχνα... thanks και πάλι!
  4. Παιδιά, είχα διαβάσει κάπου στο forum τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βάλουμε σε μια επαφή στην αρχική οθόνη κάτι σαν feed που να μας δείχνει status από τον αντίστοιχο φίλο μας από το facebook. Επειδή δεν μπορώ να το βρω, αν μπορεί κάποιος, ας μου πει πως το κάνουμε. Thanks προκαταβολικά!
  5. Δεν ξέρω αν θα είναι εκτός topic αυτό που θα ρωτήσω: Τί είναι το python και πού χρησιμεύει?
  6. Δυστυχώς, ενώ έκανα τα πάντα κατά γράμμα σύμφωνα με τον οδηγό, κόλλησα την τελευταία στιγμή. Στο τελευταίο βήμα που λέει : "Τώρα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το εσωτερικό GPS. Ανοίγουμε την εφαρμογή Garmin και πάμε στο μενού της εφαρμογής στα εργαλεία -> ρυθμίσεις -> σύστημα -> απομακρυσμένο GPS. Στο υπομενού που μας ανοίγει πρέπει να επιλέξουμε << Χρήση προσαρτημένου/ενσωματωμένου GPS>> " Εμένα δεν μου βγάζει χρήση προσαρτημένου/ενσωματωμένου GPS, αλλά Σύζευξη νεου GPS, και όταν πατάω εκεί, μου ζητάει να ανοίξω bluetooth. Αρχικά υποψιάστηκα οτι το κάνει αυτό λόγω του οτι μπορεί να είχε ήδη βρεί το ενσωματωμενο GPS, αλλά όταν δοκίμασα να μπω στον χάρτη, έλεγε οτι το GPS είναι απενεργοποιημένο! Υπάρχει πουθενά μενού που ενεργοποιούμε ή απενεργοποιούμε το Gps της συσκευής ή αυτή ενεργοποιείται αυτόματα όταν κάποιο πρόγραμμα της το ζητά! Σας παρακαλώ διαφωτίστε με για το τί μπορεί να πηγαίνει στραβά ή που κάνω λάθος! Ευχαριστώ!
  7. thnnks και πάλι... και κάτι ακόμα... βρήκα το προγραμματάκι που μου λες, αλλα όπως βλέπω κατέβηκε ένας φάκελος με 3 διαφορετικά: S60, S60 3d edition kai UIQ 3.0. Ποιό από αυτά να χρησιμοποιήσω?
  8. Τελικά ποιόν file manager να προτιμήσω? Παρακαλώ όποιον μου απαντήσει να μου πει και ποιά είναι η τελευταία του έκδοση (αυτού που θα μου προτείνει). Thanks
  9. Πρέπει να βάλουμε την κανονική γραμματοσειρά επί 4 φορές με τα ονόματα που μας δώθηκαν ή να βάλουμε κατα αντιστοιχία την κανονική, την bold, την bold italics και την italics της γραμματοσειράς με αυτά τα ονόματα?
  10. Γενικά είμαι από τους ανθρώπους που προσέχουν να μη φθείρουν και καταστρέφουν τα πράγματά τους. Έχω διαβάσει οτι έχει γραφτεί σ'αυτές τις σελίδες για την προστασία του κινητού και ήθελα να σας πω και τη δική μου γνώμη. Λοιπόν, όταν αγοράζω ένα κινητό θέλω να μπορώ να το χαίρομαι, βλέποντάς το και χρησιμοποιώντας το. Όλες αυτές οι θήκες, δερμάτινες, πλαστικές, υφασμάτινες, μου φαίνονται μη χρηστικές και οι περισσότερες αντιαισθητικές. Έτσι καταλήγω στο οτι το μόνο που μου χρειάζεται είναι ένα διακριτικό προστατευτικό για την οθόνη, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται ούτε η λειτουργικότητα, ούτε η αισθητική του όμορφου αυτού κινητού. Γιατί όσο και αν αγαπήσω αυτό το κινητό, όσο τέλειο και αν το θεωρήσω, ο χρόνος που θα έχω μαζί του είναι σίγουρα περιορισμένος, γιατί σε 1, 1.5, 2 το πολύ χρόνια, θα βρεθεί κάποιο άλλο που θα μου κάνει κλικ και θα πάρει τελικά τη θέση αυτού! Εξάλλου, μετά από 6 μήνες, αυτό που θα το κάνει "το δικό μου" κινητό, εκτός από τις επαφές μου, τη μουσική και τις εικόνες μου μέσα του, θα είναι και τα σημάδια που θα έχω αφήσει εγώ πάνω του. Σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει το κινητό μου να φαίνεται καινούριο μετά από 2 χρόνια και γι'αυτό διαλέγω να ανησυχώ λιγότερο για φθορές που έτσι κι αλλιώς θα φέρει ο χρόνος και να χαίρομαι περισσότερο την καθημερινότητά μου μαζί του! Αυτή είναι πάντα η ταπεινή μου γνώμη και απλά ήθελα να σας την πω. Να χαίρεστε τα κινητά σας!
  11. Έχει 10 μέρες που περιμένω να μου φέρει η Vodafone το 5800 και ενώ μου είπαν οτι θα το έχω σήμερα, τελικά μου λένε ότι δεν υπήρχαν 5800 στις παραλαβές που είχαν σήμερα, αλλά μόνο κάποια LG, λόγω της απεργίας της 1ης Μαϊου! Και αναρωτιέμαι... μόνο η Nokia δεν έστειλε κινητά? Η LG δηλαδή είναι απεργοσπάστρια?!!! Ή μήπως μου λένε ότι τους κατεβαίνει στο ξερό τους το κεφάλι??? Είμαι μες τα νεύρα! Όχι τόσο για το οτι θα χρειαστεί να περιμένω λίγο ακόμα, αλλά κυρίως γιατί υποψιάζομαι οτι μου λένε μπαρούφες!
  12. Εγω πάλι προτιμώ να έχω ένα ακριβές αντίγραφο της κάρτας μνήμης στον υπολογιστή μου. Έτσι δεν θα χάσω τίποτα ακόμα και σε περίπτωση που πάθει κάτι η κάρτα μνήμης.
  13. Εμένα αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα στα περίεργα αυτά μηνύματα είναι το οτι δεν ξέρω με ποιό τρόπο έχουν καταφέρει να γνωρίζουν τον αριθμό του κινητού μου! Εκτός και αν στέλνουν αυτά τα μηνήματα σε τυχαίους αριθμούς!
  14. Τους πήρα τηλέφωνο και τους ρώτησα... ούτε κι αυτοί ξέρουν καλά καλά τι θα τους έρθει. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν το φέρνουν σε μαύρο. Μόνο σε μπλε και κόκκινο. Μάλιστα για το κόκκινο μου είπανε οτι δεν γνωρίζουν τη διαθεσιμότητά του... οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σίγουρα θα τους έρθουν μπλέ και βαριά βαριά κανένα κόκκινο αν βρεθεί. Όποιος στοιχημάτισε στο μπλε προηγουμένως μάλλον θα πληρωθεί!:lol:
  15. Ας μου πεί κάποιος που έχει δει το κινητό σε όλα τα χρώματα.... το μπλέ είναι τελείως χάλια?
  16. Γιατί ρε γαμ***?:( Προτιμώ το κόκκινο! Ελπίζω να έχεις άδικο... αν και μάλλον κακώς ελπίζω, αφού στο site της Vodafone δείχνει οτι τα χρώματα που έχουν είναι το μπλέ και το μαύρο. Τουλάχιστον ας είναι το μαύρο...:ninja: Αυτό που με νοιάζει κυρίως είναι να είναι όλα εντάξει με τα περιεχόμενα και το product code:worry:. Υ.Γ. : Λέω να βάλω κι εγώ ένα 100σταρικάκι στο μπλέ! :lol:
  17. Μη λέτε τώρα τέτοια πράγματα γιατί περιμένω να μου έρθει το 5800 την Τρίτη από τη Vodafone (στην Αλεξανδρούπολη) και μου βάζετε ιδέες! Στο μεταξύ, δεν ξέρω καν σε τι χρώμα θα μου το φέρουν.
  18. Που χρησιμευει ο αριθμος που στελνετε πισω οταν καποιος σας δινει το ΙΜΕΙ του? Πως τον χρησιμοποιει κανεις?
  19. Ευχαριστώ για την απάντησή σου!
  20. Γειά σε όλους... έχω ήδη παραγγείλει το 5800 από τη Vodafone και το περιμένω την επόμενη εβδομάδα. Μιάς και έχω διαβάσει με προσοχή τις περισσότερες από τις σελίδες αυτού του θέματος, πραγματικά έχουν λυθεί σχεδόν όλες μου οι απορίες. Έχω μόνο 3 ερωτήσεις: 1. Τους χάρτες της Garmin πρέπει να τους αγοράσω ή υπάρχει και "φθηνότερος" τρόπος να τους προμηθευτώ? 2. Όταν παράγγειλα το κινητό δεν τους ζήτησα συγκεκριμένο χρώμα. Μήπως μπορεί να υποθέσει κανείς τι χρώμα θα μου έρθει? (εννοώ με βάση του τι φέρνει συνήθως η Vodafone) 3. Εκτός από το welcome screen της Vodafone υπάρχει κάτι άλλο στο μενού του κινητού που το έχει βάλει η Vodafone? (και κατά συνέπεια... υπάρχει κανένας λόγος να κάνω debrand?)
  21. Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Εχω εν ΜΙΟ Ρ550. Ενώ μπορώ να βρω με το wifi τις διαθεσιμες συνδεσεις και να συνδεθώ, οταν ανοίγω τον explorer και επιλεγω μια διεύθυνση γραφει locating... και δεν μπορεί να συνδεθεί. Μήπως εχω κάνει κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις?
×
×
  • Create New...