Καλησπερα σας,
Η ερωτηση μου, εαν ξερει καποιος τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις (δυστυχως καταστατικο της πολυκατοικιας ακομα δεν υπαρχει αλλα και στο συμβολαιο δεν υπαρχει διευκρινηση παρα μονο η σημειωση "παραχωρηση του κηπου" ) ειναι η εξης:
Ειμαι ενοικιαστης, στο ισογειο τριωροφης νεοδμητης πολυκατοικιας, με αποκλειστικη χρηση του κηπου με γκαζον και δεντρα (100τμ).
Οι εργασιες συντηρησης που πραγματοποιω σε εβδομαδιαια βαση αλλα και το κοστος της συντηρησης το οποιο μεχρι στιγμης εχω αναλαβει εγω εξ'ολοκληρου (χωματα, λιπασματα, εργαλεια, κουρευτικη μηχανη γκαζον), ΕΥΔΑΠ (430 ευρω για τους πρωτους 6 μηνες...μονο!!!) για να μην αναφερω και το οτι αλλαξα ΕΓΩ τα δεντρα των 60-70 ... εκατοστων που ειχε τοποθετησει ο κατασκευαστης με αλλα 2, 2 1/2 μετρων...και κοστους 1.480 ευρω...), και που δεν αφορουν μονο τον κηπο στον οποιο οντως εχω αποκλειστικη χρηση, αλλα και σε καποιο παρτερι και καποια δεντρα, τα οποια επισης ποτιζονται απο το ιδιο καναλι, επιβαρυνουν εμενα μονο?
Ο κατοικος του 1ου οροφου (επισης ενοικιαστης) δεν εχει καποια υποχρεωση εστω για τα κοινοχρηστα σημεια, εστω και σε ενα μικρο και "συμβολικο" ισως βαθμο?
Επισης, (για ενα λογο παραπανω, επειδη ειναι και) ο ιδιοκτητης του ακινητου και συντομα κατοικος του 3ου οροφου δε θα επρεπε να συμμετεχει στα εξοδα αυτα?
Καταρχην κατανοοω τη λογικη της αποκλειστικης χρησης του κηπου και της "πολυτελειας" αυτης, η οποια εχει αυξημενο μεν κοστος συντηρησης αλλα μου φαινεται αδιανοητο να μη συμμετεχει ουτε στο ελαχιστο καποιος που απολαμβανει ενα καθαρο περιβαλλοντα χωρο χωρις κοστος και κυριως κοπο, αλλα και εναν περιποιημενο κηπο (εστω και οπτικα μονο), αλλα ουτε και ο ιδιοκτητης, που στο κατω-κατω ο κηπος ειναι ιδιοκτησιας του κι ο οποιος εαν σε ενα χρονο αποφασισει να με διωξει, το αποτελεσμα των εργασιων μου και ο κοπος μου θα εχουν μεινει σε αυτον και τον κηπο του, χωρις μαλιστα κανενα κοστος για τον ιδιο?
Απο την αλλη, εαν εγω θεωρησω δυσβασταχτα τα συνολικα εξοδα των 800 ευρω περιπου του πρωτου εξαμηνου συντηρησης του κηπου και αποφασισω π.χ. να ελατωσω τη συχνοτητα του ποτισματος (για οικονομια), σταματησω να ραντιζω, κουρευω, κλαδευω οσο συχνα πρεπει (γιατι "δε θα εχω χρονο"- αν και οντως μεχρι τωρα εφευγα απο τη δουλεια τρεχοντας για να προλαβω να ασχοληθω με αυτα), ποιο θα ειναι το αποτελεσμα για τον ιδιοκτητη (κυριως) αλλα και τον αλλον ενοικο?
Το πως ηδη με την εργασια μου εχει αποφευχθει το εξοδο κηπουρου (το οποιο μαλλον θα αφορουσε ολους τους ενοικους, να υποθεσω?) μαλλον δε σημαινει τιποτα για κανεναν ωστε να συμβαλει εστω και συμβολικα στα εξοδα συντηρησης...
Πραγματικα δεν εχω προβλημα να συνεχισω να ασχολουμαι με την περιποιηση του κηπου, των κοινοχρηστων χωρων καθως και να καλυπτω τα οποια εξοδα συντηρησης, εξαλλου το μερακι με κανει να ασχολουμαι με αυτο, απλα αισθανομαι λιγο κοροιδο στην ολη ιστορια (ειδικα οταν μου εφεραν στο χερι το λογαριασμο της ΕΥΔΑΠ...) κι αυτο ειναι πραγματικα, περισσοτερο δυσβασταχτο απο το οποιοδηποτε εξοδο και την οποια κουραση...
Ελπιζω να μην κουρασα (κι εσας ) με ολες αυτες τις περιγραφες, πιστευω πως υπαρχει καποιος κανονας για αυτες τις περιπτωσεις.