Jump to content

favio

Members
  • Δημοσιεύσεις

    28
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About favio

  • Ημ. Γέννησης 13/09/1979

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

favio's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Σε παραπέμπω στον ίδιο νόμο πάλι αλλά και στην 3 παράγραφο αυτή την φορά. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι αν η πώληση γίνει στην μέση της σύμβασης. γιατί ο νόμος ορίζει ως υπεύθυνο τον τελευταίο ασφαλιστή. 1. Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα του αυτοκινήτου οχήματος αιτία θανάτου, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του κληρονομούμενου από την ασφάλιση, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στον κληρονόμο, εκτός αν αυτός ειδοποιήσει εγγράφως τον ασφαλιστή για τη μη αποδοχή τους εντός τριάντα (30) ημερών από τη γνώση της επαγωγής της κληρονομίας και του λόγου της. 2. Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα ή η κατοχή του αυτοκινήτου οχήματος με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, η ασφάλιση εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την αναγραφόμενη στο ασφαλιστήριο ημερομηνία λήξης της. Από την ημερομηνία αυτή επέρχεται αυτοδικαίως η λύση της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι πάντων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους του ασφαλιστή οποιαδήποτε ενέργεια. 3. Αν, μετά τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου οχήματος κατά την προηγούμενη παράγραφο, συναφθεί νέα ασφαλιστική σύμβαση για το ίδιο αυτοκίνητο όχημα, η υφιστάμενη ασφαλιστική σχέση παύει να ισχύει και μόνος υπεύθυνος έναντι των ζημιωθέντων τρίτων είναι ο τελευταίος ασφαλιστής.» Το λέει ξεκάθαρα. Ότι μονό αν γίνει καινούργια σύμβαση σταματάει να ισχύει η προηγούμενη. Π.χ. Έχεις κάνει εξάμηνη ασφάλεια και στον 3 μηνά πουλάς το αυτοκίνητο σου και ο καινούργιος ιδιοκτήτης δεν το ασφαλίζει το αυτοκίνητο. Σε περίπτωση ατυχήματος μέχρι να λήξει η ασφάλεια υπολογη είναι η τελευταία ασφαλιστική εταιρεία γιατί η ασφάλεια ισχύει μέχρι την λήξη της.
  2. Αν κοιτάξεις προσεκτικότερα τον νόμο θα δεις την παράγραφο 2. Άρθρο 5 Το άρθρο 8 του π.δ. 237/1986 αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 8 1. Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα του αυτοκινήτου οχήματος αιτία θανάτου, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του κληρονομούμενου από την ασφάλιση, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στον κληρονόμο, εκτός αν αυτός ειδοποιήσει εγγράφως τον ασφαλιστή για τη μη αποδοχή τους εντός τριάντα (30) ημερών από τη γνώση της επαγωγής της κληρονομίας και του λόγου της. 2. Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα ή η κατοχή του αυτοκινήτου οχήματος με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, η ασφάλιση εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την αναγραφόμενη στο ασφαλιστήριο ημερομηνία λήξης της. Από την ημερομηνία αυτή επέρχεται αυτοδικαίως η λύση της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι πάντων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους του ασφαλιστή οποιαδήποτε ενέργεια. 3. Αν, μετά τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου οχήματος κατά την προηγούμενη παράγραφο, συναφθεί νέα ασφαλιστική σύμβαση για το ίδιο αυτοκίνητο όχημα, η υφιστάμενη ασφαλιστική σχέση παύει να ισχύει και μόνος υπεύθυνος έναντι των ζημιωθέντων τρίτων είναι ο τελευταίος ασφαλιστής.» Πως αλλιώς η ασφαλιστική εταιρεία θα μπορέσει να διακόψει το συμβόλαιo?
  3. Δεν ένια παράλογο φιλέ μου αυτό που σου ζήτησαν. Από 1/1/2008 έχει ψηφιστεί νομός (3557/2007 ΑΡΘΡΟ 5) όποιος αναφέρει ότι για να ακυρωθεί μια ασφάλεια λόγω πωλήσεως πρέπει μα προσκομιστεί στην εταιρεία αντίγραφο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου από τον καινούργιο ιδιοκτήτη αλλιώς η ασφάλεια ισχύει μέχρι την λήξη της. Κάποιες εταιρείες το εφαρμόζουν κάποιες άλλες όχι.
  4. Για αυτό που λες δεν παίζει ρολό η ασφάλεια σε πιο όνομα είναι αλλά ποιος το οδηγάει.
  5. Εφόσον στην άδεια κυκλοφορίας αναγράφεται η διεύθυνση Διδυμότειχου δεν έχεις κανένα πρόβλημα και δικαιούσαι έκπτωση παραμεθορίου.
  6. Η ασφάλεια εκδίδεται πάντα στο όνομα που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
  7. Οι τιμές που αναφέρονται στο autotriti είναι για αυτοκίνητα που είναι ατρακαριστα, της βασικές εκδόσεις και έχουν κατά μέσο όρο 15.000 χλμ το χρόνο. Για το παράδειγμα που έφερες δεν νομίζω για δυο γρατζουνιές να σου κόψει αλλά για κάτι πιο χοντρό. Τώρα αν είναι κάποια άλλη έκδοση εκτός της βασικής να το ξαναπώ υπολογίστε περίπου 10% τον χρόνο κάτω από την χρονολογία αγοράς για να είστε μέσα στην εμπορική αξία του αυτοκίνητου. Καταλαβαίνω ότι η ταλαιπωρία που περνάς είναι άδικη. Το μονό που θέλω να σου διευκρινίσω είναι ότι για το δίπλωμα έχει κάποια βάση. Σε περίπτωση που είναι κάποιος υπήκοος π.χ. Γερμανίας όπως σε εσένα τώρα, αν είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος πρέπει να ακολουθεί και την Ελληνική νομοθεσία δηλαδή να ανανεώσει το δίπλωμα του στα 65. Τώρα αν είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας ακολουθεί το εκεί δίκαιο και η λήξη του διπλώματος είναι αυτή που αναφέρεται επάνω σε αυτό. Καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα!! Σε αυτό κάνεις λάθος. Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως αποζημιώνουν την τρέχουσα εμπορική άξια του αυτοκινήτου. Π.χ. Αν έχεις πάρεις ένα αυτοκίνητο πριν 5 χρόνια 30.000 € και σήμερα έχει 20.000 € σήμερα με πια τιμή θα το έπαιρνες το ίδιο αυτοκίνητο τις ίδιας χρονολογίας ? Θα έδινες εσύ 30.000 € για να το πάρεις? Με πιο λογική η εταιρεία θα σου τα δώσει? Όταν παίρνεται την ασφάλεια στα χέρια σας ελέγχετε κάποια πράγματα όπως η άξια του αυτοκίνητου αν είναι σωστή. Μονό έτσι θα είστε εξασφαλισμένοι ότι δεν πληρώνετε παραπάνω χρήματα για κάτι που δεν θα εισπράξετε ποτέ.
  8. Πολλές είναι. Πες στον ασφαλιστή σου να κοιτάξει και σε άλλες εταιρείες.
  9. Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι θέμα χρημάτων και το ποσά λεφτά θα βγάζουν από την διάφορα της άξιας του αυτοκίνητου. Μιλάμε για αστείο νούμερο άντε να βγάζεις 3-4 € maximum, το θεωρώ αστείο. Οι περισσότεροι πιστεύω ότι το κάνουν από αγνοία και αδιαφορία προς τον πελάτη τους. Υπάρχουν και οι φραγκοφονιάδες βέβαια :) :):).
  10. Κατά αρχάς. Άλλο πρόγαμα οι ασφάλειες αυτοκινήτου και άλλο πράγμα οι ασφάλειες ζωές. Είναι δυο πράγματα εντελώς διαφορετικά. Όσο για το αν υπάρχει νομός που ρωτάς παραπάνω, υπάρχει Δεν θυμάμαι πιο άρθρο είναι αλλά αναφέρεται στο περί πλουτισμού και λέει ότι δεν μπορείς να έχεις κάτι που αξίζει σήμερα π.χ. 10.000 € και να αποζημιωθείς εσύ για 15.000 €
  11. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν στέκουνε αυτά με περίεργες συμφωνίες μεταξύ εταιρειών και autotriti και για το υπολογισμό της εμπορικής άξιας του αυτοκίνητου αλλά διαφωνώ σε αυτό που λες ως προς την αποζημίωση. Παράδειγμα: Αν έχεις ασφαλίσει το αυτοκίνητο σου το 2005 καινούργιο για π.χ. 15.000 € και τρακάρεις το 2008 και δεν έχεις μειώσει την άξια του αυτοκινήτου σου αυτά τα 3 χρόνια δεν θα πάρεις 15.000 € αλλά 15.000 € μείων την παλαιότητα του αυτοκινήτου, δηλαδή την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκίνητου σου. Η μείωση της αξίας γίνεται με 3 τρόπους. 1. Από την ίδια την εταιρεία απευθείας. 2. Από τον ασφαλιστή. 3. Με εντολή του πελάτη προς τον ασφαλιστή ή προς την εταιρεία αν είναι ασφαλισμένος απευθείας εκεί.
  12. Θέλω να πιστεύω ότι είναι αδιάβλητο γιατί δεν το συμβουλεύονται μονό οι ασφαλιστικές εταιρείες αλλά το 99% από αυτούς που ασχολούνται με αυτοκίνητα. Είτε είναι για ασφάλιση είτε είναι για πώληση. Όσο για το δικαστήριο νομίζω ότι και εκεί για την εμπορική άξια του αυτοκίνητου εκεί θα ανατρέξουν.
  13. Αν το αυτοκίνητο σου δεν υπάρχει στο Autotriti υπολόγιζε περίπου 10% για κάθε χρόνο όπως αναφέρω και σε προηγούμενο μήνυμα. Ο πραγματογνώμονας έρχεται για εκτίμηση του αυτοκίνητου μονό όταν αυτό δεν είναι καινούργιο και βγάζει την άξια του αυτοκίνητου πριν βάλεις για πρώτη φορά μικτή. Στην περίπτωση αυτή η τιμή που βγάζει είναι δεσμευτική για την εταιρεία για ένα χρόνο, μετά μια φορά το χρόνο θα πρέπει να πέφτει η άξια του. Τώρα όσο αφόρα όταν είναι καινούργιο πάει με την άξια που αναγράφεται στο τιμολόγιο.
  14. Προσωπικά για εμένα σου λέω ότι επειδή είναι η δουλεία μου αυτή, ότι κάθε αρχές μηνά δουλεύω τις αξίες των αυτοκινήτων από το autotriti για τον επόμενο μηνά. Σου λέω πάλι ότι αναφέρομαι σε εμένα προσωπικά και δεν ξέρω τι κάνουν άλλοι συνάδελφοι ή ασφαλιστικές εταιρείες. Πληροφοριακά να ξέρεις ότι η αξία του αυτοκινήτου μειώνετε κατα μεσο ορο 10% κάθε χρόνο.
  15. Η κάθε ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει πάντα στην τρέχουσα εμπορική άξια του αυτοκινήτου. Δηλαδή αν εσύ το ασφάλιζες για 50.000 € θα έπρεπε να πάρεις τόσα ? Όσο αφόρα για την μείωση του κεφαλαίου κάθε χρόνο είναι λίγες οι εταιρείες που το κατεβάζουν από μονές τους. Θα πρέπει κάθε χρόνο ή εσύ ή ο ασφαλιστής σου να κοιτάζει πια είναι η τρέχουσα εμπορική άξια του αυτοκίνητου και να προσαρμόζεται το κεφάλαιο αντίστοιχα.
×
×
  • Create New...