Jump to content

dop

Members
  • Δημοσιεύσεις

    19
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by dop

  1. Ναι, αλλά υπάρχει κάποιος όρος στο συμβόλαιο που να απαγορεύει την αλλαγή του firmware;
  2. Ξέρει κανείς αν είναι παράνομο να αντικαθιστάς το λογισμικό;
  3. Τελικά μου επιστράφηκε καινούρια κάρτα. Βέβαια όχι χωρίς παράπονα από μέρους μου. Το ιστορικό έχει ως εξής: Ανακάλυψα πως μία κάρτα Sandisk 1GB που είχα δεν συμπεριφερόταν σωστά (συγκεκριμένα, την διάβαζαν μόνον 1 reader συγκεκριμένος και τα PDAs - όλα τα υπόλοιπα αποτύγχαναν). Αποφάσισα πως θα ήταν συνετό μια και ήταν στην εγγύηση (5 χρόνια έχουν) να την επιστρέψω και να μου την επισκευάσουν ή να μου την αντικαταστήσουν. Μια και η κάρτα ήταν δώρο (αγορασμένη από κάποιο κατάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο) και δεν είχα διαθέσιμη την απόδειξη, θεώρησα σωστό να επικοινωνήσω με την εταιρία κατευθείαν και να με κατευθύνουν αυτοί. Μου πρότειναν να επικοινωνήσω με τον επίσημο αντιπρόσωπό του στην Ελλάδα, την Δαμκαλίδης Α.Ε (http://www.damkalidis.gr/) όπως και έπραξα. Κάποιος τεχνικός της εταιρίας με προέτρεψε να την αποστείλω για έλεγχο. Το έκανα στα μέσα Μαρτίου με δικά μου έξοδα με συστημένη επιστολή ΕΛΤΑ. Η κάρτα επιστράφηκε μετά τις 24/3 (μία εβδομάδα μετά περίπου) με την απόδειξη να λέει "Δωρεάν έλεγχος και ρυθμίσεις λειτουργειών...format". Η κάρτα και πάλι δεν δούλευε σωστά - και μάλλον κανείς δεν μπήκε στον κόπο να την ελέγξει αν όντως δούλευε, απλώς της έγινε format (που ούτως ή άλλως το είχα κάνει και εγώ). Ξανά επικοινωνία με Sandisk στις ΗΠΑ όπου ξεκάθαρα μου λένε "πείτε στον αντιπρόσωπο να σας την αλλάξει ή στείλτε την σε εμάς (στις ΗΠΑ)". Είπα να δοκιμάσω και πάλι με την αντιπροσωπεία εδώ. Μίλησα και πάλι με τεχνικούς, ανέφερα ότι από την ίδια την Sandisk μου είπαν ότι πρέπει να αλλαχτεί (έχω φυσικά και όλα τα σχετικά e-mail) και εν τέλει μου απάντησαν "ΟΚ, στείλτε την να την αλλάξουμε", όπως και έπραξα (πάλι με έξοδα αποστολής δικά μου). Η αλλαγή καθυστέρησε 2+ εβδομάδες - έτυχε να είναι Μεγάλη Εβδομάδα και έπειτα δεν είχαν διαθέσιμα κομμάτια. Φυσικά κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μου να μου πει τουλάχιστον τι γίνεται - έπρεπε εγώ 2 φορές την εβδομάδα να ασχολούμαι με το θέμα της κάρτας. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας τα είχαν όλα (σταθερό, κινητό), έχω αναγνώριση κλήσεων και δεν γίνεται να χάσω κλήση. Στην τελευταία επικοινωνία μου είπαν "ναι θα την αλλάξουμε, πως θέλετε να σας την στείλουμε; ΕΛΤΑ ή Courier;". Προφανώς επειδή κουράστηκα, είπα Courier. Αυτό που ξέχασε όμως να αναφέρει ο τεχνικός είναι ότι θα χρεωνόμουν τα έξοδα αποστολής. Συνολικά πλήρωσα 11.80 ευρώ στο Courier, περίπου 5 ευρώ στα ΕΛΤΑ (σύνολο 16+ ευρώ) και πάνω από μήνας χαμένος χρόνος. Για την ιστορία, μία τέτοια κάρτα κοστίζει γύρω στα 45 ευρώ αυτή τη στιγμή, δηλαδή πλήρωσα το 1/3 της κάρτας. Αν και είμαι ευχαριστημένος από τα προϊόντα της Sandisk, η αντιπροσωπεία δεν επιτελεί σωστά το έργο της και θα ξανασκεφτώ πολύ σοβαρά αν θα ξαναγοράσω προϊόντα των οποίων ο αντιπρόσωπος είναι η Δαμκαλίδης Α.Ε. Ιωάννης Α. Παπαδόπουλος ΥΓ όλα τα σχετικά e-mail και αποδείξεις είναι διαθέσιμες.
  4. Πώς να καεί το pixel; Όσο καιρό το χρησιμοποιώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αν δεν υπήρχε και το γυάλισμα ακόμα καλύτερα αλλα τι να γίνει.
  5. Ευχαριστώ πολύ, αλλά το θέμα είναι ότι η κάρτα δεν δουλεύει σωστά και μπορεί να με αφήσει στα κρύα του λουτρού. Άλλωστε την κάρτα εκτός από το PDA χρησιμοποιείται και σε σχετικό mp3 player κλπ κλπ.
  6. Αυτό που με παραξένεψε είναι πως όταν μου την ξαναέστειλαν πίσω και φυσικά είδα ότι δεν βελτιώθηκε η κατάσταση, τους πήρα τηλέφωνο και μου λένε "ε, ναι ξαναστείλτε την να σας την αλλάξουμε". Και όλα αυτά επειδή η κάρτα είναι δώρο και δεν έχω την απόδειξη - αν την δεχόταν δηλαδή το κατάστημα πίσω.
  7. Εγώ χρησιμοποιώ λεπτές διαφάνειες (τις κλασικές που είναι για εκτύπωση ή projectors). Βρήκα το μέγεθος εμπειρικά (λίγο μεγαλύτερο από την οθόνη) και τις βάζω λυγίζοντας ελάχιστα, μην τσακίσουν. Φτηνές αλλά γυαλίζουν και μετά από 1-2 μήνες είναι για πέταμα. Αλλά αξίζει τον κόπο.
  8. Για την ιστορία: η κάρτα πήγε και ήρθε Αθήνα στην επίσημη αντιπροσωπεία "Αφοι Δαμκαλίδη ΟΕ", έγινε format και φυσικά ακόμα δεν παίζει σωστά. Επικοινώνησα και με την Sandisk στις ΗΠΑ και λένε ότι κανονικά θέλει αλλαγή. Αν δεν το κάνουν, ετοιμάζομαι για καταγγελίες, αρκετά με κούρασε.
  9. Η Sandisk λέει στο FAQ να κάνω fdisk. Προφανώς αυτό δεν γίνεται. Την κάρτα μπορώ να την χρησιμοποιήσω μόνον από το PDA και από έναν reader, αλλά μου είναι άχρηστη αν δεν μπορεί να δουλέψει σε όλους τους readers - ή τουλάχιστον στους σοβαρούς. Πάντως είναι αρκετά περίεργο που κάποιες συσκευές την διαβάζουν και κάποιες άλλες όχι. Νόμιζα ότι είχα lifetime εγγύηση, χωρίς την απόδειξη δεν έχω; Θα περάσω από Γερμανό να δω τι παίζει, υπάρχει όμως ελληνική αντιπροσωπεία; Σημ. σήμερα δοκίμασα τους readers με μία Transcend 1GB, άρα οι readers είναι OK. @Muck Smith: δωράκι ήταν η κάρτα, αμαρτία είναι να την πετάξω ;)
  10. Όχι, το Sharkoon είναι το καλό, το no name είναι ένας reader 100-in-1 κλπ του κιλού, ενός φίλου. Έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς τρόπους format, περισσότερες από μία φορές. Υπάρχει περίπτωση να μου το αλλάξει η Sandisk; Επίσημη αντιπροσωπεία Ελλάδος ποια είναι; Η καρτούλα αγοράστηκε από το εξωτερικό και απόδειξη δεν υπάρχει - παρόλα αυτά έχει lifetime εγγύηση.
  11. Έχω μια ρημάδα απλή καρτούλα SD της Sandisk με χωρητικότητα 1GB. Η κάρτα διαβάζεται και εγγράφεται μια χαρά με FAT/FAT32 από το PDA (Dell Axim X30 High) και από έναν card reader PCMCIA της Acer. ΑΛΛΑ, από άλλους card readers είτε δεν είναι διαθέσιμη η κάρτα, ή μου λέει να την κάνω format ή γενικά δεν θέλει να δει τίποτα. Τελευταίο κρούσμα με το Sharkoon FLEXIDRIVE XC+ (ένα thumb card reader) που λέει να βάλω κάρτα. Σε Linux αναφέρει ότι δεν μπορεί να διαβάσει τα sectors 0-8. Πως γίνεται να είναι διαθέσιμη στο PDA και σε έναν reader ενώ σε άλλους είτε να μην διαβάζεται ή να μην διαβάζεται και σωστά (αυτό σε έναν no-name reader, που καταστρέφει και το fs της κάρτας, που κατά τα άλλα διαβάζει οτιδήποτε του δίνουμε);
×
×
  • Create New...