Jump to content

lefteris81

Members
  • Δημοσιεύσεις

    22
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

lefteris81's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Ο λόγος που τα λέω όλα αυτά μέχρι στιγμής είναι ότι δεν έχω καταλήξει. Απλά όταν επέλεξα android κινητό τότε, όλοι πάλι έλεγαν ότι λέμε μέχρι στιγμής και σε αυτό το poll. Αυτή η συζήτηση γίνεται με τον ίδιο τρόπο από την αρχή του android. Τα βασικά επιχειρήματα αυτών που είχαν iphone ήταν ότι δουλεύει και ότι υπάρχει τρελή ποικιλία εφαρμογών, και αυτοί που είχαν android ότι όλα είναι σχεδόν δωρεάν, οι συσκεύες πολύ φθηνότερες και εξίσου γρήγορες και απόλυτα παραμετροποιήσημες. Εννοείτε ότι προτιμώ να δώσω 200 ευρώ για το Nexus 7 από 360 ευρώ για το ipad mini και συμφωνώ ότι το ipad mini δεν είναι τέλειο. Δεν με πειράζει που οι ρυμίσεις εφαρμογών είναι στις γενικές, αλλά ότι μερικές είναι εδώ, μερικές εκεί. Η οθόνη δεν είναι retina, ε και? Είναι ελαφρύ, είναι αρκετά γρήγορο (αν δεις συγκριτικό video review ipad mini, 2,3,4 όλα μαζί, η διαφορά είναι αμελητεα σε όλα εκτός από gaming που δεν πολυσκάω) αλλά για μένα έχει απίστευτα βαρετό interface σε σχέση με το android σήμερα. Είναι υπερτιμημένο το ipad mini, συμφωνώ απόλυτα. Αλλά η βασική ερώτηση που κάνω σε όσους έχουν Nexus 7 είναι: To πήραν επειδή είναι φθηνότερο? Το θεωρούν καλύτερο με βάση την τιμή του ή γενικά? Αν ήταν στην ίδια τιμή και οι δύο συσκευές, θα έπαιρναν πάλι το Nexus? Γιατί όσα reviews έχω δει μέχρι στιγμής στο εξωτερικό, βγάζουν καλύτερο, οριακά βέβαια, το ipad mini.
  2. Να πω εκ των προτέρων ότι δεν έχω εμπειρία από το Nexus 7 αλλά από Samsung Galaxy S και S2 οπότε δεν μπορώ να σου πω για το συγκεκριμένο αλλά από android 2 χρόνια τώρα. Αυτά που κάνω πολύ είναι να σερφάρω στο Ιντερνετ, e-mail, σημειώσεις, να στέλνω μήνυματα μέσω viber, fancy και teamviewer. Στο ιντερνετ πχ μπορεί να έκανε 4πλάσιο χρόνο να μου ανοίξει σελίδα από το iphone 4. Όσο καιρό είχα την 2.2 έκδοση κάθε λέξη που έγραφα έκανε 6-7 δευτερόλεπτα να μου την εμφανίσει. Για να γράψω μήνυμα μου έπαιρνε πάνω από 1'... Γενικότερα όμως είχε πάντα lag το κινητό σε όλα, είσοδο στο μενού, εναλλαγή εφαρμογών, άνοιγμα εφαρμογών, στα μενού των εφαρμογών, παντού, έκανε 1'' - 3'' να ανταποκριθεί. Όλα αυτά βέβαια μέχρι που πέρασα την Cyangenmode 10 stable οπότε πρώτη φορά το κινητό είναι τόσο γρήγορο και μπορώ να τα κάνω όλα όπως θέλω εγώ. Αλλά αφού έχω κάνει μια διαδικασία αρκετά περίπλοκη για τον περισσότερο κόσμο, που έχει ακυρώσει την εγγύηση αφού η samsung δεν έχει βγάλει πέρα από την 2.3.3 νομίζω τίποτα. Ενώ σε apple μέχρι και ο πιο άσχετος με την τεχνολογία πάει στις ρυθμίσεις και κάνει update over wifi στην τελευταία έκδοση και με κινητά που είναι 2+ χρόνων και τα κινητά της δεν έχουν αυτά τα θέματα που είχα με android. Κάπου θα συμβιβαστείς ότι και να πάρεις. Απλά σε apple επειδή όλα φτιάχνονται για 1 κινητό, είναι όλα φτιαγμένα για το κινητό αυτό και δουλεύουν τέλεια. Στο android επειδή υπάρχουν 1000 διαφορετικά κινητά, δεν είναι τόσο ιδανικά γραμμένες οι εφαρμογές και αυτό έχω δει.
  3. Το iphone 4 το έδωσε ένας φίλος μου 350, την ίδια μέρα που είπε ότι θα το πουλήσει, πριν μερικές μέρες που πήρε το 5 και δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση το κινητό. Το δικό μου που δεν έχει ούτε γρατζουνιά, το δίνω 150 -160 και αφού το ψάξω λίγο καιρό. Το γεγονός ότι η apple ρίχνει ελάχιστα τις τιμές σημαίνει ότι μεταχειρισμένο έχει πολύ καλύτερη αγοραστική αξία. Και σίγουρa, επειδή τα έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο αρκετά, το galaxy s αυτή τη στιγμή είναι πολύ ανώτερο κινητό. Αλλά η α apple έχει το καλύτερο brand name. Και το δικό του κινητό πάντα δούλευε το ίδιο. Το δικό μου, ανάλογα με την αναβάθμιση. Με την επίσημη 2.2 πχ ήταν να το σπάσεις και το Kiss της Samsung για τον πρώτο χρόνο σε ωθούσε στην εγκληματικότητα! :Ρ Και σε review των Nexus 7 & Ipad mini, πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου, έλεγε ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες αγοραστών για τα κινητά/tablets: Η μία ομάδα που της αρέσει η τεχνολογία και της αρέσει να ασχολείται με αυτήν και η άλλη που θέλει να κάνει την δουλειά της εύκολα και γρήγορα χωρίς να μπαίνει η τεχνολογία στη μέση. Στους πρώτους πρότεινε το Nexus 7, στους 2ους που είναι και μάλλον περισσότεροι, το ipad mini. Και αν προσέξεις έτσι τα πουλάνε και οι εταιρίες. Η google σου λέει ότι σου δίνει ελευθερία να κάνεις ότι γουστάρεις, αλλά μόνος σου. Η apple ότι κάνει τα πάντα τη στιγμή που το βγάζεις από το κουτί. Και πιστεύω ότι ισχύει και στο poll εδώ αυτό.
  4. Είχα iphone 3G και μετά 3GS. Εδώ και δύο χρόνια έχω Samsung galaxy S. Το iphone μεταχειρισμένο το πουλάς 350+ ευρώ. Το galaxy s με το ζόρι στον ένα χρόνο θα το έπαιρνε κάποιος 250. Οπότε μου κοστίζει περισσότερο να έχω το τελευταίο android κινητό. Αυτή τη στιγμή ένα iphone 4 κάνει μεταχειρισμένο 300 ευρώ. Το δικό μου ούτε 150 δεν μπορώ να το δώσω. Τώρα αρκετοί φίλοι μου έχουν iphone από το 4 έως και το 5 και μερικοί έχουν και ipad οπότε συνεχίζω να έχω καθημερινή επαφή. Το θέμα με τα apple είναι ότι μπορεί να μην κάνουν τα πάντα, αλλά ότι κάνουν, το κάνουν τέλεια και χωρίς εσύ να ασχοληθείς καθόλου. Το Galaxy S, το οποίο δεν είναι και κανένα χαζοκινητό, στα δύο χρόνια που το έχω μέχρι στιγμής, έχουν περάσει διαστήματα, πάνω από 7-8 μήνες συνολικά που θέλω να το σπάσω από τα νεύρα μου γιατί σέρνεται, κολάει και κάνει επανεκινήσεις πότε πότε και με ότι ενημέρωση έβγαινε, περασμένη. Σίγουρα έχει σημειώσει απίστευτη πρόοδο το adroid. Δεν έχει καμία σχέση με 2 χρόνια πριν. Αλλά όλα αυτά που γίνονται σε εμένα φαίνεται σαν η Google να προσπαθεί να κάνει ότι η apple κάνει εδώ και τόσα χρόνια: No lag and just works. Με το Cyangenmod 10 stable είναι άλλο κινητό. Όλα τέλεια. Αλλά και αυτό βγήκε πριν μια βδομάδα. Με την nightly έκδοση όλο προβλήματα ήταν πάλι. Και όλα αυτά ξέρω και τα κάνω. Οι φίλοι μου όχι. Άρα θα είχαν μείνει με την 2.3 της samsung. 600+ ευρώ κινητό και υποστήριξη από την εταιρία 1 χρόνο και αν? Please..... Οπότε ipad mini. Γιατί απλά δουλεύει. Και μπορεί να μην κάνω Copy - paste όπως στο android, το οποίο το χρησιμοποιώ 1-2 φορές την ημέρα, αλλά θα μπαίνω στο internet ταχύτητα χωρίς κολλήματα και θα παίρνω τα e-mail μου, κάτι που κάνω 2-3 ώρες κάθε μέρα. Ίσως του χρόνου android tablet.... Y.Γ.: sorry για την πολυλογία... :Ρ
  5. Καλησπέρα! Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρώ τα 2 τελευταία επεισόδια της 4ης σεζόν? Και του χρόνου έμαθα ότι το OTH θα ξεκινήσει Μάρτιο για μερικά επεισόδια μόνο μέχρι τον Μάιο.
  6. Πενάκι για το κινητό μπορείς να βρεις σίγουρα στον Γερμανο του Πειραιά στην Ηρώων Πολυτεχνείου, πριν το δημοτικό θέατρο. Σε άλλο κατάστημα γενικότερα δεν έχω βρει. Στο συγκεκριμένο κατάστημα έχουν σίγουρα. Δεν ξέρω αν σε βολεύει αλλά και ένας φίλος μου ήθελε για το p910 και βρήκε εκεί επιτέλους μετά από ένα χρόνο!
  7. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά πιο πριν, αλλά για να δουλέψει το bleutooth pan μου είπαν σε ένα μαγαζί ότι πρέπει το bleutooth να έχει drivers της widcomm. Ξέρετε τίποτα σχετικά? Με το bleutooth 2.0 της level one έχει καταφέρει να μπει κανείς στο Ιντερνετ? Τους υποστηρίζει? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  8. Αυτή η χρήση που λέω είναι σε αυτό το διάστημα συνολικά, όχι κάθε μέρα. Ίσως να μου κρατάει 5 μέρες. Αλλά παλιά που είχα το motorola mpx 220 που είχε και αυτό καλή για μένα μπαταρία, με τόση χρήση σε 3 μέρες το φόρτιζα.... Και δεν είχε τόσο μεγάλη οθόνη. Απλά την φωτηνότητα την έχω στο 50% και μου φαίνεται άνετη. Σχετικά με τα video ξέρει κανείς?
  9. Καλησπέρα! Τι video format παίζει το κινητό μας? Μπορούμε να του περάσουμε codec ή εφαρμογή για να παίζει divx? Του πέρασα 4 βιντιάκια και δεν μου έπαιξε κανένα. Ήταν avi,mpeg,mpg. Μπορεί να έχει ξαναλεχθεί αλλά επειδη έχω διαβάσει όλο το subject δύο φορές παλιότερα δεν έχω όρεξη και για 3η! Ευχαριστώ προκαταβολικά. Α! Και επειδή κάποιος νωρίτερα ρώτησε για την μπαταρία, εμένα με απενεργοποιημένπ το 3G μου κρατάει περίπου 5-6 μέρες. Με 8-9 ώρες χρήση και 30' τηλεφωνήματα , 20 μηνύματα στο διάστημα αυτό.
  10. Καλησπέρα! Από σήμερα το πρωί έχω ένα πρόβλημα. Το κινητό δεν φορτίζει με τίποτα. Έχω 2 φορτιστές και δύο μπαταρίες. Με την φορτισμένη μπαταρία το κινητό λειτουργεί κανονικά. Όμως με κανέναν συνδιασμό μπαταρίας - φορτιστή δεν φορτίζει το κινητό. Πήρα τη motorola και μου είπα να το πάω σε κάποιον αντιπρόσωπο της. Κανένας που να έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα? Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Το κινητό δεν μου έχει πέσει καθόλου. Μέχρι πριν 3 μέρες δεν είχα κανένα πρόβλημα. Περιμένω κάποια απάντηση αν ξέρεις κάποιος για να ξεαγχωθώ λίγο...
  11. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μάλλον αυτό θα είναι. Ξέρω ότι οι υπέρυθρες "καίνε" αλλά ακόμη δεν έχω συνηδητοποιήσει ότι "ασύρματη λήψη δεδομένων" είναι οι υπέρυθρες. Τίνος ήταν η ιδέα να το ονομάσουν έτσι? Πες το υπέρυθρες! Δεν χρειάζεται να πρωτοτυπήσεις σε αυτό τον τομέα!!! Και με τα μηνύματα ξέρει κανένας αν πράγματι μέχρι 160 χαρακτήρες χρεώνεται ως 1 μήνυμα? Είναι πολύ σπαστικό να χρησιμοποιώ το greek apps. Δεν με βολεύει καθόλου και κάνω μία ώρα να γράψω μήνυμα. Λοιπόν? Ξέρει κανείς?
  12. Καλησπέρα! Διάβασα κάπου ότι τα μηνύματα χρεώνονται κανονικά με 160 χαρακτήρες και ότι είναι απλά ένα bug του κινητού ο περιορισμός που βάζει στα 70. Καλά κατάλαβα? Τα μηνύματα μέχρι 160 χαρακτήρες χρεώνοντια κανονικά? Και κάτι άλλο. Έκανα hard reset την Κυριακή και από τότε η μπαταρία του δεν μου κρατάει περισσότερο από ένα εικοσιτετράωρο. Με την ίδια χρήση το κινητό μου κρατούσε περίπου 2-4 μέρες. Τι έγινε ρε παιδιά? Τι να κάνω? Μάλλον έχω την 1.36 στο κινητό.
  13. Αν δεν βάλω registration code στο slovoed τι θα γίνει? Προς το παρόν φαίνεται να λειτουργεί κανονικά.
  14. Καλησπέρα! Θέλω να πάρω ένα φτηνό bluetooth handsfree αλλά θέλω ένα φτηνό. Το logitech MOBILE FREEDOM HEADSET 980228 ή το level one BLH-1000 BLUETOOTH HEADSET είναι καλά ή θα κλαίω τα λεφτά μου? Τα έχω βρει στο e-shop. Ποιό μου προτείνετε? Ή κανένα από τα δύο? Δουλεύουν κανονικά με το κινητό μας?
  15. ναι. Μου το βγάζει κανονικά στο μενού. Καμιά άλλη ιδέα?
×
×
  • Create New...