Jump to content

axel2244

Members
  • Δημοσιεύσεις

    48
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by axel2244

  1. Μήπως έχεις αυξήσει την φωτεινότητα της οθόνης?

    Μήπως έχεις απενεργοποιήσει το speedstep που είναι για να δουλεύει ο επεξεργ σε μικρότερη συχνότητα για να εξοικονομεί ενέργεια?

    Το ότι το έχεις στο τάδε προφίλ δεν λέει κάτι γιατί μπορεί να το αλλάξει κάποιος (όπως στα κινητά μπορεί το αθόρυβο να είναι το πιο δυνατό)

    Αλλιώς δεν ξέρω κι εγώ...

  2. παιδιά ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τη μπαταρία ενός φορητού. Συγκεκριμένα αγόρασα ένα ΗP P4 στα 3GHz και η μπαταρία του κρατάει ακριβώς 100 λεπτά (κάθε λεπτό μου ελαττώνει 1% της συνολικής χωρητικότητας). Αυτό συμβαίνει είτε χρησιμοποιώ το DVD για 100 λεπτά είτε τον έχω απλά ανοικτό για 100 λεπτά. Είναι λογικό αυτό? (δεν το νομίζω) Τι μπορώ να κάνω για να αλλάξω την κατάσταση. (τον υπολογιστή τον έχω λιγότερο από μήνα στα χέρια μου)

     

    Για αυτό αν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες λέω να μην σκεφτεί κανείς τον Ρ4 !!! Και στον Ρ4 ενός γνωστόύ μου κρατάει λιγότερο από 100 λεπτά. Για να κρατάει παραπάνω θέλει κανένα κτήνος μπαταρία :confused: Αλλά αυτά τα κοιτάνε πρίν αγοράσουν... :( :X .

     

    Παιδιά η άποψή μου είναι να ξεχάσετε τελείως την επιλογή Pentium 4! Σε σχέση με τον Centrino είναι χρόνια πίσω. Σκεφτείτε ότι η μπαταρία του Ρ4 κρατάει 1-2 ώρες το παααρα πολύ, ενώ του Centrino 5! Να μην πω για το αν ξεσταίνεται...

    Τροποποιώντας το προφίλ κερδίζεις αλλά μην φανταστείς και τίποτα θεαματικό.

  3. Σε όλα τα λάπτοπ μπορείς να αλλάξεις επεξεργαστή. Αρκεί να τον υποστηρίζει το m/b.

     

    @basilis69 : Αν μας έλεγες και πόσο πάει όλο αυτό θα σου λέγαμε! Δεν ξέρω αν τα λάπτοπ του Πλαισίου παίρνουν κανονικούς επεξεργαστές ή επεξεργαστές για λάπτοπ. Γιατί αν σου πούνε 300Ε ο επεξεργαστής για μένα δεν αξίζει! Επίσης πρόσεχε γιατί μπορεί ο Ρ4 να έχει προβλήματα υπερθέρμανσης αν το σύστημα ψύξης δεν είναι κατασκευασμένο για μεγαλύτερους επεξεργ. Ζεσταίνονται που ζεσταίνονται τα λαπτοπ αρκετά, είμαστε το καλοκαίρι και στους 40 στην Ελλάδα...

  4. Για να συδέσεις 2 υπολογιστές μεταξύ τους (φορητούς η όχι), αν έχουν βέβαια και οι δύο κάρτα δικτύου, θα χρειαστείς :

    Λύση Α

    ένα crossover (ανεστραμμένο) FTP καλώδιο και τίποτα άλλο (το FTP αλλιώς λ'εγεται UTP kat5). Η λύση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν συνδέσεις 2 υπολογιστές.

     

    Λύση Β

    Ένα κανονικό FTP καλώδιο και ένα switch (ή hub, που είναι πιο αργό και ελάχιστα πιο φτηνό). Αυτή η λύση είναι αρκετά πιο ακριβή (ένα 5θυρο switch έχει 30Ε) αλλά μπορείς να συνδέσεις περισσότερους από 2 Η/Υ.

     

    Δεν απαιτείται για καμία λύση λογισμικό. Απλά τρέξε τον Νetwork Wizzard των XP!

     

    Για να συνδέσεις 2 υπολ με ασύρματο δίκτυο:

     

    2 κάρτες 802.11 g/b (WiFi) (100Ε και οι δυο το λιγότερο)

    ή

    2 κάρτες 802.11 g/b (WiFi) και ένα access point (200Ε όλα)

    Έχε υπόψην σου ότι δέν έχει πολύ μεγάλη εμβέλεια μέσα στο σπίτι. Δηλαδή άντε το πολύ να περάσει δυο τείχους. Αν μάλιστα είναι και μπετόν με οπλισμό... άστο! Εμένα από το δωμάτιό μου στην κουζίνα δεν πιάνει!!!!!!! :(

    ---------------------------

     

    ΟΚ onefluffycloud, απλά επειδή πολλοί διαβάζουν αυτά που γράφουμε για να επιλέξουν υπολογιστή... καταλαβαίνεις! ;)

  5. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είπα ότι μερικοί μονο centrino έχουν 1 MB cache.

     

    Αλλά όταν λες ότι : "πάρε Ρ4 αν θες επιδόσεις γιατί ο centrino έχει μόνο 1MB"

    Δεν είναι ανακριβές?

     

    Είναι καλύτερα να πάρεις Centrino από 1,6GHz Και πάνω, που έχει επιδόσεις ανάλογες με των Ρ4 διπλάσιας περίπου συχνότητας. Δηλαδή: 1,6 Centrino --> 3,2 GHz P4 περίπου. Αλλά από μπαταρία και θερμοκρασία και βάρος και πάχος και όγκο καλύτερος ο centrino!!!!

  6. @miaxara

     

    an 8es epidwseis pare ton p4 giati o centrino pou les exei mono 1mb mnhmh!!!

     

    ??????????? :X :X :X :X

     

    Ο P4 είναι αυτός που έχει 1mb μνήμη!!!!!!

    Από τους centrino μόνο μερικοί έχουν 1 mb μνήμη, οι περισσότεροι έχουν 2mb, δηλαδή διπλάσια από τους P4:

    http://www.intel.com/products/processor_number/info.htm#pm

  7. Σωστό κι αυτό,(το image drive του Nero) δεν το σκέφτηκα. Μαλλον γιατί δεν τα έχω ενεργοποιήσει ποτέ! Χεχεχε :lol:

     

    Αν δεν έχεις τελικά το image drive του Nero εγκατεστημένο, ναι μαλλον θα χρειαστεί φόρματ. Sorry! Θυμάμαι είχα πάθει κι εγώ κάποτε κάτι ανάλογο (Win98) και δεν βρήκα άκρη με τίποτα! :mad:

  8. Για φορτιστες οι τιμες ξεκινανε απο 100 ευρωπουλα..

     

    Ποιός το είπε αυτό? :blink:

    Ανάλογα την εταιρεία. πχ το δικό μου από αντιπροσωπεία της Acer έκανε 20Ε με το ΦΠΑ! Αυθεντικό. :D

     

    --------------------------

    Μαλλον είναι πολυ νωρίς για 64bit επεξεργαστές

     

    Το ότι δεν το υποστηρίζει το λειτουργικό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πιο γρήγοροι. Πάντως όσο και να κινεί τα νήματα η Intel δεν νομίζω ότι η καθυστέρηση οφείλεται (κατά μεγάλο ποσοστό) σε αυτό. Σκέψου ότι μιλάμε για άλλη τελείως αρχιτεκτονική. Μάλλον η Microsoft παίζει με τα (ψευτο)64 bit μέχρι να βγάλει καινούριο λειτουργικό (βλ. Longhorn)

  9. Κατ'αρχήν να γράφετε Ελληνικά και όχι Greeklish.

     

    Η απάντηση δυστυχώς είναι μαλλον:

    "Η εντολή που ψάχνετε είναι : format c: /u"

     

    Αν έχεις σημαντικά πράγματα στον υπολογιστή τότε ψαξ΄το πρώτα. Αν όχι : ένα φορμάρισμα πάντα κάνει τον υπολογιστή να δουλεύει καλύτερα και ταχύτερα. :X

     

    Τα εικονικά driveς υπήρχαν ακόμα και όταν το κανονικό ήταν αποσυνδεδεμένο?

  10. Βασικά παρτους τηλέφωνο (211 5000500) και ρωτα αν μπορείς να την αλλάξεις αν δεν την βλέπει. Γενικά είναι ερκετά λογικοί. Ρωτα και αν μπορείς να το δοκιμάσεις με κάποιο τρόπο ( αν πας κάποια ώρα που είναι ψιλονεκρή)

     

     

    ο mousi μάλλον μπερδεύτηκε και νόμισε ότι θέλεις να αγοράσεις 60 όχι ότι έχεις ήδη 60 και θέλεις 160

  11. Πάνω από ένα όριο (160GB νομίζω) ίσως να χρειαστείς αναβάθμηση του BIOS για να τον "δει". Η cache του σκληρού δεν έχει σχέση. Είναι εσωτερική προσωρινή μνήμή του σκληρού.

     

    Την μνήμη PC3200 το πιθανότερο είναι να την δει, αλλά αν μπορείς να πας το μηχάνημα εκεί που θα την αγοράσεις για να την δοκιμάσεις πρώτα, θα είσαι πιο σίγουρος και δεν θα την αγοράσεις τζάμπα. Πολλοί κατασκευαστές μητρικών δίνουν πίνακα με ποιες μνήμες είναι δοκιμασμένη η μητρική και ποιές υποστηρίζει.

     

    Αν θες να την πάρεις απο e-shop μπορείς να πας από εκεί πρώτα, Χαλάνδρι είναι.

  12. Λοιπόν κάντα όλα τα cd/dvd remove από τον device manager (control panel --> system --> hardware -->.... ) kai kane reboot.

     

    Αν δεν δουλε΄ψει αυτό βγάλε το dvd από την τροφοδοσία (αφού ξεβιδώσεις το καπάκι του υπολογιστή). Ανοιξε τον υπολογ. και ξανάκλείστον. Ξαναβάλε το βίσμα.

     

    Αν δεν φτιάξει μάλλον θα χρειαστούν επανεγκατάσταση τα Windows.

  13. Οχι, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κολλήσει κάποιος driver και να τον φτιάξεις με άλλον. Αν είναι θα έχουν πρόβλημα τα Windows γενικά, οπότε σε αυτήν την περίπτωση μάλλον για φόρματ σε βλέπω. Για να δεις αν φταίει κάποιος driver το καλύτερο είναι να προσπαθήσεις να κάνεις boot από το CD. Αν δεν ξέρεις πως πες να στο εξηγήσω. Αν θέλεις να το καθαρίσεις κάνεις τα εξής (χωρίς να δώσεις τσάμπα λεφτά)

    1. Ανοιγεις το πορτάκι και σβήνεις τον υπολογιστή.

    2. Βγάζεις το drive με ανοιχτό το πορτάκι.

    3. Ξεβιδώνεις τις βίδες του.

    4. Βγάζεις την πρόσωψη πατώντας τα αυτάκια (2 ανά κάθε πλευρά και στο κέντρο)

    5. Καθαρίζεις την κεφαλή με μπατονέτα για τα αυτιά βρεγμένη με οινόπνευμα.

    6. Ακολουθείς την αντίστροφη διαδικασία για να το κλείσεις.

  14. george μαλλον format μυρίζομαι... Αν θέλεις Windows κλπ πες να σου φέρω στην σχολή ένα dvd με ΟΟΟΟΟΟΛΑ που κάνει και αυτόματη εγκατάσταση. ΟΚ?

     

    Οχι δηλαδή μην σου βγει η πίστη με αντιπροσωπείες και στο κρατήσουν και κανα μήνα και γίνεις και ρεζίλι τελικά γιατί θα δουλεύει.... Αν δεν φτιάξει ούτε με φόρματ βλέπεις...

  15. Το τηλέφωνο της αντιπροσωπειας είναι 210-4804500. Είναι κοντά στην Χαμοστέρνας. ( Unisystem νομίζω )

     

    Είσαι τυχερός που έχεις Acer γιατί οι μπαταρίες (και γενικά τα διάφορα αξεοσουάρ) είναι πολύ φθηνές σε σχέση με άλλες εταιρίες. Γιατί έχεις 30%?

     

    Κατά την άποψή μου μην πάρεις μπαταρία από κάπου αλλού γιατί δεν αξίζει, ειδικά αφού έιχεις 30%. Θα σου έρθει 70-90Ε αλλά θα είσαι σίγουρος.

  16. Παιδιά η άποψή μου είναι να ξεχάσετε τελείως την επιλογή Pentium 4! Σε σχέση με τον Centrino είναι χρόνια πίσω. Σκεφτείτε ότι η μπαταρία του Ρ4 κρατάει 1-2 ώρες το παααρα πολύ, ενώ του Centrino 5! Να μην πω για το αν ξεσταίνεται...

     

    ο καλύτερος φορητός που έχω βρει σε σχέση απόδοση - τιμή είναι ο Acer 4000WLmi (που έγραψε και κάποιος νωρίτερα).

    Στο e-shop έχει 1.018 Ευρώ ΜΕ ΦΠΑ. Αυτά

  17. Το πολυτεχνείο ΕΙΝΑΙ στο AWMN αλλά μοιράζει μόνο τον ftp server του και όχι internet γιατί τότε... :D θα συνδέονταν ΟΛΟΙ στο AWMN!

    Απλά δεν συνδέονται μεταξύ τους (το hot spot με το δίκτυο που συνδέεται στο AWMN ). Καλά δεν τα λέω papashark?

     

    george_mech γι'αυτό είπα: νομίζω! Προφανώς δεν το αναφέρουν καν γιατί εννοείται...

    Για μηχανική δεν πήγα καν, πήγε ένας φίλος και μου είπε οτι ήταν σχετικά δύσκολα. Αλλά πάντα έτσι παλούκια έιναι... οπότε: κουράγιο!

  18. Βασικά πήρες λίγο τον @@##$ γιατί ούτε WiFi έχεις όυτε PCMCIA (μαλλον, δεν γράφει πάντως τίποτα, άν το δω από κοντά θα σου πω...) !!!

    Οπότε είσαι αναγκασμένος να πάρεις ή μια usb wifi ή να βάλεις μια mini-PCI wifi κάρτα που κοστίζει το κάτι παραπάνω και άντε να την βρεις κιόλας...

     

    Δυναμική Μηχ Ι παραδόξως πήγα καλά οπότε για Δευτέρα πάμε με αέρα στα πανιά μας! :D

×
×
  • Create New...