Jump to content

samson

Members
  • Δημοσιεύσεις

    45
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

samson's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Νόμιζα ότι είχε απαντηθεί κάποιες σελίδες πιο πίσω αλλά όσο και να έψαξα δεν το βρήκα. Οι τόνοι στα ελληνικά πως μπαίνουν με το hardware keyboard?
  2. Όσον αφορά την μπαταρία, σε μένα με bluetooth μόνιμα ανοιχτό (λόγω handsfree) λίγο wifi κάθε μέρα (δέκα λεπτά), GPRS ή 3G τρεις φορές την ημέρα για email, και ομιλία σε λογικά πλαίσια, μου κρατάει άνετα 2 μέρες και κάτι. Καλύτερα από το Samsung i600 που χρησιμοποιούσα πριν!
  3. Όταν είχα εισερχόμενες κλήσεις από κάποιον, έδειχνε το τηλέφωνο του κανονικά. Σήμερα του έκανα hard reset και ποια δείχνει τα τηλέφωνα στην μορφή (693)χχχ-χχχχ. Έχετε καμιά ιδέα?
  4. Xμμμ δεν είναι ψευδιαίσθηση. Κοιτάω πάντα την γραμμή που ορίζει το πάνω άκρο της οθόνης. Το δεξί ελατήριο σε μένα είναι πιο μαλακό από το αριστερό. Και η οθόνη γέρνει λίγο από τα αριστερά.. Γκρμμμφ
  5. Όταν ανοίγω το πληκτρολόγιο (και σηκώνω την οθόνη με κλίση), η οθόνη δεν είναι ακριβώς παράλληλη με το keyboard, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Η δεξιά πλευρά της οθόνης είναι ψηλότερα από την αριστερή. Συμβαίνει μόνο σε μένα αυτό ή συμβαίνει σε όλους?
  6. Αααργκ! Με επιλεγμένο το Greek στο Regional Settings, το GMT+2 στο time zone, και πάλι μου αλλάζει κατά μια ώρα τα ραντεβού και ότι έχει σχέση με ώρα, από ότι παρατήρησα όταν περνάει τα μεσάνυχτα..... Στο μεταξύ, η ώρα στο Today Screen αλλά και η ώρα σε όλο το μηχάνημα είναι σωστή! Τι πρόβλημα έχω? Hardware ή software????? :blink:
  7. Κάτι περίεργο συμβαίνει. Είχα την ώρα σε GMT +2. Στα regional settings είχα Εnglish (UK). Kαι η αλλαγή στην ώρα που κάνει είναι μια ώρα μόνο και όχι δύο που είναι η Βρετανία. Γύρισα τα regional settings στο Greek και περιμένω να δω τι θα γίνει τώρα.. Α και κάτι ακόμα. Από sleep μπορώ να το "ξυπνήσω" μόνο με το power button? Δεν μπορώ να κάνω remap κάποιο άλλο πλήκτρο?
  8. Έχω το εξής πρόβλημα με το Kaiser: Βάζω ένα ραντεβού π.χ. για την επόμενη Δευτέρα στις 9 το βράδυ και από τότε μου το εμφανίζει στην today screen πότε ότι είναι στις 8, πότε ότι είναι στις 9. Το ίδιο συμβαίνει και με τα SMS όπου αν έχει παραληφθεί π.χ. στις 4.30, το δείχνει πότε στην σωστή ώρα και πότε στις 3.30... Καμιά ιδέα?
  9. Μόλις πήρα και εγώ το Kaiser και το ανακαλύπτω καθώς φορτίζει. Πρώτη εντύπωση είναι η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής που πραγματικά δεν την περίμενα τόσο καλή. Σίγουρα θα περάσω τις πρώτες μέρες αλλάζοντας του τα φώτα.Επειδή από την πρωτύτερη εμπειρία μου ξέρω ότι αφού βρώ το setup που θέλω. θα κάνω hard reset για να το στήσω με το ιδανικό για μένα τρόπο, έχω την εξής απορία: Αν κάνω hard reset στο Kaiser, τα έξτρα της ACE (εξελληνισμός κτλ)θα χαθούν ή όχι ? (η λογική λέει πως όχι μια και ειναι περασμένα στη ROM αλλά δεν είναι κακό να σιγουρευτώ :D )
  10. Αφήνοντας ασχολίαστο το προκλητικό ύφος σου, να σου πω μόνο ότι το Apple Newton ήταν όντως το πρώτο PDA. (Tα πρώτα Psion ναι μεν θέσαν βάσεις αλλά δεν εμπίπτουν στον ορισμό του PDA, περισσότερο απλές ηλεκτρονικές ατζέντες, κάτι σαν τα casio και sharp της δεκαετίας του ΄80) 1993 - Newton OMP (Original Messagepad) Κάποιοι από το team του Newton αποχώρησαν και έφταξαν το πρώτο Palm μετά. Το Newton μόνο "αστείο" δεν ήταν. Η υπολογιστική του ισχύ ήταν εφάμιλλη desktop μηχανημάτων της εποχής του. Η αναγνώριση γραφής, buggy στην version 1.0, ήταν άψογη στην v.2. Μάλιστα το Newton είχε Flash RAM και δεν έχανε τα δεδομένα όταν αδειάζαν οι μπαταρίες, κάτι που τα Palm και τα Pocket PC το απέκτησαν σαν χαρακτηριστικό δέκα χρόνια μετά. Από το 1994 του ενσωματώθηκε ήδη δυνατότητα να συνδέεται στο Ιντερνετ. Το λειτουργικό του ήταν πραγματικά πρωτοποριακό και ένα από τα πρώτα Object-Oriented commercial λειτουργικά. (Το πρώτο ήταν το ΝeXTStep.) Eπίσης ήταν "έξυπνο". Έγραφες π.χ. "Meeting with John" και στο καταχωρούσε στην ατζέντα αυτόματα. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω απόλυτα την εμπειρία καθώς είναι πολύ διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει, ταιρίαζει απόλυτα όμως σε φορητή συσκευή. Το Newton ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του για αυτό και δεν πέτυχε εμπορικά. Πούλησε πολλά κομμάτια, αλλά όχι τόσα ώστε να αποσβέσει την τεράστια επένδυση που είχε κάνει η Αpple (πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολλάρια!). Απόδειξη του πόσο πρωτοποριακός ήταν ο σχεδιασμός του είναι ότι το Νewton μπορεί να δεχτεί Βluetooth και Wifi κάρτες, παρόλο που οι τεχνολογίες εμφανίστηκαν 4-5 χρόνια αφότου σταμάτησε να παράγεται το Νewton Έχοντας υπάρξει κάτοχος σχεδόν κάθε φορητής συσκευής (Newton - MP2100, Psion-Series 3c και 5mx,WinCE, PocketPC, PalmOS), το Νewton το θεωρώ ακόμα το καλύτερο. Αμέσως μετά έρχεται το 5mx το οποίο επίσης εκτιμώ πολύ και το έχω κρατήσει ακόμα. Το Νewton το χρησιμοποιώ ακόμα όταν πρόκειται για μακροσκελείς σημειώσεις. Τίποτα δεν το ξεπερνάει σε αυτό. Το Palm το έχω για κύριο μηχάνημα, περισσότερο για ατζέντα και email και τα PocketPC τα έχω διώξει ευτυχώς.Το 5mx μου το έχω για να του τρέχω λίνουξ :D Παραμένει το καλύτερο "μίνι λάπτοπ". Όπως βλέπεις είναι λάθος να κατακρίνεις συσκευή χωρίς να την δοκιμάσεις πρώτα. Αλλιώς γίνεσαι fanatic όπως λες. Αυτά για να είναι ακριβής η εργασίας σου. :)
  11. Εμμ είναι κάπως καθυστερημένη η απάντηση αλλά τώρα είδα το ποστ... ΤΟ πρόβλημα αυτό έχει συμβεί σε αρκετά psion. Το ελάττωμα έγκειται στο καλώδιο της οθόνης (μπορείςν ατο δεις όταν ανοιγοκλείνεις το μηχάνημα). Δυστυχώς η μόνη γιατριά είναι η αντικατάσταση του καλωδίου, το οποίο προυποθέτει να βρεις το αντίστοιχο ανταλλακτικό. Δεν είναι ακριβό αλλά είναι δυσέυρετο. Κάποια μικρή΄εταιρία το είχε βγάλει πριν κάποιο καιρό. Με ένα καλό search στο google θα μπορέσεις να βρεις αν υπάρχει ακόμα και πόσο κοστίζει ακριβώς.
×
×
  • Create New...