Jump to content

jim_avagianos

Members
  • Δημοσιεύσεις

    13
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by jim_avagianos

  1. jim_avagianos

    5G NR

    Πολύ καλύτερα τα πράγματα στο ηλιακό ρολόι δίπλα, Ψηλά Αλώνια, σε 5g sa από τις εγκαταστάσεις Ote Gounari. Στο κέντρο τής Πλατείας Ψηλά Αλώνια έχει καλή λήψη από Gounari Ote. Σε 5g nsa όλη η πλατεία έπιανε άνετα 1.3 Gbps σε κατεχόμενη ζεύξη. Δεν εφαρμόζεται "κόφτης" σε speedtest. Και σε λήψη, αποστολή αρχείων τα ίδια νούμερα βλέπω με τα overheads.
  2. jim_avagianos

    5G NR

    Έξω από την κεντρική είσοδο στα δικαστήρια Γούναρη, μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου. Λήψη από σταθμό OTE GOUNARI με SA. Θα στείλω αναφορά και από Ψηλά Αλώνια σε λίγο. Θα δοκιμάσω όταν γυρίσω σπίτι! Εκεί έχω υπολογιστή με 5G router αλλά είναι σε 5g nsa.
  3. jim_avagianos

    5G NR

    Σαφώς πολύ καλύτερα τα πράγματα με nsa στο ίδιο σημείο. Βασικά από Σεπ 2021 και για 2 χρόνια πέταγε σε nsa με ταχύτητες 1.3 - 1.6 Gbps download και 150-180 Mbps upload. Εδώ και 1 χρόνο όμως έχει πέσει πολύ και ειδικά τους τελευταίους μήνες "πάτωσε". Δείτε και με nsa. Βγαίνω μια βόλτα μέχρι Ψηλά Αλωνια να πιάσω "Ote Gounari" από "ψηλά" !
  4. jim_avagianos

    5G NR

    Έπιασα από το υπνοδωμάτιο σπίτι μου, Πλατεία Γεωργίου 20, με θέα ακάλυπτο προς Πατρέως, το σταθμό τής Cosmote στη Γούναρη. Κακή επικοινωνία και με αυτό το σταθμό. Θα βγω μια βόλτα να πάω Ψηλά Αλώνια και να δοκιμάσω από εκεί.
  5. jim_avagianos

    5G NR

    Τι να πω Μιχάλη, δεν ξέρω. O σταθμός βάσης είναι στο απέναντι, κίτρινο, κτίριο και δείτε τα χάλια σε ούτε 50 μέτρα απόσταση.. Το speed test από το σπίτι μου, που είναι πες καμία 70αρια μέτρα από το σταθμό βάσης, στο πίσω μέρος τής πολυκατοικίας μου. Ενώ η κάρτα από το netmonster ενώ ήμουν απέναντι από το bts. Η ραδιοκάλυψη 5G SA εδώ είναι απλά γελοία. Έκανα force το τηλέφωνο να μπει σε SA στο σπίτι μου και δείτε... Στο διπλα δωμάτιο έχω και φωνή σε SA.
  6. jim_avagianos

    5G NR

    Χάλια το SA τής Cosmote στην Πλατεία Γεωργίου (κεντρική πλατεία) στην Πάτρα. Έπιασα 5G SA εδώ και λίγες μέρες με S24 Ultra αλλά τραγική απόδοση δικτύου. Το πολύ 300-400 Mbps download, 2 Mbps upload, σπάνια μέχρι 10 και σε απόσταση μόλις 70-80 μέτρα από το σταθμό βάσης που με εξυπηρετεί σε ευθεία. Όταν επιστρέψω σπίτι θα ανεβάσω και μετρήσεις. Το δήλωσα βλάβη στο 13788.
  7. Η μόνη έκπτωση για την ώρα που σκοπεύουν να κάνουν είναι σε τυχόν σταθερή γραμμή Cosmote. Καημένη INALAN. Έλα στην επαρχεία να βάλεις τα γυαλιά στα μονοπώλια τού καρτέλ!
  8. Με πήραν και μένα τηλ από το 13888 αφού είχα καλέσει πρώτα χθες το 2106295102 για να ζητήσω να μείνωστην Cosmote με την προϋπόθεση να αφήσουν 5 ευρώ στις έξτρα sim με απεριόριστη κίνηση. Με ρώτησε τι κίνηση κάνω και είπα ότι οι 3 κάρτες μου καταναλώνουν συνήθως κάτω από 40 GB το μήνα και στη 1 τα ξεπερνώ χωρίς να είναι στάνταρτ αυτό. Μού πρότεινε να πάω τη μια σε απεριόριστα με 25 ευρώ το μήνα για αυτή. Απάντησα ότι είναι απαράδεκτος ο 8πλασιασμος τιμής για μια υπηρεσία και απάντησαν ότι το έκαναν και καλά για προστασία δικτύου. Το δίκτυο με τόσα τερματικά 5G άρχιζε και γονατίζει, είναι γεγονός, αλλά οφείλουν να το επεκτείνουν και όχι να ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη. Έχε χάρη που δεν έχω ακόμη FTTH στη γειτονιά μου και τα άλλα 2 δίκτυα κινητής είναι άχρηστα, αλλιώς θα είχα φύγει προ πολλού. Μαζική αναφορά στην επιτροπή ανταγωνισμού και στην ΕΕΤΤ χρειάζονται και δη το συντομότερο, μπας και αλλάξει κάτι προς όφελός μας.
  9. θα το χαίρομαι μέχρι να έρθει οπτική ίνα εδώ που είμαι και φυσικά ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ να δώσω 25 ευρώ για έξτρα sim. Κοινή χρήση τής κάρτας μου σπίτι/έξω και για internet τής βασικής κυρίως. Και οι έξτρα για βοηθητικές, απλά.
  10. Δεν αντιλέγω. Επόμενο ήταν να γίνει κάποια στιγμή. Το άσχημο ήταν ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει με άτομα που έκαναν ακόμη και επινοικίαση καρτών. Από 3.02 ευρώ τίς νοίκιαζαν 10-15 ευρώ έκαστη σε γνωστούς. Είχα βολευτεί ωραία από Σεπ 2021. Με 6.04 ευρώ είχα σπίτι μου 2 κάρτες και εξαιρετική υπηρεσία.
  11. Ξέρω ότι δε γίνεται provision το εν λόγω apn σε κύριες κάρτες που είναι voice-data enabled. Δεν τα έγραψα αναλυτικά κι εγώ νωρίτερα και θα το κάνω τώρα για να καταλάβετε το όλο concept: Στο σπίτι μου στην Πάτρα έχω 2 5g routers με 2 extra sim: Το ένα παίζει με το apn "vpn-internet" (ταχύτητες 128 Mbps down / 64 Mbps up) και το άλλο με το apn "internet" (οι μέγιστες ταχύτητες που μπορούν να επιτεχθούν), που είναι cgnat. Στο πρώτο 5g gateway έχω ρίξει τα voip σταθερά μου και ό, τι θέλει public ipv4 για να παίξει απέξω, π χ. ένα δίακο NAS 16 TB, κάμερες κτλ. και στο δεύτερο gareway, υπολογιστές για γρήγορο internet, με ταχύτητες περίπου 1 Gbps download και 140-150 Mbos upload σε N78 middle band 3.5 GHz. Οι άλλες 2 extra sim παίζουν στη Λέσβο με apn "vpn-internet" σε ip κάμερες, παλαιοί τύπου. Αν γίνει η αλλαγή και τα Χριστούγεννα,.που θα πάω Λέσβο, σκοπεύω να φέρω τη μια extra sim εδώ μιας και στον ένα χώρο, που είχα κάμερα δε με ενδιαφέρει πλέον η εποπτεία του. Έτσι στην Πάτρα θα έχω 3 extra sim. Η μια θα έμπαινε στο router με το vpn-internet apn και αν για κάποιο λόγο περνούσα τα 40 GB το μήνα, να είχα spare τις άλλες 2 με 40 GB έκαστη. Στο δεύτερο 5g router θα έπαιζε κλώνος τής βασικής μου κάρτας. Επίσης δεδομένου ότι δεν εκδίδονται πλέον κάρτες για οικιακές συνδέσεις με το apn "vpn-internet", θέλω να τις έχω στην άκρη για κάθε πιθανή χρήση. Ευτυχώς και στις 4 extra κάρτες μου είχα ζητήσει το apn "vpn-internet" από παλιά. Είναι γεγονός αυτό, θέλει 2-3 προσπάθειες για να μπει και να βγει η προώθηση. Δυστυχώς πάει αυτό, την περασμένη Δευτέρα έμαθα χθες, με κλήση μου στα καταστήματα Frog σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταμάτησε να είναι unlimited και μπήκε cap 100 GB/μήνα. Η τιμή μάλιστα ανέβηκε τελευταία και στα 144 ευρώ το χρόνο. Δεν είναι ότι δεν έχω τα χρήματα . Θα μπορούσα να κάνω και τις 4 unlimited αλλά μού κακκοφαίνεται η κοροϊδία με τον 8ολασιασμο τιμής μιας υπηρεσίας σε τόσο λίγο διάστημα. Ας την λάνσαραν εξαρχής ακριβά π.χ.
  12. Είχα πάρει και εγώ παλιά twim sim για καβάντζα σε δεύτερη, φθηνή συσκευή, σε περίπτωση, που χαθεί-καταστραφεί η βασική μου συσκευή ή η κάρτα αυτής. Έκανα δοκιμές να βάλω τη δεύτερη κάρτα σε 5g router για να μην πληρώσω 25 ευρώ/μήνα για έξτρα sim, ένα ZTE MU5001. Δυστυχώς είναι αρκετά μπελαλίδικο. Για να ψευτοδουλέψει: Όταν είμαι σπίτι, το κινητό παίζει με wifi μέσω τού ρουτερ και στις εξερχόμενες κλήσεις, βγάζω γραμμή με τη δεύτερη προσπάθεια ενώ εισερχόμενες δεν έχω καν. Τι κάνω για να λύσω το πρόβλημα: Όταν έθα έρχομαι στο σπίτι: Εκτροπή στο voip σταθερό μου με τον κωδικό *21*νούμερο σταθερού#. (Το voip σταθερό παίζει με δεύτερη έξτρα sim, σε δεύτερο 5g router με το apn: vpn-internet , που δίνει κανονικά public ip v4 και παίζουν τα πάντα αλλά με περιορισμό στην ταχύτητα, throuput 128 Mbps down και 64 Mbps up, MTU 1380. ΄Οσοι δεν τα καταλαβαίνετε, απλά αγνοήστε την πρόταση στην παρένθεση). Θα κρατήσω αυτή την extra sim με 5 ευρώ/μήνα για να έχω το voip σταθερό και ό, τι άλλο θέλει public ipv4. Σύνδεση στο web interface τού 5g router και σύνδεση 5g με κλείσιμο δεδομένων στο κινητό, που έχει τον κλώνο τής ίδιας κάρτας. Εισερχόμενες θα έχω σε στασθερές συσκευές ή σε voip client στο κινητό μου, που θα εκτρέπονται όλες οι κλήσεις. Το πρόβλημα με τις εξερχόμενες, που βγάζει με τη δεύτερη γραμμή αλλά οκ. Είναι υποφερτό. Όταν θα φεύγω από το σπίτι: Ακύρωση εκτροπής στο voip στασθερό, με #21#, σύνδεση στο web interface τού ενός 5g router που τρέχει τον κλώνο τής κάρτας που έχω και στο κινητό και κλείσιμο δεδομένων σε αυτό με άνοιγμα δεδομένων στο τηλέφωνο. Έξω θα λειτοουργεί απρόσκοπτα το κινητό μου για δεδομένα/φωνή/μηνύματα και τώρα που είπα μηνύματα, όσο θα είμαι σπίτι θα πρέπει να τσεκάρω καθημερινά για sms στο 5g router αν και σπάνια δέχομαι, σε γενικές γραμμές. Όλες αυτές οι πατέντες για να μην πληρώσω ένα 25αρι το μήνα στην Cosmote επιπλέον, που το θεωρώ καθαρά κοροϊδίστικο, ενώ η επόμενη σταθερή σύνδεση που θα μπει στο σπίτι θα είναι FTTH 1 Gbps, αν έρθει ποτέ εδώ, που είμαι. Δυστυχώς NOVA και VODAFONE είναι άχρηστες και δεν αξίζει καν η μετάβαση, τουλάχιστον στην Πάτρα, που πρακτικά δεν έχουν 5G, δεν παρέχουν public ip σε ιδιώτες στο δίκτυο κινητής ενώ θα κρατήσω και τις 4 extra sim, με 5 ευρώ έκαστη και αν δεν κάνω κίνηση και δε θέλω να περνώ την παραπάνω ταλαιπωρία, θα τις βάζω με τη σειρά, τουλάχιστον τις 3 από αυτές, που θα έχω στην Πάτρα μιας και Λέσβο θα αφήσω 1 αντί για 2, που είχα μέχρι τώρα.
  13. Το είχα σκεφτεί κι εγώ αλλά άνθρακας ο θησαυρός. 25 ευρώ /μήνα (μάλλον και με έξτρα φπα) αν η βασική κάρτα είναι με απεριόριστα δεδομένα. 5 ευρώ/μήνα το κόστος για multI αν στη βασική κάρτα υπάρχει πλάνο που δεν έιναι απεριόριστο. Π.χ. 20 GB το μήνα. Μάς την έφεραν κανονικά και με το νόμο.
×
×
  • Create New...