Jump to content

monotica

Members
  • Δημοσιεύσεις

    6
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About monotica

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 15

monotica's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Γεια σου φίλε μου ! Αναφέρεις ότι η κλίση της πλάκας είναι μεγαλύτερη από 25%. Αυτό σημαίνει την ταχύτατη απορροή των νερών με συνέπεια να ταιριάζουν πολλά στεγανωτικά υλικά στην επιφάνεια και να διατηρηθούν ανθεκτικά και λειτουργικά σε βάθος χρόνου. Εφόσον υπάρχει θερμομόνωση με εξηλασμένη πολυστερίνη δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις το στεγανωτικό να αναπνέει. Το 99% των στεγανοποιήσεων υπάρχει φράγμα υδρατμών που κλείνει την διαπνοή και αν όχι, τότε το βασικό υλικό στεγάνωσης σίγουρα δεν αναπνέει. :!:Υπάρχει ένας μύθος σχετικά με τα στεγανωτικά που αναπνέουν, οσον αφορά την ελληνική αγορά και θα πρέπει οι εταιρείες και οι εφαρμοστές να ενημερώνουν περαιτέρω τους καταναλωτές. Τα μόνα στεγανωτικά που αναπνέουν είναι τα τσιμεντοειδή υλικά όπως προανέφερες αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα προτείνουμε για εφαρμογή σε ταράτσες γιατί πολύ απλά έχουν χαμηλή δυνατότητα επιμήκυνσης - ελαστικότητας και δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Σε κάθε άλλη περίπτωση με επαλειφόμενα πολυουρεθανικά υβριδικά η ακρυλικά στεγανωτικά η αναπνευσιμότητα θεωρείται παρελθόν. (Επίσης όταν ένα υλικό αναπνέει είναι ταυτόχρονα απορροφητικό στη διάχυση υδρατμών, συνεπώς δεν στεγανοποιεί και αποδυναμώνεται φυσικά με την πάροδο των χρόνων . Αυτό ισχύει κυρίως για θερμομονωτικά υλικά όπως την διογκωμένη πολυουρεθάνη και την πολυστερίνη - κοινώς φελιζόλ). Θα σε συμβούλευα να εφαρμόσεις κάποιο ακρυλικό ή υβριδικό στεγανωτικό γνωστής εταιρείας, καθώς θεωρούνται πιο υγιεινά και φιλικά προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με τα πολυουρεθανικά. Να ξέρεις επίσης ότι τα υλικά αυτά αν εφαρμοστούν σωστά μπορούν να αντέξουν δεκαετίες και ιδίως σε ταράτσες όπως η δικιά σου - στην οποία έχουμε μεγάλη κλίση και δεν υπάρχει καθόλου επισκεψιμότητα. (Πολλά στεγανωτικά υλικά κυκλοφορούν σε διάφορες αποχρώσεις, αν δεν βρεις την επιθυμητή απόχρωση μπορείς να αραιώσεις ένα λευκό στεγανωτικό ακρυλικό ή υβριδικό υλικό υλικό με το ανάλογο ακρυλικό χρώμα - ή ακόμα με επιπλέον ρητίνες- προκειμένου να φτιάξεις το δικό σου). Με εκτίμηση !
  2. Να σου πω ότι τα υλικά που ανέφερες δεν τα γνωρίζω οπότε δεν έχω άποψη. Καταρχήν από αυτό που μου λες καταλαβαίνω ότι η ταράτσα σου δεν είναι για επιπλέον φορτία γιατί ήδη έχει φτάσει τα όρια της στατικότητας. Είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στη σωστή επιλογή στεγανοποίησης για τη δική σου ταράτσα. Ο πρώτος είναι εάν υπάρχει κάποια στοιχειώδη θερμομόνωση κάτω από το γαρμπιλομπετόν οπως ελαφρόπετρα. Εάν δεν υπάρχει θα πρέπει να εξετάσεις το πάχος της μπετό πλάκας και το πάχος του γαρμπιλομωσαϊκό. Όταν έχεις μία πλάκα 12 εκατοστών και ένα μωσαϊκό 7 εκ. είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί συμπύκνωση υδρατμών μετά την εφαρμογή στεγάνωσης γιατί θα έχεις κλείσει την διαπνοή. Όταν έχουμε να κάνουμε με μία πιο χοντρή πλάκα όπως και γαρμπιλομωσαϊκό τότε σχεδόν μηδενίζουμε τις πιθανότητες να δημιουργήσουμε διαφορά θερμοκρασίας στο χώρο. Ένας παράγοντας που εξετάζουμε είναι εάν έχουμε εσωτερικές υδρορροές στην ταράτσα μας και όχι υδρορροές που καταλήγουν σε μπαλκόνι. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ξέρουμε ότι το πάχος του γαρμπιλομωσαϊκό μας η οποιοδήποτε κονιάματος είναι ελάχιστο στα σημεία αυτά, και ταυτόχρονα συσσωρεύεται πολύ νερό όταν βρέχει, οπότε αν εφαρμόσουμε στεγανωτικό υλικό υπάρχει κίνδυνος για συμπύκνωση υδρατμών και μούχλα στον χώρο. Αν μένεις σε πολυκατοικία 30 ετών υπάρχει θερμομόνωση από τις προδιαγραφές της , Οπότε ξεχνάμε όλα τα παραπάνω. Τώρα για να προβείς στην επιλογή στεγάνωσης θα πρέπει να εξετάσεις ακόμα τρεις παράγοντες: σε ενοχλεί περισσότερο η ζέστη το καλοκαίρι η το κρύο τον χειμώνα; Θέλεις βατότητα και επισκεψιμότητα 100% στην ταράτσα ; Αν λοιπόν νιώθεις στο σπίτι παγωμένο το χειμώνα η ταπεινή μου άποψη να εφαρμόσεις ένα χοντρό ασφαλτόπανο τουλάχιστον 6 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο το οποίο έχει να σου προσφέρει ελάχιστη θερμομονωτικότητα. Αν σε ενοχλεί περισσότερο η ζέστη το καλοκαίρι τότε με το ασφαλτόπανο να ξέρεις ότι η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει λόγω του ότι το συνθετικό ροής του ασφαλτόπανου απορροφά θερμότητα. Καλύτερα σε αυτή την περίπτωση να εφαρμόσεις κάποιο επαλειφόμενο ακρυλικό ή πολυουρεθανικό στο οποίο θα μπορείς να κάνεις και συχνή χρήση της ταράτσας ακόμα και με βαριά αντικείμενα. Επίσης οι αεραγωγοί θα βοηθήσουν πολύ στην καλή λειτουργία της νέας αλλά και της υπάρχουσας μόνωσης (Μπορείς πολύ εύκολα να μετρήσεις το πάχος της πλάκας της ταράτσας σου ανεβαίνοντας απλά από τα σκαλοπάτια κοιτάς το δάπεδο του κλιμακοστασίου από το πλάι και βλέπεις το πάχος της μπετοπλακας - για να υπολογίσεις το πάχος του γαρμπιλομωσαϊκου απλά μετράς το ύψος από το πλατύσκαλο για να βγεις στην ταράτσα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι εμφανές). Πιστεύω να σε κάλυψα :happy:, για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση είμαι εδώ !
  3. Καλημέρα ! Καταρχήν φίλε μου θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν μιλάμε για ταράτσα η κεραμοσκεπή. Αρχικά κατάλαβα πως είναι για ταράτσα. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε νέα ρύση με κονίες καθώς τα νερά θα ακολουθήσουν την ήδη υπάρχουσα ρύση. Σε περίπτωση μόνο που οι πλάκες εμποδίζουν τα νερά γιατί το πρόβλημα βρίσκεται κοντά σε υδρορροή τότε θα πρέπει να αφήσουμε κάποιο κενό της τάξεως τριών έως πέντε εκατοστών μεταξύ των πλακών προκειμένου να πετύχουμε απορροή. Δεν υπάρχει φόβος να αποκολληθούν οι πλάκες ή να τις πάρει ο αέρας εφόσον θα έχουν κολληθεί επάνω στην στεγάνωση με κόλλα πολυστερίνης ή ασφαλτικό ποτό όπως προαναφέραμε. Οι πλάκες πολυστερίνης χρησιμεύουν στο να ζεσταθεί τοπικά η πλάκα του μπετού και το σημείο δρόσου να μην δημιουργήσει συμπύκνωση υδρατμών από διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω. Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφεται τελείως το πρόβλημα της εσωτερικής υγρασίας και η εμφάνιση μούχλας. Η εσωτερική υγρασία δεν έχει καμία σχέση με την υγρασία που εισχωρεί από εξωτερικούς παράγοντες όπως νερό βροχής. Σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για πολυστερίνη αλλά για απλά στεγανωτικά υλικά Περισσότερες πληροφορίες γιατι οι τοίχοι έχουν υγρασία από ψηλά θα βρείς εδώ
  4. Ναι φίλε μου ! Οι πλάκες πολυστερίνης (μπλε) κοστίζουν από 4 ως 7 ευρώ το τετραγωνικό και μπορεις να τις κολλήσεις με κόλλα πολυστερίνης ή με νερόπισσα σε μορφή πολτού. Φαντάσου οτι με μία νερόπισσα κολλάς 4-5 τ.μ. και η τιμή της είναι στα 12€ το δοχείο 18 κιλών. Το ίδιο οικονομική είναι και η κόλλα. Απλώς πρόσεχε αν τις κολλήσεις τοπικά μην εμποδίσεις την ροή των νερών. Θα μπορούσες να αφήσεις αυλακια 2-3 εκ. μεταξύ τους προκειμένου να μην εμποδίσεις το νερό. Βέβαια θα μείνει θερμογέφυρα άλλα το σημαντικό είναι να φέυγουν τα νερα από την πλάκα και γρήγορα μάλιστα ! Με εκτίμηση :)!!
  5. Εάν έχετε εφαρμόσει καλά το επαλειφόμενο στεγανωτικό επάνω στην πλάκα και δεν υπάρχουν πλέον ρηγματώσεις τότε δεν δικαιολογείται η υγρασία που εισχωρεί από τον τοίχο. έχετε παρατηρήσει αν η υγρασία υφίσταται μόνο τις κρύες παγωμένες μέρες του χειμώνα ή εξακολουθεί ακόμα και τις θερμές μέρες ενώ βρέχει; πιστεύω ότι το πρόβλημα δημιουργείται από την διαφορά θερμοκρασίας στο σημείο εκείνο είτε γιατί υπάρχει παρακράτηση νερού στην ταράτσα είτε γιατί υπάρχει υδροροή και συσσωρεύονται αρκετά νερά είτε γιατί είναι ελλιπής η θερμομόνωση για διάφορους λόγους. σε καμία περίπτωση δεν θα σας πρότεινα να περάσετε στεγανωτικό υλικό στους τοίχους καθώς θα δημιουργηθεί η μούχλα από τη φραγή της διαπνοής. όλα τα υλικά που εφαρμόζουμε στους τοίχους θα πρέπει να έχουν αναπνευσιμότητα. Εάν όντως το πρόβλημα που έχετε δημιουργείται μόνο τις κρύες μέρες είναι από διαφορά θερμοκρασίας και συμπύκνωση υδρατμών οπότε θα πρέπει να προσθέσετε κάποια θερμομονωτική πλάκα στο σημείο όπου υπάρχει το πρόβλημα εξωτερικά. οι θερμομονωτικές πλάκες μπορούν να εφαρμοστούν και τοπικά σε 1 ή 2 τετραγωνικά μέτρα. ( στο λινκ δίνονται περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα και πως να το αντιμετωπίσετε μόνος σας ) Με εκτίμηση Μητσόγλου Μ. !!.
×
×
  • Create New...