Θα προσπαθήσω να συνοψίσω τις πληροφορίες σχετικά με το Redmi 4X 2/16 που έχω στα χέρια μου, και να απαντήσω όσο μπορώ σε απορίες σας:
Το παρήγγειλα από Κίνα (To2C) 125 €υρω και ήρθε σε περίπου 2,5 εβδομάδες με απλό συστημένο ΕΛΤΑ και πλήρη παρακολούθηση της πορείας του.
Ο φορτιστής είναι μη ευρωπαϊκός με μετατροπέα.
Είχε και θήκη (καλούτσικη με μια μικρή υποψία χαλαρής εφαρμογής) και προστατευτικό τζαμάκι που έσπασε πριν καν το κολλήσω.
Έχει ραδιόφωνο FM που φυσικά χρειάζεται τα ακουστικά. Δεν δείχνει να υποστηρίζει RDS ούτε για τις ελάχιστες πληροφορίες των σταθμών.
Το κουτί γράφει όλες τις πληροφορίες σε άπταιστα κινέζικα, οπότε άν ισχύει ο συλλογισμός του telefoneri, δεν υποστηρίζει 800 mhz.
Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν έχει double tap to wake. Παρόλο που νομίζω ότι κάποια στιγμή έπεσα σε μία ρύθμιση που έλεγε για άνοιγμα με patern χτυπήματος στα τεταρτημόρια της οθόνης, τώρα έχω πελαγώσει στις τόσες ρυθμίσεις ασφαλείας και δεν μπορώ να το ξαναβρώ.
Τα ελληνικά του στα μενού κτλ δείχνουν φυσιολογικά και κανονική μετάφραση. Βέβαια κάπου στις νομικές κτλ. πληροφορίες που γράφει για συνεργάτες, δεν αναφέρει τίποτα για ελληνική μετάφραση.
Σχετικά με το λειτουργικό του, δίνει :
Έκδοση Android: 6.0.1MMB29M
Έκδοση MIUI: Global 8.2 Σταθερή 8.2.0.2(ΜΑΜΜΙΕΑ)
Με ελάχιστα επιπλέον προγράμματα εγκατεστημένα ακόμη, από τα 16Gb που διαθέτει, ελεύθερα είναι περίπου 7,5.
Προεγκατεστημένες κινέζικες εφαρμογές δεν έχει. Μόλις το έλεγξα, δεν είναι rooted.