Jump to content

HarrisN

Members
  • Δημοσιεύσεις

    11
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About HarrisN

  • Ημ. Γέννησης Σεπτέμβριος 17

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

HarrisN's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Καλώς ήρθες amazed και εσύ στην κοινότητα των Windows mobiles!.. Εύχομαι να ευχαριστηθείς τη συσκευή σου, όντως για τα χρήματά της είναι πολύ καλή!.. Δεν ξέρω αν αυτό τον καιρό θα μείνεις... amazed με την κατάσταση στο λειτουργικό μας, πιστεύω όμως πως με λίγη υπομονή από το καλοκαίρι και μετά με την αναβάθμιση σε Redstone (Anniversary update την αποκαλεί επίσημα η Ms) τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα!.. Το πρόβλημα που αναφέρεις υπάρχει και "στοιχειώνει" το λειτουργικό μας χρόνια τώρα, από τα γεννοφάσκια του, κακά τα ψέματα... Έλλειψη αρκετών εφαρμογών, και αυτές που υπάρχουν συνήθως - αλλά όχι πάντοτε - να υπολείπονται λίγο από τις αντίστοιχες των άλλων λειτουργικών... Η Google γενικά ΔΕΝ έχει εφαρμογές της σε εμάς - πέραν ενός πολύ απλού search app - κατά υπονομευτική κατά πολλούς πολιτική της!.. Οπότε αν θέλεις εφαρμογές για υπηρεσίες της Google, Youtube κλπ θα πρέπει να βρεις από τρίτους, υπάρχουν κάποιες καλές, πχ MetroTube... Για Gmail & calendar δε θα χρειαστείς έξτρα εφαρμογή, όπως θα διαπιστώσεις μια χαρά θα τα διαχειρίζεσαι από το Outlook mail & calendar, αρκεί να προσθέσεις εκεί τον Google λογαριασμό. Για τα υπόλοιπα... Viber κλπ κλπ... και εμείς ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση με τον καιρό και να μπουν λίγο πιο ζεστά οι developers στα Windows 10 PC / Mobile.
  2. Μεγάλη κουβέντα όντως!.. Που κι εγώ, αν και πιστός - προς το παρόν :) - στα WP, σε στιγμές αγανάκτησης έχω πιάσει τον εαυτό μου να τη λέει!.. Το θέμα όμως δεν είναι αν θέλει αλλά τι μπορεί τη δεδομένη στιγμή... Για ενδοεταιρικούς λόγους που μόνο να εικάζουμε μπορούμε, δε μπορεί τώρα να διαθέσει τους πόρους που χρειάζονται για την ανάπτυξη των Mobile. Άλλωστε το έχουν πει, δεν είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους για φέτος. Με δεδομένο πως εκεί "μπαίνει μέσα" οικονομικά, θα της δημιουργούσε πρόβλημα αν εστίαζε μόνο εκεί, ενδεχομένως... Πέραν αυτών, προφανώς γνωρίζουν πως η πλατφόρμα των 10 συνολικά δεν είναι έτοιμη, τα 8.1 είχαν φτάσει σε μια ωριμότητα αλλά "θυσιάστηκαν" στο βωμό του OneCore, της ενιαίας πλατφόρμας που όταν δουλέψει, θα είναι το μέλλον. Πιστεύω πως μετά τη στάση αναμονής, θα "επιτεθούν" ξανά όταν τελειοποιηθούν τα W10M, όταν θα υπάρξουν ανταγωνιστικές συσκευές σε κάθε κατηγορία (τα 950, 650 και 550 απλώς γεμίζουν το κενό προς το παρόν, για μένα), κι όταν θα κλείσει λίγο το app-gap με την προσέλκυση developers και τις άλλες κινήσεις, πχ Xamarin κλπ. Άλλο ένα νέο ξεκίνημα, αλλά τώρα με καλύτερες προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή νέοι χρήστες δεν προσελκύονται, όπως δείχνουν οι πωλήσεις, το στοίχημα για μένα είναι να διατηρηθούν οι υπάρχοντες, εμείς, μέχρι να περάσει αυτή η μεταβατική περίοδος σχετικής δυσλειτουργίας. Τα Redstone είναι ορόσημο, σε κάθε περίπτωση. Αν δεν ρολλάρει το πράγμα και τότε, πραγματικά δεν ξέρω πότε... Η ενιαία πλατφόρμα είναι σπουδαία σαν όραμα, κανείς άλλος δεν την έχει, αλλά όσως αποδειχτεί σαν εγχείρημα λίγο μεγαλύτερο από αυτό που θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας, και το κυριότερο, έγκαιρα!..
  3. Ok, αν στα 10 υπάρχει συντόμευση στο quick menu του action center για native εφαρμογή φακού, είναι καλό. (Απλά δε μπορούσα να το ξέρω διότι έχω τα 10 μόνο σε ένα 532 που ως γνωστό δεν έχει φλας...) Θα έλεγα επομένως στο φίλο που ρώτησε να τσεκάρει τη native εφαρμογή (ίσως είναι πολύ basic, πχ μπορεί να μην έχει blink, SOS mode - αν χρειάζονται αυτά), και ας τη συγκρίνει και με apps, όπως το Insider που είπα ή άλλα με καλή βαθμολογία στο Store - με ένα search με τη λέξη torch ή flashlight βρίσκεις πολλά... Νομίζω σε μια πλατφόρμα που έχει θέμα με την έλλειψη εφαρμογών, καλό είναι να βοηθάμε τους developers, όταν μπορούμε... Και σε κάθε περίπτωση στο τέλος επιλέγεις αυτή που κάνει καλύτερα τη δουλειά!..
  4. Είδες, αυτά κάναμε σαν κοινότητα... Κράξιμο και πίεση στη Microsoft που καθυστερεί, αυτή μας δίνει ένα άγουρο, half-baked λειτουργικό, χωρίς το απαραίτητο συνοδευτικό υλικολογισμικό (firmware) σε πολλές συσκευές... Προβλήματα τώρα. Πάντως (και πριν το είχα γράψει αλλά μου το τριμάρησε το Tapatalk... τόσο καλά!..) πως δε με ενοχλεί η αναμονή όσο η μη ενημέρωση!.. Στην Denim υπήρχε ρε παιδί μου πίνακας ανά χώρα και πάροχο, τώρα και σε αυτό πισωγύρισμα!.. Ας τη δώσουν τουλάχιστον από το WDRT. Αν και με όλα αυτά, καλύτερα τελικά να περιμένουμε και να πάμε απ' ευθείας στην Redstone!..
  5. Ok, ευχαριστώ!.. Το "ότι σου κάτσει" δεν ακούγεται πάντως πολύ... αισιόδοξο...
  6. Καλημέρα. Ναι, λειτουργεί και σαν φακός, και ναι, χρειάζεται κάποια εφαρμογή γι' αυτό. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Insider (developer: DAONE) (καμία σχέση με το πρόγραμμα Insider της Microsoft...) η οποία έχει σαν βασική λειτουργία τη διαχείριση της μπαταρίας, αλλά πέραν αυτού έχει και άλλα εργαλεία, πχ χρονόμετρο κλπ, μεταξύ αυτών και φακό!.. Έχει on-off φυσικά αλλά και blink. Επίσης δημιουργεί tiles-συντομεύσεις για ρυθμίσεις, πχ. δίκτυο, λειτουργία πτήσης κλπ αλλά αυτό ήταν χρήσιμο παλιότερα, τώρα στα 10 υπάρχουν στο action center. Δοκίμασέ την κι αν σου κάνει καλώς, ειδάλλως υπάρχουν κι άλλες εφαρμογές φακού στο Store...
  7. Υπάρχουν και άλλοι Ευτυχία, και εγώ ένας από αυτούς... Να ρωτήσω κάτι: μήπως, κατά τύχη, είναι γερμανικό το 640 σου;.. (αν αγοράστηκε με ένδειξη ΕU δηλαδή κι όχι GR)... Αν ναι, μάλλον είμαστε στην ίδια περίπτωση, οπότε κοίταξε, αν θέλεις, σελίδα 163 - post 2442 - 2445. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6644641#post6644641 ----- προσθήκη μηνύματος 15 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν έχω κάνει ποτέ hard reset σε Windows Phone (είχα 520 που μια ωραία πρωία χάλασε και ουδέποτε επανήλθε, μετά 532 DS, τώρα 640 DS), έχω δει σε προηγούμενα post πως το προτείνετε μετά την αναβάθμιση - όταν με το καλό έρθει και σε μας... Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, λογικά θα ξέρετε: μετά το hard reset, όταν "στήνεις" ξανά το τηλέφωνο, σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις αντίγραφο ασφαλείας από το cloud, ώστε να επαναφέρεις sms, ρυθμίσεις, start screen κλπ;;.. Ή είσαι υποχρεωμένος να το "στήσεις" εκ νέου;.. (κάτι που δεν συμφέρει, σίγουρα...) Τέλος κάτι ακόμα, για όποιον ξέρει... Επειδή το έχω ψάξει το ζήτημα με τη μη αναβάθμιση ορισμένων 640 και σε ξένα fora, έχω ακούσει διάφορα, όπως ας πούμε πως είναι και θέμα logistics... κάτι σαν "σειρά προτεραιότητας" από τη Microsoft, για να διαχειριστεί τον όγκο των downloads. Υπάρχει επομένως περίπτωση, πέρα από το θέμα του γερμανικού παρόχου (post 2442) να παίζει ρόλο και το ότι η συσκευή μου αγοράστηκε πολύ πρόσφατα;;.. (18/3, την επομένη του επίσημου roll-out).
  8. Ευχαριστώ και για τις δυο απαντήσεις σας!.. Στο παράδειγμά σου πάνω: παρά τη γερμανική "καταγωγή" (που είναι στο "DNA" της συσκευής και ΔΕΝ αλλάζει με τίποτα, όπως μου έχουν πει...) δε θα εξαρτάται πάλι η αναβάθμιση από τη διάθεση μέσω του εκεί Ιβοριανού παρόχου;;... Διότι όπως προείπα, θεωρώ πως στη "συνεργασία" μεταξύ τους είναι που γίνεται η καθυστέρηση. Δε γνωρίζω αλλά στη Γερμανία ίσως έχει γίνει η αναβάθμιση των L640... Διότι έχω ένα ενδιαφέρον app - ίσως το ξέρεις - ιταλικής προέλευσης, το Firmware Update, το οποίο στη βάση δεδομένων του δίνει τα γερμανικά L640 ήδη αναβαθμισμένα!.. Τώρα σωστό ή λάθος, δε γνωρίζω... Θα συμφωνήσω με την παρατήρησή σου: στο L532DS που όπως είπα αναβάθμισα, η αίσθηση πως η μπαταρία καταναλώνεται αρκετά πιο γρήγορα είναι προφανής!.. Κι όχι μόνο σε αναμονή, αλλά και σε έντονη χρήση του WiFi, όπως πχ όταν κατεβάζει μαζικά ενημερώσεις εφαρμογών. Επίσης ένα άλλο bug που παρατήρησα είναι η πολύ προβληματική λειτουργία της μπροστινής κάμερας σε Skype βιντεοκλήση!!... Κολλάει, έχει διακοπές, πέφτει μαύρο κλπ... (ενώ σε λειτουργία "φωτογραφικής μηχανής" δεν έχει πρόβλημα, δουλεύει οκ...) Θεωρώ πως με αναβάθμιση του firmware - και μόνο - θα λυθούν όλα αυτά!.. Τι να κάνουμε, θα περιμένω, δε φαίνεται να υπάρχουν και άλλες επιλογές... Εξάλλου, γνωστό το διαδικτυακό αστείο: MSFT = Soon Inc. :lol: Kαλό βράδυ!...
  9. Καλησπέρα στην κοινότητα του myphone και ειδικά εδώ στο "Lumia 640" κομμάτι της!.. :) Είμαι νέο μέλος και μπήκα κυρίως για να ρωτήσω για ένα θέμα σχετικά με το L640DS μου, για το οποίο δεν έχω βγάλει άκρη ακόμη... (Έχω ψάξει 4-5 σελίδες πιο πριν στην παρούσα ενότητα αλλά δεν βρήκα κάτι, ζητώ συγγνώμη αλλά δεν έχω το χρόνο ώστε να ψάξω περισσότερο!..) Λοιπόν, εν ολίγοις: πάνε ήδη 17 ημέρες από το επίσημο roll-out, αλλά σε μένα η αναβάθμιση σε W10M δεν έχει έρθει ακόμη!!... Στο άλλο μου L532DS ήρθε από την 1η μέρα (δεν το χρησιμοποιώ όμως, αίσχος η οθόνη του, θα το δώσω μάλλον), αλλά στο 640 το ίδιο γνωστό μήνυμα στον Upgrade Advisor "Η συσκευή είναι κατάλληλη... Συνεργαζόμαστε με τον πάροχο..." κλπ κλπ..... Κατά τα άλλα είναι ενημερωμένη σε 8.1 Update 2, δεν εκκρεμεί κάτι, όλα οκ... Η βασική μου υπόθεση ήταν (και είναι ακόμη) πως κάποια εμπλοκή πρέπει να υπάρχει με τον πάροχο, καθώς η συσκευή δείχνει πως έχει γερμανικές "ρίζες" (000-DE). Θεώρησα δλδ πως κάποια "συνεργασία" πρέπει να υπάρξει μεταξύ του "αγνώστου γερμανικού παρόχου" και του δικού μου Cosmote, και γι' αυτό ίσως καθυστερεί. Εν τω μεταξύ βλέπω πως οι περισσότεροι εδώ - και μάλλον με ελληνικό πάροχο - έχετε αναβαθμίσει, δε μπορεί να είστε όλοι insiders... Να σημειώσω πως έχω υποβάλλει ερώτημα (όπως κι ένα άλλο παιδί με το ίδιο θέμα) στην L640 ενότητα του Microsoft Community, αλλά δε διαφωτιστήκαμε ιδιαίτερα κι "επίσημα"... Κάποιοι insiders απάντησαν, τα γνωστά: είναι θέμα παρόχου, περιμένετε κλπ... Ο ένας μάλιστα επέμενε πως εξαρτάται αποκλειστικά από τον γερμανικό πάροχο και θα μου έρθει όταν δοθεί στη Γερμανία!!.. Συζητήθηκαν κι άλλα, κάποιοι πίστευαν πως με hard-reset ή recovery μέσω WDRT μπορεί να γίνει δουλειά, το έκανα κι εγώ αλλά δεν... Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω καν αν θα μπορέσω να αναβαθμίσω OTA, κι ελπίζω έστω και μετά από μήνες να δώσουν τα W10M έστω από το WDRT!!.. Απορώ δλδ γιατί να ΜΗΝ το έχουν κάνει ήδη!!.. Να σου δίνει δλδ 2 επιλογές: 8.1 αν θέλεις να κάνεις roll-back, 10 έτσι ώστε και κόλλημα να έχεις φάει στη συσκευή να τα βάζεις απ' ευθείας - γιατί δλδ να πρέπει ξανά να περάσεις όλη τη φασαρία με το upgrade;;;.. Δεν ξέρω, αλλά η όλη φάση, ΚΑΙ με τους μήνες καθυστέρησης που προηγήθηκαν, με έχει ξενερώσει τόοοοσο πολύ που πραγματικά θα σταματήσω να ασχολούμαι κι ας κάνει και 3 μήνες να έρθει... ή ας μην έρθει και ποτέ, έχει κι αλλού..... Σε συνδυασμό και με τα τελευταία νέα, ΝΑΙ όντως η Microsoft δε χάνει ευκαιρία να μας δείξει πόσο ΔΕΝ είναι προτεραιότητά της τα W10M... Σε καλό δρόμο είναι να με κάνει (πολύ) σύντομα να μην είναι ΟΥΤΕ δικιά μου... Δεν πειράζει όμως, θα πουλάει HoloLens... :lol: Υπάρχει μια, δικαιολογημένη πιστεύω, απογοήτευση... Θα ήθελα ωστόσο, για όποιον μπει στον κόπο να μου γράψει, κάποιες γνώμες από σας: συμβαίνει το ίδιο και σε άλλους, γνωρίζετε μήπως κάτι παραπάνω, κλπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες πιθανές απαντήσεις!...
×
×
  • Create New...