Jump to content

Giannis_Srps

Members
  • Δημοσιεύσεις

    3
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by Giannis_Srps

  1. 1. Invoice εκδίδουν όλα τα καταστήματα εξωτερικού. Απλά, θα ζητήσεις από τον πωλητή να εσωκλείσει και το invoice.

     

    2. Γράφεις στο νήμα των Αγορών από το εξωτερικό και, προφανώς, δεν έχεις διαβάσει τον οδηγό που έχω αναρτήσει στο 1ο post. Κάνε τον κόπο να διαβάσεις τουλάχιστον το τελευταίο κεφάλαιο, στο οποίο αναφέρονται όλα τα σχετικά με την απορία σου.

     

    Έχεις δίκιο. Δεν το είχα δει, συγγνώμη. Ευχαριστώ!

    • Like 1
  2. Δεν αναφέρεις το λόγο για τον οποίο θέλεις το τιμολόγιο.

    Αν το θέλεις για να το περάσεις στα βιβλία σου (Εφορία), πρέπει να συνεννοηθείς με το λογιστή σου για το αν έχεις αυτή τη δυνατότητα. Σε κάθε περίπτωση, το "invoice" που εκδίδει ο πωλητής είναι στην ουσία τιμολόγιο. Επομένως, ο πωλητής δεν χρειάζεται να εκδώσει διαφορετικό παραστατικό.

     

    Το εάν το δέμα σου σταματήσει ή όχι στο τελωνείο δεν εξαρτάται από το "τιμολόγιο" αλλά, βασικά, από τον τρόπο αποστολής (πχ με courier). Και, βέβαια, για αγορά αξίας 20€ δεν πρέπει να ανησυχείς αφού η ατέλεια είναι 22€ για εισαγωγές από τρίτες χώρες.

     

    Το μόνο πρόβλημα που θα έχεις είναι η πληρωμή στο aliexpress, η οποία δεν γίνεται με ελληνικές κάρτες.

     

     

     

    Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θέλω να κάνω μεταπώληση. Νομίζω το invoice με καλύπτει, θα ρωτήσω και τον λογιστή. Το invoice εκδίδεται ύστερα από συνεννόηση με τον πωλητή, έτσι δεν είναι; Πρέπει να τον ενημερώσω δηλαδή πρώτα ότι θέλω invoice ή κάνω λάθος; Τέλος, νομίζω ότι η ατέλεια είναι για ποσά ως 150 ευρώ από τρίτες χώρες.

    • Like 1
  3. Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω να μου πει όποιος γνωρίζει σχετικά με την έκδοση τιμολογίου σπό τρίτες χώρες. Συγκεκριμένα θέλω να αγοράσω από το aliexpress και να εκδοθεί τιμολόγιο. Θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να περάσει από τελωνείο ή μπορεί απλά να έρθει κανονικά όπως σε κάθε άλλη περίπτωση; Η τιμή του προϊόντος δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ. Ευχαριστώ. Κάθε απάντηση καλοδεχούμενη.
    • Like 1
×
×
  • Create New...