Jump to content

gumtreeman2013

Members
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by gumtreeman2013

  1. Αν ειναι για δεκαδες χιλιαδες (μπορει να ειναι για μικροτερα μπορει για μεγαλυτερα ποσα αλλα ας πουμε στο ευρος αυτο των δεκαδων χιλιαδων) ποια ελληνικη τραπεζα εχει το χαμηλοτερο κοστος εισερχομενου, διοτι απο οτι εχω δει σε ορισμενες δε μιλαμε για 4-10 ευρω αλλα για 100δες ευρω τη φορα?
  2. Μια ερωτηση για αυτους που γνωριζουν. Εστω οτι καποιος εχει χρηματα στο εξωτερικο (revolut, freedom24, trading 212 etc). Σε ποια ελληνικη τραπεζα τα μεταφερει (χωρις προμηθεια - μεσω εμβασματος ή δεν ξερω πως αλλιως) ωστε να μπορει να τα σηκωσει ως μετρητα απο το λογαριασμο της ελληνικης τραπεζας?
  3. Μια ερωτηση για αυτους που γνωριζουν. Εστω οτι καποιος εχει χρηματα στο εξωτερικο (revolut, freedom24, trading 212 etc). Σε ποια ελληνικη τραπεζα τα μεταφερει (χωρις προμηθεια - μεσω εμβασματος ή δεν ξερω πως αλλιως) ωστε να μπορει να τα σηκωσει ως μετρητα απο το λογαριασμο της ελληνικης τραπεζας?
  4. @Theodore41 Sorry αν δεν εγιν ακατανοητος. Εγω δε θελω να βγαλω πιστωτικη στην Ελλαδα διοτι δεν ειμαι κατοικος Ελλαδος. Οι δικοι μου θελουν αλλα τους ειπαν ανω των 65 δεν. Αν ειναι να βγαλουν πιστωτικη αυτο θα γινει μονο με εμενα κυριο κατοχο (ειμαι κατω των 65 :)). Η μονη πλεον τραπεζα ομως στην Ελλαδα που θα μου εβγαζε πιστωτικη ειναι η HSBC. Αν και ακομη και σημερα εχω λογαριασμους σε ολες τις αλλες ελληνικες τραπεζες (ιδιως μετα τις συγχωνευσεις, οπου π.χ. δεν ειχα λογαριασμο στην σαπακοτραπεζαEurobank αλλα βρεθηκα με λογαριασμο σε αυτην μετα την συγχωνευση με ΤΤ ΑΣΠΙΣ) δε μου δινουν πιστωτικη μιας και δεν ειμαι κατοικος
  5. xspy Thanks Πιστωτικη μπορω να βγαλω εγω (αν και δεν ειμαι κατοικος Ελλαδας) διοτι εχω λογαριασμο HSBC premier. Η πιστωτικη βεβαια ειναι ενα διαφορετικο ειδος δανειου. Ειναι αναγκαια διοτι πως αλλιως θα κλεισεις ξενοδοχειο, αυτοκινητο κ.λπ? Αν ο κατοχος δεν αποπληρωσει το συνηθως χαμηλο οριο (π.χ. 2000ευρω) τοτε δεν ειναι και τοσο μεγαλο ρισκο για την τραπεζα ενω ο κακοπληρωτης θα εχει μεγαλο προβλημα μετα. Αλλωστε εγω θα δεχομουνα να εξεταζανε το ιστορικο του και μετα ας τον απερριπταν. Εδω ουτε καν το συζητησανε. Ο λογος που πηγα(νε) με την Eurobank ηταν οτι υπαρχει ενα κινητο στην Cosmote. Να βγαζουνε λεφτα απο ΑΤΜ ειναι αθλος γι' αυτους. Πιστωτικη ειναι πιο ασφαλης (διοτι δεν τα πανε καθολου καλα με τις καρτες). Στη χρεωστικη αμα γινει πατατα μετα τα κλαις. Να πω την αληθεια θα προσπαθησω μεσω επισημων καναλιων να κανω την αιτηση και θα δω τι θα απαντησουν, παλι στη Eurobank (υπαρχουν και εκει λογαριασμοι απο παλια αλλα ειναι με βιβλιαρια απο ΤΤ, ΑΣΠΙΣ κ.α.). Η HSBC απλα δε δινει κατι σε ανταμοιβη. Ευχαριστω Με την πιστωτικη θελω απλα να κανουνε τις αγορες τους (λογαριασμους κ.λπ, τα πληρωνω ολα ηλεκτρονικα), οποτε δε θα ειναι αναγκασμενοι να πηγαινουν σε ΑΤΜ να κανουν αναληψεις. Τωρα που η Πειραιως ανοιξε παλι το λεφτα στο λεπτο θα τους στελνω να παιρνουν κανα μετρητο για τις μικροαναγκες (λαικη, κανα καφε κ.λπ) χωρις καρτα.
  6. Πηγε ο πατερας μου να βγαλει πιστωτικη απο τη Eurobank και του ειπαν πως δε βγαζουν για ατομα ανω των 65!!! Καλα κατι νομοι που ελεγαν για υποχρεωτικη χρηση πιστωτικης σε νησια (ανω των 70 ευρω) κ.λπ ειναι μονο για κατω των 65? Ο πατερας μου δεν εχει καμμια αλλη πιστωση (δανεια κ.λπ) και δεν πηγε να αιτηθει στεγαστικο η καταναλωτικο δανειο! Επιπλεον εχει ικανοποιητικη συνταξη. Απ' οτι μου ειπε δεν του πηραν στοιχεια κ.λπ Καλα ειναι δυνατον να αποκλειουν ανθρωπους με καποια οικονομικη ανεση? Η πιστωτικη καρτα δεν ειναι δανειο! Τεσπα κατι τετοια με κανουν να απορω ποια ειναι η δουλεια των τραπεζων σημερα! Να παιρνουν τηλεφωνα αυτους που χρωστανε? Θα παρω τωρα την HSBC να βγαλει πιστωτικη (μαζι με εμενα συνδικαιουχο)
  7. Ευχαριστω πολυ FIREBLADE1 και Vasileios για τις απαντησεις. Αν καποιος εχει λογαριασμο μισθοδοσιας (συνταξη) στην Alphabank υπαρχει συνδρομη για την πιστωτικη τους? Βασικα ο πατερας μου εχει τετοιο τυπου λογαριασμου αλλα η συνταξη δεν μπαινει εκει τωρα. Φοβαμαι τα ορια γιατι πολλα πραγματα τα αγοραζω εγω απ¨εξω με τις δικες μου πιστωτικες και επισης πληρωνω λογαριασμους-εφοριες κ.λπ και το μονο λογο που θα τη χρησιμοποιουν ειναι για αγορες απο το supermarket. Λαϊκη κ.λπ δε νομιζω να δεχονται (λειπω καμμια δεκαετια τωρα και δε ξερω αν κατι αλλαξε). Απλως χρειαζεται η πιστωτικη διοτι τωρα με τα capital controls οι δικοι μου δεν αισθανονται ασφαλης με τις καρτες και τα ΑΤΜ (τους αφησα και κανα 2 ξενες δικες μου χρεωστικες που δεν εχουν ορια αναληψης γιατι εκεινοι δεν ειχαν βγαλει ελληνικες). Τουλαχιστο με την πιστωτικη υπαρχει μεγαλυτερη ασφαλεια (για αγορες). Επισης γινεται και καλυτερα η κρατηση αεροπορικων εισητηριων (σε περιπτωση που ζητησουν την πιστωτικη, οταν εγω τους κλεινω τα εισητηρια απ' εξω) αν η πιστωτικη ειναι στο ονομα τους. Ευχαριστω
  8. Χαιρεται και απο μενα. Παρακολουθω καμποσο καιρο το forum αλλα μολις τωρα εγινα μελος. Επιεδη εδω και χρονια ειμαι στο εξωτερικο, εχω χασει λιγο τα ελληνικα τραπεζικα δρωμενα. Ειχα παλιοτερα μια πιστωτικη της probank, αλλα μετα την ενοποιηση με την εθνικη δεν δεχτηκα να ου εκδωσουν νεα (κοινο λογαριασμο με τους γονεις απο Ελλαδα). Τελος παντων ψαχνω για πιστωτικη χωρις συνδρομη απο Ελλαδα. Απο οτι ειδα αυτο πλεον ειναι ειδος προς εξαφανιση. Βρηκα μονο 2 της Eurobank την cosmote visa και τη μασουτης visa (Δωρεαν το 1ο χρονο και απο τον 2ο μονο αν τα ετησια εξοδα ειναι ανω των 2000Ευρω). Τα 2000 μπορουν να καλυφθουν μονο αν συμπεριληφθουν και λογαριασμοι ΔΕΚΟ (η ακομα και εφορια). Η αληθεια ειναι οτι αν υπαρχει και προγραμμα ανταμοιβης ειναι καλυτερα. Οι δικοι μου εχουν λογαριασμο cosmote. Συμφερει ομως στο τελος η εξοφληση λογαριασμων ΔΕΚΟ μεσω πιστωτικης η τελικα το οποιο κερδος επιβραβευσης το τρωνε οι προμηθειες? Ποιος ο καλυτερος τροπος (και χωρις προμηθειες) εξοφλησης λογαριασμων? Η αληθεια ειναι οτι θεσμικα ειμαι αντιθετος των προμηθειων ιδιως οταν εδω εξω με πληρωνουν (cashback) να χρησιμοποιω τις πιστωτικες τους καρτες (+ασφαλειες + προσφορες κ.λπ) Καθε γνωμη δεκτη. Ευχαριστω και sorry για το σεντονι. Νομιζω ομως οτι ειναι καλο να ανακεφαλαιωσουμε το τι ειναι καλυτερο να χρησιμοποιουμε σημερα!
×
×
  • Create New...