Jump to content

schuriken

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About schuriken

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 7

schuriken's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα σε όλους, γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ διότι έψαχνα πληροφορίες για φαστφουντάδικα online και βρέθηκα να διαβάζω τις αναρτήσεις σας. Καταρχάς θα ήθελα να σας πω ότι στο σπίτι μου δεν διαθέτω κουζίνα μαγειρικής αλλά ούτε και ψυγείο. Τρώω αποκλειστικά σε εστιατόρια και ταχυφαγεία. Επίσης λόγω αυτού, διαθέτω μεγάλη συλλογή από καταλόγους delivery από όλη την Ελλάδα. Οι κατάλογοι σε ποσότητα είναι κυριολεκτικά χιλιάδες. Κυρίως από σουβλατζίδικα ή πιτσαρίες που το έχουν γυρίσει σε σουβλατζίδικο. Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, και εξετάζοντας με απλή λογική το θέμα των σουβλατζίδικων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η παραγωγή κρέατος στην Ελλάδα δεν επαληθεύει την υπερπολαπλάσια ποσότητα των εκατομμυρίων τόνων κρέατος οι οποίοι ψήνονται σε καθημερινή βάση εντός χιλιάδων ψητοπωλείων και ταβερνών σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι το "πατροπαράδοτο" σουβλάκι σας είναι εισαγόμενο. Οι χώρες οι οποίες παράγουν το σουβλάκι "της γειτονιάς" είναι κυρίως η Ολλανδία και διάφορες άλλες Ευρωπαικές χώρες. Αυτό αποδεικνύεται διαβάζοντας τις κούτες των γύρων οι οποίες γράφουν Made In Holland κτλ. Δυστυχώς γνωρίζω ότι το "καλό σουβλάκι" είναι εισαγόμενο από Ευρωπαικές χώρες ενώ υποψιάζομαι ότι το "χάλια" σουβλάκι εισάγεται από Κίνα και από άλλες χώρες τις Ασίας. Τώρα στα υπόλοιπα υλικά που περιλαμβάνει το σουβλάκι. Πρόσεξα ότι λέτε "ντοματούλα" "κρεμμυδάκι" "τζατζικάκι" και διάφορα άλλα υποκοριστικά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν χαρίζουν την Ελληνική ιθαγένεια σε αυτά. Είναι αφελές να υποστηρίζετε ότι τα εκατομμύρια τόνοι ντομάτας και κρεμμυδιών που χρησιμοποιούν οι ψησταριές ότι προέρχονται από Ελληνικά εδάφη. Σε αυτήν τη περίπτωση τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να ήταν καλυμμένη από άκρη σε άκρη με δισεκατομμύρια γουρούνια και άλλες τόσες ντοματιές. Παράδοξο και απίθανο. Τέλος, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι που προσθέτουν προέρχονται από Ευρωπαικές χώρες και χώρες τις Ασίας, Τουρκία, Ινδία κτλ. Σας έχει πει κανείς ότι το γιαούρτι το αγγούρι και το σκόρδο στο τζατζίκι των σουβλατζίδικων είναι Ελληνική παραγωγής ? Οι τουρίστες έρχονται και τρώνε στην ουσία σουβλάκι το οποίο σας το έχουν πουλήσει οι ίδιοι πριν έρθουν στη Ελλάδα για διακοπές. Σε καμία περίπτωση το σουβλάκι δεν φέρει ταμπέλα ¨παραδοσιακό". Εκτός αν θεωρείτε πατρίδα σας την Αλβανία τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Κίνα. Μεγάλη περηφάνια να ψήνεις Ολλανδέζικους γύρους και να πουλάς σουβλάκια στον Ολλανδό τουρίστα ως παραδοσιακό Ελληνικό έδεσμα. Ας περάσουμε λοιπόν στα Goody's και στα McDonalds. Για κάποιο περίεργο λόγο οι Έλληνες πιστεύουν ότι το σύνολο των κατοίκων της Αμερικής, δηλαδή 350 εκατομμύρια άνθρωποι προωθούν την ιδέα των McDonalds στην Ελληνική κοινωνία. Επίσης 350 εκατομμύρια άνθρωποι δηλαδή 35 Ελλάδες μαζί δεν ξέρουν τι σημαίνει σπιτικό φαγητό. Μάλλον ονειρεύεστε. Οι κάτοικοι μιας χώρας που δεν παράγει τίποτα κατηγορούν αυτούς που τους παρέχουν τα πάντα. Από ρουχισμό, τροφή, τεχνολογία έως και το σουβλάκι σας. Όσο αναφορά τα Goody's. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε εστιατόριο που προσέβαλε την ιδέα των burgers όσο τα Goody's. Μεσογειακό burger ? Ποιος καθυστερημένος το σκέφτηκε αυτό ? Εσάς θα σας άρεσε να σας λέγανε οι Αμερικανοί ότι φτιάχνουν καλύτερα σουτζουκάκια Σμυρνέικα από εσάς ? Ένα χάμπουργκερ είναι ένα μπιφτέκι ανάμεσα σε 2 ψωμάκια. Αν προσθέσεις μια φέτα τυριού τότε λέγεται cheeseburger. Κάτι το οποίο έχουν παρακάμψει τα Goody's και όλες οι πρόσφατες αλυσίδες burgers. Φτιάχνουν "πιάτα" burgers, βάζουν 4,5 διαφορετικές σάλτσες και 15 ζαρζαβατικά, δίπλα λίγες κατεψυγμένες πατατούλες Αμερικής και χρεώνουν 8 ευρώ το χάμπουργκερ. Τελικό συμπέρασμα, σε καμία περίπτωση δεν τρώω από τα Goody's ή στα McDonalds. :rolleyes:
×
×
  • Create New...