Jump to content

blacky4

Members
  • Δημοσιεύσεις

    10
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by blacky4

  1. Βρισκόμουν σε αυτό το δίλημμα πριν από ένα περίπου μήνα και το είχα ψάξει τότε αρκετά, διαβάζοντας, βλέποντας και χρησιμοποιώντας και τις 2 συσκευές (το οποίο ήταν αρκετά δύσκολο για το moto x γιατί είναι αρκετά σπάνιο). Νομίζω εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις σου. Ναι κρίνοντας καθαρά από τα σπεκς το g2 είναι αισθητά καλύτερη συσκευή. Από εκεί και πέρα το moto x απο προσωπική εμπειρία είναι αισθητά πιο απολαυστικό στην καθημερινότητα. Το g2 μπορεί να είναι κάπως πιο future proof, αλλά δεν υπάρχει τπτα σήμερα που να νιώθεις ότι το moto x δεν μπορεί ή δυσκολεύεται να ανταποκριθεί. Και το active (H moto πλέον) display είναι απλά απολαυστικό. Αυτό που θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους είναι η κάμερα, τομέα στον οποίο το moto x πραγματικά υστερεί σε σχέση με το g2 ή s4, htc m7 etc. Επίσης το moto έχει σχεδόν pure android, δεν το θεωρώ αυτό αναγκαστικά πλεονέκτημα, αλλά σίγουρα βοηθάει στο πόσο fluent είναι ο χειρισμός της συσκευής. Τέλος έχε κατά νου, ότι οι διαστάσεις των 2 κινητών είναι αρκετά διαφορετικές. Και τα δύο έχουν πάρα πολυ ικανοποιητικό ποσοστό οθόνη/σασί, αλλά το g2 είναι 5,2' ενώ το moto x 4,7.
  2. Λέμε να το πάρεις! Το πρόσεξα και εγώ το πρωί και ζηλεύω αφάνταστα που δεν υπήρχε πριν από ένα 20μερο που πήρα το δικό μου :(
  3. Παιδιά για το wifi που έγραψα παραπάνω, δεν είναι η εντύπωση μου από μια γενική χρήση. Και στο σπίτι και στο γραφείο το σήμα είναι ιδιαίτερα ασθενές με αποτέλεσμα να χάνεται η σύνδεση σε ένα ποσοστό εκτιμώ 70-75% της ημέρας, στα ίδια περίπου ποσοστά με το lg optimus g. Σε αντίθεση το lumia δεν έχανε την σύνδεση σχεδόν καθόλου. Πιθανώς να μην είναι άσχημη η εμβέλεια του moto, αλλά απλώς να ήταν εξαιρετική του Nokia, δεν το γνωρίζω. Όσον αφορά τα μικρόφωνα και μεγάφωνα, μου έκανε και εμένα εντύπωση, καθώς όλα τα reviews επαινούσανε την ποιοότητα κλήσης. ίσως έχω πέσει σε ελαττωματικό κομμάτι, θα το εξετάσω λίγο καιρό παραπάνω και αναλόγως θα δούμε. Φίλε μου αναλόγως τις ανάγκες σου, είναι λίγο δύσκολο να συγκρίνεις τις 2 συσκευές δεδομένου ότι η διαφορά στις διαστάσεις είναι χαοτικές, ενώ και το note 2 είναι πλέον μια αρκετά παλιά συσκευή (αν και ο επεξεργαστής δεν είναι ιδιαίτερα παλιότερος από το snapdragon κομμάτι του moto x αν δεν με απατά η μνήμη μου). Είναι φυσικό λοιπόν το moto να πηγαίνει αισθητά πιο σβέλτα σε ό,τι και αν θελήσεις να κάνεις, ενώ και η οθόνη του, αν και ίδιας ανάλυσης, είναι πιο crisp λόγω μικρότερου μεγέθους. Τώρα στο αν αξίζει η συσκευή τα λεφτά της, με βάση τις εμπειρίες των κατόχων όπως έχεις δει και εσύ στο θέμα, η απάντηση είναι ναι. Τα internals του μπορεί να είναι προηγούμενης γενιάς, αλλά δεν επηρεάζει σε τπτα την εμπειρία χρήσης που είναι μοναδική, χωρίς πάντα να παραβλέπουμε και τα ελαττώματα (πχ κάμερα). Ιδιώς σε κινητά μικρότερου μεγέθους, νομίζω παίζει με μόνο αντίπαλο το z1 compact (γύρω στα 310), το οποίο μπορεί να έχει αρκετά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά (είναι και αδιάβροχο), αλλά θεωρώ την οθόνη του υπερβολικά μικρή στις 4,3', σε σασί μάλιστα όχι ιδιαίτερα μικρότερου από το moto x.
  4. Και εμένα που είναι γερμανικό είχε στην συσκευασία το φορτιστή με τις 2 υποδοχές και φορτίζει πραγματικά ταχύτατα. Γενικά το τηλέφωνο είναι πολύ στιβαρή κατασκευή και απίστευτα εργονομικό και εύχρηστο. Τα δικά μου μεγαλύτερα παράπονα είναι -το ακουστικό και το μικρόφωνο. Μου κάνουνε συχνά παράπονα πως δεν με ακούνε τόσο καθαρά όσο με τα προηγούμενα τηλέφωνα (lg optimus g, lumia 925) και δεν ακούω τόσο καθαρά και ο ίδιος. -η εμβέλεια wifi. Στα επίπεδα του lg, αλλά αισθητά χειρότερα από το nokia. -η κάμερα, αλλά αυτό το περίμενα, οπότε δεν είναι τόσο παράπονο προσωπικό, απλώς το αναφέρω σαν αδυναμία της συσκευής. -και το stock android, καθώς μάλλον είμαι ο μόνος άνθρωπος που τον ενοχλεί, αλλά με λίγο ψάξιμο παραμετροποιείται. Σίγουρα δεν το συγκρίνω με το έκτρωμα που λέγεται touchwiz, αλλά και το sense και ιδίως το ui της lg με είχαν βολέψει καλύτερα. Πάντως, επαναλαμβάνομαι, αλλά οι διαστάσεις του είναι πραγματικά υποδειγματικές για συσκευή με οθόνη 4,7', ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την μπαταρία και από την απόκριση του, δεδομένου του πόσο το φορτώνω. Last but not least, καλό το double tap των lg ή των lumia, αλλά το active display το έχω ερωτευτεί.
  5. Μετά από συνεχομένες αναβολές επί σχεδόν 2 μηνών, μπήκα και εγώ στο κλαμπ! Είναι λίγο νωρίς να εκφράσω άποψη, καθώς μόλις σήμερα το πήρα στα χέρια μου, αλλά ήθελα να ρωτήσα τους παλιότερους κατόχους αν το έχετε σε θήκη και αν έχετε να προτείνετε καμία. Αντίστοιχα και για screen protector / tempered glass etc. Θενκς!
  6. Και εγώ προσέχω την τιμή του και αρκετό καιρό τώρα εκεί κυμαίνεται. Βέβαια στα mediamarkt Γερμανίας έχει 230, αλλά δεν στέλνουν Ελλάδα από εκεί.
  7. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η απόκλιση στα review όσον αφορά την αυτονομία. Έψαξα δεκάδες κυριολεκτικά πριν κάνω την ανάρτηση εδώ, πχ στα γρήγορα και από ό,τι θυμάμαι techradar χάλια μπαταρία ή notebookcheck και trustedreviews μέτρια. Στα πιο σημαντικά engadget ή anandtech οι περιγραφές είναι από αρκετά έως πολύ καλή. Επίσης στα σχόλια των χρηστών στο amazon (όσο μπορεί να τα πάρει κανείς σοβαρά!) είναι η μπαταρία από τα μόνιμα παράπονα. Για την κάμερα γενικά τα παράπονα ήταν καθολικά κυρίως για noise, exposure και ότι είναι τελείως απρόβλεπτη. Και φυσικά δεν έχει και OIS. Βέβαια τα reviews είναι όλα πριν το update, για το οποίο ήθελα να ρωτήσω και ξέχασα, αν όντως έφερε κάποια βελτίωση στην κάμερα. Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, πιστεύω πως μέσα στην εβδομάδα i will join the club (ή πρώην club για τον φίλο Shuffle αν θυμάμαι καλά τις προηγούμενες σελίδες του τόπικ ;) )
  8. Γεια σας παιδιά, είμαι ανάμεσα στο moto x και το G2. Θα ήθελα λίγο την υποκειμενική γνώμη σας πάνω στο θέμα και για αυτό δεν έκανα ανάρτηση του θέματος στο επιλογή συσκευής, όπου οι περισσότερες απαντήσεις θα εστίαζαν στην υπεροχή στα specs του G2. 2 είναι οι τομείς που με προβληματίζουν περισσότερο και πιο συγκεκριμένα: -Είναι η κάμερα πραγματικά τόσο προβληματική την νύχτα? Το προηγούμενο κινητό ήταν lg optimus G (και χάθηκε και για αυτό είναι επείγουσα η αντικατάσταση), οπότε οι απαιτήσεις μου δεν είναι και ιδιαίτερα υψηλές, αλλά θα ήθελα να είναι ελαφρώς ανωτέρου επιπέδου. -Είναι η αυτονομία τόσο μέτρια? Τα reviews είναι πραγματικά μοιρασμένα και δεν έβγαλα άκρη /: Ασφαλώς και δεν θα είναι στα επίπεδα του G2, αλλά θα ήθελα να μην έχει θέμα να βγάζει την ημέρα χωρίς να χρειάζεται να κλείνω wifi 3g κτλ με αρκετή, σχετικά, χρήση λόγω εργασίας (γύρω στις 5-6 ώρες ανοιχτή οθόνη, 40-50 λεπτά ομιλία και κάποια mail, sms etc). Γενικά γνωρίζω τη διαφορά στα θεωρητικά specs (και δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα πέρα από τους παραπάνω 2 τομείς, άντε ίσως λίγο και η οθόνη) και τη γνωρίζεται και εσείς για αυτό και είστε στη θέση να κρίνεται πολύ καλύτερα κατά πόσο οι ευκολίες του moto x, αντισταθμίζουν την υστέρηση αυτή. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...