Jump to content

gevani9001

Members
  • Δημοσιεύσεις

    6
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by gevani9001

  1. Δεν μου φαίνεται να είναι καλό σημάδι... Πιθανόν να έχεις κάποιο πρόβλημα hardware... Δώσε μερικές επιπλέον πληροφορίες, όπως: - αυτό συμβαίνει όταν είναι κλειστό και το φορτίζεις, ανοιχτό, ή και στις δυο περιπτώσεις; - έχεις τον original φορτιστή, άλλου κινητού, ή φορτίζεις με usb καλώδιο από υπολογιστή; - τελικά, αν περιμένεις, η μπαταρία φορτίζει; - έλεγξες μήπως οι επαφές του κινητού με τους πόλους της μπαταρίας είναι εντάξει; μήπως έχουν σπάσει ή στραβώσει;
  2. Ακολουθείς ακριβώς τις οδηγίες που σου πρότεινε ο helios21 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2315448). Στο thread αυτό, μετά τα 3 screenshots έχει links για τη rom, τον kernel (δεν τον χρειάζεσαι καθώς υπάρχει ήδη μέσα στη rom) και τα gapps. Αφού τα κατεβάσεις και τα βάλεις στην sd κάρτα σου, ακολουθείς τα 6 βήματα του install.
  3. Φίλε tsoukas5, προφανώς ξέχασες να περάσεις και τα gapps μετά τη rom (http://goo.im/gapps/gapps-jb-20130812-signed.zip).
  4. Παρακαλώ, Giannis_79. Εξάλλου κοινότητα σημαίνει να μοιράζεται ο καθένας ό,τι ξέρει! Τα νεότερα τώρα σχετικά με το GPS. Δυστυχώς, ούτε η συγκεκριμένη rom (ADC cm11 beta4) λύνει το πρόβλημα του GPS. Βιάστηκα να χαρώ... Τελικά, όταν επιλέγεις location off, το GPS δεν απενεργοποιείται με συνέπεια τη θέρμανση του κινητού στο πίσω μέρος και το σύντομο άδειασμα της μπαταρίας... Δοκίμασα να κάνω force stop όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν το gps, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Μόνο με reboot επανέρχεται το κινητό σε κανονική λειτουργία. Έτσι, αποφάσισα να επιστρέψω στη δοκιμασμένη (και εξαιρετική) ADC cm10.1 release9 eol (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2315448). Τελικά, αυτή ήταν η rom που προσπαθούσα να θυμηθώ. Το gps δουλεύει άψογα όπως και τα πάντα (εκτός από μερικά οπτικά προβλήματα στην πανοραμική φωτογράφιση - δεν ξέρω πως αλλιώς να μεταφράσω το glitches...) και γενικά με πολύ καλή κατανάλωση μπαταρίας. Καθώς έχω κάνει backup την cm11 (μέσω της twrp), θα δοκιμάζω όλες τις επόμενες cm11 και θα ενημερώσω πότε θα λυθεί το ζήτημα του gps. Η cm11 είναι η καλύτερη rom που έχει βγει ποτέ για το i9001 και από άποψη ομορφιάς και ταχύτητας. Και μια τελευταία πληροφορία: όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο post, υπάρχουν ολόκληρα threads σχετικά με το hardware πρόβλημα που υπάρχει με την κεραία gps του κινητού μας (π.χ., http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1697217). Τελικά, μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα ασθενούς σήματος. Με όλες τις rom παρατήρησα ότι η εφαρμογή GPS Test δείχνει ότι το σήμα κυμαίνεται από 15-35 για όλους τους δορυφόρους από το μπαλκόνι του διαμερίσματός μου (με άριστα το 100). Δοκίμασα ένα άλλο κινητό (Sony Xperia J) και το σήμα ήταν στο 25-45 σε όλους τους δορυφόρους... Θα ήταν ενδιαφέρον να μου πείτε όσοι μπορείτε, τι δείχνει σε σας το GPS Test.
  5. Σε συνέχεια του προχτεσινού post μου, έχω ευχάριστα νέα: πέρασα την ολόφρεσκια ADC CM11 ION beta 4 και το GPS (φαίνεται να) λειτουργεί σωστά. Για όσους έχουν πρόβλημα με το GPS με KitKat, περιγράφω τα βήματα που έκανα: 1) Calibration σύμφωνα με http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2579431 (δεύτερο post). 2) Ενεργοποίηση του location σε mode high accuracy και ταυτόχρονη ενεργοποίηση του wifi (ή 3g). 3) Για καθαρισμό του A-GPS state, reset στο Tools->Manage A-GPS State της εφαρμογής GPS Status. 4) Αναμονή για gps fix (σε καλή τοποθεσία, δηλαδή με νότιο προσανατολισμό) - πήρε γύρω στα 1-2 λεπτά. 5) Η εφαρμογή GPS Test έδειξε ότι κλείδωσαν 9 στους 9 δορυφόρους (οι 7 με σήμα κίτρινο 20-30 και οι 2 με σήμα πορτοκαλί 10-20 - δηλαδή σχετικά μέτριο σήμα καθώς ο πρασανατολισμός μου ήταν δυτικός και στα νότια είχα μερικές πολυκατοικίες...) και η ακρίβεια ήταν 3 μέτρα. 6) Η εφαρμογή GSP Checker έδειξε τα ίδια με signal quality γύρω στο 60% του γραφήματος. 7) Απενεργοποίηση location και wifi και 3g και reboot. 8) Ενεργοποίηση μόνο location και κλείδωμα των 9 δορυφόρων όπως και πριν σε 10 δευτερόλεπτα. 9) Απενεργοποίηση του location και φυσιολογική συμπεριφορά του τηλεφώνου, δηλαδή, δεν θερμαίνεται στο πίσω μέρος ούτε και καταναλώνει μπαταρία. Μένει να το δοκιμάσω σε πραγματικές συνθήκες (οδήγησης) και θα σας αναφέρω τα ευρήματα. Είναι βέβαια γνωστό ότι το gps ξοδεύει αρκετή μπαταρία στο κινητό μας. Έχω παρατηρήσει κατανάλωση περίπου 20% ανά ώρα με original stock rom 2.3.6 καθώς και άλλες τις σειράς 4.x, όποτε χρειάζεται τροφοδοσία από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου για απροβλημάτιστη χρήση. Με κατάλληλες ρυθμίσεις (π.χ., στο Navigon να σβήνει η οθόνη όταν δεν υπάρχουν οδηγίες) μπορεί κανείς να πετύχει πολύ χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας.
  6. Αγαπητοί συν-i9001ers, Παρακολουθώ (βουβά) εδώ και 2 χρόνια το συγκεκριμένο thread καθώς και τα αντίστοιχα των xdadevelopers. Σας ευχαριστώ για όλα αυτά που έμαθα. Πέρασα διαδοχικά από cm9, cm10, cm10.1 και απευθείας σε cm11 (ION). Ειδικά με cm11 ION το κινητό είναι εξαιρετικό. Γράφω και ζητώ τη βοήθειά σας για ένα μικρό (αλλά σοβαρό) ζήτημα. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή είχε λυθεί το ζήτημα με το GPS. Δυο είναι τα συνηθισμένα προβλήματα με το GPS: πολύ αργό lock και μη-απενεργοποίηση του παρά τη σχετική επιλογή (location off). Ειδικά το δεύτερο πρόβλημα απορροφά πολύ ενέργεια από την μπαταρία και την αδειάζει σε 1-2 ώρες (χωρίς καμιά χρήση του τηλεφώνου) και διορθώνεται μόνο με reboot. Με τη χρήση που κάνω η μπαταρία μου κρατά 3-4 μέρες (χωρίς καθόλου 3G και GPS, και με 10-20 λεπτά την ημέρα wifi). Η βοήθεια λοιπόν που ζητώ είναι να μου θυμίσει κάποιος/α ποια έκδοση είχε λύσει τα προβλήματα (θυμάμαι να lockάρω σε 10-20 sec και να μπορώ να απενεργοποιήσω το GPS). Προσοχή δεν αναφέρομαι σε hardware λύσεις που έχουν σχέση με την κεραία του GPS. Δεν είμαι σίγουρος ότι τελικά είναι καθαρά ζήτημα hardware το πρόβλημα με το κινητό μας, καθώς όπως είπα με κάποιες εκδόσεις δούλευε άψογα. Αυτή τη στιγμή είμαι με ADC CM11 ION beta 3 stock kernel (έχω δοκιμάσει και Κ^Kernel 370exUV χωρίς καμιά διαφορά). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...